Com ens imaginem Isop a partir de Vida d’Isop?

Una de les tasques del curs Moodle de 1r de l’ESO Isop en valors consistia en fer una caricatura del fabulista grec a partir de la descripció de Vida d’Isop.

Gràcies a l’enginy de Gaby, podreu gaudir aquí d’aquesta interessant activitat de El Fil Moodle. A veure què us sembla? No sé què n’opinaria el propi Isop, tanmateix!

27 thoughts on “Com ens imaginem Isop a partir de Vida d’Isop?

 1. baga.laia2012

  χαιπετε!!

  No m’imaginava a l’Isop d’aquesta manera, pensava que seria una mica més discret!
  Una cosa si, el video és molt bo i divertit ajaj!

 2. Cristina Berjano

  No m’imaginava que Isop seria així, pensava que era un home “culte” dins del que cabia, però no imaginava ni que fós un home tant brut en tots els aspectes.

 3. Miriam Pelegrina

  Deu meu, quina gracia m’ha fet aquest video, pero encara mes la banda sonora de la pantera rosa!
  Isop no m’ho imaginaba tan brut, i tan poc discret la veritat!!

 4. Chaima Anza

  Moltes feliciciatatats companys i companyes de 1r de la ESO del meu centre: INS Premià de Mar.
  Ha sigut un gran èxit els dibuixos, tant el video i la gran col. col·laboració que aporta la Lida!
  Isop ha d\\\’estar molt content per els vostres dibuixos i imaginació, espero que continueu fent aquestes divertides coses en la classe. Sempre amb ilusió i imaginació, el temps corre ens fem grans i el valor de les coses que ens queda gravat són esl records de la nostra infància, adolescència,juventut…..! 🙂

  I ahhhhh, amb descuidava la vida de Isop , er una vida malaugradament dolenta , cosa que están patint la majoria de gent actualment!

 5. Zicora

  Χαιρετε.

  Felicitats als alumnes de 1r d’ESO per aquest fantastic video de com ens imaginem a Isop apartir de la Vida d’Isop. I sincerament, mai m’hauria imaginat que portes aquesta vida com si fos una especie de vagabund. M’ha fet moltissima gracia!!!. Un altre cop felicitats, i fins aviat.

 6. noelia caballero

  χαιρετε!
  El video és molt graciós,ja que els dibuixos mostren com és Isop.
  Realment no m’imaginava que seria així..
  Heu fet un gran treball,ara ja tindrem un altre idea de com és l’Isop de veritat.

 7. Ευλαλια

  Bona feina, petits discipuli et discipulae! No coneixia a Isop i tal com m’el presenteu… no sé que pensar!
  Bé, felicitats pel vostre projecte, nois!

 8. Victoria

  Aquest video està molt bé! M’agrada molt! I m’he rigut bastant; el que no acabo d’entendre és per que la banda sonora és de la pantera rosa:)

  Gràcies Lida per fer el video!

 9. Alba Bras

  Aquest vídeo fa entendre que Isop no és el gran, atractiu i educat heroi, sinó un pobre desdentat, brut i panxut. El film, és molt divertit, i ja es veu el treball que ha donat. Felicitats a les directores d\’aquest vídeo! Ha quedat molt bé!

 10. merce

  video es molt divertit m’ha agradat molt. Ha sigut una historia molt interessant que usant diferents dibuixos ha sortit una historia

 11. bryan

  Això esta molt ben fet m’agrada el vídeo sobretot la musica.Els nostres dibuixos també estan ben fets.

 12. maanani.achraf

  el vídeo m agradat molt perquè ha sigut molt creatiu i molt graciós i la historia ha estat be perquè han sortit els nostres dibuixos i la tècnica de moure’ls ha sigut molt bonic

 13. Gaby

  Celebro que l’animació us agradi, tot i que el clip ha quedat una mica escatològic. De fet, dubtava que la Margalida li fes massa el pes de publicar-ho al seu bloc, malgrat que em va donar llibertat absoluta per fer la recreació que trobés adient, a partir dels vostres simpàtics dibuixos. Però, després d’algunes proves, vaig trobar que tenia el seu atractiu combinar la narració seriosa i solemne de la Lida, amb una seqüència de gags visuals i sonors, aprofitant la impiadosa descripció que el text ens fa del faulista Isop. Tanmateix, sempre hem de pensar que l’actual concepte d’higiene i salubritat és bastant modern.
  El tema d’utilitzar la música i la cortina d’entrada de Pink Panther va ser més aviat casual. Com en qualsevol acte creatiu, els fets fortuïts també compten. Doncs res més, nois. A veure si durant el curs us imagineu noves formes de representar els valors i les faules d’aquest gran precursor del món del conte que va ser Isop.

 14. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Gaby, per passar-te per aquí i comentar algunes preguntes que han sortit avui en aquest fil de comentaris, com la qüestió de l’elecció de la banda sonora. Entre els alumnes de primer, tens a hores d’ara molts seguidors i estan molt entusiasmats amb el muntatge d’Isop fins al punt que estan disposats a seguir les teves passes i aprendre’n de valent. Del vessant escatològic, no s’han atrevit a comentar res -ja m’imagino que els deu haver encantat-, en canvi, estaven molt contents de la participació amb les seves caricatures d’Isop. Moltíssimes gràcies!

 15. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Ja llegim Αἰσώπου μύθοι!

 16. Andrea Balart

  XAIPETE! segons el que he sentit ha dir Isop no era una persona molt neta. Pero si que era un bon escriptor, sobretot de fabules. Per cert els dibuixos són molt originals i el muntatge està molt bé.

 17. irina

  està molt bé aquest video, perqué és molt molt original i molt divertit. Quan era petita, tenia un llire sobre les faules d’isop i la que més m’agradava era la cigala i la formiga i l’ós i els amics. La vida d’Isop és una mica incerta segons el que he llegit. Isop és un faulista i moralista grec, sobre ell només hi ha referències incertes. Aristòfanes el considera atenenc i Sodies afirma que va néixer a Samos, Sardes, Mesembria o Cotaedum. Se’l coneix com el creador de la faula, que es diferencia del conte transmès per tradició oral per la seva gran saviesa. Segons els biògrafs, és esclau de Samos, que li concedeix la llibertat pel talent que demostra, tot i que segueix vivint a casa seu com a amic i conseller.

 18. Paula Franco Semitiel

  He de reconèixer que he rigut amb el vídeo.

  Sortien objectes com un pòster de Crepúscul i mosques, boques.
  Amés té una pinta de pudent i de porc que fa que el vídeo sigui molt més atractiu i irònic.

  Ara és el meu moment, com sempre aporto informació, aquest cop no serà menys.

  He trobat una pàgina web on parla d’Isop i ens enumera totes les obres que va escriure que s’han trobat.
  A algú li pot interessar fer un apunt sobre algun conte 🙂

  http://www.totcontes.com/biografia/111/isop

  Grècia, S. IV aC

  Faulista i moralista grec, sobre ell només hi ha referències incertes.

  Aristòfanes el considera atenenc i Sodies afirma que va néixer a Samos, Sardes, Mesembria o Cotaedum. Se’l coneix com el creador de la faula, que es diferencia del conte transmès per tradició oral per la seva gran saviesa. Segons els biògrafs, és esclau de Samos, que li concedeix la llibertat pel talent que demostra, tot i que segueix vivint a casa seu com a amic i conseller.

  Viatja per Àsia, Grècia i Egipte. En la cort de Cressus es fa amic de Soló. S’estima que les seves faules, escrites en grec, sobrepassen les 200 . Moltes no tenen antecedents en altres literatures per la seva originalitat, tot i que en algunes s’hi poden distingir elements o arguments sànscrits, perses, egipcis i orientals.

  Els grecs usen les faules d’Isop per a formar als seus alumnes. Demetri de Falèron ( 325 a. C. ) les col·lecciona i les ordena sota el títol de “Logon Aisopeion Sygnago”. Es creu que Fedre les va traduir al llatí, en prosa. La recopilació més popular de les faules d’Isop és obra del monjo Planudes de Constantinoble, que les redacta el segle XIV, a partir dels escrits de Demetri o de la literatura egípcia, índica, aràbiga o persa.

  Llistat d’bres publicades:

  * La cigala i la formiga
  * La gallina dels ous d’or
  * La llebre i la tortuga
  * L’Àguila de l’ala tallada i la guineu
  * L’Àliga i els galls,
  * L’Àliga i la fletxa
  * L’Àliga i la guineu
  * L’Àliga i l’escarabat
  * L’Àliga, el corb i el pastor
  * L’ase vestit amb pell de lleó
  * Les granotes del pantà sec
  * La guineu i el Cocodril
  * La guineu i el raïm
  * La guineu i la Serp
  * La guineu i Llenyataure
  * La guineu i l’espí
  * La guineu que va omplir la panxa
  * Les guineus a la riba del riu Meandre
  * El lleó, la guineu i el llop
  * L’Ós i els amics

 19. F. Xavier Gras

  Ostres! m’han agradat molt aquests dibuixos i també m`han fet riure, Isop sembla una mica brut i deixat, per el que fa que els dibuixos siguin més entretinguts i divertits (algù pensarà que es una marranada).

  També he llegit el comentari de la Paula i m’ha sorprès Isop i totes les obres que va escriure, va ser un súper Il·lustrat de la seva època!

  En aquells temps, poder llegir i escriure era molt poc corrent, per el que fa que esdevingué molt famós.

 20. Ana Mª Falcón Durán

  Xaipete!

  Molt ben muntat el vídeo i els dibuixos molt originals, és curiós que tothom s’imagini a Isop com un home vell i brut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *