Plantem un arbre!

plantem-el-futur.gif

En motiu del 25è aniversari de Catalunya Ràdio i el 10è aniversari de la Fundació Territori i Paisatge de l’Obra Social de Caixa Catalunya, dia 30 de març hi haurà la plantada d’arbres simultània més gran de Catalunya. Hi haurà 35.000 arbres a 35 indrets d’arreu de Catalunya. NO T’HO POTS PERDRE! EL MEDI AMBIENT HO NECESSITA! Ja saps que a la vida es diu que s’han de fer tres coses, que et sembla si comencem per plantar un arbre. Informa-te’n a www.catradio.cat/plantemelfutur i reserva de franc el teu arbre a través del Telentrada, trucant al 902101212 o a www.telentrada.com  o a qualsevol oficina de Caixa Catalunya. Aquest arbre que plantarem al cap de vint anys haurà absorbit 25.000 m3 de CO2, descontaminarà l’aire i disminuirà els efectes del canvi climàtic.

L’arbre és la vida, és la pau, és l’equilibri, és la serenor, és la natura, és el paisatge, és el futur, és l’aixopluc dels animals en cas de pluja i és una reserva de cultura.

“Els arbres són Poemes que la Terra escriu damunt el cel” (Kahil Gibran).ll_verd.gif

Un mallorquí, com una, amant dels arbres (ja ho vàreu veure amb la història de Fil·lis i Demofont en temps dels ametllers florits) ens ha regalat un blog Amics arbres. Arbres amics amb tot un recull de poemes relacionats amb els arbres.

Quines històries mitològiques podríeu relacionar amb els arbres, lectors i lectores de Narracions de mites clàssics? Per tant, a més de plantar un arbre podem esbrinar  quins arbres tenen un origen mitològic i per què tenen un nom científic en llatí?

Aquí teniu dos PDF’s amb els pòsters dels arbres auctòctons i fruiters que se sembraran dia 30 de març. Bona plantada!

12 thoughts on “Plantem un arbre!

 1. Sara Perez

  Ave Galii! Està molt bé això d’anar a plantar arbres. La veritat és que fan falta iniciatives així per millorar les coses. Què hi aniràs?? Jo no hi aniré però segur que hi haurà molta gent. Vale!!

 2. Verónica Vega

  Hola!
  Hem sembla molt bé que fassin aquests tipus d’activitats, fan falta. Crec que molta gent pensa en els arbres com en l’aigua, coses que mai s’acaben, però no es així i com no fem activitats d’aquesta mena patirem les conseqüències.

 3. a0083n

  hahaha està bé, a la meva terrassa arbres poquets pero plantes tantes com en vulguis, a la meva mare li encanten. Jo no he plantat cap arbre aquets dies però procuro tenir cura del medi ambient d’una altra forma, com seria anar amb transport públic i bicileta sempre que pugui i ducharme, mai banyarme, es un malgast d’aigua enorme.
  petonàs.

  -aida-

 4. Flora

  Sabeu les espècies d’arbres que es plantaràn? Ho dic perque perque la “plantada” és una acció molt bonica i necessària, ara bé els plançons necessiten una política de seguiment, es a dir, se’ls ha de regar, esporgar,etc.
  Sabèu si n’hi haurà? Jo vaig cooperar amb una plantada de pins i alzines(10.000)a la Serralada de Marina i a Collserola i el fet es que no van tenir cap mena de seguiment. El resultat fóu que la majoria no visqueren mes d’un any.

  Salut!

 5. mcapella Post author

  Hola Flora i benvinguda al nostre bloc!Pel que als arbres que es plantaran els tens en pdf al final de l’article. Has de clicar damunt autòctons i fruiters. Tens tota la raó: la intenció és molt bona però no n’hi ha prou. Cal fer-ne un seguiment, sobretot si no plou. Caldria, doncs, fer arribar la nostra preocupació als responsables de la iniciativa: Catalunya ràdio i Caixa Catalunya.Esperem que els nostres fills, néts i renéts puguin gaudir d’una Catalunya ben verda!

 6. mehal el hinchi

  Està molt bé aquesta iniciativa de plantar arbres, així es pot ajudar al medi ambient

 7. Mercè

  Ahir vam anar a plantar arbres, vam disfrutar moltíssim, es respirava molt bon ambient, hi havia aires de festa.
  Gràcies.

 8. mcapella Post author

  Moltes gràcies, Mercè, per anar-hi i per comunicar-nos-ho. Ara ens cal esperar que arrelin i es facin ben ufanosos. Les pluges d’aquests dies seran ben rebudes.

 9. Alicia

  Podem relacionar amb els arbres les històries de: Dafne (llorer), Filèmon i Baucis (alzina i til·ler), Dríope i Lotis, Mirra, Les Mènades.
  Crec que no me’n falta cap!
  I sí, hi ha noms d’arbres que són iguals que els noms dels protagonistes dels mites de Narracions de mites clàssics.

 10. Andrea Balart

  Salve! està molt bé això de plantar arbres fa que la gent es concsieni més sobre el medi ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *