15 de març: centenari d’Empúries

Avui 15 de març, coincidint amb el centenari de la descoberta del jaciment, l’estàtua del déu Esculapi, la millor de la Mediterrània occidental,  ha tornat a Empúries després de gairebé cent anys al MAC i després d’una breu aturada a Badalona i a Mataró, tal com des d’aquí ja vàrem informar. El seu retorn serà el tret de sortida dels actes per commemorar el centenari de l’inici de les excavacions oficials d’Empúries sota la direcció de l’arquitecte, arqueòleg, historiador i polític, Josep Puig i Cadafalch. Avui a l’acte d’inauguració tindrà lloc la cerimònia grega  de la Restitutio i seguiran tot un programa d’activitats encaminades a potenciar la recerca arqueològica, la difusió científica i la divulgació al gran públic, s’espera aconseguir mig milió de visitants anuals. Encara queda el 80% de les ruïnes per excavar, però esperem que mai més siguin esclaus els excavadors (ja ho varen ser els seus constructors!), com va passar amb els dos centenars de presoners de guerra republicans que van ser forçats a treballar al jaciment durant gairebé dos anys (1940-1942).

8 thoughts on “15 de març: centenari d’Empúries

 1. a0083n

  Quina sort i cuanta feina els hi ha costat per reconstruir aquesta estatua (tot i que mareix la pena) tal i com ens explica al video.
  -aida-

 2. Marina Caimel

  100 anys! uaaaau, crec que vam tindre molta sort de trobar aquestes ruines tan importants al costat de casa perquè em semblen molt interesants.

 3. Verónica Vega

  Trobo bè que tornin l’estàtua a Empúries i que es destinin diners per aquests tipus de projectes.

 4. Pingback: El fil de les clàssiques » Blog Archive » El clon d’Esculapi

 5. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » L’Esculapi d’Empúries, una història fascinant!

 6. falcon.ana

  Xaipete!

  Em sembla molt bé que es facin coses per commemorar els 100 anys de la trobada d’aquestes ruïnes, ja que d’aquesta manera enriqueixen la cultura del nostre país. És un fet històric molt important que s’ha donat en les nostres terres, és fascinant!

 7. barroso.rebeca

  Xaipete!!!

  Considero molt bé que l’estàtua del déu Esculapi, la millor de la Mediterrània occidental, la tornin a Empúries després de gairebé cent anys al MAC. Penso que aquests fets és una gran manera de demostrar la importància que ha tingut Empúries per a nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *