Meteor, meteorit, meteoroide…

La infografia de més avall del TERMCAT permet conèixer quina és la diferència entre un asteroide, un meteoroide, un meteor i un meteorit, i quina és la relació que hi ha entre un meteor, un bòlid i una pluja d’estels. A més a més, clicant en els enllaços de les finestres desplegables, es pot accedir a les fitxes terminològiques completes d’aquests termes, que contenen els equivalents en altres llengües, les definicions precises dels termes i, en algunes casos, notes amb informació complementària.

La terminologia continguda en aquesta infografia s’ha extret del Diccionari de física, elaborat conjuntament per la Universitat Politècnica de Catalunya, Enciclopèdia Catalana i el TERMCAT, el qual inclou una àrea temàtica dedicada a l’astronomia.

Quina és, però, l’etimologia de meteor, meteorit i meteoroide? Els ètims grecs ens poden ajudar a diferenciar-los.

Quant a Margalida Capellà Soler

Professora de clàssiques de l'institut Premià de Mar.
Aquest article ha estat publicat en Astronomia, Ètims grecs, Experimentals, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Meteor, meteorit, meteoroide…

  1. Rita Boateng Boateng diu:

    Creec que aquest tema de com dectectar si es un meteor o un bolid es mol interesant.

  2. creec que això es molt interesant

  3. Es muy interesante este tema

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *