Heu vist les Perseides!

Com tots els anys per aquests dades (12 i 13 d’agost) m’agrada sentir la serena de les nits d’estiu i mirar en un cel d’agost de poca contaminació lumínica (a Barcelona, això no és possible!) les Perseides, també dites llàgrimes de Sant Llorenç, també s’observa Júpiter ben pletòric i la lluna se’ns marceix. Són nits d’estiu, són nits per mirar el cel i perdre’s en la seva immensitat ja per interès ja per romanticisme.

lesperseides

Anit, vaig contemplar el cel estiuenc i també les Perseides. Quin goig en veure-les caure! Per què es diuen així les llàgrimes de Sant Llorenç? Doncs perquè són estrelles fugaces, bé més aviat meteors, que tenen el punt radiant en la constel·lació de Perseu (i ja coneixeu el mite de l’occidor de la Gòrgona, l’heu de llegir o rellegir al llibre prescrit Narracions de mites clàssics). Tot i que es poden veure uns dies abans i després, entre el 12 i 13 d’agost tenen una frequència de 60 o 70 per hora. Un espectacle meravellós per observar el cel i intentar entendre els misteris de l’Univers.

Si enguany no les heu contemplat, l’any vinent  no us les perdeu! Aquí teniu alguns consells per observar la pluja de les Perseides, elaborat pel personal del Departament d’Astrofísica i CC. de l’Atmòsfera UCM, ASAAF-UCM i AAM.

Mireu aquesta nit el cel, potser encara podreu veure caure algun meteor de les Perseides i formular el vostre desig!

4 thoughts on “Heu vist les Perseides!

  1. Valèria

    Ahir les vaig veure. Semblaven encenalls d’or. Molt boniques. Vaig demanar el mateix desig un munt de vegades!Quines històries més maques s’inventaven els grecs per explicar el que no sabien explicar!

  2. Margalida Capellà Soler Post author

    Si d’històries del cel en vols conèixer més, et recomano un llibre d’Eratòstenes de Cirene, Mitologia del cel. Catasterismes publicat a l’editorial La Magrana (L’esparver Clàssic nº38) i traduït al català per Jordi Pàmies. Segur que en trobaràs més d’una que t’agradarà.

  3. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Mireu Perseu i veureu caure les Perseides!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *