Ludi gladiatori a Magna Celebratio MMVIII

Els ludi gladiatori eren un espectacle de lluita patrocinat i organitzat per un patrici que feia carrera política. A la Magna Celebratio MMVIII, vàrem poder assistir a uns ludi gladiatori pagats per un romà enriquit amb el negoci del vi, a càrrec de Taller de Reconstrucción Histórica d’Alacant.

28 thoughts on “Ludi gladiatori a Magna Celebratio MMVIII

 1. Gala

  Trobu que és molt bona idea simular les lluites de gladiadors que es feien en l’època dels romans, ja que és una manera molt explicativa per fer conèixer la situació en què es trobaven els gladiadors, i el que significava pel poble aquesta classe d’espectacles.

 2. Verónica Vega

  Està molt bé el video! A més a part de l’espectacle et fan l’explicació. Està molt bé la representació dels gladiadors.

 3. Coral

  Està molt el video!
  per que t’ensenya la vida de com lluiten el gladiadors.
  també ens diuen que cada gladiador és diferent, sempre els gladiadors tenen que estar lluitan fins que un dells mori.

 4. Camila Pérez

  Sincerament no se que em sembla pitjor si el fet que posessin a esclaus a lluitar fins a la mort, que aquella gent sanginària els anés a veure o que d’aquellas persones depengués la vida d’un altre.
  Tot i així a les pel·lícules mai surten els rituals que es fan abans i m’ha sorprés que hi haguéssin tants.Tampoc sabia que hi havia tants tipus d’armes!Ni que els torturessin per no tenir tot l’esperit necessari…es horrible!
  Un bon reportatge Margalida!!

 5. Nora

  Salve!
  la veritat Margalida que aquest video és una mica cruel respecte a la lluita de gladiadors… tantes armes per re perquè total amb una ja mates a qualsevol! jaja
  Però que la gent disfruti mirant-los jo no podria..
  però n’això se’n diu cultura no?

  petons 🙂

 6. mekki

  salve¡¡¡

  hola¡¡

  Aquest video està molt bé ja que pots veure como tractaven els esclaus en aquella època
  i em sembla horroros que en aquella època la gent es divertís mirant com els esclaus es mataven entre ells, però què hi farem.

  Que vagi bé adéu¡¡¡

 7. Oriol garcia

  Crec que es molt patétic que en aquella época es divertisi apallisan i maltractant als esclaus de aquella manera, pero soposo que en aquells temps tot era molt diferent. No obstant, está bé el video, ja que ens mostra el tractament dels esclaus en aquella època.

  margaridaa! pretiosaeee 🙂

 8. Raquel Martos

  m’agrada la representació dels gladiadiors!
  i m’agrada perquè ho expliquen també!

 9. Àlex Via

  Hola Margalida.
  És indignant saber que els romans, un imperi amb una cultura i uns coneixements tant avançats es divertissin veient aquest tipus de lluita. Obligar-los a lluitar i castigar-los si no ho feien encara ho feia més cruel. Tot i això el vídeo es força interessant, està molt ben explicat i escenificat.

 10. rabab

  ola lida!!! el video es molt cruel no se com las persones poden divertirsa mirant com mataven a les persones que lluitaven

 11. Oriol Moreno

  M’agradat molt el video per que t’ensenya la vida de com lluiten el gladiadors… i devia de ser una vida molt i molt difícil..

  qe et vaig molt be..

  Kuidat
  segueixo 😀

 12. Pingback: El fil de les clàssiques » Blog Archive » S’acosta la Magna Celebratio 2009!

 13. Pingback: Anònim

 14. Marco Moreira

  A mi m’ha agradat, esta molt bé perquè aixi sabem com lluitaven a l’antiguitat , pero per altre banda el trobo malament que tinguin que obligar a lluitar als esclaus fins la mort.

 15. Luis Steven Escobar Fajardo

  Està molt bé aquest article, ja que explica un dels espectacles més seguits per la gent, era com actualment el futbol que hi han diferents competicions, però la més esperada és la “Champions League”.
  Explica cada cosa que feien en l’espectacle, quines eren les diferents proteccions pel cos, quin és la seva salutació que fan a la gent abans de començar a lluitar.
  A mi m’ha recordat a una baralla de boxa, la qual van anomenar “La Baralla Del Segle” que va ser realitzada per manny pacquiao vs floyd mayweather, ja que ni més ni menys s’hi van deixar l’ànima al ring com si fossin uns gladiadors.
  🙂

 16. Sebastián L, 4rt C1

  El vídeo sobre l’espectacle de lluita és molt interessant, aquestes representacions ajuden molt a saber com era l’antiga Roma i la seva cultura.

 17. Rafael Cantarero

  Els gladiadors tenen noms determinats que els permet combatre d’una manera determinada, tots no són iguals.
  Tenen proteccions en braços i un d’ells en cames i escut que els permet rebre els cops de les espases i el pit esta descobert perquè per algun lloc han d’estar descoberts o per algun lloc han de morir.
  el que més m’ha sorprès del vídeo es que quan no tenen la força que si els demanen el castiguen amb latigo i també com el gladiador espera a que la gent li digui que fa amb els altres.
  Això es va fer en forma de joc a la festa medieval aquí a Canyadó. es feia amb dos voluntaris que volguessin provar-ho se’ls hi donava un escut i una espassa de mentira feta am cartró i suro crec que era i el primer que toques al contrari guanyava.

 18. Albert Nuñez

  Principalment el que es veu al video es la representació de les lluites dels gladiadors, en un combat 1 contra 1 a sang freda. Mentrestant, un narrado va explicant les característiques dels gladiadors (per exemple alguns portaven només proteció en un braç i una cama, i la panxa descoberta per poder morir). Aquest narrador parla en castellà, però segons quines paraules, les anava traduïnt al llatí (Mittle/Deixar-lo anar).
  El que més m’ha impresionat ha sigut l’explicació del narrador quan explicava que si els gladiadors estaven molt pasius, els golpellaven amb ferro calent (exemple de la gran violencia, que tant agradava al públic).
  Aquest ha sigut el meu comentari.

 19. Teresa Devesa i Monclús

  Torna a ser un bon comentari, Albert, que demostra que has vist amb atenció aquest vídeo que ens ha proporcionat la Margalida. Vigila, però, amb algunes expressions com “golpellaven” i algunes faltes de doble essa, falta de erra final. M’agrada que et fixis en els termes en llatí, però aquí et faig també una petita correcció. És “mitte”.
  Rafael, no sabia que a la festa medieval de Canyadó també es feien combats de gladiadors. No quadra gaire per l’època, no trobeu. Us aconsello que no us perdeu l’abril del 2017 el de la Magna, envoltats del món romà recreat.
  Tingues en compte, Marco, que els esclaus eren considerats mers objectes en mans dels seus amos. Una llàstima, sí senyor.
  Steven, a classe ja us vaig comentar que jo compararia el futbol amb el circ, més que res per nombre de seguidors. Trobo interessant, però, la similitud que comentes amb les lluites, tens raó que pel format, s’hi assemblen.

  Ja veus, Marga, que aquella gravació del 2008 encara dóna per molt. Gràcies per deixar-ne constància.

 20. maite prats

  M’ha semblat interessant veure com “actors” representen les antigues guerres de gladiadors. Lo mes divertit d’això es com el comentarista explica tot lo que fan, lo que porten i perquè, com les armadures que porten a llocs específics com en el braç dreta, cama esquerra, casc i escut. Pit al descobert per poder ser ferits o morts.

 21. Nerea Pérez

  El vídeo explica com es feien les lluites de gladiadors.Aquest gladiadors tenen noms determinats que els permet combatre d’una manera determinada perquè tots no són iguals. També explica que alguns gladiadors portaven proteccions en un braç i una cama o el pit descobert perquè havien de portar alguna part del cos descoberta perquè per alguna part havien de morir.
  El que m’ha semblat bastant interessant i no sabia es que si els gladiadors estaven com passius els castigaven pegant-los amb foc calent i que això agradava molt al públic .

 22. javier torres

  el que es veu al video son les lluites de gladiadors hiha un que mentre els gladiadors lluiten ell et va explicant el que potaven els gladiadors armes i armadures i sempre portaven una parte sense armadura perque els poguin ferir o matar.
  El video tambe comenta que no es feien molts combats a l any tres o cuatre aixo me a semblat interesant jo pensaba que es feien molts mes .
  Es un molt bon video m agradat molt.

 23. javier torres

  El que es veu al vídeo son les lluites de gladiadors hi ha un que mentre els gladiadors lluiten ell et va explicant el que portaven els gladiadors armes i armadures i sempre portaven una part sense armadura perquè els puguin ferir o matar.
  El vídeo també comenta que no es feien molts combats a l any tres o quatre aixo me a semblat interessant jo pensava que es feien molts mes .
  Es un molt bon vídeo m agradat molt.

 24. Aitor

  Es necessari fer aquest tipus d’actes perque es la manera de que la gent s’imagini com eren realment aquestes batalles a l’antiguitat. El curs passat a la Magna recordo que van fer una cosa semblant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *