Ser dona a Esparta

 [kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/7CcDdmrfMWg" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/YuYEIY_F1Yc" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Podeu consultar la pàg. 97 de Grec 1, editorial Teide.

16 thoughts on “Ser dona a Esparta

 1. Sara Perez

  Ser dona a Esparta també era molt dur separar-se dels fills i dels homes per que anessin a lluitar era molt dur!! I ningú se les prenia de debo.

 2. Cristian

  A Esparta era molt díficil ser dona, igual que al llarg de la història i en totes les grans civilitzacions i cultures… sort que poc a poc s’han anat igualant els drets de l’home i la dona, com ha de ser. Però encara falta…

 3. Joana

  LA vida de la dona espartana era molt dura, però en comparació amb la dona atenesa tenia un gran prestigi, se li reconexia el valor de ser l’única capaç de donar bons espartans. Tot i així li quedaven molts drets per reclamar.
  Tot i així la dona que ens mostra al fragment és una dona la qual és respectada pel marit i això en aquella època era un gran avanç!!

 4. Berta Maristany

  sí que era dur ser dona i tenien moltes desigualtats amb els homes.
  però les dones espartanes gaudien de més llibertats que la dona grega.

 5. Raquel Martos

  En aquella època, ser dona a Esparta, era com ser un nen, massa dur, primer que a les dones no se les prenien enserio, i tot el que elles diguéssin estava malament, i segon, que quan tenien fills, quan ells tenien set anys, sel’s treien perquè els havien de preparar per lluitar.

 6. Marina Caimel

  Tan les dones com els nens petits ho tenien dificials a grecia i roma.. encara que la dona en aquest video sembla tenir uns certs drets…

 7. Verónica Vega

  Aquell era un món per a homes. Les dones i els nens ho debien passar força malament. Sort que ara s’està lluitant per la igualtat i espero que s’aconsegueixi. Al menys ara en el nostre país no estem només per procrear i tenim més drets. Se’ns considera persones i no objectes com a les pobres espartanes.

 8. Raquel Martos Almodóvar

  He estat buscant aquesta entrada fins que l’he trobat!!!!!

  La vida espartana esava reglamentada des que neixes per servir a l’Estat.
  A partir dels set anys començaven l’educació comuna obligatòria. Les dones espartanes eres diferents de les de la resta de Grècia.
  La diferència d’edat, entre les cònjugues, no era tant gran com la de Atenes, ja que es casaven per rapte en la flor de la vida, i ja madures.
  Anaven a les palestres amb els joves i s’estrenaven en la cursa, en el pugilat, en el llançament de disc i de javelina per enfortir-se i, així suportar els dolors del part.
  També van habituar a les donzelles a desfilar, a dansar i a cantar nues davant la presència dels joves.
  Això va provocar, que els espartans consideressin a les dones de costums sexuals, lliures o almenys desenfrenats.
  La vida domèstica i familiar no tenia gaire importància en la societat espartana.

 9. Camila

  Gali faig el comentari després d’haver visionat els vídeos i d’haver-me llegit la unitat cinc del llibre de grec, ed.Teide, a continuació un petit resum de la vida de les dones espartanes:
  Com que els seus marits feien vida militar i els seus fills a partir dels set anys començaven l’educació independentment d’elles, la dóna espartana podia gaudir d’una mica més de llibertat que la dóna grega comú, tot i que també tenia més responsabilitat i més autoritat davant els fills i el marit. No es casaven amb tanta diferència d’edat entre els cònjugues ja que ho feien quan relament estaven preparades. Per a preparar-se pel matrimoni, la dóna espartana s’educava através de l’homosexualitat. També practicava esports com la cursa, el plugilat, el llançament de disc i la javelina per a preparar-se per a soportar els dolors del part. Tot i així, la dóna espartana era educada en la senzillesa i se’ls fomentava l’estímul per a la bellesa, així com l’autoestima. Les donzelles també estàven habituades a desfilar, a dansar i a cantar, en certs cultes, nues, davant dels joves, aquest acte no era vergonyós ja que, la seva norma principal era el pudor i l’absència de lascívia.

 10. Marc

  Ave Lida, sembla ser que la dòna espartana gaudía de més reconeixements que la atenesa, o qualsevol altre grega.

  Tots els homes i dones debien servir a l’estat.
  Els nen començaven l’educacio comuna obligatoria a partir dels set anys.
  La diferència d’edat entre les parelles espartanes no era tant exagerada com a la resta de Grècia, on les joves eren més preciades pels homes grans i pràcticament eren obligades a cònjugar matrimoni.
  No només les homes s’exercitaven, les dònes també ho feien per poder gaudir d’una major resistència a l’hora de donar a llum els futurs espartans, les dònes freqüentaven la palestra, cosa inèdita a la resta de la cultura grega.
  Les dones espartanes eren sexualment més lliures, i la pudor no era gaire present entre els joves, semble ser que les dones ballaven nues devant dels joves en algunes festes.
  Una de les causes per la qual la dòna espartana era tan preciada, és que la dòna tenia el poder de dòna fills (guerrers espartans) una cosa molt important per la societat espartana, ja que era un poble guerrer, la seva cultura es basava en la guerra, tenien un esperit de supervivència i expansió molt agut.

  Seguiré comentant, necesito aprovar! xD

 11. Nuete'$

  si que devia ser dur ser una dona espartana, us dono les gràcies a tots els que heu escrit algun comentari en aquesta pàgina, perquè vaig a l’institut i havia de buscar informació sobre la dona espartana.
  dw!!!

 12. Nuete'$

  moltes gràcies per donar-me informació sobre la dona espartana, vaig a l’institut i havia de buscar informació sobre la dona espartana.
  dw!!!

 13. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies per deixar-ne constància i molta sort amb el teu treball!

 14. Ari Vila

  La dona d’Esparta i la dona d’Atenes eren similars, però les d’Esparta en aquells època tenien un gran avantatge per la època a la que es trobaven, ja que eren respectades per els seus marits i considerades les millors per tenir fills, cosa molt extraordinària en aquella època, encara que havien d’avançar molt més, però era una cosa que les dones d’Atenes no tenien, com hem pogut apreciar a altres treballs.

 15. Ariadna Zarcos

  Ser dona d’Esparta era bastant dur, ja que havien d’acceptar que els seus marits anéssin a la guerra, i els seus fills (quan tenien l’edat).

 16. Robert Cepeda

  Gran article, bona feina.
  Les similituds entre les dones ateneses i las espartanes son moltes però les dones espartanes son reconegudes com a font de vida, les que segueixen fen homes per l’exercit d’Esparta, una de les parts mes dures de ser una dona espartana es quan el marit i el seus fills ja crescuts es molt dur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *