Fem còmics amb Pixton

La companya Victòria Bescós, catedràtica de llatí, em va donar a conèixer Pixton amb unes tires còmiques de llatinismes acompanyades d’una caricatura del meu pas per les III Jornades de didàctica on vaig anar a explicar El Fil de les Clàssiques amb problemes de connexió a Internet. Qui m’ho havia de dir que acabés en un còmic! Malgrat tot, vull compartir aquesta eina amb tots vosaltres perquè, a part de la finalitat lúdicocreativa, crec que té moltes possibilitats didàctiques i que us agradarà utilitzar-la sobretot ara que us vaig demanar al Moodle Fil emplenar les bafarades d’un còmic a quart o fer diferents tasques per presentar-vos a llatí de primer de batxillerat. La Valèria ha experimentat amb el còmic, s’ha engrescat i m’ha fet aquest. Les bafarades en llatí no són seves, és clar. Què us sembla? Qui s’anima i empra aquesta eina pels llatinismes o pel llatí tot ras…? Al nostre bloc Tutorials per blocar bé hi trobareu com fer-los!

Latine loquere, amoenum est!

71 thoughts on “Fem còmics amb Pixton

 1. Laura Luna

  Ave! Qui diu que parlar llatí sigui avorrit? Si en la primera classe ja hem après amb un video i un còmic! Qui es pot queixar? És molt original i entenedor! Ben fet Lida!

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Plurimas gratias tibi ago, Laura! Ja veig que has copsat molt bé l’esperit de les classes de llatí: aprendre molt sense avorrir-nos.

 3. Laia Bagà

  Ave!

  És un comic molt bo i divertit, m\’agrada per aquest metode per poder aprendre el llatí!

 4. Cristina Berjano

  Ave Lida!
  El comic està molt guay i el video de Randyus, Georgina et Ricardus també és molt entretingut. Ajudant molt aprendre, ja que no son leccions com sempre de llegir al llibre i aprendre, si no que hi ha altres formes d’aprendre clar. M’agraden molt les classes, ja que són divertides i rius molt mentres aprens 🙂

 5. Chaima Anza

  Ave!
  És un plaer per mi poder un altre cop, comentar en aquest bloc!!!
  El llatí és molt divertit per mi i suposo que també per els meus companys , sempre en conjunt ! Les classes de llatí encara què he repetit aquest any i m\’han ofert altres opcions he volgut optar per llatí i per grec aquest any, sobre tot per la mestre i per la matèria!!

  Gracies!! 😉

 6. Miriam Pelegrina

  Ave!
  Estic d’acord amb lo que diu la Laura , qui es pot avorrir fent llatí si tenim una profe que explica super be, ens anima! i a sobre aprenem amb comics ,videos i raps?
  M’encanta Lida !

 7. osorio.laia2011

  Salve!
  És una gran manera d’introduir-se a una llengua, perquè quan ens imaginem a algú parlant en llatí ens trobem entre filòsofs i emperadors, però… i els nens romans?

 8. Hady Camara

  Ave Lida!
  Crec que es una molt bona forma de començar, refrescant la ment desprès l’estiu
  … 🙂

 9. Elisa Moya

  Salve!
  M’agrada molt aquesta pàgina, es fàcil de fer anar i a la vegada que aprens et diverteixes, la trobo molt complerta, amb multitud de personatges i de situacions..
  Espero poder fer un altre treball amb Pixton, es molt entretingut de fer, i pots deixar anar l’ imaginació fent així alguna cosa on aprendre i divertir-te.

 10. Andrea Pc

  Molt bona forma de llegir i apendre llatí, bona feina, i lida sasembla molt a tu la profesora!

 11. yaiza claudel

  bonum diem! Sinceramente no e entendido mucho el comic pero algo si, la verda es que llebo poco tiempo en classes de latin pero son muy entretenidas e divertidas. Quiza es buena idea hacer las classes desde el ordenador porque es mas entretenido que un libro.
  Bueno la professora en el comic se parece mucho al comic, asi que esta muy bien el comic jajaja 🙂

 12. yaiza claudel

  bonum diem! Sincerament no i entès molt el comic però alguna cosa si, la vritat és que arivo poc temps en classes de llati però són molt entretingudes i divertides. Alumillo és bona idea fer les clases des de l’ordinador perquè és mes entretingut que un llibre.
  Bé la profesora en el comic s’assembla molt al comic, aixi que esta molt bé el comic jajaja

 13. sheila

  Salve!
  Aquesta és una pàgina molt útil i facil de fer servir, i et permet fer cómics molt variats i originals. A més et permet aprendre mentre et diverteixes.

 14. Ana Mª Falcón Durán

  Salvete!

  M’agrada molt el cómic, està molt ben fet i és molt divertit. M’agradaria fer algun cómic quan domini més aquesta llengua utilitzant aquesta pàgina, ja que la trobo molt útil i fàcil.

  Vale! 😀

 15. Carla Arévalo

  Salve!
  És molt chulo aquest cómic,esta bé per seer la primera traducció,ho e entes bastan bé,sense problemes.
  valete!

 16. Pingback: Cognoscendo… amb Pixton | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *