Oh, Chiron!

La Sociedad Española de Estudios Clásicos ha concedit a Chiron, l’espai col·laboratiu de professors de clàssiques d’arreu de l’Estat, un premi molt especial: el Premi a la Promoció i Defensa dels Estudis Clàssics.

“La SEEC ha decidido conceder este premio a la Asociación Chiron por la encomiable labor que está llevando a cabo a través del portal de Internet www.chironweb.org, que ha conseguido desarrollar un “proyecto colaborativo” que aúna los trabajos que los profesores de nuestras materias venían realizando de manera individual. El resultado ha sido la creación de un sitio web dedicado al Mundo Clásico, en el cual colaboran desinteresadamente centenares de personas y que ha generado una enorme ilusión y un inusitadamente fructífero intercambio de opiniones y experiencias entre profesores y alumnos de Griego, Latín y Cultura Clásica, y también entre quienes, en general, se interesan por la Antigüedad grecorromana. Se trata, en nuestra opinión, de una labor valiosísima, que ha alcanzado una difusión extraordinaria y ha generado entre nuestros docentes y alumnos una ilusión que consideramos muy importante para el futuro de nuestros estudios, y que está sirviendo también para poner de manifiesto el entusiasmo, la dedicación y la preparación de los profesores de Latín, Griego y Cultura Clásica. Queremos destacar igualmente el carácter innovador de la experiencia, que está sirviendo de modelo para otras áreas de conocimiento, en España y fuera de España.”
Jo coneixia Chiron des dels seus inicis, però un bon dia la dea Fortuna em va convidar a formar part de Chiron i així va ser com els grans centaures i centauresses, tal com es diuen els membres de Chiron, varen formar part de la meva vida. No sé què feia abans de Chiron? Tampoc,  no sé què podria fer jo ara sense Chiron? Ens trobem cada dia a la xarxa, algun cap de setmana a Girona, a Tarragona, a sagunt, a Mèrida, a Barcelona, a Badalona, a Martorell, a València… Fa poc vaig tenir el privilegi de compartir, com podeu veure en el vídeo de l’Álvaro de més avall, uns dies intensos a Santiago de Compostela. Des d’aquí vull enviar el meu agraïment a tots els chironians gallecs i a tots els centaures, especialment al nostre President, Carlos Cabanillas, per haver tingut la genial idea de crear una cosa així, -que hauria de ser encara més imitada per tots els professors i professores de les altres matèries i de ben segur l’educació seria diferent!- i per la capacitat d’atreure gent, molt diversa, de tots els racons de la geografia des de les Canàries fins a Galícia passant per Extremadura i Andalusia i des de Catalunya fins a València, Castelló i Alacant…

Chiron en Compostela 2011 from Dives Gallaecia on Vimeo.

A la pregunta que fa dies corre per la xarxa (per aquí i per aquí deçà),  què és Chiron per a mi? Diria que Chiron és un lloc d’aprenentatge col·laboratiu i cooperatiu sense el qual les meves classes no serien ara el que són; un grup d’amics que tirem endavant tots junts malgrat totes les dificultats per demostrar que estudiar grec i llatí en el segle XXI és útil i enriquidor, que emprar les noves tecnologies a l’aula amb unes matèries com les nostres els dóna un valor afegit i que segurament una actualització així ens permetrà tirar endavant i demostrar una vegada més que els clàssics sempre viuen.
La meva professora de grec de Ses Illes un dia em va dir: “Margalida, si trobes cinc o sis persones com tu, puc estar tranquil·la, les clàssiques no desapareixeran del currículum”. Estimada Coloma Blanes, he trobat aquesta gent, però no són cinc o sis, són molts i de tot arreu. Aquesta gens classica, com l’anomena el company Hermes, és Chiron!
Enhorabona, Chironweb! Per molts anys, Chiron, chironians i chironianes d’arreu! Feliciter, centauri!
Moltíssimes gràcies membres de la SEEC per aquest premi tan repartit perquè Chiron sumus omnes! Moltíssimes gràcies per reconèixer una tasca difícil en un moment difícil; però χαλεπὰ τὰ καλά!

23 thoughts on “Oh, Chiron!

 1. Lluís

  Molt bonic el post, Margalida! I genial el comentari de la teva antiga professora Coloma: s’ha fet realitat!
  Que tinguis un molt bon Nadal!

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Lluís! Amb gent com vosaltres, magister, tot és possible! Laetum faestum Nativitatis!

 3. Zicora

  Salveee.

  Quina sorpresa!!!. Estic molt contenta de que una pàgina tan fantàstica com El Fil de les Classiques pertanyi a Chiron, es, sens dubte, la millor pàgina col·laborativa del món, i mereixedor del premi!!!.

  Valeee!!!. 🙂

 4. Eva Serrano

  Salve! M’alegro molt que siguis Chiron i hagis pogut obtenir el premi! Feliciter
  Felix Natalis

 5. martinez.victoria2010

  SALVE!

  Felicitats un altre vegada Lida!Un altre premi i molts més que tindrà!

  Feliciter et Felix Natale !

 6. irina

  Felicitats per haver aconseguit aquest premi tant important per tu, chironiana. Felix Natalis!

 7. Erik Aparicio

  Ena ha premiat? Chiron! Aixi te que ser, perque aquest bloc esta molt currat i es el millor! jaja
  FELICITIER a tots!

 8. Pingback: Ja han passat quatre anys! FELICITER! | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *