L’institut Premià de Mar al XV Fòrum Auriga a Cervera

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Cervera el XV Fòrum Auriga en el marc de Cervera, capital de la Cultura Catalana.

Hem gaudit de la presència de la H. Consellera de cultura Maria Àngela Villalonga.

Les actes d’aquest Fòrum es publicaran en el número 101 de la revista Auriga, perquè el proper número és un especial per celebrar els cents números. L’enhorabona, Montserrat Tudela, i per molts anys!

L’institut Premià de Mar, un any més, ha tingut molta presència en el XV Fòrum Auriga amb la comunicació “Batxillerat filològic a l’institut Premià de Mar. Una manera de preservar el grec a secundària” amb la participació a través d’un vídeo de salutació del director, Salvador Redón; l’exalumne de batxillerat humanístic Arnau Lario Devesa també hi ha presentat comunicació arran de la seva recerca del seu treball final de grau…

Salvador Redón, director de l’institut Premià de Mar, saluda els participants del XV Fòrum Auriga arran del batxillerat filològic a l’institut Premià de Mar:

“La religió com a eina d’integració i diàleg social i polític. Anàlisi d’espais de culte rurals a la Hispania Citerior entre els segles II a.C. i II d.C.” Arnau Lario:

La taula rodona ‘El món clàssic com a punt de trobada en el món intercultural”

Han resultat molt interessants les comunicacions de l’ICE de Clàssiques de la URV “Un any intens” i “Ampliant horitzons en l’ensenyament del grec clàssic: les TIC i el mètode comunicatiu” de David Solé Gimeno i Lorena Rion López que ens han presentat unes noves jornades didàctiques. Hi haurem d’estar a l’aguait.Interessant ha estat l’aportació de Guillem Cintas “La didàctica del llatí a Cervera” sobre el paper cabdal del pare Mir de Cervera tant en la inspiració d’Orberg per a Lingua Latina per se illustrata com per al diccionari Vox de Llatí.

Guillem Cintas al XV Fòrum Auriga

De les comunicacions de patrimoni i arquelogia, m’ha impressionat que la vil·la del Romeral a la Baixa Noguera quedés inacabada i també m’ha agradat molt la idea que ens ha presentat David Castellana Guàrdia del Museu de Guissona “Iesso – Guissona. El llegat arqueològic de la ciutat romana com a fonament per a la construcció de la identitat local”. La procedència dels marbres a “Color i riquesa, la decoració en marbre a la vil·la romana de “Els Munts” (Altafulla) de Laura Galán Palomares i Anna Gutiérrez de l’ICAC.

Esperarem amb candeletes les actes del XV Fòrum Auriga i ens retrobem en el XVI que tindrà lloc a El Vendrell, de franc amb dinar inclòs per als subscriptors.

4 thoughts on “L’institut Premià de Mar al XV Fòrum Auriga a Cervera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *