Gràcies als grecs (Tales, Pitàgoras, Plató, Euclides…) les matemàtiques van adquirir l’aspecte de raonament lògic i la terminologia tradicional. Fa uns dies vam tenir l’enorme sort d’assistir a una masterclass per tal de descobrir les matemàtiques amb GeoGebra amb el professor de matemàtiques jubilat, Bernat Ancochea. Quina meravella quan els professors gaudeixen fent classe i compartint la seva saviesa!
A més dels enigmes matemàtics que anirem publicant a mesura que els resolgueu, ara teniu un nou repte: Aconseguir fer una peça de ceràmica grega amb GeoGebra.
Primer de tot, us heu d’instal·lar el programa GeoGebra 5 gratuït a l’ordinador, la tablet o el mòbil.
Tot seguit, heu de pujar la imatge de la ceràmica grega que hàgiu triat.
Fer la ceràmica en GeoGebra amb els comandaments Spline i Superfície.
Us pot anar molt bé aquest tutorial que en Bernat ens ha fet ad hoc:
[youtube]https://youtu.be/CXVaUJQ__VA[/youtube]
Espero amb candeletes les vostres peces de ceràmica grega amb Geogebra, no us oblideu ni del nom ni dels usos de la peça. La ceràmica és el millor suport per conèixer la vida quotidiana grega i, a més, és important per identificar les restes del naufragi intacte més antic del món. Ho veieu, Matemàtiques i Cultura Clàssica és una combinació possible!
`
He de dir que és una gran idea la d’unir l’art i les matemàtiques i, damunt, en una activitat interactiva.
Moltes gràcies!
És una tasca entretinguda però que he tingut problemes, avui t’ho envio!!
Moltes gràcies, Natalia.
Fem el nostre perfil amb Geobebra? https://padlet.com/capellamar/7mu437vb81r
Perdoneu l’expressió però estic al·lucinat! Heu fet una molt bona feina demostrant que les matemàtiques són molt més que fórmules i càlculs. Tenen molt de sentit i les podem “veure”.
Moltes gràcies, Bernat!