Bunyols (recepta grega)

dsc00644.JPG

Ingredients:

150gr. de farina
4 ous
1 got de llet
50gr. de mantega
50gr. de sucre

1 cull. petita de conyac
1/2 got d’aigua
llevat
sal
ratlladures de llimona
sucre glass
oli
canyella

Preparació:

Posem la mantega en una cassola petita, afegiu-hi el sucre, la llet, el conyac, sal, les ratlladures de llimona, l’aigua i una branca de canyella a bullir. Tireu-hi la farina de cop i remeneu-ho fins que quedi una barreja fina. Feu-ho coure fins que la pasta es desprengui de la cassola i formi una bola consistent. Retireu-ho del foc i, quan estigui a temperatura tèbia, afegiu-hi els ous d’un en un i remenant fins que quedi una barreja homogènia. Fregiu la pasta a culleradetes amb oli ben calent, i poques cada vegada perquè puguin surar amb facilitat. Gireu els bunyols perquè s’enrosseixin per les dues bandes. Feu-los escórrer en paper absorbent. Espolseu per sobre la canyella en pols i el sucre.

Marta Molina, Grec 2n Btx

9 thoughts on “Bunyols (recepta grega)

  1. mcapella Post author

    Bon bé, Marta, per fer la recepta i portar-la a classe. És fantàstic que l’hagis publicada aquí.

  2. jcm1772

    Jo els vaig provar i estaven boníssims, a més per sobre portaven sucre o alguna cosa semblant…

    Jo recomanaria a tothom que li agradi la cuina que els provi de fer perquè val la pena!!!

    A més hem de dir que la Marta és una gran cuinera i li van quedar molt bé!

  3. andrea garcia

    La meva àvia, sempre fa aquests bunyols:D
    haha estan boníssims i no tenia ni idea de
    que eren grecs!
    cada dia, coses noves.

    mua!

  4. Aziza

    en el marroc tenim una cosa igual, l’única diferencia es que els nostres Bunyols tenen forma de donut i a vegades la meva mare els fa sense forma de donut, així igual que vosaltres.

  5. veronica Beltran

    OHHHH quina bona pinta!
    ara em venen ganes de menjar-ne
    ja en faré algun dia,llàstima que sóc mala cuinera!
    jajajaj

    petons.

  6. Raquel Martos

    ualaaa!
    quina bona pinta que tenen aquests bunyols 🙂
    hauríem de proposar-li a la Sara, que és bona cuineraa!
    jajaja
    estic enamorada de la seva mà per la cuina :$

  7. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Menjar grec.

  8. Pingback: El fil de les clàssiques » Blog Archive » A la recerca de la parada de productes grecs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *