Endimió o l’eterna joventut

Quin referent mitològic trobeu en aquest fragment de Monsieur Verdoux, una obra mestra de Charles Chaplin?

Habiliteu el Javascript i el Flash per veure aquest Flash video.

Què en sabeu d’Endimió?  Quina és la llegenda més famosa?

 Selene, Goddess of the moon, pg 95 in your handmade fine art book You and the Universe

Aquest mite ha gaudit d’una llarga tradició artística i literària. Què en destacaria? Us recomano un article que m’ha agradat molt del bloc La oscuridad es otro sol: Borges y el mito de Endimión y Selene.

 Com a exemple de pervivència del mite dels amors d’Endimió i Selene, teniu aquí Endimión en Latmos (Historia de la noche, 1977), de l’argentí Jorge Luis Borges:

Habiliteu el Javascript i el Flash per veure aquest Flash video.

Com interpreteu aquest poema de Jorge Luis Borges?

Què opineu de desitjar l’eterna joventut a qualsevol preu?

34 thoughts on “Endimió o l’eterna joventut

 1. Sara Pérez

  Aquesta història em recorda a la canço de Boig per tu de Sau que l’home esta enamorat de la lluna! Jo crec que no val la pena la joventut a qualsevol preu i a més si sempre esta dormit no val la pena prefereixo una vida normal que aquesta!!!

 2. Verónica Vega

  Fa referència a Endimió. Segons la viquipèdia:

  En la mitología griega, Endimión era un hermoso pastor de Asia menor. Era tan hermoso que Selene, la diosa de la luna, le pidió a Zeus que le concediese vida eterna para que nunca la dejase. Alternativamente, Selene confió y amó tanto a Endimión que él tomó la decisión de vivir para siempre durmiendo. De cualquier manera, Zeus lo bendijo otorgándole un sueño eterno. Cada noche, Selene lo visitaba donde estaba enterrado en el monte Latmus cerca de Milete, en Asia menor. Selene y Endimión tuvieron cincuenta hijas entre ellas Naxos.

  Endimión también tuvo un hijo llamado Aetolus, el rey de Elis o Elea. Más adelante, gobernó Etolia, que fue nombrada así por él. Endimión tuvo otro hijo, Epeo, que ganó el reino de su padre batiendo a sus hermanos en una carrera.

  Plinio el Viejo menciona a Endimión como el primer ser humano que observó los movimientos de la Luna, que (según Plinio) consideró el amor de Endimión.

  El quadre i el poema tambè estàn inspirat en aquest mite.

 3. Irena

  Ave lidaaa!
  m’ha encantat aquest mite, és tan dolç i tan bunic.jaja:)

  El mite de Selene i Endimió:
  Endimió, pastor de Caria,una nit d’estiu, després de cuidar els seus ramats,es va refugiar en una caverna en el munti Latmos per descansar. La nit era clara, i en el cel Selene,la personificació de la Luna,filla de Hiperión y Tía, passejava en el seu carruatge. La llum de la lluna va entrar en la caverna, i així Selene va poder veure al jove dormit. Des del moment que la deessa ho va mirar es va enamorar d’ell. Va descendir llavors del Cel, i Endimió va ser despertat pel frec dels llavis de Selene sobre els seus. Tota la cova estava il·luminada per la llum plateada de la Lluna. Davant ell va veure a la deessa brillant, i entre els dos va néixer una gran passió. Selene va pujar després a l’Olimp, i va pregar a Zeus que li concedís al seu estimat la realització d’un desig, i el Senyor de l’Olimp va acceptar. Endimió, després de meditar-lo, va demanar el do de l’eterna joventut, i poder dormir en un somni perpetu, del que només despertaria per a rebre a Selene. Zeus li va concedir la seva petició. Des de llavors, Selene visita al seu amant dormit en la cova del bosc. D’aquest amor van néixer cinquanta filles.
  valee:)

 4. laia

  ave!!
  El mite de Selene i Endimió:
  Endimió era un bell pastor o, més rarament, un rei o un caçador d’Àsia menor. Era tan bell que Selene, la deessa de la lluna, li va demanar a Zeus que li concedís vida eterna perquè mai la deixés. Selene va confiar i va estimar tant a Endimió que ell va prendre la decisió de viure per a sempre dormint. De qualsevol manera, Zeus ho va beneir atorgant-li un somni etern. Cada nit, Selene ho visitava on estava enterrat en el munti Latmus volta de Milete, a Àsia menor. Selene i Endimió van tenir cinquanta filles entre elles Naxos. Endimió també va tenir un fill que es deia Aetolus, el rei de Elis o Elea. Més endavant, va governar Etolia, que va ser nomenada així per ell. Endimió va tenir un altre fill, Epeo, que va guanyar el regne del seu pare batent als seus germans en una carrera. Plinio el Vell diu de Endimió que va ser el primer ésser humà que va observar els moviments de la Lluna, que, segons Plinio, va considerar l’amor de Endimió.
  En el fragment de la pel·lícula Chaplin parla de Endimió, un jove poseït per la lluna, mentres mira per la finestra.
  El poema de Jorge Luis Borges está molt bé i te molts referents clàssics.
  Jo crec que no val la pena ser eternament jove, sigui per el preu que sigui, i menys en aquest cas, perque està dormit, i no val la pena.
  El mite és molt bonic 🙂

  vale!! 😀

 5. Bet

  Des d’aquí no puc sentir el video de Charles Chaplin, així que no el puc comentar…
  Això de l’eterna joventut s’ha estat buscant des de fa molts segles, i encara ara la gent no es vol fer gran (per això es compren tantes pomades anti-arrugues, la gent es fa la cirurgia estètica i hi ha dones de 40 anys que es comporten com noies de 20). Suposo que, per una banda, la joventut està associada a la salut i la bellesa,(ara sobretot la bellesa) i, aquests sempre han sigut uns espectes molt importants.
  D’altre banda, el fet de fer-se gran sempre ha fet por a la gent. Vol dir acostar-se més a la mort, a desaparèixer. Algú que aspria a l’eterna joventut també aspira a no morir, a viure per sempre.
  A mi em sembla que tothom té por del temps. També costa de trobar a algú que no es senti intimidat per la mort. Però tots hi passem. Personalment, em costaría acceptar que jo seguis vivint, veient com la resta de la gent, els qui jo conec, va morint. Em sembla que s’ha d’aprendre a fer-se gran, li passa a tothom i volguem o no, és inevitable. Crec que és millor acceptar que ja no som joves quan ja no ho som, i aprofitar tots els espectes positius de cada época, més que esforçar-nos per recuperar la joventut que ja ha passat.

 6. Margalida Capellà Soler Post author

  Bet, m’agrada el que comentes i això que encara no has fet mai Ètica.

 7. Camila

  A la viquipèdia he trobat aquesta informació:
  Segons la mitologia grega, Endimió fou un rei de l’Èlida, fill d’Aetli (o de Zeus, segons altres) i de Càlice.
  Fou pare d’Epeu, Etol i Peó.
  La deessa Selene se n’enamorà, i ell demanà a Zeus poder dormir eternament per mantindre’s sempre jove i no desplaure la seua estimada, que cada nit el veia en passar.
  Jo tinc una amiga a la que sempre desde ben petita, li ha agradat el mite de Selene, el que no sé és si sap el seu orígen grec!

 8. Camila

  Per cert el poema és molt bonic,però crec que crèixer, madurar i per tant envellir és natural i fins i tot bunic… penso que s’ha d’apendre a crèixer, és una cosa més de la vida i per tant no hem d’evitar-la. Avui dia utilitzem cremes o ens operem per estar eternament joves, però la realitat és que el que de veritat importa és mantenir-se jove en qüestió de mentalitat, molts això no ho aconsegueixen mai!

 9. Carla

  Ave!
  Es maquissim aquest mite, referint-me a les teves preguntes el fragment de la pel·lícula fa referència al mite de Endimió i Selene.
  Endimió un jove pastor de Cària es trobava a una cova després de treure al seu ramat, allà dormia.

  Selene filla de Hiperión i Tía va veure al jove pastor a través de la llum de la lluna. allí ella s’enamorà, tot besant-li als llavis Endimió despertà i reciprocament va nèixer una gran passió i atracció entre ells.

  Selene demanà a Zeus que concedís a Endimió tant sols un desig. ell demanà l’eterna joventut per poder dormir en un somni perpetu, del que només despertaria per a rebre a Selene.
  Zeus li concedí el desig.
  Molt maco i super tendre.

 10. erica

  mite de selene i endimió:
  Selene,És filla dels titanes Hiperión i Tia, i germana de Helios, el Sol, i de Eos, l’Aurora. La hi representava com una dona jove i bella, que recorria el cel en un carruatge de plata llençat per dos cavalls. la seva història més coneguda és la qual comparteix amb Endimión, pastor de Caria. Una nit d’estiu, després de cuidar els seus ramats, Endimión es va refugiar en una gruta en el munti Latmos para descansar. La nit era clara, i en el cel Selene passejava en el seu carruatge. La llum de la lluna va entrar en la cova, i vaig agafar Selene va poder veure al jove dormit. Des del moment que la deessa ho va mirar es va enamorar d’ell. Va descendir llavors del Cel, i Endimión va ser despertat pel frec dels llavis de Selene sobri els seus. Tota la caverna estava il·luminada per la llum plateada de la Lluna. Davant ell va veure a la deessa brillant, i entre els dos va néixer una gran passió.Selene va pujar després a l’Olimp, i va pregar a Zeus que li concedís al seu estimat la realització d’un desig, i el Senyor de l’Olimp va acceptar. Endimión, després de meditar-lo, va demanar el do de l’eterna joventut, i poder dormir en un somni perpetu, del que només despertaria per a rebre a Selene. Zeus li va concedir la seva petició. Des de llavors, Selene visita al seu amant dormit en la caverna de la forest. D’aquest amor van néixer cinquanta filles, i en diverses versions també, fill de Selene i de Endimión va ser Naxo, l’heroi de la illa de Naxos.
  Jo crec, que estaria molt bé l’eterna joventut, encara que, s’hauria d’aprofitar béé.

  unpeto lida(L)

 11. Bouchra

  Charles Chaplin nomena la lluna pàlida ola de Endimion, déu no do la influència d’aquest mite el la pintura, poesia i fins i tot el cinema
  jo d’Endimion na hagués demanat aquell desitj cadascú que visqui el que li hagi estat predeterminat i punt,i per aquella gent que s’opera per semblar més jove i tal tots sabem que la mitjana de vida d’una persona és entre 75 i 100 com a màxim així que no val la pena enganyarse, la mort quan truca la porta no pregunta quans anys tens

 12. victor Barranco

  Salve!
  Primer de tot, voldria remarcar lo gran que va ser chals chaplin al seu temps, ja que va fer un gran treball al cinema mut.
  El mite d’Endimió ens diu que ell era un bell pastor o, més rarament, un rei o un caçador d’Àsia menor. Era tan bell que Selene, la deessa de la lluna, li va demanar a Zeus que li concedís vida eterna perquè mai la deixés. Selene va confiar i va estimar tant a Endimió que ell va prendre la decisió de viure per a sempre dormint. De qualsevol manera, Zeus ho va beneir atorgant-li un somni etern. Cada nit, Selene ho visitava on estava enterrat en el munti Latmus volta de Milete, a Àsia menor. Selene i Endimió van tenir cinquanta filles entre elles Naxos. Endimió també va tenir un fill que es deia Aetolus, el rei de Elis o Elea. Més endavant, va governar Etolia, que va ser nomenada així per ell. Endimió va tenir un altre fill, Epeo, que va guanyar el regne del seu pare batent als seus germans en una carrera. Plinio el Vell diu de Endimió que va ser el primer ésser humà que va observar els moviments de la Lluna, que, segons Plinio, va considerar l’amor de Endimió.
  En el fragment de la pel·lícula Chaplin parla de Endimió, un jove poseït per la lluna, mentres mira per la finestra.
  Vale 😉

 13. macias.gene2010

  SALVE :D!

  el mite del video es el mateix que el de la canço boig per tu el de selene i endimio, que selene era com la lluna i endimio era un pastor que una nit cansat va parar a una coba per poder dormir i selene en veurel va donar-li un peto i es vam enamorar!

  aquest personatge chaplin no m’agrada la vritat pero tambe se que va fer bon treball en allo del cinema mut.
  crec que desitjar la juventut eterna es estar boig perque aquest no es el proces de la vida pero tuthom pot desitjar el que vulgui no?

  m’agrada aquest article sobretot el mite es especial suposu igual que tots el mites grecs !

  VALE 😀

 14. Natalia Espejo

  Aquesta història em recorda a la canço de Boig per tu de Sau que l’home esta enamorat de la lluna!

  El mite de Selene i Endimió:
  Endimió, pastor de Caria,una nit d’estiu, després de cuidar els seus ramats,es va refugiar en una caverna en el munti Latmos per descansar. La nit era clara, i en el cel Selene,la personificació de la Luna,filla de Hiperión y Tía, passejava en el seu carruatge. La llum de la lluna va entrar en la caverna, i així Selene va poder veure al jove dormit. Des del moment que la deessa ho va mirar es va enamorar d’ell. Va descendir llavors del Cel, i Endimió va ser despertat pel frec dels llavis de Selene sobre els seus. Tota la cova estava il·luminada per la llum plateada de la Lluna. Davant ell va veure a la deessa brillant, i entre els dos va néixer una gran passió. Selene va pujar després a l’Olimp, i va pregar a Zeus que li concedís al seu estimat la realització d’un desig, i el Senyor de l’Olimp va acceptar. Endimió, després de meditar-lo, va demanar el do de l’eterna joventut, i poder dormir en un somni perpetu, del que només despertaria per a rebre a Selene. Zeus li va concedir la seva petició. Des de llavors, Selene visita al seu amant dormit en la cova del bosc. D’aquest amor van néixer cinquanta filles.

 15. Mireia Moral

  Salve!!
  El mite d’Endimió ens explica que ell era un bell pastor. Era tan bell que Selene, li va demanar a Zeus que li concedís la vida eterna. Ella va confiar i estimar tant a Endimió que va prendre la desició de viure dormint. Zeus li va otorgar el somni eter. Selene cada nit el visitava on estava enterrat.
  VALEE! =D

 16. Andrea Balart

  Salve! El mite explica que que Selene, una divinitat que rebutjava als homes, es va enamorar una nit del pastor Endimió quan el va veure adormit a una cova de Lamos. Cada nit, Selene baixava a la cova de la muntanya per visitar al seu amant dormit. Per la seva banda, el pastor estimava en silenci i des dels seus somnis a la deessa.

  Una nit, Selene va baixar a la terra. El va trobar adormit i despullat i el va estimar. Des de llavors el va visitar totes les nits. Sempre el trobava adormit. Ella es recolzava al seu costat i li acaronava els cabells o el besava sense que aquest ho sabés. Tots dos ignoraven que l’amor que sentien era recíproc. Fins que una nit, el pastor es va despertar en ple amor, descobrint que era l’amant de la lluna. Tots dos es van confessar el seu amor secret i van trobar la felicitat.

  Amb el temps, el pastor va veure com el seu cos s’anava marcint, ja que era mortal i va demanar l’eterna joventut per estar sempre amb Selene. Zeus va decidir que el pastor no patiria el pas del temps mentre dormís. Només ho notaria durant el dia. Per aquesta raó Endimió va decidir dormir eternament, a fi de no morir i que la deessa pogués estimar-lo sempre.

 17. irina

  Tinc que dir que m’ha agradat molt aquest mite.
  El mite de Selene i Endimió:
  Endimió, pastor de Caria,una nit d’estiu, després de cuidar els seus ramats,es va refugiar en una caverna en el munti Latmos per descansar. La nit era clara, i en el cel Selene,la personificació de la Luna,filla de Hiperión y Tía, passejava en el seu carruatge. La llum de la lluna va entrar en la caverna, i així Selene va poder veure al jove dormit. Des del moment que la deessa ho va mirar es va enamorar d’ell. Va descendir llavors del Cel, i Endimió va ser despertat pel frec dels llavis de Selene sobre els seus. Tota la cova estava il·luminada per la llum plateada de la Lluna. Davant ell va veure a la deessa brillant, i entre els dos va néixer una gran passió. Selene va pujar després a l’Olimp, i va pregar a Zeus que li concedís al seu estimat la realització d’un desig, i el Senyor de l’Olimp va acceptar. Endimió, després de meditar-lo, va demanar el do de l’eterna joventut, i poder dormir en un somni perpetu, del que només despertaria per a rebre a Selene. Zeus li va concedir la seva petició. Des de llavors, Selene visita al seu amant dormit en la cova del bosc. D’aquest amor van néixer cinquanta filles.
  En aquesta pel·lícula de Chaplin es parla d’Endimió, un jove poseït per la lluna, mentres mira per la finestra. Jo crec que estaria bé tenir la joventut només per uns anys, però després la vida tindria que seguir. És molt bonic aquest poema de jorge luis borges. Parla del mite d’Endimió.

 18. cervero.sabina2011

  Salve!
  Aquest mite té a veure amb la cançó de boig per tu de Sau.
  El mite de Selene i el pastor Endimó és el següent:

  Selene,És filla dels titanes Hiperión i Tia, i germana de Helios, el Sol, i de Eos, l’Aurora. La hi representava com una dona jove i bella, que recorria el cel en un carruatge de plata llençat per dos cavalls. la seva història més coneguda és la qual comparteix amb Endimión, pastor de Caria. Una nit d’estiu, després de cuidar els seus ramats, Endimión es va refugiar en una gruta en el munti Latmos para descansar. La nit era clara, i en el cel Selene passejava en el seu carruatge. La llum de la lluna va entrar en la cova, i vaig agafar Selene va poder veure al jove dormit. Des del moment que la deessa ho va mirar es va enamorar d’ell. Va descendir llavors del Cel, i Endimión va ser despertat pel frec dels llavis de Selene sobri els seus. Tota la caverna estava il·luminada per la llum plateada de la Lluna. Davant ell va veure a la deessa brillant, i entre els dos va néixer una gran passió.Selene va pujar després a l’Olimp, i va pregar a Zeus que li concedís al seu estimat la realització d’un desig, i el Senyor de l’Olimp va acceptar. Endimión, després de meditar-lo, va demanar el do de l’eterna joventut, i poder dormir en un somni perpetu, del que només despertaria per a rebre a Selene. Zeus li va concedir la seva petició. Des de llavors, Selene visita al seu amant dormit en la caverna de la forest. D’aquest amor van néixer cinquanta filles, i en diverses versions també, fill de Selene i de Endimión va ser Naxo, l’heroi de la illa de Naxos.

 19. fontanet.alba2010

  Salve!

  El fragment de la pel·lícula fa referència al mite de Endimió i Selene.

  El mite ens parla del jove pastor Endimió i de la deessa lluna, Selene (que és en realitat la Àrtemis grega), que estava profundament enamorada d’ell. Tant era així, que cada nit projectava els seus rajos cap a la cova del mont Latmos, on Endimió dormia, per poder-lo mirar, acaronar o besar, amb la seva llum, tota la nit.

  Aquesta història és preciosa, on l’home està enamorat de la Lluna. M’ha agradat molt, és molt bonic!

  Vale!

 20. Margalida Capellà Soler Post author

  Per cert, heu de posar l’enllaç d’on heu tret la informació!

 21. aiida

  Salve!

  El mite d’Endimió ens explica que ell era un bell pastor i que era tan vell que Selene, li va demanar a Zeus que li concedís la vida eterna. Ella va confiar i estimar tant a Endimió que va decidir de viure dormint. Zeus li va otorgar el somni etern i Selene cada nit el visitava on estava enterrat.

 22. Noelia Vargas

  Quin referent mitològic trobeu en aquest fragment de Monsieur Verdoux, una obra mestra de Charles Chaplin?
  Fa referència al mite de Endimií i Selene.

  Què en sabeu d’Endimió? Quina és la llegenda més famosa?
  Endimío era un jove pastor.

  També que Chaplin va fer cinema mut. En la película Charlin parla d’Endimío que era un jove posseït per la Lluna mentre mirava per la finestra.

 23. lario.paula0920

  Salve 😀

  El fragment de Monsieur Verdoux fa referència al mite de Endimió i Selene.
  En la mitologia grega, Selene és la personificació de la Lluna. És la filla dels titans Hiperió i Tia, i germana d’Helios, el Sol, i de Eos, l’Aurora.
  Selene es representa com una dona jove i bella, que recorria el cel en un carruatge de plata tirat per dos cavalls. Se li coneixen molts amors, amb Zeus va tenir una filla, Pandia. A Arcàdia va ser amant del déu Pan,qui li va obsequiar una manada de bous blancs. No obstant això, la seva historia més coneguda és la que comparteix amb Endimió, pastor de Cària.
  Una nit d’estiu, després de cuidar els seus ramats, Endimió es va refugiar en una gruta a la muntanya per descansar. La nit era clara, i al cel, Selene passejava en el seu carruatge. La llum de la lluna va entrar a la cova, i així Selene va poder veure al jove adormit. Des del moment en què la deessa el va mirar es va enamorar d’ell. Endimió va ser despertat pel fred dels llavis de Selene sobre els seus. Tota la caverna estava il·luminada per la llum platejada de la Lluna. Davant d’ell va veure a la deessa brillant i entre els dos, va néixer una gran passió.
  Selene va pujar després a l’Olimp i pregar a Zeus que li concedís al seu estimat la realització d’un desig,el Senyor de l’Olimp va acceptar. Endimió, després de meditar, va demanar el do de l’eterna joventut, i poder dormir en un somni perpet, del qual només despertaria per rebre Selene. Zeus li va concedir la seva petició.
  Des de llavors, Selene visita al seu amant adormit a la caverna de la muntanya.

 24. lario.paula0920

  Ups xd.. veig que he agafat el mite d’Endimió de la mateixa pàgina que la trobat la Sabina per això està escrit igual jaja

 25. Eva Serrano

  Salvee!!
  No tornaré a citar el mite ja que els altres companys també han fet recerca i ja he pogut llegir els seus comentaris i per tant informar-me.
  EL fragment de la pel·lícula de Charles Chaplin fa referència al referent clàssic d’Endimó.
  Jo no crec que la joventud a qualsevol preu sigui bona ja que crec que s’ha de saber envellir ja que també t’aporta coses noves i entre d’altres, és el cicle de la vida!
  Valee

 26. Yasmina Berkane Pais

  Salve! 🙂

  En Viquipèdia he pogut trobar l’explicació del mite d’Endimió, que també té ha veure amb la cançó de Sau, Boig per tu, publicada a l’Emprenta d’Orfeu.

  Segons la mitologia grega, Endimió fou un rei de l’Èlida, fill d’Aetli (o de Zeus, segons altres) i de Càlice.
  Fou pare d’Epeu, Etol i Peó.
  La deessa Selene se n’enamorà, i ell demanà a Zeus de poder dormir eternament per mantindre’s sempre jove i no desplaure la seua estimada, que cada nit el veia en passar.
  La figura d’Endimió ha estat motiu de diverses obres artístiques, entre les quals destaca l’Endimione del poeta renaixentista català en llengua italiana Benet Garret, anomenat Il Chariteo.
  VALE!

 27. roure.alicia2009

  Salve 🙂 !

  En aquest vídeo de Charles Chaplin es fa referència al referens clàssic d’Endimió al qual ja han fet referència anteriorment els meus companys.

  VALE 😀

 28. Margalida Capellà Soler Post author

  Yasmina, un referent ben trobat i un autor molt desconegut a casa nostra! vidaquí.

 29. huete.victor1020

  Salve!!!
  El mite de Selene i Endimió es el següent:

  Conta el mite que Selene, una divinitat que rebutjava als homes, es va enamorar una nit del pastor Endimió quan el va veure adormit a una cova de Lamos. Cada nit, Selene baixava a la cova de la muntanya per visitar al seu amant dormit. Per la seva banda, el pastor estimava en silenci i des dels seus somnis a la deessa.

  Una nit, Selene va baixar a la terra. El va trobar adormit i despullat i el va estimar. Des de llavors el va visitar totes les nits. Sempre el trobava adormit. Ella es recolzava al seu costat i li acaronava els cabells o el besava sense que aquest ho sabés. Tots dos ignoraven que l’amor que sentien era recíproc. Fins que una nit, el pastor es va despertar en ple amor, descobrint que era l’amant de la lluna. Tots dos es van confessar el seu amor secret i van trobar la felicitat.

  Amb el temps, el pastor va veure com el seu cos s’anava marcint, ja que era mortal i va demanar l’eterna joventut per estar sempre amb Selene. Zeus va decidir que el pastor no patiria el pas del temps mentre dormís. Només ho notaria durant el dia. Per aquesta raó Endimió va decidir dormir eternament, a fi de no morir i que la deessa pogués estimar-lo sempre.

  Apart penso que la eterna joventut no te que ser res bona perque veure morir a totes les persones que t’important te que se molt dur

 30. Pingback: Monsieur Verdoux de Charles Chaplin | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *