Abans de Nadal, es va obrir una tasca al Fil Moodle de 4t de llatí on s’havia de fer una presentació (oral o en vídeo) sobre la primera part del llibre que hem de llegir (Narracions de mites clàssics), on s’explicaven els mites del cossos transformats en animals. Recordeu l’apunt Per què els corbs són negres?…
El títol d’aquest article va directament relacionat amb aquestes transformacions que es donen al llibre. Penseu-hi, si els humans es tranfomen en animals, continuen mantenin tot el seu ser humà, o potser es barreja o es canvia amb la forma de ser de l’animal amb el qual es transformen? Això sempre ho hem tingut al cap mentre feiem el vídeo, perquè aquestes històries fantàstiques ens encanten, i a mi, especialment, em criden molt l’atenció les que puguin haver fet que la història real, la de la vida, pugui veure’s afectada.
Doncs bé, l’Ariadna, la Lucila i jo, la Noelia, hem fet un vídeo-tertúlia parlant-hi sobre algunes qüestions bàsiques que s’expliquen a les Narracions de mites clàssics.
Què hi penseu? Quin mite us agrada més? Us agrada la mitologia?
Esperem que us agradi el nostre muntatge, i sobretot, doneu-nos més idees per als pròxims vídeos!
Lucila Pérez, Ariadna García i Noelia Nistal, 4t. C
Quina entrevistadora! Quines tertulianes! Feliciter, discipulae!
Xaipe!
A mi el mite que més em va agradar del llibre va ser el de les Piérides.
Bona feina noies!
Xaipe!
El vídeo està molt ben fet, a més és una idea força original per explicar aquest tema.
Zeus és el déu més destacat per fer aquestes transformacions per satisfer els seus desitjos: en un bou blanc per enamorar Europa, en àguila per enamorar Ganimedes, en cigne per enamorar Leda…
Jo vaig llegir el llibre “Narracions de mites clàssics” també a quart, i recordo la majoria dels que heu esmentat però no tinc cap de preferit, tots m’agraden per igual.
Salve!!
El vídeo està molt ben fet, a més és una idea força original per explicar aquest tema.
Zeus és el déu més destacat per fer aquestes transformacions per satisfer els seus desitjos.
Vale!!
Salve!
La veritat és que el video de narracions dels mites clàssics, ens aporta molta de mitologia i que el teu vídeo està molt ben fet molt ben estructurat i complet, a més és una idea força original per explicar aquest tema.
Jo vaig llegir el llibre “Narracions de mites clàssics” també a quart, i recordo la majoria dels que heu esmentat però no tinc cap de preferit, tots m’agraden per igual.
Parles de Zeus és el pare dels deus i homes, que governava als Déus de la montanya d’Olimp i ell exercia com a corredor pare d’una família. Era el ” rei dels Déus ” que supervisava el univers i era el déu del cel i el tro.
Bonem diem!
En aquest video podem tenir en compte que molts fets mitologics es transformen en animals per qualsevol raó que hagi passat.
Bonum diem!
Aquest video m’ha agradat molt ja que amb poques paraules t’ajuda a entendre els mites.
En la meva opinió, quan s’han transformat en animals, segueixen amb una part de sentiments ja que es transformen peró segueixen tenint una part humana.
In proximum!
Bonum diem!
El video que han fet aquestes noies m’hagradat molt porque en nomes dos minuts de video he pogut entender molt be tot el tema dels animals en la mitología.
Juan els humans és transformeren jo crec que encara tenien una part humana perquè encara que s’haguessin transformat la seva part humana seguia estante allà, encara que segur que tedien més part animal que humana parque ja no eres persones sino animals.
Salve!
Salue!
Aquest vídeo esta molt ben preparat, les ideas estan clarament explicades.
Zeus és el déu més destacat per fer aquestes transformacions per satisfer els seus desitjos: en un bou blanc per enamorar Europa…
Però encara que els personatges es transformin en animals els sentiments i molts hàbits els acompanyen.
Bonnum diem
El vídeo m’ha agradat , tot que explica coses que ja sabem , perquè ja hem llegit la primera part del llibre , tot i així m’ha agradat .
Jo crec que els animals si poden tenir sentiments humans ja que havans de ser transformats en animals eren humans, per això sempre els i quedaran sentiments humans, i a mes a mes quan l’animal del llibre expressa els seus sentiments els expressa com un ésser humà però amb accions diferents
M’agradat molt aquest video perquè en un periode molt curt de temps t’explica en que es van convertir, el perquè i el significat.
La meva opinió sobre si tenen part humana és que si, perquè abans havien sigut com nosaltres.
Bonum diem!
M’agradat el video que han fet aquestes noies perquè resumeixen i es poden entendre millor els mites.
Jo crec que les persones que s’han transformat en animals, en les mites, encara són humans per dins i per això tenen sentiments.
salve!
El video esta molt bé fet, i s’entén bastant les explicacions dels animals en la mitología perquè explica que encara que es converteixen en animals segueixen tenint els sentiments humans com les persones.
Bonum diem!
El video que han fet aquestes noies m’hagradat molt perque en poques paraules en el video ens ha pogut entender molt be tot el tema dels animals en la mitología.
Crec que encara tenien una part humana perquè encara que s’haguessin transformat la seva part humana seguia allà.
In Proximum!
Salve!
Aquest video m’ha semblat molt be ja que en molt poc temps t’ajuda a entendre tots els mites.
Jo crec que quan ja s’han transformat en animals, segueixen amb una petita porció de sentiments ja que es transformen peró segueixen tenint una part humana.
Vale!
Ave!
El llibre és difícil d’entendre, i gràcies a aquest vídeo he comprès i après algunes coses que no sabia. Jo crec que els humans transformats en animals sí que tenen sentiments, perquè l’ànima és humana, i el cos és animal.
Salve!
Salve!
Aquest vídeo esta molt ben treballat gracies això he antes millor el llibre.
Jo crec que les persones que s’han transformat en animals si que tenen sentiments ja que per dins són humans i per fora animals.
Ave!
Bonum Diem!
Aquest video m’ha semblat molt interessant ja que t’ajuda a entendre una mica millor el llibre. Jo crec que quan els humans es transformen en animals segueixen tenint una part de sentiments humans i no arriben a ser del tot animals.
Vale!
Bonum Diem!
El video està molt interessant i està molt bé per entendre el llibre millor.
I els humans jo crec que mai arriben a ser animals de tot ja que a dins seu encara tindran una petita part d’humà.
Bonumdiem!
Aquest video m’ha agradat molt, ja que en poc temps entens tots els mites!
Crec que els animals poden tenir sentiments humans ja que abans de ser transformats en animals eren humans, per això sempre els i quedaran sentiments humans
Vale!
Salve!!
El vídeo està molt ben fet, a més és una idea bastant original per explicar aquest tema.
Zeus és un dels deus mes destacats per dur a terme aquestes transformacions per satisfer els seus desitjos.
AVE!!
el video esta molt ben fet i explicat, ajuda bastant a entendre la primera part del llibre que ja haviem llegit , però que era bastant confusa en alguns aspectes.
Respecte a que si els animals tenen sentiments, jo crec firmement que si, en aquest cas son humans transofrmat en animals, i senten com humans però no tenen la mateixa forma dexpresar-ho.
VALE, IN PROXIMUM!!
Bon um diem
Jo opino que els animals podrien tenir sentiments semlants als dels humans, pero no exactament iguals; sobretot a l’hora de demostrar-los, ells segueixen més els seus instints, nosaltres ens ho pensem mes abans de fer res.
Valee
Bonum diem!
El video està molt ben fet!
Penso que, encara transformats en animals, segueixen tenint part dels seus sentiments humans, perquè una vegada ho van ser.
El meu mite preferit és el de “Els amors de Júpiter”, però també m’agrada molt el d’Apol·lo i Coronis, on s’explica l’origen del significat de portador de males notícies que se li dona al corb.
Ave!
Bonum diem!
El video està molt be, ja que està molt ben explicat, t’ajuda bastant a entendre la primera part del llibre encara que ja la hem llegit i aixó alomillor també influeix !
I si els animals tenen sentiments humans? jo, crec que si ja que abans de ser animals eren humans i l’unic que canvia es la forma física i poc més però els sentiments segueixen sen els mateixos!
IN PROXIMUM!
Bonum Diem!
Els animals poden tenir sentiments humans semblants, pero no iguals. EL text esta molt be explicat i t’ajuda a entendra-ho tot millor.
Salve!!
La meva opinió sobre si els animals tenen sentiments humans, penso que si; l’únic problema és que no saben expressar-los.
Salve!!
Jo penso que els animals si que tenen sentiments i si que poden pensar encara que, tal i com afirma la Mar no ho saben expressar. Una manera de comprovar si tenen sentiments és que per exemple, quan tu maltrates a un gos, aquell gos ja no confia en tú, es torna agressiu… però si un gos és feliç es comporta de bona manera, et llepa, es comporta bé…
Bonum diem!
Un article molt interessant, i personalment penso que els animals si que poden arribar a tenir sentiments humans, encara que no els expressin de la mateixo manera com nosaltres, però un exemple es que crec que quan ells tenen por i fan d’una manera semblant, espanten i fugen del que els hi dona por, com moltes vegades fem nosaltres. 🙂
Salve!
El vídeo esta bé, pero realmente no crec que els animals pugin tenir sentiments humans, potser semblants pero no iguals.
Bonum diem!
El video està molt be ja que aclareix el que ja haviem llegit i en poc temps t’ajuda a entendre tots els mites. Jo crec que els animals poden arribar a sentir com els humans i simplement ho expressen de manera diferent. Tambè hi han sentiments que no poden arribar a tenir perquè no tenen tanta capacitat com nosaltres. Tampoc hem d’oblidar que nosaltres també som animals
Salve 😀
Salveeeee!!
El video està molt bé, tot i que no explica molt de nou ajuda a estructurar el llibre i no fer-te un embolic amb els personatges, que avegades això costa.
Respecte si els animals senten com els humans, jo opino que si, els animals no són humans però si que senten com ells. L’única diferència és que els animals no tenen la capacitat intel·lectual de comunicar-ho tal i com nosaltres ho fem, però això no vol dir que no sentin, per exemple ells senten dolor al igual que els èssers humans.
Salvete!!
Bon apunt que adopta la forma de tertulia-àudio, la qual ajuda bastant més a entendre-ho perquè és una manera bastant més informal i col·loquial de presentar els mites de l llibre Narracions de mites clàssics el qual vaig llegir a quart i ara a primer de batxillerat. M’agradaria d’estacar la importància que té Zeus en tots aquest mites, es podria dir que el protagonista principal sense deixar de banda als altres. Un cop dit això, esmentar que el mite que més m’agrada és el de Licaon ja que presenta una part frívola i amagada que alguns humans tenen i que per al meu punt de vista en aquella època era molt més comú que es mostres, en canvi en la nostra època, avui en dia potser no es mostra per els artificis i els refinaments i la suposada moral. ( per donar carn humana com a banquet). La mitologia m’agrada perquè et transporta completament a una altre dimensió en la qual des de el meu punt de vista és totalment fantasiosa amb un punt de realitat.
Salve!
Primer de tot, jo sempre tinc una actitud molt optimista i quedo admirada amb els articles. Doncs aquest cop, m’he endut una decepció. Decepció no, estic exagerant, però si que no m’ha fet el pes. Trobo que no está del tot ben estructurat i no ho dic de males maneres, perquè ja sé que el que l’ha fet , li ha portat hores de treball i etc.
Després pel que fa a la pregunta, sí. Jo crec que els animals tenen sentiments. Jo tinc un un amic del meu pare, que tenia un gos d’aquests grans i forts, un doberman per ser més concrets i és una historia que quan t’ha l’explica dius, que dius home! Doncs ell tenia un gos, i el seu fill estava darrere del cotxe, el nen tenia 3 anys i el pare no sabia que el fill estava darrere del cotxe ja que no el veía,el pare estava aparcant el cotxe i va fer marxa enrrere i com he dit abans el fill estava darrerre, que va pasar? El van atropellar? No, el gos va saltar va emputxar el nen deixant-lo al marge de la mort i qui va ser atropellat va ser el gos. Per tant, jo crec que els gossos i els animals són conscients de la vida, pensen, poden arribar a estimar a pensar, etc. Conec un altre cas, el gos que era un pastor alemany quan veu que el superior ( l’home) aixeca la mà cap a l’inferior ( la dona o els fills) o li dona un cop el gos ja salta a la defensa. Un dia, el home estava fent bronca al seu fill per les notes i el pare va golpejar el fill, el gos ho va veure i es va llençar al seu amo, li va mossegar la cara.
SALVE!!!
El vídeo està força bé , encara ke molts dels mites explicats ja els coneixem.
Jo penso ke els animals si poden arribar a expressar sentiments com els humans , encara ke no de la mateixa manera , però , en molts mites on surten animals , acostumen a expressar sentiments ke perfectament els podria representar una persona.
IN PROXIMUM!!!
Salvee!!
Aquest vídeo està molt bé encara que hi han molts mites que ja coneixem. Crec que els animals si que en tenen de sentiments humans, encara que no tant com noslaltres.
Salve!
El vídeo està molt bé, ja que t’ajuda a entendre fàcilment els primers mites del llibre de narracions clàssiques.
El mite que més m’ha agradat, és el mite de coronis, ja que ensenya que a vegades la veritat fa mal, però que al cap i a la fi és la millor opció per a actuar. La mitologia en general si que m’agrada perquè jo interpreto cada mite com una història que parla de diferents actituds humanes, però protagonitzades per divinitats. Aquestes petites històries resumeixen les actituds, accions i comportaments que encara actualment, existeixen en les nostres relacions socials.
En referència a si els animals tenen sentiment humans o no, la meva opinió és una mica neutra, ja que biologicament no sé si podrien arribar a sentir igual que nosaltres ho fem, però si ens fixem en la mitologia, on els humans eren transformats físicament en animals però la seva personalitat humana segui present, em qüestiono si podrien arribar a sentir les coses com ho fem els humans.
Salve!
El vídeo està molt bé, ja que t’ajuda a entendre i aclarir el mite on s’expliquen els cossos transformats en animals. Personalment, crec que els animals poden arribar a tenir sentiments com els humans, però potser ho expressen de manera diferent.
També hi ha sentiments que no poden arribar a tenir els animals, ja que no tenen la capacitat intel·lectual necessària de comunicar-ho tal com nosaltres ho fem.
Salve!
El video explica molt bé les transformacions en animals. Personalment crec que si que en tenen. Un gos que ha estat maltractat desprès tindrà por de la gent, acàs aixó no és un sentiment?
Zeus és el déu que més transformacions fa: en un bou blanc per enamorar Europa, en àguila per enamorar Ganimedes, en cigne per enamorar Leda…
Salve!
El vídeo està super bé, ja que,et pot ajudar a entendre amb molta faciltat els mites del llibre de narracions clàssiques.
Personalment, penso que als animals poden arribar a sentir del que sentim als humans, peró no de la mateixa manera que ho fem nosaltres. Però aquests mites, és a dir, en el que surt animals, és reflexa molt bé a la vida d’avui dia i crec que en alguns moments et pots sentir molt identificat.
Bonum Diem!
El video està molt ben fet, i t’ajuda a entendre millor les metamorfosis d’animals.
Personalment, penso que no hauriem de dir que els sentiments són humans, sinó que son animals. Els animals poden arribar a sentir amor, tristeça… També penso que no tenen els mateixos sentiments que els humans ja que nosaltres hem anat evolucionant i les nostres situacions ens fan sentir egoisme, rabia, felicitat….
Però apart d’això penso que molts animals són més llestos del que semblen.
Salve!
El video està molt ben fet, i jo desde la meva opinió els animals si que tenen sentiments i jo crec que casi mateixos que els humans. Per exemple si a un gos o a un gat el maltractes es veu que està trist, i si per exemple vols treure al teu gos a passejar es posa content. En definitiva jo crec que si que tenen.
Salve!
El video està molt bé ja que et pot ajudar a entendre millor el llibre de Narracions de mites clàssics.
Personalment opino que els animals si que tenen sentiments el que no crec és que puguin tenir tant com els humans sino que encara en tenen molt més. Per exemple els animals (sobretot els gosos) estimen a les persones més que a qualsevol cosa en aquest món cosa que actualment amb les persones no sol passar.
Vale!
Em sembla que el video està molt ben fet i l’article també.
Jo crec que els animals sí tenen sentiments, i això ho sap tothom que en tingui un. És nota molt quan un animal té por, o està trist, o feliç.
Salve!
Aquest video ha estat bé, ja que ens han explicat bastants temes sobre els mites que hi han, alguns d’ells els coneixem, pero estat bastant bé.
Jo crec que els animals tenen sentiments, pero no tant com els essers humans, crec que poden pensar i poder tindre sentiments.
ex://
els gossos tenen que tindre sentiments perque si fa alguna cosa malament, començar a fer uns sorolls, de manera que sembla que esta plorant.
Jo crec que si tenen sentiments, sino no farien tot el que fan.
Bonum diem!
La paraula animal ve del llatí animal, -alis, estar dotat de respiració (ànima).
D’acord amb el significat d’ànima: Principi vital que contenen tots els animals.
Ja sabem que no només els homes són animals, sinó que les bèsties també ho són, per tant això ens fa reflexionar si realment els animals tenen també sentiments com nosaltres.
Jo personalment crec que sí que tenen sentiments i algú qui tingui una mascota ho sap perquè ens ho demostren cada dia, també crec que encara que no tinguin un llenguatge si que busquen qualsevol forma de comunicar-se amb nosaltres.
In proximum!
Jo crec que durant i després de les transformacions, els animals transformats segueixen tenint els sentiments humans. M’enrecordo haber-ho llegit a “Les narracions dels mites clàssics” en mig d’una transformació. No m’enrecordo el mite que era o quí, però m’enrecordo que al intentar parlar com sempre, no va poder i en comptes de paraules, de la seva boca sortien sorolls reconeguts per un animal. Osigui que sí, si un animal intenta comunicar-se com ho feia abans de la transformació, no és l’únic que intentarà fer com a persona.
En quant al vídeo, penso que està perfecte: l’entonació, les imatges, etc. I el mite que més m’ha agradat ha sigut el de Apol·lo i Coronis, ja que és curiós que els romans relacionecin el color dels corbs amb el mite.
Salve!
Personalment opino que els aniamls si que tenen sentiments ja que quan ploren els escoltem plorar i quan estan feliços ho notem i quan estan tristos ho notem també.
In proximum!
Si un ser humà es transformés en animal, jo crec que les dues entitats es barrejarien i aquell ésser format a partir de dos cossos, tindria les característiques psicològiques tant d’un humà com les d’un animal, mes amb el cos de la bèstia la qual es transforma.
Els sentiments són el resultat (manifestació) de les emocions, són un estat afectiu (experiència subjectiva) de llarga durada.
Segons Aristoteles: Les emocions eren exclusives dels humans, en animals nomès hi ha desitjos (similars als instints).
Introduir-se en la ment un animal és francament difícil, i encara que en algunes ocasions sembli que es comportin de maneres similars a un ésser humà, tampoc podem estar segurs si es que estem humanitzant les seves accions. Avui dia hi ha qui ho discuteix, però jo crec que el paper de les emocions en els animals està molt clar. Ells senten com nosaltres, igual d’una manera més peculiar (i pura/sincera), però ells també s’alegren, sofreixen, suporten, sospiten, i sobretot, també estimen.
Salve!
Des del meu punt de vista opino que encara que es transformin en animals, la seva personalitat o sentiments no canvien, excepte en algun cas com l’home llop. Crec que el canvi influeix en com serà a partir d’aquella evolució.
Penso que el video està molt bé, es nota que està treballat, ho expliquen resumidament, amb imatges i de manera que s’enten a la perfecció. Jo m’he llegit la primera part del llibre, però gràcies al video entens millor els mites.
Personalment el mite que més m’ha agradat, ha sigut el mite de coronis, perquè t’enssenya que les veritats fan mal, encara que crec que sempre es millor saber la veritat i no quedarte amb el dubte o viure enganyat, ja que així pots actuar d’una manera o altre, a més no et fas mal a tu mateix sabent que estas dient mentides, crec que sempre és la millor opció.
La mitologia en general m’agrada, em sembla interessant a part sempre aprenc algo després de llegir un mite.
Bonum diem!!
els animals poden tenir sentiments, de fet molts animals tenen sentiments, per exemple el gos i el gat. poden tenir sentiments però no iguals que als dels humans. ja que també tenen diferent consciència i diferent personalitat.
El video m’hagradat molt porque en nomes dura dos minuts de video i he pogut entender molt be tot el tema dels animals.
El que diu es que els sentiments són el resultat de les emocions, són un estat afectiu de llarga durada. I
Segons Aristoteles: Les emocions eren exclusives dels humans, en animals nomès hi ha desitjos. També es veritat que introduir-se en la ment d’un animal és difícil, i encara que en algunes ocasions sembli que es comportin de maneres similars a un ésser humà,
Salve!
El video està molt ben fet,el video està molt ben treballat, des de el meu punt de vista yo crec que el animals no poden sentir com els humans ,però obviament tenen sentiments,només que cada esser sent d’una manera o altre comles persones no tots sentim igual.
La figura nadalenca em recorda a Licaón,perquè la figura em recorda al llop.
Salve!!
El vídeo està molt ben fet, a més és una idea força original per explicar aquest tema.
Zeus és el déu més destacat per fer aquestes transformacions per satisfer els seus desitjos.
Vale!!