La mona de Pasqua i la xocolata escultural

Ricardo Gómez, Flickr “Benhur

Ja els romans es regalaven, com a prova d’amistat, ous durs amb una pasta de pa que es deien munda o monus. Els àrabs també regalaven cistells d’ous decorats, anomenats munna, als seus superiors. A Catalunya hi ha el costum ancestral, des del temps dels romans, que el padrí regali la mona al seu fillol el dia de Pasqua i que l’endemà es vagi al camp a menjar-se-la, tot aprofitant el bon temps i el renéixer de la natura. Avui les antigues mones fetes amb ous (era l’època de la gran posta de les gallines!) han passat a ser autèntiques escultures de xocolata (com podien viure els antics sense la xocolata!). Recordeu aquesta de l’any passat!

Quina mida diríeu que té aquesta escultura de xocolata de Ben-hur del Museu de la xocolata de Barcelona? No us ho podeu ni imaginar! Aneu-hi i quedareu impressionats amb totes les figures de xocolata!

Bon dia de la mona!

54 thoughts on “La mona de Pasqua i la xocolata escultural

 1. Inés Lloveras

  Salve:)
  No se quina és la mida de la mona, però segur que ha de ser força gran!
  Tampoc sabia que la mona s’origini dels romans.

 2. Laia Simón

  Salve!!

  És molt interessant veure com les festes que actualment es celebren tenen una història i veure com poc a poc han anat evolucionant. No sabia que a aquella època ja es feien un tipus de mona sense xocolata, la veritat es que sempre un bon tros de xocolata és benvingut! Està clar que cada dia anem descobrint més coses sobre la presència dels romans a la nostra vida actual.

  Vale!

 3. Judit Gimenez

  Salve!
  Déu ni do! Quina mona més elaborada! Fa llàstima menjar-se-la. Prefereixo les actuals mones de xocolata ja que no m’agraden els ous durs, però està molt bé que continuem amb la tradició, una mica canviada, de regalar la mona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *