Arcus triomphalis

Quis arcus est?

In architectura arcus dicitur structura in modum arcus curvata. Sunt qui a natura ipsa in antris formatur; qui substruuntur ad sustinendas aedes aut pontes; qui ad aquaeductus erigendos, et qui eriguntur clari alicuis triumphi causa.

Ecce arci triumphi aetatis modernae atque aetatis classicae:


Mostra Arcs de Triomf en un mapa més gran

23 thoughts on “Arcus triomphalis

 1. dekatr2010

  Traducció:
  Heus aquí, es diu en arquitectura Arc Estructura de la forma de corba de l’arc. N’hi ha que la naturalesa de les coves, el mateix en es forma, que és donar suport a la substruuntur una casa o una Ponts, que per a l’establiment del conducte, i els que s’aixequen d’alguns brillants pel seu triomf.

 2. Toni Moreno Baza

  TRADUCCIÓ:
  En arquitectura s’anomena arc l’estructura corvada per tota la mesura de l’arc. Són els que en les coves de la mateixa natura es formen; els que estan a sota per a subjectar cases o ponts; els que fan que els aqüeductes es mantinguin drets, i els que són aixecats per algun triomf brillant.

 3. Coty

  Què és un arc?
  En l’arquitectura l’arc manetnia l’estructura en el model d’arc curvat. La pròpia natura té aquesta forma; sosté el temple i el pont; i erigeix aqüeductes i hom erigeix algú per causa del triomf.

  Aquí hi ha arcs de triomf de l’època moderna i de l’època
  clàssica.

 4. Alis Komarova

  Hola Margalida,
  he entroduït un Arc de Triomf de Aosta, Italia.
  He apres una cosa nova: la tribu dels Salassis, si voleu sapiguer més ho mireu en internet.

  Aqui tens la meva traducció:

  En l’arquitectura es va dir que l’estructura de l’arc és d’una forma corba.Hi han aquells que deriven de la naturalesa mateixa; el que s’han construït i sostenen una casa o un pont; els que es formen per als aqüeductes i els que es van aixecar pels famosos per una causa triumfant.
  Aqui teniu arcs de triomf de l’època moderna i de l’època clàssica:

 5. Laura Galán

  Hola lida!
  He introduït l’Arc de Cabanes al Google maps.

  TRADUCCIÓ:
  In architectura arcus dicitur structura in modum arcus curvata. Sunt qui a natura ipsa in antris formatur; qui substruuntur ad sustinendas aedes aut pontes; qui ad aquaeductus erigendos, et qui eriguntur clari alicuis triumphi causa.

  En arquitectura es fixava una estructura amb forma d’arc curvat. Estan formats com la pròpia naturalesa d’una cova; se sosté com un temple o un pont, com un aqüeducte erigit, i s’erigeix per honorar algun triomf (em falten paraules..).

 6. Irena

  En l’arquitectura l’estructura de l’arc té el model d’arc curvat.La natura mateixa té aquesta froma; que soporta el temple i el pont; qui erigeix aquest aquedücte, alguns dels homes eregeix el triomf de la causa.
  adéu!

 7. Coty

  Ave!! Corregeixo alguns errors que ja veig que tinc 🙂

  Què és un arc?
  En l’arquitectura l’arc mantenia l’estructura en el model d’arc curvat. La pròpia natura té aquesta forma; sosté el temple i el pont; i erigeix aqüeductes i hom erigeix algun per commemorar el triomf.

  Aquí hi ha arcs de triomf de l’època moderna i de l’època
  clàssica.

 8. Rebeca Sánchez

  TRADUCCIÓ:
  “Quin és aquest arc?

  En l’arquitectura l’arc es diu que és la estructura d’arcs en forma de corba. Son el que a la natura una gruta modela; els quals sostenen temples i ponts; els quals recolzen els aqüeductes, i el quals són erigits per a un famós triomf (el falta la paraula alocuis que no he pogut traduir.)

  Aquí són els arcs de triomf de l’edat moderna i l’edat clàssica:”

  Al Google Maps he introduit l’Arc de Tito, a Roma.
  Vale!

 9. Chaima Anza

  Salve Lida aqui deixo la meva traducció del text en llatí de l’arc romà:
  -In architectura arcus dicitur structura in modum arcus curvata. Sunt qui a natura ipsa in antris formatur; qui substruuntur ad sustinendas aedes aut pontes; qui ad aquaeductus erigendos, et qui eriguntur clari alicuis triumphi causa.
  -En l’arquitectura d’arc es diu que l’ estructura d’arcs té forma de corba. Els temples i ponts es sostenen sobre una gruta; on és recolzen els aqüeductes, i el quals són aixecats per a un famós triomf.
  Espero que la traducció estigui bé!!

 10. serna.marta2010

  Salve!!!
  M’agrada molt aquest article. Com ja he comentat en altres articles semblants a aquest on s’utilitza el google maps; es una bona manera de veure la quantitat d’obres arquitectòniques que ens van deixar els romans. En aquest cas hi han les situacions sobre on hi ha arcs de triomfs.
  La traducció del text llatí del article es:
  En l’arquitectura d’arc es diu que l’estructura d’arcs te forma de corba. Els temples i ponts s’aguanten sobre una gruta; on és recolzen els aqüeductes, que són aixecats per a un famós triomf.

  Vale!!!

 11. Uxue Avilés

  Salve!!

  Quin video més interessant! Penso que amb el google maps és una manera molt més clara de veure a on hi ha restes romanes. En aquest article es parla dels arcs de triomf.
  La traducció del text és aquesta:
  En l’arquitectura d’arc es diu que l’estructura d’arcs té forma corbada. Els temples i ponts se sostenen sobre una gruta; on és recolzen els aqüeductes, que són alçats per a un famós triomf.

  Vale!!

 12. Zícora

  Salve.

  En la meva opinió,penso que el google maps és genial per saber les ubicacions exactes on es troben restes romanes, desde les més amagades fins a les més visibles.

  Aquí deixo la meva traducció:

  L’estructura d’arcs tenen una arquitectura de forma corba. Els ponts i els temples es recolzen sobre una gruta; on es sostenen els aqueductes, alçats per a un triomf famós.

  Un article molt interessant.

  Valeee.

 13. Laia Sánchez Puerto

  Salve!!

  Aquest article torbo que esta molt bé i que realment el google maps ens ajuda molt i ens é suna eina molt útil ja que podem veure amb facilitat moltes coses, com en aquest cas els arcs de triomf.

  La traducció del text és aquesta:
  En l’arquitectura d’arc es diu que l’estructura d’arcs té forma corbada. Els temples i ponts se sostenen sobre una gruta; on és recolzen els aqüeductes, que són alçats per a un famós triomf.

  Vale!!

 14. Eulàlia

  Salve!

  Acabo d’afegir al Google Maps l’Arc de Triomf de Caracalla.

  Vale!

 15. Eric Andreu

  Jo he afegit al Google Maps l’Arc de Triomf de Barcelona, a l’entrada del parc de la Ciutadella.

 16. bautista.noelia2011

  SALVE!
  Arc en l’arquitectura vol dir el següent;un arc és un element constructiu estructural lineal de directriu corba, que permet cobrir un buit sense que es produeixin esforços de flexió ni tracció. La seva utilitat principal és la de salvar llums relativament elevades amb peces petites (anomenades dovelles, que solen ser de pedra, ceràmica o de formigó prefabricat) o amb materials que no resisteixen la tracció, com el formigó en massa.

 17. Rocío Molina Post author

  Fa unes setmanes, a classe de literatura catalana, vam estar parlant sobre el Modernisme. Llegint això, veureu que no hi ha cap relació amb el llatí ni amb la història de l’Imperi Romà. Doncs si, existeix.
  Tothom creu, o sap, que els arcs de triomf eran construïts per els romans quan aconseguien una nova província sota el seu poder, veritat? Era per conmemorar el treball al general i a tots els seus soldats, però, i el de Barcelona? És també un arc de triomf d’època romana?

  No, l’arc de triomf de Barcelona va ser construït durant el Modernisme, concretament l’any 1888, per a l’Exposició Universal que és va celebrar a la capital, i representava la porta de la fira.
  Com l’arc de triomf de Barcelona ens podem trobar molts altres que tampoc pertanyen a l’època romana, com per exemple l’Arc de triomf de París, que va ser construït per conmemorar els triomfs militars de Napoleó, i en altres països com el Regne Unit, els Estats Units, Alemanya, Rumania, Rusia i Espanya, entre d’altres països, que van ser construits per honrar i glorificar al president Kim II Sung.
  L’arc de triomf més gran actualment és l’arc de Pionyang.

  I vosaltres, sabeu més arcs de triomf que no siguin d’època romana i que encara no estiguin introduïts en aquest Google Maps?

 18. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Del segell a l’arc

 19. Joan Barrabino Rubio

  Bonum diem!

  Jo he triat la porta de Saint-Denis a París. Va ser constriuda l’any 1672 per ordre de Lluís XIV per les victoeries al Rin i a Franc comtat, la porta està situada a la part sud de París.
  Al peu de la porta hi han dues figures esculpides que representan les Províncies Unides.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *