Avui ens visita l’escriptor Antoni Garcia Llorca

 premio-gran-angular-2009.jpg

L’escriptor, traductor i editor Antoni Garcia Llorca avui  ens visita a l’IES Cristòfol Ferrer per amabilitat de l’editorial Teide. Ara  acaba de guanyar el premi de literatura juvenil Gran Angular. L’enhorabona, Antoni! Premi que ha d’afegir tot aquest  reguitzell:

 • Josep M.Folh i Torres, 1995: Ulls d’Ocellportada_llibre.gif
 • Guillem Cifre de Colonya, 1997: Tiny de llum de lluna
 • Crítica Serra d’Or de creació juvenil, 1997: Ulls d’Ocell
 • Joaquim Ruyra de narrativa juvenil, 1998: Espasa de constel·lació
 • El vaixell de vapor, 2000, Ulisses el corb
 • Cavall Fort de contes, 2000: L’any de les mosques. L’any que van apedregar els pastors
 • El vaixell de vapor, 2003: El rei dels senglars
 • Josep M. Folch i Torres, 2003: Història d’un cap tallat
 • Crítica Serra d’Or de creació juvenil, 2004: La mala bèstia

A més d’ecriure narrativa i novel·la per a un   públic infantil i juvenil, ha adaptat diverses   obres literàries entre les quals cal destacar El   viatge dels argonautes d’Apol·loni de Rodes, La crida salvatge de Jack London o El comte de Montecristo d’Alexandre Dumas a la Biblioteca Teide.

llibres_teide.jpg

Antoni gArcía Llorca, Joan Marc Ramos, Margalida Capellà Soler, Anna Folqué (editora)

41 thoughts on “Avui ens visita l’escriptor Antoni Garcia Llorca

 1. Anna Salas

  Quan vingui i vegi tots els cartells que hi ha per l’institut… perquè la veritat és que són bastant grans i es veuen bastant!
  Tot i que no sé que li preguntaré, espero la xerrada i a veure si n’aprenc, tot i que no m’he acabat el llibre!

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  A veure, Anna, si t’inspira i després l’acabes!

 3. Carlos Rocamora

  M’ha semblat una molt bona “xerrada”, encara que no hagi preguntat res ja que ell sol ja responia amb tot el que explicava. Si que té dots d’orador.

  Buenu vagi be adeu!

 4. Sara Perez

  Ave!! Ha estat molt bé la xerrada! M’ha agradat molt, ha explicat coses molt interesants i quan tingui temps potser em llegire el llibre del Bernabe, el salvatge!! M’ha semblat una història molt interesant.

 5. Raquel Martos Almodóvar

  Jo crec que ha estat molt bé la xerrada i que ha sigut bastant entretinguda, potser perquè no ho tenia preparat i ha sortit més natural, no com alguns que ens fiquen un rollo duran tota una hora. Que anés explicant històries en les qual s’inspirava i que havia llegit m’ha semblat interessant!
  Jo no he fet cap pregunta, perquè quan anava a fer-la ell mateix me la resolía amb la seva explicació.

 6. Margalida Capellà Soler Post author

  Me alegro molt que us hagi agradat l’agradable xerrada amb l’Antoni Garcia Llorca. Us vull felicitar per la vostra participació i interès. Realment heu fet possible una trobada càlida amb l’escriptor i crec que tots hem après alguna cosa. Moltíssimes gràcies!

 7. Andrea

  Bua Gali m’ha encantat la xerrada! (sobretot després de saber que és vilanoví jajaja). No en serio, jo penso que si que és un bon comunicador, proper, i a més sap captar molt bé l’atenció d’un public jove que a vegades és bastant difícil. Em va cridar molt l’atenció el seu últim llibre Salvaje, la veritat és que em va despertar molta curiositat i tinc ganes de llegir-lo. Ja ens avisaràs Gali quan el publiquin finalment.
  Bé, tot i que jo fes gaires preguntes (bàsciament perquè em feia vergonya i perquè la gent ja s’encarregava de preguntar el que jo pensava jajaja) em va agradar molt.
  I ja està això és tot.
  Felicitats Antoni pel teu treball i el teu premi.

 8. Verónica Vega

  Va estar molt bè la conferència. L’Antoni hem va semblar un home molt natural i agradable. A més com autor és molt bo, va fer molt bè el resum a El viatje dela argonautes.
  Com les meves companyes, m’han donat ganes de llegir Salvatge, te molt bona pinta i segur que cau aquest estiu.

 9. Marina Mayo

  M’ha encantat aquest home! (i la xerrada,clar). Encara que diguès que no era bon orador, va fer una xerrada molt interessant i divertida.
  Jo tambè crec que llegiirè el llibre de Salvatge, quan va explicar de què anava em va semblar un tema massa interessant com per no llegir-ho!
  De debò, vaig disfrutar!

 10. Aida Caba

  Em sap greu no haver pogut assistir ahi a la conferència de l’Antoni, però una companya de 1r ja s’ha encarregat d’explicar-me com va anar, en que consisteix la teva feina i les preguntes que es van fer durant la xerrada (d’alumnes de batx o no.. jajaja)
  🙂

 11. laia

  avee lidaa!!
  Doncs la veritat que jo no se que dir de la xarrada perque no vaig anar al cole perque estava amb febre però per el que diuen en els altres comentaris va estar molt bé i va ser molt interessant i per el que he llegit en algun comentari va explicar de que anava un llibre: Salvaje, i per el que es veu és molt interessant, quina llàstima que no vaig anar però bueno…
  Bueno això és tot perquè no ser que dir, jajja:D

  vaale!!:)

 12. Carla

  Margalida sens dubte es un noi super simpàtic i la xerrada es va fer molt divertida, ja que es jove i amb molt d’esperit juvenil com les seves obres que també ho son!
  Com a molts alumnes que vam assistir aa la xerrada ens van agafar moltes ganes de llegir-nos El salvaje ja que va despertar en nosaltres unes ganes enormes de llegir-lo perque el tema e ssuper interessant increible i fascinant!

 13. Antoni Garcia Llorca

  Ah, tripulació de l’IES Cristòfol! La Margalida té raó, almenys pel que fa a la part que em toca: ahir em vaig sentir càlidament acollit i vaig aprendre unes quantes coses. I llegint els vostres comentaris n’he après unes quantes més.
  Ara sé del cert que a vosaltres tampoc us agraden els discursos, que agraïu la naturalitat encara que a l’orador se li en vagi l’olla i ja no recordi què anava a dir o et surti amb un ciri trencat. També he après que ja no sóc un noi, sinó un “home”… què hi farem! 😉 Però el més important és que gràcies als vostres comentaris, potser confiaré una mica més en mi la propera vegada que tingui al davant un auditori. Això potser no ho sabeu, però la nit abans la vaig passar despert, quins nervis! Si arribo a saber que m’esperaven uns tipus i unes tipes extraordinaris com vosaltres, hauria dormit com una soca.
  Tant de bo que El salvaje, si mai cau a les vostres mans, no us decebi, perquè aleshores em sentiré com si ahir us hagués engalipat.
  Doncs, au, si mai em voleu estirar les orelles, ja sabeu on trobar-me. Mai no em pesarà tornar a xerrar amb vosaltres. Vaig a fer un volt per aquest blog fora de sèrie. Acabo de veure un enllaç a un vídeo sobre el que menjaven els legionaris romans!
  Gràcies, gràcies de tot cor.

 14. Margalida Capellà Soler Post author

  Gràcies a tu, Antoni, per venir ahir al centre i per comentar-nos aquí! Segur que et llegirem i seguirem en contacte!

 15. Marta Gijon

  Aue!!! Lida
  Jo e llegit el llibre “el viatge dels argonautes” i esta molt bé^^.
  La xerrada va estar molt interesant.
  Vale!!! Lida

 16. Eric Sanchez

  Aue! Lida. (I Antoni si ho llegeixes)
  La xerrada encara que ell digui que no es bon orador, ho feia bé “Apart dels lapsus que tenia”.
  M’ho vaig pasar bé i m’anima a llegir algún dels seus llibres.
  Vale!

 17. Albaa!

  La xerrada de dimarts va ser molt interessant
  sincerament, jo pensava k seria el tipici discurs que ens dormiriam tots jaja pero no, ell va ser molt natural i tots vam passar una bona estona i amb preguntes molt interessant.
  No me llegit ningun llibre seu, pero m’ha cridat la atenció i quan vegi el llibre ”Salvaje” per les llibreries el compraré!!

  Valee!.

 18. Irena

  Aveee lidaa:D
  Primerament la xerrada va ser super entretenida i sobretot amb riures:):)
  Per altre banda l’Antoni em va semblar una persona molt agradable i imaginativa, perquè per el que ens va explicar sobre el salvatge o el viatge dels argonautes,ja t’ho dic que no se m’acudeixen aquestes coses jejej.m’encantaria llegir-me alguns dels teus llibres sobretot el del salvatge.:p
  Em va sorpredndre la pregunta que li vaig fer, la de quan s’inspirava per escriure, que va contestar que quan més coses li venien al cap era això de les 5-6 del matí, perquè es desperta com ja pensant en el que voldria reflexar en dels seus llibres:O
  jejej
  molt bunic comentàri Antoni,jeje gràcies per visitarnos:)
  valeee,petonets!

 19. Coty

  Ave Lida!
  Guau, em va agradar molt la conferència i m’ha agradat molt el comentari de l’Antoni, és molt bonic! Nosaltres sí que vem aprendre amb aquesta xerrada tan original. Va ser molt divertida i a més mai havia conegut un escriptor.
  Ha anat molt bé que ens contestés les preguntes, i va ser graciós quan ens va explicar la seva experiència com a pescador.
  També vaig quedar al·lucinada de que tots els nois, sempre a classe interrompint i fent tonteries, estiguéssin tant atents i no molestessin gens ni mica!! jaja Això diu molt d’ell, que deia que no sabia parlar bé davant del públic jajaj.
  De les preguntes que vaig fer potser de la que més m’en recordo és la dels autors que li agradaven, que em va contestar Tolkien. I també la de si el seu primer llibre li transmetia algun valor especial, i em va dir que sí, per què era el primer però que ara mateix el tornaria a escriure de dalt a baix.
  Les preguntes de l’Osama també estaven molt bé, tot s’ha de dir, ja que eren bones jaj.
  En conclusió, un escriptor molt simpàtic que m’ha donat una bona imatge d’aquest món!! (i això que ja m’agradava escriure!)
  Un petó, vale!

 20. aGos

  Ave Lidaa!
  doncs dir que la xarrada d’abans d’ahir va estar molt bé.
  Al principi (sinceramnt) vaig pensar..joer..quin rollo serà escultar aquest tio.!x) però després, al veure’l..1: vag dir: aii doncs és molt mono! i 2: em vaig adonar que la xarrada era interesant i que m’ho estava passant bé! sobre tot em va agradar el bon rollo que ens transmetia; vam riure, parlar i respondre algunes preguntes, cm les del meky.xD va estar molte bé!
  I dir que me’n alegro de que ell també s’ho hagi passat bé amb tots nosaltres!
  Estar molt bé allò de que vinguin escriptors de tan bon rollo cm ell oi? avera.. si algun dia d’aquest ens torna a visitar, oi que si?:)

  Buenu, Antoni espero que tot et vagi molt bé! Sort!:)

  Valee Lida! fins ara(K)

 21. lina

  ave!! la xarrada amb Antoni Garcia Llorca vas ser una pasada perquè no var ser una xarrada com les de sempre aburrides jaja,i a més l’ escriptor mostraba la seva sinceritat en les repostes que donava i jo crec que també ell va passar una bona estona amb nosaltres…

 22. Marina Caimel

  🙂 Super maco Antoni, i super interesant la xarrada. Crec que ha estat una hora molt divertida on ens em trobat amb un escriptor molt profesional però a la vegada jovenil, boig, natural! Crec que parlo per tothom, si dic que va ser un plae que vinguessis a veurens i que amb la teva conferéncia improvisada, desorganitzada hi algun cop amb anades l’olla vam apendre molt, molt més que si haguessis preparat el tipic discurs que ens entra per una orella i ens surt per l’altre. Crec que apartir d’ara podràs dormir tranquil perquè ens vas deixar a tots encantats jajajajajajajajaja. Esperem veuret molt aviat. (aah i que sapigues que tinc moltes ganes de llegir Salvatge)
  muah!!

 23. Rosó

  Sinserament abans d’ahir a última hora durant la xerrada m’ho vaig pasar molt bé,la presencia del Antoni ens va fer a tots qedar-nos sobtats y no crec qe fos per el fet de coneixer un escriptor sinó per la manera qe ens va tractar nomes al arribar,la seva naturalitat, sensa cap discurs preparat..
  Em vaig sentir molt agust:)
  m’animaré per escriure algu a SantJordi!

  Aueete lida!

 24. Aguus

  Holaaaaa Antoni 🙂
  He de ser molt sincera i avans de entrar a la sala d’actes pensava que seria una xerrada típica d’un autor cregut, mes gran d’edat, i amb respostes una mica bordes.
  Peró aixó va cambiar en quan vaig entrar per la porta de la sala i vaig comensar a escoltar-te..aquelles anades d’olla com tu dius que per moments perdies el que deies, la naturalitat amb la qual ens esplicaves, es el que ami em va agradar.
  Vas fer que aquella hora de xerrada fos entretinguda i divertida, perquè vaig riure i molt ehh!
  Espero tornar-te a veure i que ens tornis a fer una visita al cole.
  Ahh i una cosaa, no tinguis por d’anar a un auditori a parlar, perque tal i com ho vas fer al nostre institut va estar perfecte i a mès no cal que et preparis res el dia anterior ja hu fas be sense preparar-te res, al menys tinc entés pel que vas dir que vas arrivar aqui a l’escola sense haver-te preparat res, no?
  uiuii em sembla que m’he fet un liu..bueno dons aixó que grácies per haver vingut, perque ha sigut un plaer haver-te conegut.
  Que vagi molt bé!

 25. karen

  ola lida!!eii has tingunt molt bon ull amb Antonio Garcia sel veu un pallo molt espavilat .El tio es molt simpatic ,agraciat i no te un pel de aburrit .hem va agrada molt tot el que ens va explicar i com va aribar aser qui es avui en dia malegro molt per ell i estic d´acord que li agin donat aquell premi!!dew

 26. bubu

  Aveee Lida!la xerrada va estar molt bé llàstima k nomès vem tenir una hora amb l’Antoni. I la hora k bem passar amb ell va ser una hora k el bem conèixer i va ser una persona molt simptica i res donar-li les gràcies a l’Antoni i moltes gràcies pel comentari!

  vale lidaaa!!!!

 27. haja

  Ave Lida!
  Em va engradar moltissim la xerrada del Antoni Garcia Llorca, també perque va ser molt interactiva.
  Li he de dir qe em va impresonar molt al veural ja qe jo pensava qe seria un escriptor de mitjana edat( amb canes, bigoti, borde..)
  Com va poder veure no va ser aixi, ens vam trobar amb un xicot molt agredable,guapu, divertit i amb personalitat.

  Vaig sortir molt satisfeta del cole:)
  NO DEIXIS DESCRIURE ANTONI, VALS MOLT!!!!!

 28. Anna Salas

  Un bon orador no es qui fa el millor discurs si no el que fa que la gent s’interessi per el que es dirà i que la gent tingui iniciativa en saber-ne més coses.
  L’Antoni realment va aconseguir que tots ens quedessim bocabadats i n’aprenguessim una mica més del que és realment un bon escriptor!
  Mira que realment no m’agraden les xerrades, les trobo aburrides, però al ser jove i amb ganes de fer-nos parlar va acabar sent molt interessant.
  Mira si va tenir èxit que numés fa falta veure el número de comentaris que hi ha al article.
  Molta sort a partir d’ara i segueix escribint, perquè realment vals molt i tens encara moltes coses per mostrar-nos!
  Un peto.

 29. Margalida Capellà Soler Post author

  Bona definició, Anna, d’orador! i ben aplicada a l’Antoni. Ciceró n’estaria orgullós de tots dos!

 30. Bouchra

  la veritat no m’esperava que l’escriptor tingués aquell caràcter tan eixerit normalment els que destaquen en alguna cosa solen ser uns amargats
  em va agradar moltíssim la xerrada:)

 31. erica

  la veriitat, que la xerrada va a estar moltbé lidaa, té rao la albaa, pensabaam qe seriia una xerrada llarga i pesada, pero va ser interesaan ja que, estem acaban la ESO, i va bé aprndre els cstums d’un escriptor, perque hi ha gent, que pensen que perqe fos famos, i perqe, s’ha de dedicar massa temps en el seu treball, no te vida sentimental, i per aixo ell a la xerrada, ho va deixar tot been clar.
  aqesta oprotunitat, no es trba tots els diias eeh:)
  eenfin.
  unpetolidaa(L)

 32. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Mekki parlant amb Antoni Garcia Llorca

 33. Guillem

  No me llegit cap dels seus llibres, però crec que l’experiencia que va transmetre en la seva xerrada va ser molt profitosa per l’alumnat.Hem va agradar molt la xerrada i lautor hem va semblar molt maco.

 34. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » Xavier Serrahima, premiat per l’adaptació de “L’ase d’or”

 35. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Medea, enamorada

 36. Pingback: Els personatges de la Hipsípila d’Eurípides | Literatura grega a escena

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *