Saps qui és Isop? Té places i carrers?

Recordeu Isop en valors! Després de donar-nos d’alta al curs Moodle i de  presentar-nos al Fòrum corresponent, ara és el moment d’esbrinar qui és Isop, quin nom rep en castellà, i si ens el trobarem arreu, en places i carrers i tot!

Comencem, doncs, fent recerca a la xarxa!


Veure Carrers amb referents clàssics en un mapa més gran

26 thoughts on “Saps qui és Isop? Té places i carrers?

 1. Alba Bras

  Isop va ser un escriptor de faules grec. Segons una tradició molt difosa, va néixer a Frígia (Isop és un riu).Se’l coneix com el creador de la faula. Va escriure grans faules molt reconegudes, com la llebre i la tortuga o la cigala i la formiga, entre d’altres. Isop ens va fer saber que és millor fer la feina bé i a poc a poc que fer-la ràpida i malament.

 2. carla agusti

  Isop va ser un escriptor grec de faules grec al segle VIIa.C i
  del que se’n desconeix la data exacta del naixement i la mort.

  Poques dades existeixen sobre la biografia d’Isop, ja en l’època clàssica la seva figura real es va veure envoltada d’elements llegendaris i fins i tot s’ha posat en dubte la seva existència per alguns historiadors. Les seves rondalles s’utilitzaven com a llibre de text a les escoles.

 3. edgar toledo

  Fabulista grec. Pocs Dades existencial Sobre la biografia d’Isop, i ja en l’Època Clàssica seu Figura reals si va veure envoltada Elements de llegendaris.

 4. Andres Ruiz

  Isop va ser una escriptor de faules, que era grec sobre el segle VII aC. Es diu, que va neixer ja com a esclau, segons alguns escriptors del seu segle era un gran escriptor. A partir del 1555 van començar a traduir les primeres obres a català. Isop va neixer a Frigia i va morir a Delfos.

 5. merec alsina solanich

  Isop va ser un escriptor de faules Grec molt famós que va viure al segle VII van fer moltes traduccions s sobre una obra que va fer. Les faules parlaven sobre animals que parlaven i servia per que aprenguin la leccio sobre la lectura.El seu nom prove de un riu on va viure .Es va ver una biografia sobre ell que es deia “La vida de Isop \\\”

 6. bryan

  Isop va ser un escriptor de faules que va viure al segle VII aC.Del que es deconeix la data exacta del neixamen i de la mort.hi hage diversses traduccions de la obra en català a partir del 1550 (amb el llibre de titol lLibre del savi he clarissim fabulador estampat per Joan Carles Amoros).

 7. joana sanchez

  Isop o esop va ser un escriptor grec el que escrivia eren faules. Que va viure al segle VII abans de crist i del que sendes coneix el dia que va néixer i el dia de la seva mort . Isop va néixer com esclau les seves faules van ser recuperades per Demetri de faleron cap al 300 anys avans de crist
  Les seves faules varen ser recuperades per Demetri de Falèron cap al 300 aC.

 8. edgar toledo

  ISOP
  Fabulista grec. Pocs Dades existencial Sobre la biografia d\’Isop, i ja en l\’Època Clàssica seu Figura reals si va veure envoltada Elements de llegendaris.

 9. Victoria

  Isop (Esopo en castellà), era un home esclau, que com la seva reputació era força bona a causa de les faules que escrivia, va ser alliberat pel seu amo Jadmó. Era un senyor grec faulista, nascut a Frígia. Les seves faules, estaven protagonitzades per animals, i mostraven a la gent, les virtuts què s\\\’han de tenir a la vida, del dia a dia. El nom Isop ve del riu també anomenat igual, hi han vàries places i carrers amb aquest nom, fent honor al faulista.

 10. Victoria

  Si que n’hi han de carrers i plaçes d’Isòp! Hi ha una plaça a Barcelona, i tres carrers també rememoran-lo un carre a Granada, Las Rozas de Madrid i a Creixell (poble de Catalunya).

 11. carla agusti

  Més de quatre-centes faules han estat atribuïdes a Isop.
  Generalment, hi utilitza la figura de l’animal per reflexionar sobre el comportament humà.

  La guineu i el raïm
  ‘La guineu i el raïm’.
  Una guineu famolenca va veure uns raïms que penjaven d’una parra i els va voler abastar, però no va poder. Allunyant-se’n, es va dir a si mateixa: “Són verds”.

  Semblantment, hi ha persones que, quan no poden aconseguir el seus propòsits per manca de capacitat, prenen per pretext les circumstàncies.

 12. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Ja llegim Αἰσώπου μύθοι!

 13. irina

  Isop és una faulista grec, que va escriure algunes fabules com la cigala i la formiga o l’ase vestit amb pell de lleó.

 14. Andrea Balart

  xaipete! va ser un escriptor de faules grec que va viure al segle VII aC i del que se’n desconeix la data exacta del naixement i la mort.Es conta d’Isop que va nàixer esclau.Les seves faules varen ser recuperades per Demetri de Falèron cap al 300 aC.Les faules es basen en històries simples, protagonitzades per animals amb un missatge moral clar. L’objectiu és fomentar determinades virtuts o aconsellar com s’ha de comportar una persona en la vida quotidiana. Les faules van influir molts autors posteriors,Algunes de les faules més famoses són la cigala i la formiga, El noi que va cridar llop, El gos i l’os, El corb i la guineu,La guineu i el raïm,El ratolí i el lleó, La llebre i la tortuga i el roure i la canya. Quan era petita tenía un llibre de les fabules d’Isop i estaven molt bé ja que al final de cada conte sempre aprenies alguna lliçó moral.

 15. irina

  Isop ha escrit le següents fabules:
  la cigala i la formiga, la gallina dels ous d’or, La llebre i la tortuga, La Àguila de l’ala tallada i la guineu, l’Àliga i els galls, L’Àliga i la fletxa, l’Àliga i la guineu, l’Àliga i l’escarabat, L’Àliga, el corb i el pastor, l’Àse vestit amb pell de lleó, Les Granotes del pantà sec, La Guineu i el Cocodril, La Guineu i el raïm, La Guineu i la Serp, La Guineu i Llenyataire, la Guineu i l’espí, La Guineu que va omplir la panxa, La Guineu a la riba del riu Meandre, el Lleó, la guineu i el llop, l’Ós i els amics.
  Hi ha una plaça a Barcelona que es diu Isop.

 16. Alina Roman

  Isop o Esop (Aesopus, Αἴσωπος) va ser un escriptor de faules grec que va viure al segle VII aC i del que se’n desconeix la data exacta del naixement i la mort.
  Es conta d’Isop que va nàixer esclau.
  Les seves faules varen ser recuperades per Demetri de Falèron cap al 300 aC.
  Hi hagué diverses traduccions de l’obra en català a partir del 1550 (amb el títol Libre del savi he clarissim fabulador Ysop estampat a Barcelona per Joan Carles Amorós), de les quals destaquen la d’Antoni Bulbena i Tosell el 1893 i sobretot la de Ramon Miquel i Planas a partir de les traduccions més antigues. Una de les traduccions més recents és la de Montserrat Ros el 1989. L’obra d’Isop generà una descendència prolífica com ara els Isopets, una mena de llibre escolar, compendi de les faules d’aquest autor.

  Les faules es basen en històries simples, protagonitzades per animals amb un missatge moral clar. L’objectiu és fomentar determinades virtuts o aconsellar com s’ha de comportar una persona en la vida quotidiana. Les faules van influir molts autors posteriors, especialment Jean de la Fontaine i Félix María Samaniego. Alguns personatges han esdevingut imatges arquetípiques i han estat emprats en altres obres de ficció.

  Algunes de les faules més famoses són:

  -La cigala i la formiga.
  -El gos i l’os.
  -El corb i la guineu.
  -El ratolí i el lleó.
  -La llebre i la tortuga.

 17. Jordi Rodríguez

  Xaipete.
  Isop (Aesopus, Αἴσωπος) va ser un escriptor de faules grec que va viure al segle VII aC i del que se’n desconeix la data exacta del naixement i de la mort.
  Es diu d’Isop que va néixer esclau.
  Les seves faules varen ser recuperades per Demetri de Falèron cap al 300 aC.

 18. Ana Mª Falcón Durán

  Xaipete!

  Isop o Esop (Aesopus, Αἴσωπος) va ser un escriptor de faules grec que va viure al segle VII aC i del que se’n desconeix la data exacta del naixement i la mort.

  Abans no coneixia a aquest escriptor, ni sabia que era tan important, m’ha agradat descobrir-ho.

  Vale 🙂

 19. Francesca

  Tinc el llibre de les faules d’isop i voldria saber en quin any va ser imprès, sabeu d’algun lloc o algú que m’ho puguin indicar?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *