“El Fil de les Clàssiques: un teixit clàssic a la xarxa” al VII Fòrum Auriga a Andorra

Demà dissabte, dia 5 de novembre, se celebrarà a Escaldes-Engordany, en el marc de la Capital de la Cultura Catalana 2011, la setena edició del Fòrum Auriga.

El Fòrum Auriga, que enguany ha estat guardonat per l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català, serveix per establir vies de diàleg entre els diferents professionals i col.lectius dedicats al món antic a l’àrea lingüística catalana, que aplega a arqueòlegs, filòlegs, filòsofs, historiadors, museòlegs, documentalistes, arxivers, etc., que desenvolupen la seva tasca en la docència a les universitats i en l’ensenyament secundari; la gestió, conservació o direcció de museus; editorials; recerca a les universitats i centres de recerca; els diversos estaments de les institucions nacionals i locals en cultura, turisme i ensenyament; empreses de gestió cultural; arxius, etc.

En aquest VII Fòrum Auriga, que se celebrarà a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany, tots nosaltres hi serem presents amb “El Fil de les Clàssiques: un teixit clàssic a la xarxa”. Entre d’altres, hi intervindran Abel Fortó, arqueòleg de Patrimoni Cultural, que dissertarà sobre “Andorra, entre la protohistòria i l’antiguitat”, amb la intervenció del també arqueòleg Àlex Vidal; Josep Maria Palet, de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, tractarà sobre “Roma i els Pirineus: l’ocupació de l’alta muntanya pirinenca a la vall del Madriu-Perafita-Claro (Andorra)”; Francesc-Xavier Hernàndez Cardona, del departament de Didàctica de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona, tractarà sobre “Iconografi a didàctica i espais arqueològics. Estratègies de disseny”; Ramon Ten, del Servei d’Arqueologia i Palentologia de la Generalitat de Catalunya, dissertarà sobre “Tribuna d’arqueologia pel segle XXI; Josep Ros explicarà el Parc Arqueològic de Guissona; Montserrat Tudela i Xavier Vicens exposaran les novetats de l’Inventari Papirològic de Catalunya; Oriol Olesti, de la Universitat Autònoma de Barcelona, parlarà sobre “Els Pirineus i els seus recursos a les fonts literàries antigues: vies, ramats i metalls”; Gonzalo Berger i Paula Lloret, de Tanit didàctica i difusió cultural, presentaran el Festival Laietania; Joan Frigola i Albert Pratdesaba explicaran el castell de Falgars, una torre romanorepublicana a la Garrotxa; Carme Llitjós exposarà l’actualitat dels grups de teatre clàssic a Catalunya, i Benigne Marquès, del Bisbat d’Urgell, tractarà sobre la Societat Cultural Urgel.litana.

El VII Fòrum Auriga es clourà amb una taula rodona sobre “Món antic i crisi”, amb la participació de Xavier Llovera, director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Isabel Rodà, directora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i Francesca Mestre, professora del Departament de Grec de la Universitat de Barcelona.

Ràdio Premià de Mar a Premià notícies també s’ha interessat per la nostra participació en aquest VII Fòrum Auriga:

Entrevista Ràdio Premià


Veure document en gran

31 thoughts on ““El Fil de les Clàssiques: un teixit clàssic a la xarxa” al VII Fòrum Auriga a Andorra

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Ramon! Esperem que El Fil estigui avui a l’alçada del VII Fòrum Auriga.

 2. José María Cózar

  Hola Margalida,
  espero que gaudeixis d’unes bones jornades a Andorra. Veig que el teu bloc va “viento en popa a toda vela” i la veritat és que fa una mica d’enveja per la quantitat de posts i l’àmplia participació i motivació per part dels alumnes. Aprofito per comunicar-te que estic fent un crus de blocs i naturalment n’he creat un que es diu “Els camins de Roma” (http://elscaminsderoma.wordpress.com/), penso que no arribaré a la teva alçada, non sum dignus, però l’he plantejat més com un anecdotari, més que com una eina de participació de l’alumnat i de saber gairebé enciclopèdic.
  Records i a reveure,
  Josep Maria

 3. Margalida Capellà Soler Post author

  José Maria, l’enhorabona més sentida per començar aquest camí cap a Roma amb el teu magnífic bloc! Et volia deixar un comentari, però no els tens obert. M’encanten els dos apunts i t’auguro un gran lloc a la blogosfera. Ja l’has posat a la blogosfera de Chiron? Per què noescrius a Aracne tot donant-lo a conèixer a través d’alguns dels teus apunts?
  Fem junts, doncs, el camí cap a Roma!

 4. José María Cózar

  Gràcies pels teus desitjos, la veritat és que ara començo a aprendre, porto dues setmanes i encara no sé com funcionen moltes coses.

 5. Margalida Capellà Soler Post author

  Només fent se n’aprèn i, de vegades, errando discitur! Ànims i endavant!

 6. Montserrat Tudela

  Una intervenció fantàstica, com no podia ésser d’altre manera perquè “El fil de les clàssiques” i “Aracne fil i fila” ho són!

 7. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltíssimes gràcies, Montserrat, no només pel comentari sinó també per haver convidat les clàssiques de secundària de l’institut de Premià de Mar en un fòrum tan entranyable com el d’ahir, ple de bones intervencions d’arqueòlegs, historiadors, museòlegs, documentalistes, filòlegs i professors, d’un missatge optimista malgrat la crisi i d’esperances de futur.

 8. Cristina Berjano

  Em sembla molt interessant i molt més que hagis parlat de nosaltres per Andorra, increïble! A més em fa il·lusió veure com el Fil de les Clàssiques és un bloc que avança cada dia més i més!

 9. aviles.macia1220

  Salve!!

  És una gran notícia saber que hagis anat a Andorra i que hagis parlat dels alumnes de la classe de llatí. Espero que vagi cada cop millor i que avanci cada cop més el Fil de les Clàssiques.

  Vale!!

 10. Eulàlia

  És un honor que el nostre blog hagi arribat tan lluny! Hi han pocs blogs acadèmics que arribin fins on “El Fil de les clàssiques” ha arribat! Aquesta web és com una gran família que cada cop es fa més gran i més forta!

 11. gene macias

  MARGA ETS FAMOSA ESTA MOLT BE EL TEU TREBALL I TAMBE ESTA BE QUE ESTIGUI RECUNEGUT PER TOTS I QUE VULGIS QUE AQUESTES LLENGUES NO MORIM ENTRE NOSOLTRES APART M’AGRADAT L’ENTREVISTA PERQUE DIU L’INSTITUT ON ESTAS I QUINS CURSOS HI ESTAS TREBALLANT.

  BON TREBALL!

 12. Margalida Capellà Soler Post author

  Gene, moltes gràcies, pero tu ara també formes part d’aquest treball; per tant, és un agraïment compartit!

 13. Eva Perez

  SAALVE LIDA:)
  esta molt be aquest treball, i es moolt interessant que diguis que vulguis que aquestes llengues no desapareguin, perquè aquestes llengües, es nota que t’agraden molt, i es el teu treball.

 14. Tom Rosell

  Felicitats per la feina feta en aquest blog Lida, que ens ha ajudat tant! Cal conservar aquestes llengües, i pert part dels alumnes, gracies a “El fil de les clàssiques” i “El fil de les clàssiques Moodle” està sent possible!!

  Vale!

 15. Yasmina Berkane Pais

  Salve!
  M’ha fet molta il·lusió que ens digues que havies parlat de nosaltres (i dels nostres problemes amb l’internet) a Andorra. Cada cop ets més famosa :). De veritat enhorabona per tots els premis, ja que amb el poc temps que ens coneixem et dones compte de que poses molt de treball en els blog i en el moodle i això s’agraeix. Felicitats!!

 16. Elisa Moya

  Salve!
  M’ha sorprès bastant saber que havies estat parlant de nosaltres a Andorra. El teu bloc cada vegada es va fent més gran, i el coneix molta més gent, cosa molt important perquè sense la gent que el segueix no hauria arribat a ser tan famós. Crec que has fet un molt bon treball, moltes hores de dedicació que com pots veure estan donant els seus fruits.

 17. Margalida Capellà Soler Post author

  El bloc és feina de tots i heu estat i sou els alumnes que m’heu ensenyat i animat a estirar del fil; per tant el famós teixit és de tots vosaltres, filadors i filadores; jo m’he limitat a fer la puntada amb el fil passat! Moltes gràcies per voler continuar teixint.

 18. Andrea Gomez

  salve!!! 🙂
  ostres, felicitats! Cada cop el blog és més conegut i a més que fer tot el que fas al bloq i tota la feina té merit! m’ha fet gracia que posesis que havies parlat de nosaltres!!

 19. serna.marta2010

  Salve!
  M’agrada la idea de que hagis parlat de nosaltres a Andorra. La veritat es que aquest blog està molt ben fet, i pel que veig cada cop millora mes. Trobo un dels millors.
  Vale!

 20. ortiz.patricia1020

  Salve!
  M’ha encantat que parlessis de El fil de les Clàssiques a Andorra, quanta més gent ens conegui millor! 😀
  Ave

 21. Aida Alvarez

  Felicitaatttss!!!!!!! aquest bloc cada cop te mes seguidors,eh! jaja si tots acabem intervint podra ser un bona web on opinar..

  VALE:)

 22. gene macias

  m’agrada molt apendre coses noves moltes de les coses que estic fent ara no ho savia i vaig llati de l’any pasat i em sembla molt be que no et rendeixis a fer no despareixer aquestes llengues que molt gent ignora.

 23. lourdes caparros

  M’ha agrdat molt saber que parles de nosaltres fins hi tot a Andorra 😀 i aquest bloc cada dia millor!

 24. Victòria Riseuño

  Salve Lida! 🙂

  Felicitats Lidaa!Cada vegada tens més seguidors! M´ha fet molta gràcia veure que has parlat de nosoltres a Andorra jaja es nota les hores de dedicació que porta aquest blog 🙂

 25. Andrea Balart

  salve!
  m’ha agradat molt saber que has parlat de nosaltres a Andorra, trobo que poses molt d’esforç i compromís per aquest bloc i això es nota, cada vegada tens més seguidors, i a nosaltres, els alumnes, ens ensenyes d’una manera diferent i interesant el llatí; trobo que estic aprenent moltes coses del llatí.

 26. Naim

  Felicitats per la gran feina que fas, i per fer veure a tots nosaltres que aquestes llengües no estan mortes i que ens donguem compte de que son iguals d’importants que qualsevol altre llengüa.

 27. natalia espejo romero

  Salve!
  M’agrada la idea de que hagis parlat de nosaltres a Andorra. La veritat es que aquest blog està molt ben fet, i pel que veig cada cop millora mes. Trobo un dels millors.
  Vale!

 28. Pingback: Ja han passat quatre anys! FELICITER! | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *