Els grecs a casa nostra

Us recomano que visioneu aquest programa de Karakia de TVC que trobareu penjat al portal Edu3.cat sobre la comunitat grega a Catalunya. L’alumna Sara Pérez ens en va parlar molt bé a classe; a més, a segon de batxillerat tenim la Joana Temistanjioglus d’ascendència grega. Em comentareu si us ha agradat i què us ha cridat més l’atenció.


Si us ve de gust, al web de TV3 en teniu les receptes.

10 thoughts on “Els grecs a casa nostra

 1. Sara Perez

  Hola margalida!! Et semblarà estrany però he vist el documental i no recordava res. M’ha agradat força, està molt bé aquest programa ja que esplica moltes coses interessants sobre aquesta cultura i moltes altres. I m’han agradat alguns plats i he agafat una recepta de la mateixa pàgina web. A veure si algun dia m’animo i ho preparo. Apa fins demà.

 2. andrea gonzalez

  Ei Gali! m’ha agradat molt el programa i he recordat coses que avui a classe has comentat. M’ha fet gràcia perquè a meitat de programa m’ha començat a sonar i resulta que ja l’havia vist, però a partir de l’última part, així que nomès he vist la primera. Em sembla interessant que es facin programes com aquest. A més m’he posat a mirar d’altres llocs que volia veure a la tele però se’m van passar. Fins demà!

 3. Camila Pérez

  Hola!!! sóc la Camila de 4rt i acabo de veure el vídeo, tal com m’ho has demanat Margalida. M’ha agradat tot i que era una miqueta pessat pel meu gust.
  Com ja havies anticipat m’he sentit una miqueta identificada pel fet de venir d’un altre país, i per sentir enyorança no només per la família, sinó que també pels costums i menjars. Però, he trobat una gran diferència, Grècia i Espanya comparteixen mar i continent en canvi Argentina i Espanya no ho fan, això fa que en qüestió gastronòmiques sigui molt més fàcil trobar els ingredients dels menjars. Una altra diferència és que els grecs van estar durant molt de temps a Espanya i per tant han deixat una herència no només en qüestió de llengües ni de menjars, sinó que també en costums, en aspecte de pobles, en aspectes estudiantils,etc.
  En resum Margalida, penso que aquest vídeo s’assembla poc a la meva història, tot i així m’ha agradat i penso posar en pràctica algunes receptes.

  Petons!!

 4. Luciana

  Hola Margalida!
  He vist un tros del vídeo, perquè ara no tinc temps. Crec que passa molt això, el fet de que cada vegada es va perdent més, tant els costums com d’alguna manera la cultura. A casa intentem no perdre les nostres arrels: fem menjars típics, parlem amb el nostre dialecte,etc. però també hem de saber integrar-nos en un nou país que ens ha obert les portes i que ens donarà una millor vida. M’agradaria fer algun menjar típic grec, així que ja agafaré alguna recepta.

  Att., Luciana.

 5. Joana Temis

  Hola Margalida!
  Trobo que és un video que m’ha agradat molt! Fa temps que no menjo menjar grec, i m’ha fet recordar jejeje ! Espero que facin més videos com aquest! que vagi molt bé, ens veiem!

 6. Marc

  Margalida, em sembla un vídeo molt interessant, reflexa certa semblança amb la nostra societat d’ara, i ara vaig estressat fent cosas de grec de la pàgina, hehe, així que continuaré comentant, ens veiem demà.

 7. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Menjar grec

 8. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » La cuina grega actual

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *