Heu endevinat a quin mite de Narracions de mites clàssics pertany aquest dibuix que la condiscipula vestra, Marta Gijón, ha fet ad hoc per a tots nosaltres?
Com veiem continuem amb la tradició pictòrica del curs passat (vid. Aracne). Així m’agrada! Qui més s’anima? Necessitem moltes il·lustracions i molts relats per poder obrir el llibre digital El Fil de contes mitològics! Quin goig farà!
Una vegada hàgiu encertat a quin mite fa referència, per tal d’anar adquirint la competència literària, n’hauríeu de fer una petita recreació. No es tracta d’explicar el mite sinó d’inserir-lo en un relat vostre, de recrear-lo, actualitzar-lo… Si voleu pot ser també en vers (per a El Fil més poètic). Espavileu que els millors formaran part d’un audiollibre amb il·lustracions i tot!
En aquesta nova aventura de El Fil de les Clàssiques, hi pot col·laborar tothom que vulgui. Heu d’enviar el vostre relat com si fos un comentari o obrir un apunt a Aracne fila i fila. Si preferiu, però, fer més il·lustracions, aleshores anireu obrint més articles a Aracne que també és col·laboratiu, amb el requisit que la temàtica sigui clàssica. Quin Sant Jordi! Enguany tot l’any!
Excel·lent inicativa! Espero que les artistes i escriptores de l’Albéniz s’hi apuntin. Hi ha algun/a poeta entre els alumnes que us heu incorporat a 1r de batxillerat des d’altres centres?
Recordo perfectament totes les aportacions de la Marta Gijón, la vostra artista, i els alumnes de Badalona van comentar abastament els seus articles a l’Aracne, sobretot el d'”Ubi illa est?, on van poder aplicar tots els seus coneixements sobre l’habitatge romà.
El Sant Jordi passat, el còmic Aracne (enllaçat a l’article) i el conte “Dafne” ( http://www.slideshare.net/tdevesa/dafne#stats-bottom ) van rebre un guardó al nostre institut. Si enguany aconseguim fer un llibre en conjunt, estaríem encantats de presentar-lo durant la cerimònia de lliurament de premis, on faríem pública la nostra col·laboració. Fins i tot podríem presentar un vídeo de la trobada al Parc del laberint perquè us veiessin les cares.
Què me’n dieu?
Moltes gràcies, Teresa! Comptem, doncs, amb la vostra col·laboració per aquest nou projecte. Segur que tindrà molt bons fruits! Poetes i poetesses, artistes, lletraferits i lletraferides, reporters i reporteres … apunteu-vos també a aquesta nova aventura.
A més de l’enllaç, perquè no inclous, Teresa, a Aracne les produccions que esmentes en els apunts corresponents. Segur que així tindran més acollida.
Ja tinc ganes de trobar-nos al Parc del Laberint! Segur que d’una manera o altra immortalitzarem la primera trobada no virtual dels dos instituts: IES Albéniz de Badalona i Cristòfol Ferrer de Premià de Mar.
Els lletraferits de Badalona ja han penjat a Aracne tres recreacions ovidianes, no us les perdeu. Us poden servir també d’inspiració! Per al nostre llibre El Fil de contes mitològics faltaria a més de l’àudio les il·lustracions de les seves tres produccions.Crec que aviat podrem obrir el nostre llibre col·laboratiu. Quantes pàgines arribarà a tenir? No ho sé, però esperem que faci goig i que sigui una experiència enriquidora per a tothom!
Margalida, primer de tot saludar-te per aquest nou curs i aprofitar per felicitar-te pels nous projectes.
La veritat és que és molt interessant aquesta iniciativa. El curs passat vaig fer el mateix amb els meus alumnes però de forma separada: van escriure una metamorfosi a l’estil d’Ovidi per donar explicació a elements actuals que ens envolten i paral·lelament amb els mites treballats a classe van anar fent un petit llibre de mitologia il·lustrat individual on havia de constar el mite a una banda i la il·lustració a l’altra. Van sortir coses molt boniques. Les aules estan plenes de grans artistes!
Ara bé, aquesta idea “virtual” tot barrejant aquests dos elements és molt atractiva i potser els engresqui més i tot. Potser recullo la teva idea. Hi pensaré.
Mil gràcies per compartir i per donar modernitat al nostre món clàssic!
Molt bon curs, Isabel! Moltes gràcies pels teus amables i encoratjadors mots!
Tens tota la raó “les aules estan plenes d’artistes” i jo m’atreviria a dir “desaprofitats”. Els nostres alumnes si els donem ales són un pou de creativitat. Cal aprofitar-ho i cal ajudar-los a realitzar-se en aquest sentit, massa sovint oblidat.
El nostre llibre virtual El Fil de contes mitològics serà col·laboratiu, per tant si voleu també hi podeu participar amb les millors creacions. Ara per ara, a més del Cristòfol Ferrer de Premià de Mar també s’han compromès a participar des de l’IES Albéniz de Badalona i ja han començat a deixar les seves recreacions a Aracne. Us esperem!
Aquest comic esta molt ben fet ,i es una bona idea de que tothom faci un comic i fer un llibre propi de tothom .
Es molt divertit ¡¡¡¡
AVE lida els dibuixos estan molt be
Ostres que maques aquestes ilustracions!:) són del mite de Licàon! com a mínim la del llop, no hi ha dubte…haha
A veure si aconseguim moltes imatges! ja farè el que pugui, tot i que no m’atreveixo a prometre res…
Aue Marta i Lida!!
Aquests dibuixos estan realment bé, la Marta promet amb el que es refereix al dibuix ^^. Esta prou clar que es refereix al mite de Licàon i crec que la noia de abaix, pel roja, és la seva filla Ocíroe que al final acabarà convertida pels deus, en una euga.
Felicitats Marta per aquest do que tens per al dibuuix 😀
Vale!!
Aue!!
Era només per dir que m’he equivocat xDD, que Ocíroe no és la filla de Licàon.
Valee!! 😀
Aue Nuria!
Amb vaig referir a Cal·listo, pero crec que me equivocat de color de cabells XD
Vale!
Ave!
Nosaltres dues creiem que no participarem en aixo de fer dibuixos de mites, ja que no se’ns dona bé dibuixar pero ens agrada veure els dibuixos tan ben fets que penjeu aqui.
Respecta el tema dels dibuixos pensem també que es refereix a Licàon i la seva filla Ocíroe.
Molt macos els dibuixos i ahir vem veure l’artista a classe 🙂 si s’apiguès dibuixar així de bé en faria un de dibuix pero com no es així no crec que m’animi.
Ave!
Molt bonics els dibuixos! A mí també m’agrada molt dibuixar pero la meva gran passió és escriure. 😀
Aquesta proposta m’encanta, i Sant Jordi és el meu dia preferit de lany.
Hi participaré encantada escribint i fins i tot il·lustrant també.
Fortuna secunda!
Que ben fets que están els dibuixos!
El primer segur que és de Licàon, però el segon no estic segura.
Vale!
Ave!!
Qué dibujos mas bonitos,marta te lo has trabajado mucho sigue así que lo haces muy bien.
Vale!!!
Molt bon dibuix!
L’ull de la il·lustració, deu ser d’alguna deesa o algun personatge de narracions de mites clàssics.
Ave!!! molt bon dibuix Marta,ets tota una artista :D.
el dibuix fa referència al mite de Licàon que era el rei de Arcàdia, un tirà,malvat i cruel. Un dia va donar carn humana a Júpiter per demostrar que no era immortal i aquest el va convertir en llop.
ave lida!!
Molt bon dibuix marta el dibuix tracta del mite de Licàon que era el rei d’Arcàdia.
Ave!
El dibuix és molt maco! els colors són molt intensos:) m’agrada molt Marta, t’ha quedat genial!
Fa referència al mite de Licàon, convertit en llop per Júpiter i al de Cal·listo la filla d’aquest, que és convertida en Ossa per Juno.
Ave marta!
com sempre ens surprens amb els teus dibuixos, jaja.
Precisament són els mites que vam estar parlant i explicant l’altre dia a classe.
El llop representa a Licàon i la noia dels cabells representa a “Ocíroe” filla del centaure i Càrciclo una nimfa, que al final per haber adquirit les arts mèdiques del seu pare i poder adivinar el futur, els Deus li impideixen convertint-la en egua.
bon treball!:D
valee
Dibuixa molt be!
Quan em llegire el llibre tambe fare un dibuix:)!
No sabia que es poden fer, i que els pengesis!!
M’encanten els dibuixos Marta :)!
Sobretot el llop, que realment em recorda un munt a Licàon! M’agrada com capta la imatge del llop en el que s’acaba convertint..
i l’ull, simplement es preciós!
A mi en veritat també m’agrada dibuixar, així que si algun dia em dóna una atac i m’inspiro amb Ovidi, potser surt algo maco i tot!
Toni, coneixia la teva afició per la fotografia, però desconexia la pictòrica. A veure si Ovidi t’inspira i aviat la coneixem també!
Aue Lida!
Moltes gracies a tots ^^ m’animeu molt ^^
Gràcies a tu, Marta, ia les teves fantàstiques il·lustracions. N’esperem més!La primera tothom l’ha encertada; la segona ha suscitat polèmica.
A veure si entra tots decidim de qui és la teva il·lustració de l’ull (tot i que tu ho tens clar) i en donem els motius de la tria. Qui guanyarà: Cal·listo o Ocírroe?
es bo aques dibuix….)
molt ben pintat.
No us perdeu les noves recreacions ovidianes a Aracne: Aquí el corb es diu Eduard
i Europa a l’institut!
Estan molt be les imatges, molt be marta m´ancantat
vale!!
Ave!
M’encanta el dibuix del llop, està molt ben fet.
Crec que més endavant faré alguna il·lustració per ajudar a El fil de contes mitològics.
Salve! Estan molt bé aquests dibuixos. Penso que entre tots i totes podriem fer dibuixos dels diferents mites classics. El primer sembla Licaòn pero la noia pot ser ocíroe.
Vale!
Salve! És una manera molt original de saber els mites a travès de dibuixos. Jo m’he començat a llegir el llibre i m’està agradant molt. El primer dibuix com ja han dit és Licaòn i el segon no ho tinc clar pero pels cabells rojos pot ser com ha dit l’Andrea Ocíroe.
Vale!
Salve!
Aquest dibuix esta molt ben fet, i penso que es una bona idea fer dibuixos dels diferents mites clàssics.
Salveeeeeeeeee!!!!
Els dibuixos estan molt ben fet pero sobretot el del llop pero el del ull tambe esta molt ben fet.
Salvee!! M’han agradat molts els dibuixos i estan molt ben fets.
vale!
Salve!
els dibuixos estàn força bé, crec que es una molt bona iniciació.
El llop representa a Licàon i la noia dels cabells representa a “Ocíroe” filla del centaure i Càrciclo una nimfa.
Bon treball:D
VALE!
El dibuix és molt maco! els colors són molt intensos m’agrada molt , t’ha quedat genial!
Salve!
Felicito a la Marta per aquests dos dibuixos. El que més m’ha agradat ha sigut el que surt el llop(Licàon) perquè crec que és una molt bona adaptació al mite de Licàon. La noia dels cabells vermells representa a Ocíroe que era la filla de centaure. Està molt ben fet!
Vale!
Pingback: Artistes de Badalona… fins al moment | Aracne fila i fila
Pingback: Quae fabula est? | Aracne fila i fila
Pingback: “Dafnis i Cloe” ens inspira! | El Fil de les Clàssiques