Què vol dir ser narcisista? Narcisisme?

Ara que llegim a 4t de l’ESO de llatí la segona part de “Narracions de mites clàssics“, ens hem topat amb el mite de Narcís, el text llatí i la pervivència d’aquest mite en l’art (“Ecce pictura“, Salvador Dalí, Eduardo Chillida…), la literatura (Rosa Lleveroni, Federico García Lorca, Rafael Lapesa...), la música, el cinema, la publicitat, la premsa…?; però potser el més interessant ha estat plantejar-nos si Narcís de viure en el segle XXI tindria instagram i per què? Quin hashtag podríem relacionar amb aquest ego narcisista i quina posició ocupa #me? Les xarxes socials i la moda de fer-se selfie propaga aquest ego narcisista de la generació anomenada “me me me”? Aleshores hem esbrinat què vol dir el mot narcisista i ens ha portat a narcisisme?

El narcisisme, doncs, és l’amor excessiu cap a un mateix, que esdevé malaltia mental quan l’orgull excessiu cega la valoració real i menysprea els altres. El seu nom ve del personatge mitològic de Narcís (en grec, Νάρκισσος), un jove bellíssim que es va enamorar del seu propi reflex.

Heus ací, per tal que els comenteu, alguns dels nostres treballs sobre ser narcisista, patir de narcisisme:

Leila me fecit

IMG_20160209_093819

squarepic_201626212749505
Jennifer

Ara que ja sabeu què vol dir “ser narcisista”, ens ajudeu a esbrinar si aquesta expressió també s’utilitza en altres llengües?

[youtube]https://youtu.be/arJLy3hX1E8[/youtube]

Raquel, Laura, Ariadna, Leila, Lua, Jennifer, Souki, Soukaina, Sanae i Ouassime
4t ESO opt.1 Llatí

Aquest article s'ha publicat dins de Del grec al català, Ètims grecs, Experimentals, Expressions, General, Mitologia, Psicologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 respostes a Què vol dir ser narcisista? Narcisisme?

 1. Retroenllaç: Dia de la Internet Segura: és narcisista la nostra identitat digital? | El Fil de les Clàssiques

 2. Lua Gallen Izquierdo diu:

  Bonum Diem!

  La resta de treballs estan molt ben elaborats i són molt exactes i macos.
  Em va encantar poder fer el video parlant sobre aquest tema ja que es una tema molt extens i ens podríem passar molta estona parlant-ne.

  Vale!

 3. Ada Andiñach diu:

  Bonum diem!!
  M’han agradat molt els treballs i sobretot els comics.
  El narcisisme és un problema molt habitual sobretot avui en dia amb les xarxes socials i , d’alguna manera, pot ser dolent per la mateixa persona estimar-se tant i no ser capaç d’estimar a cap altra persona.
  Salve 😀

 4. Retroenllaç: I’m sexy and I know it de LMFAO | L’EMPREMTA D’ORFEU

 5. Alexia Álvarez Pàmies diu:

  Xaipete!

  Avui en dia només obrint el mòbil i ficant-nos en les xarxes socials podem veure que gairebé tothom és narcisista, i malauradament qui no ho sigui es veu marginat o vist de mala manera. Encara no entenc com hem arribat aquest punt, és com si nosaltres mateixos ens venguéssim com a productes a una societat per voler ser acceptats. Sóc partidària de les xarxes socials però fins a un punt, no a tothom li interessa la vida social dels demes, penso que amb això hem perdut valors com la hulmitat, i la privacitat.

 6. Marta diu:

  Salve!
  Esta molt bè els treballs, m’he adonat compte de que tothom es narcisista ja que tot el mon penja fotos sevas i en les xarxes socials és on més es veu, tothom es mira alguna vegada al mirall per veure si esta guapo, pero no ens donem compte del que esta pasant.

 7. Salve!
  Els treballs estan molt bé, perquè a part de expressar el mite, també son una manera d’adonar-se de la realitat d’avui dia. Penso que tots a vegades som narcisistes ja que per exemple a les xarxes socials ho demostrem.
  Tot hi així trobo que no està del tot malament ser-ho, Sobretot sempre i quan no arribi a un punt massa excessiu. Perquè vol dir que tens autoestima i t’estimes a tu mateix i penso que això te molt mèrit ja que no tothom s’accepta.

 8. Marcel Costa diu:

  Bonum diem, els treballs són molt macos i representen molt bé el narcicisme. Tot i així penjar a les xarxes socials com instagram fotos d’un mateix no té perquè ser narcicista,
  ja que això ho fa tothom i només 1% de la població ho és.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *