Conferències de clàssiques a la UB

universitat.jpg 

Demà a la tarda ens trobarem a l’estació de tren a les cinc per assitir a dues conferències de batxillerat a l’Aula Magna de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 585), organitzades per la Secció Catalana de la Societat d’Estudis Clàssics i molt útils com a preparació per als exàmens de l’institut i de les PAU:

18’30 L’urbanisme romà: Tàrraco i Emèrita Augusta, a càrrec de la Dra. Isabel de Rodà de Llanza, catedràtica d’Arqueologia de la UAB i directora de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC). (Al nostre Google maps hi trobareu informació i enllaços.)

19’45 Déus i herois a la Literatura grega, a càrrec de la Dra. Montserrat Reig Calpe, Professora Titular de Filologia Grega (UB).

Ja em comentareu aquí si us han agradat, què us han semblat, si eren adients al vostre nivell i interessos, etc

ub.jpg També aprofitarem la nostra sortida per localitzar referents clàssics i per repassar els   termes d’etimologia i llatinismes relacionats amb la Universitat, ben aviat la vostra alma mater. Al  paranimf ens reunirem i les conferències seran a l’ Aula Magna, no oblidarem de trobar l’escut i ens fixarem amb el lema en llatí; per tant, badeu molt bé els ulls, obriu molt bé les orelles i poseu la cremallera a la boca.

10 thoughts on “Conferències de clàssiques a la UB

 1. Lluís

  Margalida,
  ja que cites les conferències de clàssiques, espero que, quan vinguis a Girona, els meus alumnes i jo et poguem saludar i xerrar una estoneta…
  Que vahi molt bé per la UB.

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  I tant que sí, Lluís! Em farà molta il·lusió! Per cert, ja em diràs com arribar-hi!

 3. Carla

  Ho sento moltissim Gali per no haver vingut, esnerio!!
  Saps que si no hagués tingut l’examen de recuperació hagués vingut sense pensarm-ho però es que quan me posat un ratu dic es que no puc parar.. hi ha un munt!

  Mil disculpes enserio Gali!

 4. Margalida Capellà Soler Post author

  Disculpes acceptades, Carla! Les conferències han estat molt bé! A veure què et comenten els companys? Bona sort en l’examen!

 5. Sara Pérez

  Ave! Van ser molt interesants les dues conferencies i van estar molt bé!! A més només escoltant ja se’m van quedar la majoria de coses que van dir sobretot d’Emerita Augusta i de Tàrraco!! Però va ser més entretinguda la segona ja que parlava de mitologia i per mi personalment és més interesant!

 6. Verónica Vega

  Les conferències van estar molt bé. Ens van explicar el temes que, probablement, ens sortiran a la selectivitat.
  Tant la Dra. Isabel de Rodà com la Dra. Montserrat Reig Calpe van explicar molt bé els temes de Tàrraco i Emèrita Augusta per un costat, i el dels deus i herois a la literatura grega per l’altre.
  Trobo que encara que ens vam passar tota la tarde, no va ser pas una pèrdua de temps. Segur que ens anirà molt bé per enrecordar-nos a la sele.

 7. Bouchra

  que vols que et digui Maragalida al principi sincerament no tenia massa interès a anar-hi, amb l’excusa de classes d’anglès però quan vas dir que eren importants per la PAU vaig anar a contracort perquè penava que seria un rotllo i que explicarien el que hi ha en els llibres però un cop allà s’em va canviar totalment aquesta visió que tenia, realment van ser interessants, em va cridar l’tenció la eloqüència d’aquelles dones i la manera de pronunciar el discurs la qual cosa serveix per reflexionar i adonar-se de on ha arribat la gent i on estem encara tot i així, em consolo pensant que es una qüestió d’edat i a lo millor quan jo tingui la seva edat arribi a tenir aquest do.

 8. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Xerrada de la dra. Reich: Déus i herois a la literatura grega

 9. Mirmidones

  Ahir vam assistir a la conferència que vas donar a Girona,som les alumnes de la Mª Josep Crispi.Hem estat mirant el teu bloc i ens ha semblat molt interessant i molt treballat,has fet una feina magnifica! La conferència d’ahir va ser molt entretinguda vam adonar-nos que teníem molts coneixements sobre el tema.
  Segueix així i molta sort amb el teu bloc,continuarem entrant.Potser,ens engresquem i en fem un:)
  Salve!

 10. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies! Segur que la Maria Josep us ha preparat molt bé per les PAU. Si us animeu a obrir el bloc, cosa que us recomano, ja em passareu l’enllaç. Molt bona sort!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *