Parlem amb el cos, persuadim amb la paraula

“Avui, toca parlar”. Avui ens visita al nostre institut Bàrbara Pastor, la “profe rebelde”.

Bàrbara Pastor

N’Elisa i en Xavier fa pocs dies la varen entrevistar per Skype i en el seu treball de recerca de referents podeu veure la conversa que varen tenir amb ella.

Quan jo  anava a l’institut, vaig conèixer la Bàrbara en unes fires llatines que ella va organitzar, on vaig tenir la sort de parlar tres dies en llatí, fer àpats romans i conèixer enamorats del món clàssic d’arreu del món; tres dies que em varen acabar de decidir d’estudiar clàssiques en comptes de genètica com pretenia fer. Va ser una experiència impactant i molt emocional que, malgrat han passat els anys, la recorda com si fos ahir i, de ben segur, m’han marcat com a professora.

Fa poc la Bàrbara em va deixar un comentari en El Fil de les Clàssiques i, tot i que ella es pensava que no em coneixia, de seguida li vaig venir a la ment, i  avui, abans de partir cap a Madrid per presentar el seu últim llibre Somos lo que sabemos,  tenim el goig de conèixer-la, d’aprendre de la seva experiència, vitalitat i ganes de canviar l’ensenyament: l’alumne/a ha de parlar més i el professor molt menys. Ens ensenyarà a parlar amb el cos i a persuadir mitjançant la paraula, inspirada en els clàssics, i seguint el seu mètode Oratoga AEIOU®: “Argumenta, Expressa, Inventa, Ordena i Unifica”.

Avui els més de cent alumnes de 4t de l’ESO de l’institut IPM sou ben afortunats i jo, la primera. Gaudiu d’aquestes dues meravelloses hores que la Bàrbara Pastor ens regala.

[youtube]http://youtu.be/pdgXfgilSfM[/youtube]

[youtube]http://youtu.be/6jMeKkHRsWw[/youtube]

32 thoughts on “Parlem amb el cos, persuadim amb la paraula

 1. Guillem Tur

  Salve!

  Penso que ha sigut una xerrada molt didàctica i crec que va tenir molt d’éxit! És una bona manera de relacionar objectes quotidians amb les paraules, amb la manera d’expressar-se. Les postures, els moviments de mans, el to de veu formen part de com fer perfecta una bona presentació oral!

  Personalment, em va agradar molt participar-hi!

  Vale!

 2. Júlia Calvo

  Bonum diem!

  La xerrada em va semblar molt interessant i trobo que ens servirà per a moltes coses. A moments es va fer una mica pesada, potser per la falta de so, però va ser diverida i entretinguda.

 3. Sandra Moya

  Salve!
  La xerrada de la Bàrbara em va agradar molt perquè t’ensenya a no tenir por a l’hora de parlar en públic i que si no saps alguna cosa l’has de dissimular per tal que no es noti gens.
  Penso que la seva xerrada m’ajudarà molt de cara als estudis ( per les exposicions, presentacions..) pero sobretot, m’ajudarà de cara a l’hora de trobar feina. Sincerament es va fer molt entretingut, molt divertit i va ser una bona experiència.
  Per últim, vull felicitar a la Bàrbara pel gran treballar que ha fet i per la seva xerrada!
  Ave!

 4. Ariadna Zarcos

  La xerrada va estar molt bé, el problema va ser que no s’escoltava massa bé. La manera en la que va voler explicar les coses, etc. Va estar molt bé!

 5. Joan Barrabino Rubio

  Bonum diem!!

  Hem va agradar molt la xerrada ja que hem va semblar molt útil, potser hi ha gent pensa que no va servir de molt, però sense adonar-nos segur que utilitzarem els consells alhora de fer exposicions.
  Hi havien estones que sem feien pessades , però hem vaig entretenir i divertir molt.

  Vale!!!

 6. Andrea Torrente

  Salve!
  Vaig trobar molt interesants les explicacions que ens va fer la Bàrbara, ara començem una etapa en la que haurem d’exposar moltes coses oralement i ens cal saber com ens hem de comportar davant del públic i per tant, ens serà molt útil tot el que vam aprendre el passat dijous dia 5 de desembre.
  Per altra banda crec que se li hauria d’haver facilitat un micròfon, ja que els que estàvem asseguts darrere no vam podir seguir les explicacions a la perfecció per falta de so.
  Gràcies per havernos dedicat el teu tems Bàrbara!
  Ave!

 7. Natàlia Rubio

  Bonum diem!
  La xerrada em va semblar molt interessant, malgrat que els qui estàvem al fons de la sala d’actes, ens va resultar difícil seguir-la al 100%, ja que no se la sentia massa bé. Crec que un micròfon li hagués anat bé. El tema que va desenvolupar trobo que ens pot servir de molta utilitat, ja que d’ara en endavant haurem de fer exposicions orals i està bé saber com parlar en públic i quins son els modals adequats.
  Felicitats Bàrbara!
  Salve.

 8. Luca Fernàndez Farto

  Salutatio!

  L’altres dia, concretament el dia 5 de desembre, vam poder gaudir, d’una activitat en la qual es pretenia, mostrar com s’ha de parlar en una exposició, en una entrevista de treball, o simplement en la vida quotidiana. La veritat és que la xerrada va estar molt bé, però una mica massa llarga des de el meu punt de vista. Però una de els coses que més em va agradar de tota l’activitat, va ser que a més d’ensenyar-nos a expresar coses amb la paraula, ens va ensenyar valors, per tota la vida. Una professora excel·lent, i ha sigut un plaer haver gaudit de la seva presencia, per poder realitzar una de les coses bàsiques de la nostra vida, parlar.

  Valete!

 9. Mar Acien

  Salve!
  Em va semblar una conferència molt interessant i dinàmica, i no se’m va fer pesada en cap moment, bueno si, va aver-hi un moment que sí, però de seguida ho va arreglar i va provocar que volgues escoltar-la amb més ganes. La seva manera de parlar i d’espressar-se era fascinant! Em va agradar molt, i sé que tots els seus consells em servirant de molt en un futur i en el present mateix.

  Vale!

 10. Laura Garcia Mas

  Bonum diem!!

  La veritat em va fascinar el col•loqui de la Bàrbara, la “profe rebelde”.
  Crec que ens va anar d’allò més bé que ens ensenyés a parlar amb el cos i a persuadir mitjançant la paraula, seguint el seu mètode Oratog, ja que actualment a molts de nosaltres ens costa expressar-nos en públic i realment és bàsic pel nostre futur.
  Trobo que el seu mètode a l’hora de fer participar als alumnes va fer la xarrada molt més entretinguda, divertida i a l’hora d’aprendre els conceptes resultava més fàcil. M’agrada la seva forma de pensar a l’hora de posar-se de part dels alumnes i deixar que parlin més que els professors, no pel fet de que jo, en aquest cas tingui el paper d’alumne sinó perquè trobo que és una bona estreteja per poder entendre’ns millor , ja que d’alguna manera és posa a la nostre pell.
  Espero poder tornar a coincidir amb ella, va ser genial!

  Vale!!

 11. Arnau Alvarez Cervilla

  Bonum Diem!

  Sense cap dubte, va ser una sort tenir a la Barbara, en el nostre institut vaig trobar molt interessant l’oratorià, ja que la Barbara ens va ensenyar unes quantes conductes que hem d’aplicar a les nostres exposicions i a la nostra manera de convèncer. Però no és pot comparar amb Ciceró.

 12. Miquel Saborit

  Salve!

  La Bàrbara va aportar alguns aspectes importants a tenir en compte quan estem presentant davant un públic. Crec que la xerrada era necessària, encara que es va fer una mica llarga.

  Els últims dos quarts d’hora van ser una “repetició” de tot el que s’havia esmentat durant la resta de la xerrada; Encara així s’ha de reconèixer que no es va fer pesada fins llavors. Realment va ser una sort tenir-la al nostre centre.

  Vale!

 13. Laura Garcia Mas

  He llegit l’article de la Bàrbara al Diari de Mallorca i la veritat és que estic totalment d’acord amb la seva manera d’innovar a l’hora de fer les classes, com ella bé diu a l’article “innovar no es poner una pizarra digital y ya está” sinó canviar la dinàmica de la classe, captar l’atenció dels alumnes, fer que participin i s’interesin per el tema!!
  També he seguit el fil dels comentaris de l’article, on apareixen diferents opinions sobre aquesta manera de fer les classes, haig de dir que com alumna no les comparteixo.
  Us recomano que llegiu l’article , és molt entretingut i interessant. M’ha agradat molt la ironia de la Barbara.

 14. Paula López

  Salve!

  La sessió de dijous em va semblar molt interessant, i ens va ensenyar a parlar sense por davant del públic. Em va agradar molt el mètode que utilitza perquè la xerrada es faci divertida i dinàmica: la participació dels alumnes. D’aquesta manera, no tan sols ens ensenya a com posar en pràctica els seus mètodes, sinó que alguns de nosaltres vam tenir la oportunitat de practicar-ho i ser corregits per tal de millorar la nostra comunicació. Penso que ens va ser de gran ajuda, i encara que ara no ho pensem, en algun moment de la nostra vida haurem de fer una conferència i recordarem tots els seus consells. Gràcies per la teva xerrada!

  Vale!

 15. Pingback: Parlant amb Bàrbara Pastor | A cada passa referents clàssics!

 16. Pingback: Anònim

 17. Bárbara Pastor Artigues

  Benvolguda Margalida,
  benvolguts alumnes i artistes (tots ho sou),
  teniu preparats els logos d´oratòria.
  He tingut una idea aquesta nit, que no m´ha deixat dormir.
  Després de Nadal, ens veurem i m´agradaria reunir-me amb vosaltres.
  El cos també parla.
  Gràcies.

 18. Mar Martinez

  Bonum diem!!

  Aquesta conferencia, em va semblar interessant i entretinguda ja que de forma divertida ens va explicar moltes coses, com per exemple com parlar en públic i que la gent t’escolti.
  La veritat és que potser la conferencia va ser molt llarga, hi havia moments que es feien aburrits.
  Però generalment va esta molt bé!

 19. Pingback: La Font de Neptú de la Plaça de la Mercè | Itinerant la Barcelona més clàssica

 20. Pingback: I Certamen d’oratòria ja és una realitat! | Aracne fila i fila

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *