Clara Segura al TNC amb “Electra”

Clara Segura. Foto: David Ruano

Clara Segura. Foto: David Ruano

Ahir es va estrenar a la sala petita del TNC (Teatre Nacional de Catalunya) Electra, una de les peces més belles del teatre grec. Els alumnes de grec de l’IES Cristòfol Ferrer hi anem dijous vinent! A mi em fa molta il·lusió veure amb tots vosaltres aquesta tragèdia grega, la primera que coprodueix el TNC, sobretot perquè l’actriu que fa d’Electra, Clara Segura, va ser alumna meva de grec a l’IES de Sant Just Desvern. Amb aquella promoció em vaig estrenar en la docència i encara recordo com els seus ulls guspirejaven quan parlàvem a classe d’Electra, Orestes, Agamèmnon, Atreu, Egist, Clitemnestra, Sòfocles… Quins bells records! Quin goig veure-la representar ara Electra i fa tres temporades Antígona, també del director teatral barceloní Oriol Broggi. L’Electra del TNC és una producció feta conjuntament amb l’equip de les Q-Ars Teatre, que d’aquesta manera completen la trilogia sobre les heroïnes gregues que van encetar la temporada passada amb Les suplicants i Ilíada.

Electra des d’ahir es representarà a la sala petita del TNC fins al 25 d’abril. Aneu a veure-la; segur que reflexionareu sobre la passió desorbitada que pot portar al matricidi, el desig de venjança, l’odi i el resentiment que no porten enlloc, la justificació dels delictes, el gaudi estètic de les paraules, l’ambiguitat dels sentiments, la força tràgica d’una dona trencadora,…

Què en sabem d’Electra? Quins són els antecedents de la saga? Quants tràgics grecs la van tractar? Qui és qui a Electra? Què en sabem d’aquesta producció d’Oriol Broggi? Què us ha semblat la funció? Què n’ha dit la premsa: La Vanguardia, El Periódico, El Punt, ABC, Avui, El País…, El Periódico, El País …?

Quin regal més bell! Moltíssimes gràcies, Clara!

N.B.: Servei educatiu del TNC.

19 thoughts on “Clara Segura al TNC amb “Electra”

 1. Jordi

  Prepareu-vos per gaudir. Fantàstica adaptació i meravellós el quadre d’actors. Molt recomanable.

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Jordi, el teu comentari segur que animarà als indecisos!

 3. lina

  Ave! després de tant parlar sobre la sortida del dijousper anar a veure aquesta tragedia, per fí anem. Pel que he estat veient en internet, sobre la Clara Segura, he vist que té un gran recorregut en les comèdies i gràcies a l’Oriol Broggi, ara ha representat l’Electra.
  Em fa molta il·luisió i espero que podem parlar amb ella.
  :D!

 4. Irena

  Ave Lida!:D
  Ja estic esperant per anar a veure l’obra de teatre, segurament que es tracta d’una de molt interessant:)
  Bueno segons el que veig l’obra gira entorn a L’obsessió d’Electra per venjar-se de la mort del seu pare, el famós Agamèmnon, rei de Micenes,que va ser assassinat per la seva pròpia esposa Clitemestra, es a dir la seva mare i el seu amant Egisto. Aquesta tragèdia va succeir just quant Agamèmnon tornava amb el Triomf per la guerra troiana. Electra va acudir al seu germà, Oretes, per tal de li ajudi per venjar-se, però Crisòtemis, l’altra germana ho impedia. Finalment, Clitemestra li explica a l’ Electra, que havia matat al seu pare, a causa de que aquest va sacrificar a la seva filla Ifigenia, per burlar-se amb els déus. Al mateix temps, el germà d’ Electra mata tant a la seva mare com al seu amant.
  vale!:D

 5. Coty

  Χαιρε!
  Quina il·lusió anar veure Electra, té molt bona pinta! Espero que no em decebi.
  L’antecedent d’aquesta tragèdia és la Ilíada.
  Electra és filla d’Agamèmnon i Clitemnestra, germana d’Hèl·lena de Troia. Mentre el rei era fora a la guerra de Troia, la seva esposa es va fe amant de d’Egist. En tornar Agamèmnon de Troia, Egist li clavà una daga al coll (segons altres versions també podia haver estat la mateixa Clitemnestra) per convertir-se en el rei de Micenes. Un cop ells dos al poder, tement Electra que matessin al veritable hereu, el seu germà Orestes, se l’emportà a la cort del rei Estrofi. Les altres germanes d’Electra acceptaren a Egist, però ella quedà profundament afectada i esperava amb desig que el seu germà es vengès de l’amant de la seva mare. I així fou, quan ell es va fer gran va planejar juntament amb la seva germana l’assassinat d’Estrofi i de la seva pròpia mare. Finalment ho portaren a terme i Electra es casà amb el millor amic del seu germà Orestes, Pílades.

 6. Oriol Garcia

  Lida!! Clara Segura es una actriu catalana que va nèixer a Barcelona el 1974. A l’any 2005 va ser premiada amb el premi Margarida Xirgu. En el teatre, va portar la direcció de ”No et moguis” en el 2005. També va agafar el paper d’interpretació en obres com: ”l’intimitat” en 2007, ”Antígona” en 2006, ”El somni de Mozart” en 1998, etc… En la televisió, va participar en numeroses sèries com: ”Vinagre” en 2008, ”Las manos del pianista” en 2007, ”Club super3” en 1991. I en cinema, ”Les dues vides d’Andrés Rabadan”, en ”Cenizas del cielo” en 2007, en ”Sin ti” en el 2006, etc…

  A mi també m’agradaría que dintre d’uns anys em dediquesis una entrada com li has fet a la Clara, ja que amb les motivacións que em dones segur que tinc èxit i dintre d’uns anys em podras dedicar una entrada amb els meus raps, i podrás dir que eres profesora meva, i jo orgullós, de que tu haguesis sigut la meva profesora 🙂

 7. Margalida Capellà Soler Post author

  Segur, Uri, que ben aviat tindràs èxit; ara ja ets ben conegut en el món de les clàssiques: a Chiron, a les Jornades de Sagunt… coneixen els teus raps. No cal esperar d’aquí uns anys, ara ja n’estic molt orgullosa de tenir-te a classe i del teu art, encara que de vegades, et renyo perquè vull que aprofitis el temps. Carpe diem, Uri!

 8. Laura G

  Em fa molta il·lusió anar a veure aquesta tragèdia, ja que mai he vist una, a més, tot i que l’argument es bastant fort, sembla que serà molt entretingut.
  Ara només queda anar a veure-la la setmana vinent per donar la nostra opinió.

 9. Maria Salat

  Ostres, quina sort, poder-la anar a veure! A mi la Clara Segura sempre m’ha agradat molt, la vaig descobrir amb Porca Misèria, a on feia de Maria, però, Lida, no sabia que hagués estat alumna teva! Que petit és el món.

 10. Joël Beltrán López

  M’encanta la Clara Segura és una de les millors actrius que tenim a Catalunya.
  Té un gran recorregut teatral que comparteix amb Bruno Oro, que és un dels meus actors preferits.

 11. Margalida Capellà Soler Post author

  Doncs, Joël, per aquest emotiu comentari, encara que facis quart, podràs venir aquesta tarda, si vols, a gaudir del gran paper de la Clara Segura tot fent d’Electra. Recorda’t de portar-me l’autorització dels pares.

 12. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Clara Segura, una Electra sublim i una exalumna afectuosa

 13. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » El teatre també neix a Grècia

 14. Electra

  Hola Amics de Margalida i el Grec!
  Com esteu?? Nosaltres aquí, a l’antiga Argòlida, a la casa del Pelòpides, d’Agamèmmnon. La veritat és que poder parlar amb vosaltres el dia que vau venir, m’encoratja molt a seguir amb els dijous que venen grups de la vostra edat, i a seguir tenint fe de que el futur pot ser molt esperançador amb gent jove com vosaltres…No és que sigui una iaia, però això de ser mare…(encara que recent) ja començo a preocupar-me per aquests temes…
  Bé, espero tornar-nos a veure les cares en un futur, i de moment em quedo amb les vostres cares…!
  Per cert, vau fer comentaris de text, sobre l’obra, o la proposta, etc…?? M’encantaria veure’ls.
  Un petó,
  Electra.

 15. Margalida Capellà Soler Post author

  Clara, quina alegria retrobar-te aquí! Tan impacient com sempre! Així m’agrada que la fama no t’hagi canviat. Com es nota que no has tingut vacances de Setmana Santa tot representant Electra! Nosaltres ens vàrem acomiadar del trimestre amb l’Electra i amb tu, un principi de vacances genial, més impossible! Tot just hem tornat de vacances i jo he participat a les VI Jornadas de Cultura Clásica.com a Mérida (en el teatre romà ja et veia actuant!) i hem treballat però encara no ho hem publicat; de seguida que ho tinguem tenia intenció d’enviar-te l’enllaç, però mira per on t’has avançat. Aquesta setmana tenen examen de grec però aviat t’ho farem arribar. T’agraïm tant que ens visitis que esperem que si es ninet et deixa i els teus compromisos també et puguis tornar a passar per aquí o per Aracne i veure el que fem.
  Una molt forta abraçada i molta merda, com dieu els actors!

 16. Laura G

  Hola Clara=) quina alegria veure’t aquí! Aquesta setmana tenim molta feina perquè amb l’exàmen…però no et preocupis que farem els comentaris! Hi ha una entrada més al blog: http://blocs.xtec.cat/elfildelesclassiques/2010/03/25/clara-segura-una-electra-sublim-i-una-exalumna-afectuosa/
  i un video a Aracne fet per l’Alis: http://blocs.xtec.cat/aracnefilaifila/2010/04/07/la-cara-mes-divertida-delectra/#comments
  És molt divertit, esperem que t’agradi!
  A veure si ens visites més!

  +

 17. Pingback: XX Premis Butaca | Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

 18. Pingback: Les obres clàssiques de teatre grecollatí al TNC | Cartellera de teatre clàssic a Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *