A la recerca del filòsof

A quin filòsof presocràtic dedica aquestes glosses el poeta Ángel González, mort a principis del 2008?

1. Nadie se baña dos veces en el mismo río.

Excepto los muy pobres.

2. Los más dialécticos, los multimillonarios:

nunca se bañan dos veces en el mismo

traje de baño.

3. Nadie se mete dos veces en el mismo lío.

Excepto los marxistas-leninistas.

4. Nada es lo mismo, nada

permanece.

Menos la Historia y la morcilla de mi tierra:

se hacen las dos con sangre, se repiten.

11 thoughts on “A la recerca del filòsof

 1. Sara Pérez

  Aquest filosof es Heràclit que te 4 principis un d’ells és al que fa referencia aquest home amb els poemes al de Tot canvia i tot va cap al seu oposat.

 2. marta

  Crec que va dedicat al filòsof presocràtic Heraclit ja que creia que; S’ha de saber acceptar la lleugeresa de l’existència. La guerra és el pare de totes les coses.

 3. Coty

  Lida!
  Pot ser que aquestes frases siguin d’Heràclit? En realitat la que més em sona és la primera, i per això he pogut distingir el text, perquè les altres no les coneixia de res!
  Un petó.

 4. Marc Pelegrin

  És una frase de Heraclit segur perque ho he buscat a internet i si las fonts son fiables deu ser Heraclit, sembla ser que són frases amb molta repercusió a la nostre societat avui en dia.

 5. Marina Mayo

  Sens dubte (i per el meu bé) diría que pertany al filòsof grec Heràclit; tot canvia, res es permanent ni constant, no podem dir que hem trepitjat dues vegades un riu, perque la segona vegada que trepitjem aquest no és el mateix, ha canviat.

 6. Verónica Vega

  Estic d’acord amb els meus companys, les frases són d’Heràclt, el vam estudiar a filo fa poc.

 7. andrea

  Cal dir que és Heràclit?! Em sorpren que ningú ha vist més enllà, perquè de fet no és Heràclit, és una versió irònica dels seus principis!! Nadie se baña en el mismo rio dos veces (fins aqui bé, és un principi), menos los pobres ( jaja això ja no és Heràclit) Són petits acudits basats en la seva filosofia. Per cert, quan ho vaig llegir estava malalta però no va impedir que em riguès molt jajaja:)!
  el millor de tots sens dubte: Menos la Historia y la morcilla de mi tierra: se hacen las dos con sangre, se repiten. jajajajaja!
  M’ha agratad molt la entrada Gali!:)
  Besitos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *