Recreacions històriques, tota una experiència per passar-s’ho bé i aprendre

Arriba el bon temps i arreu de Catalunya hi ha festes que recreen el món grecoromà; per tant, és un bon moment per sortir i aprendre. La revista Auriga en la seva tasca de difusió dels clàssics ha recollit tots els events en aquest calendari actualitzat i ja els havia presentat aquest cap de setmana al MAC (7 de març) la seva subdirectora, Montserrat Tudela, a les II Jornades de clàssiques en la seva ponència inaugural “La tradició grecoromana: un producte cultural de futur”. El nostre bloc, gràcies als vostres comentaris, també va ser lloat per Sebastià Giralt a “Les clàssiques a Internet: de la web 1.0 a la web 2.0”. L’enhorabona a tots i a totes. Sense les vostres aportacions aquest bloc no tindria sentit. En sou l’essència.

A les Jornades també el grup de recreació històrica Kuanum va presentar “Cues de pansa. Estratègies per no perdre la memòria de la cultura clàssica”. Segons els seus mots i amb l’assortiment i tast de menjars grecoromans, vaig deduir que pretenen acostar el patrimoni i el món clàssic amb  els sentits i l’experiència lúdica, que volen transmetre sensacions que deixin empremta a la gent més enllà del seu nivell de coneixement. Ho aconsegueixen amb el menjar o els perfums, és a dir, mitjançant unes experiències empíriques i  en diuen ARQUEOGASTRONOMIA.  Crec que és una manera genial de difondre el món antic.

Des d’aquí, faig una crida perquè des de l’Ajuntament de Premià de Mar els tinguin en compte a l’hora d’organitzar festes. No hi ha excusa que valgui perquè tenim les termes de Can Farrerons, uns banys privats dels segles III i IV que pertanyen a la vil·la romana que es va descobrir  als anys seixanta en ple centre urbà i que fa uns anys, durant les obres del col·lector  se’n van trobar més restes.  Els alumnes de llatí de batxillerat ben aviat les visitarem i tindrem un guia de luxe, l’arqueòleg Ramon Coll.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/xgfX3nwtPWA" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

10 thoughts on “Recreacions històriques, tota una experiència per passar-s’ho bé i aprendre

 1. Sara Pérez

  Hola Galii!! Crec que està molt bé que facin festes així i que representin el que feien els gladiadors i els romans en la seva època.Si m’entero com a badalonina i rebo informació ja us avisaré, per anar a veure les activitats!! Vale!!

 2. Bouchra

  Els romans són un poble que han deixat una petjada molt profunda arreu de limperi que van dominar, un exemple d’això són les termes de Can Ferrerons que visitarem ben aviat, els aqüeductes com el de Tarragona.. que s’han mantingut fixes més de dos mil anys. Si això vol dir alguna cosa és que han sigut un poble dels més innovadors i creatius que s’ha vist

 3. yakeLin

  olaaaaaaaaa maRgariDaaa !!!!

  creec que els romans an sigut un paper molt gran en la nostra societat .
  EnS an deixaT un llegat moLt impoRtant k sino0o0 fos x elLs nSe k auRiam fet

  ueno0 margaridaiiii

  xaooooooooo

 4. Sara

  Hola lida!
  Potser el vidio no m’agradat molt, però m’ha fet gracia algunes fotos, per els gladiadors amb aquelles peces de roba o aquelles poses que posaven.
  I en lo de les festes de Premià tens molta raó. Yo visc a Can Farrerons i quan ho van trobat es podia veure algu desde dalt, quan no estava cabata del tot, i estaria molt bé que fessin festes i coses sobre aixó.
  un petó!

 5. Marina Caimel

  “Sense les vostres aportacions aquest bloc no tindria sentit. En sou l’essència.” Hem sembla que aquesta frase esta equivocada ja que les grans aportacions d’aquest blog les fas tu i nosaltres només comenten sobre les teves entrades. I sobre la proposte que has donat de les festes ho trobo genial.
  Bona setmana senta.

 6. Alba

  La musica del principi m’ha agradat molt i les fotos!! La lluita no m’ha agradat tant però tampoc ha estat tan malament, no? jjeje

 7. a0083n

  Es una gran idea reviure les festes romanes, o certes coses d’aquella época, com els àpats i la mostra que en van fer al Caixaforum, a veure si ho poden tornar a repetir.. encara que un fal·lus tan ben fet com el que vam fer l’Andrea i jo dubto que el trobi, haha, és broma.
  petons galii

  -aida-

 8. Fiorella

  Tindríem que tenir festes com aquestes. Ja que no tenen cap contrincant. Tot i que, les nostres són bones. Crec que amb l’anterior alcalde eren com si diguessim més “fortes”, més “bones”. Pel meu criteri.
  Fio.

 9. Raquel Martos

  tenen raó tots aquests comentaris.
  Va bé reviure tot el que feien els romans, totes les festes.. perquè tot el que tenim nosaltres, venen, d’ells.

 10. Marina Caimel

  És moltinteresant veure com fa tans i tans anys les coses eren així i veure que ara, vivim casi casi igual.
  (aquestes festes m’agraden però pel meu gust massa violenta.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *