8 thoughts on “Lisístrata (2ª Part)

 1. Gemma Garcia

  Salutacions, Margalida,
  per a mi ha estat tota una troballa, aquesta versió sonora de la traducció de Lisístrata de C. Carandell. La llegim a 2n de batxillerat i, tot i que cada curs tinc la temptació de provar de recitar-ne algun passatge entre tota la classe, la manca de temps i la manca d’experiència -meva i dels meus alumnes-, em tiren enrere. A veure si sentir un exemple com aquest ens acaba d’engrescar. Això sí, haurà de ser ja el curs vinent…
  Una abraçada,
  Gemma

 2. mcapella Post author

  Hola, Gemma! Quina alegria retrobar-te!
  Aquesta versió sonora de la Lisístrata del Carandell la van llegir dia 3 de març del 2003 actors catalans coneguts en un acte pacifista d’actors per la pau en contra de la guerra d’Iraq. Actors de tot el món van triar la Lisístrata d’Aristòfanes per reivindicar la pau. Fa anys que la tinc i als meus alumnes els encanta. Estic contenta que, gràcies al bloc, més gent la pugui gaudir.
  El proper curs engresca’t i porta a terme el teu desig. Tens l’èxit assegurat. Una abraçada i fins aviat!

 3. Gemma Garcia

  Sí, és veritat, Margalida, ara me’n recordo, que es va anunciar aquella lectura! Ho vaig tenir present llavors i ho vaig explicar a classe, però me n’havia oblidat completament. Ha estat una sort haver trobat la gravació a través del teu bloc. Gràcies!

 4. Iria Rael

  Xaipe!
  Molt bon audió sobre Lisístrata! Una de les meves obres de Grècia desde fa poc, la que és una famosa obra de teatre d’Aristòfanes , dramaturg de la Grècia Clàssica. Les comèdies d’Aristòfanes són de gran des interès històric
  A més del valor quer tenen, penso que gràcies a aquest tipus de comedies pots arribar a conèixer una mica més la vida quotidiana de la gent de l’antiga Grècia.

 5. Chaymae Zaouaghi

  Xaipete!!!
  Bon àudio sobre Lisístrata un exemple que segueixen moltes dones d’avui en dia i personatge amb el qual Aristòfanes va aconseguir que la seva obre sigui immortal com totes les obre clàssiques i d’interès històric.
  És una obra molt pacifista i demostra que a vegades la intel·ligència guanya les armes, i que s’ha de pensar abans d’actuar.

 6. Alina Roman

  Xaipete!
  Aquest fet de guanyar una victòria és molt important i va tenir molta influència sobretot en l’actualitat , moltes dones van actuar com Lisistrata i van aconseguir guanyar .

 7. Margalida Capellà Soler Post author

  Alina, es nota que no has escoltat l’audició. Una llàstima! Reconeixeries veus d’actrius molt conegudes i, a més, podries contrastar la versió de Cristián Carandell amb la d’Estudios Clásicos.

 8. Abril Ramos

  Xaipe!

  Un molt bon audio, tot i que com he dit en la primera part, penso que estaria bé que aquest anés acompanyat d’un video perquè és molt fàcil distreure’s.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *