Pol·lèntia, el vídeo promès

Gràcies a l’amabilitat del Consorci de la ciutat romana de Pol·lèntia, dels arqueòlegs Margalida OrfilaMiquel Àngel Cau, dels companys i encoratjadors amics Maria Capellà i Martí Cuní  i de la música original de Nini, finalment teniu aquí, tot i ser temps de vacances, el vídeo que us vaig prometre en l’apunt de les Jornades de portes obertes a Pol·lèntia amb les novetats de la campanya arqueològica d’enguany:

Espero que us hagi agradat i us hagi animat a visitar aquest jaciment romà a Alcúdia, al nord de Mallorca. Ja veiu Mallorca, l’illa de les mil cares, també va ser romana!  Per cert, els haig de localitzar al mapa col·laboratiu ( Google maps de la Hispània romana de Chiron, obert pel company chironià d’Extremadura Carlos Cabanillas) que encara Mallorca està en blanc i això no pot ser!)

Tot i que surt al principi del nostre vídeo i que trobareu a l’entrada del jaciment illenc, m’agradaria acabar amb aquesta estela honorífica de marbre blanc amb escriptura monumental, trobada a Pol·lèntia, i dedicada a l’edil i dues vegades duumvir Lluci Vibi Nigel·lió, per la seva dona, Mànlia Fabiana,  ja que quan comenci el curs la treballarem (en quin cas va l’oferent? a qui la dedica i en quin cas va? què significa L.D.D.D.? etc.).

Estela honorífica

Estela honorífica, Pol·lèntia. Foto Margalida Capellà

Plafó estela Pol·lèntia. Foto Margalida Capellà

Plafó estela Pol·lèntia. Foto Margalida Capellà

18 thoughts on “Pol·lèntia, el vídeo promès

 1. Teresa Devesa i Monclús

  Gràcies, Margalida, per aquest vídeo que ens havies promès. Cal felicitar a tot l’equip per la qualitat de la producció i l’edició del reportatge. És tot un luxe poder gaudir d’aquesta primícia.

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Teresa! Ha estat tot un plaer treballar en aquest muntatge per ajudar a difondre el món clàssic i a Mallorca, que ja fou la gran abandonada de l’Imperi romà.

 3. Maria

  He quedat bocabadada, quina passada de vídeo ha sortit. Tot i que me va agradar molt haver tornat a Pol•lèntia, ja que feia molt de temps que no visitava la probable capital de Mallorca en temps dels romans. He de dir, que el dia de portes obertes va fer molta calor i després de veure el vídeo, m’he acabat de convèncer que a vegades val la pena canviar la platja per passar una calorada, estar a més de 40 graus, en alerta vermella i a punt d’aplegar una insolació si a part es disfruta amb el que es veu i sobretot si per recordar-ho i per poder-ho difondre surt aquest meravellós vídeo. Enhorabona.
  T’espero l’any vivent per tornar-hi i veure les novetats.
  Una aferrada pes coll.

 4. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Maria, i fins la Jornada de Portes Obertes de l’any vinent a Pol·lèntia que esperem que siguin, tal com ja van anunciar, a l’horabaixa quan el sol es baix i les brises marines comencen a refrescar el jaciment.
  Una aferrada pes coll i molt d’agraïment!

 5. Miquel Àngel Sastre

  Enhorabona un altre cop. Aquestes coses són le que encoratgen a seguir treballant a més de 40 graus durant els estius

 6. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies! El mèrit, però, és vostre. Gràcies al vostre treball sabem més dels romans a Mallorca i els meus alumnes i qui vulgui pot fruir d’una visita inoblidable al jaciment. L’any vinent si puc hi tornaré!

 7. Margalida Capellà Soler Post author

  Esperem, Sònia, que aviat es faci realitat! Moltes gràcies! Ara mateix en faré difusió.

 8. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Campanya d’excavacions Pol·lèntia MMX

 9. Margalida Capellà Soler Post author

  Dissabte, 9 d’abril a les 10:00h
  MAREMAGNVM BALEARS et convida a fer una visita guiada per la ciutat romana de Pollentia de la mà dels amics de les Excavaciones Arqueológicas en Pollentia – Alcudia, Mallorca
  Animeu-vos-hi!
  Informació i reserva: 971 89 71 02

  Feliz 2016, ahora con la versión en castellano del vídeo promocional.

  Posted by Excavaciones Arqueológicas en Pollentia – Alcudia, Mallorca on dimecres, 30 / desembre / 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *