La còlera d’Aquil·les, adaptació de la Ilíada d’Homer. Teide, 2006

aquile.jpg Aquil·les en el novè any de la guerra de Troia s’enfada amb el cap de l’expedició grega perquè li ha arrabassat la seva esclava Briseida i es retira del combat. Grecs i troians decideixen la seva sort en un combat singular entre Menelau i Paris, el raptor d’Hèlena; però Afrodita se’n porta aquest últim en el moment en què anava a ser raptat pel seu rival. Continua la batalla, les coses van maldades per als grecs, però Aquil·les no vol tornar a la lluita. Quan els troians arriben fins a les naus, Pàtrocle, l’amic fidel d’Aquil·les, es vesteix amb les armes d’aquest i llança una contraofensiva. Quan mor a mans d’Hèctor, Aquil·les deposa la seva còlera i, amb les armes que el déu Hefest li ha forjat per encàrrec de Tetis, venja la mort del seu amic matant Hèctor.

La còlera d’Aquil·les, Teide / La cólera de Aquiles

63 thoughts on “La còlera d’Aquil·les, adaptació de la Ilíada d’Homer. Teide, 2006

 1. Constanza

  Lida:
  a mi, personalment, m’ha agradat llegir aquesta adaptació de la Ilíada i crec que estaria bé llegir Les aventures d’Ulisses. Ara només ens falta poder veure la pel·lícula Troia, que no ha pogut ser abans de Nadal.
  Suposo que ja no ens veurem fins l’any que ve pels problemes de la calefacció, així que:
  Felix Natalis!
  Annum nouum faustum felicem tibi precor.
  Crec que és així, no?

  Un salut.
  Constanza (coty); 3º ESO, optativa “Cultura Clàssica”.

 2. mcapella Post author

  Molt bé, Constanza. Has escrit les teves primeres paraules de llatí a tercer de l’ESO. Si vols, pots enviar la felicitació al lloc corresponent.Els de llatí, estan adormits amb el fred. Ja pots demanar als Reis Les aventures d’Ulisses i començar a llegir. No pateixes, les sessions de cine-fòrum continuaran l’any vinent. ANFF.

 3. Sara Perez

  Aquest llibre m’ha agradat molt i és molt interessant!Ha estat molt bé ja que passen moltes aventures, ja havia vist la pel·lícula i amb el llibre he vist en que es diferenciaven, que era realitat i que s’inventaven. El que no m’ha agradat ha estat la guia de lectura hi ha moltes preguntes,encara que no tan complicades com les de “A la recerca d’una pàtria”.

 4. Mehal El Hinchi

  “La còlera d’Aquil·les” és una molt bona i fidel adaptació de la “Ilíada”. Recomano més llegir-la que veure la pel·lícula “Troya” (aunque el desnudo de Brad Pitt no tiene precio…jajaj =P) perquè explica la història molt distorsionadament, i amb molts fets que no coincideixen amb l’autèntic relat.

 5. Marta Molina

  Estic d’acord amb la Mehal sobre la recomanació de llegir l’obra en comptes de veure la pel·lícula, perquè com ha dit hi ha molts errors que fan confondre el lector sobre la veritable història. Aquest llibre està molt bé perquè t’ajuda a conèixer a fons el conflicte de la guerra de “Troia” relatada a la “Ilíada”.

 6. joana

  Jo també opino que llegir els llibres està molt bé i que donen una idea molt fidel a la de veritat. Però segueixo pensant que és molt important prestar atenció a les parts on s’especifica la diferència de “La cólera d’Aquiles” amb L’Ilíada de debò.
  Tot i que a mi encara que falsa em va agradar més la pel·lícula Troia, ja sigui pel SUPER Brad Pitt com perquè al llibre les batalles són molt brutals i no hi ha la part d’amor entre PAris i Hèlena. Llàstima que en el llibre de debò Hèlena els acabi traint.

 7. Xavi Arriazu

  Jo encara no l´he llegit però amb aquestes recomanacions m´animaré a llegir-lo.

 8. Rafa Aragón

  Si és molt millor llegir aquesta adaptació que és molt bona i fidel a la Ilíada abans de llegir-te un “tochaco” de llibre i no enterar-te de la meitat del llibre i no saber de què va. A més la lectura del llibre m’ha agradat molt

 9. Sandra Delgado

  A mi l’adaptació de l’Ilíada m’ha agradat molt i convida molt a introduir-te en la història i, en certa manera, convida a llegir el llibre original.
  El llibre s’ha fet molt lleuger però, després el treball sobre el llibre, la veritat és que se m’ha fet molt llarg.

 10. Raquel Martos

  A mi personalment, m’ha agradat molt llegir aquesta adaptació de la Ilíada, ja que és molt entretinguda de llegir, i no és gens difícil.
  Ha estat molt bé fer la guia de lectura, ja que així entens molt més el llibre, i t’entretens fent-ho, tot i que se’t fa una mica llarg, ja que les preguntes són curtes, però n’hi ha moltes.
  A mi m’agrada bastant llegir, i crec que aquest llibre la gent s’hauria de animar a llegir-lo.

 11. Bouchra Samadi

  Aquesta adaptació m’ha semblat fantàstica per la seva senzillesa i pel que fa a la fidelitat en la representació del poema èpic, ja que ens ha permès saber argument de la Ilíada sense cap mena de dificultat.
  L’obra és interessantíssima des del punt de vista literari, històric, cultural… Inicia la història de la literatura grega i ha influït en tota la literatura universal, l’Eneida de Virgili imita alguns episodis de la Ilíada d’Homer. Pel que fa a l’autor, Homer és el poeta més famós de la Grècia antiga, i un gran educador. A més amb aquesta obra s’expressen els valors ètics, estètics i religiosos del moment, i per ser inherents a l’ésser humà no han perdut vigència.

 12. aziza

  Un llibre molt interessant de llegir, amb molta acció, aventures, ple de personatges fantàstics, amb molt de cultura grega, que està molt ben plantejat i resumit, de lectura senzilla, apte per a tots els lectors. És un llibre molt divertit. Quan el vaig començar a llegir, ja no el vaig poder deixar, perquè m’hi vaig enganxar. El recomano per la seva senzillesa.

 13. Luciana

  Hola Margalida!
  Volia deixar un comentari, així que aquí estic. M’agradaria llegir-me aquest llibre, ja que el tinc a casa ho faré i demanaré opinió a la meva germana, pel que veig li ha agradat molt. Aprofito per dir-te que estic aprenent molt a les teves classes.

  Gràcies, att.
  Luciana

 14. Verónica Vega

  A mi m’ha agradat el llibre. És força interessant de llegir i no és gens difícil d’entendre. Crec que és una adaptació molt ben feta.
  Penso que fer la guia de lectura ajuda a entendre millor el llibre i a fixar-te en detalls que quan llegeixes el llibre et passen per alt. És un llibre força entretingut, i el recomano.

 15. Judit Vilanova

  Sincerament no es que m’hagi agradat molt aquest llibre,
  putser es que encara no entenc molt bé això dels Deús i de la batalla i tot això però l’he trobat cumplicat, (massas noms.)
  Però estic segura que si entenguès tot aquests tema bé aquests llibre té que ser molt bo.

  un petó
  Judit

 16. Denis

  Bones Lida!

  Comento una mica tard però millor això que no comentar.

  Aquest llibre ma agradat però coste molt entendre les coses, sobretot perquè hi apareixen un munt de personatges i passen moltes coses emocionants alhora i en diferents llocs.però així anem sentint els milions de noms dels personatges de la cultura grega i de qui un temps ja ens sonaran.

  abraçades,
  Denis

 17. Laura Galán.

  Hola lida=)
  És un llibre força complet. Hi ha molts noms hi pot ser és el que resulta més difícil.
  No m’agradat tant el fet de que no surti cap relació amorosa entre el personatge principal.
  Està força bé i amb la pel·lícula de TROYA queda molt bé reflectada tota la història.

  Laura.

 18. Agustina Vallejos

  Ara que acavat de llegir-me tot el llibre de “La còlera d’Aquil·les”, he comprovat que es completament diferent a la pel.licula.
  Sincerament no m’agradat molt, a vegades es entretingut, per d’altres que es fa pessat.
  Prefereixo molt mès veure la pel.licula!

 19. Agustina Vallejos

  I si estic d’acord en que hi han molts noms,
  i això et fa liar bastant.

  Petons 🙂
  aguus!

 20. Bubu

  hola Lida! ja sé que ha passat molt de temps, però aqui estic comentant la còlera d’Aquil·les. El llibre m’agradat, em va costar entrendrel i acabarlo, però un cop entres en l’història, tot és més facil. Pel meu gust, aixó si que és veritat, hi ha masses noms de personatges i sinó tens un bon nivell de mitoligia et fas un liu.
  Crec que va ser una bona idea fer-nos llegir aquest llibre perquè quan vam veure la peli, vam veure tots els erros que hi havia.
  Un petó.
  Bubu.

 21. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » Errors de la pel·lícula Troya

 22. Camila

  Gali com ja t’he dit m’he acabat el llibre i he acabat de fer el treball que demanaves. Personalement penso que aquest llibre és molt interesant tot i que sortíen massa noms de dèus i deeses que jo no sabia ni qui eren i hem feia una mica més dificultosa la seva lectura. He notat que en aquest llibre els deus tenen moltíssima importància, com ja vam comentar a classe es basa en fets reals però en té molts d’inventats. Potser, és per aquest fet que em va agradar més la pel·lécula de Troia, perquè no hi havíen tants elements fantaciosos que fan que et sigui molt més complicat ficar-te en el paper si no creus en aquestes coses.
  Res mé Gali, vaig a estudiar història!

 23. Melisa

  Lidaa!
  He estat perduda aquests dies ja que m’he quedat sense internet i no podia accedir al fil de les clàssiques, però suposo que demà ja en tindré internet i podré acabar de fer tot lo del moodle.
  He aprofitat per llegir-me aquesta adaptació de l’Iliada, crec que és molt interessant tot i que s’ha de dir la veritat, no m’ha agradat gens que surtin tants noms de cop, al començament del llibre gairebé surten quasi tots i em perdia bastant, però m’ha agradat molt tot el contingut en general, ara em queda contestar les preguntes del final.. i recomano a la gent que no s’ha llegit La còlera d’Aquil·les encara que ho faci.
  Vale:)

  Melisa.

 24. Pingback: Aracne fila i fila » Blog Archive » A la recerca d’una gran història

 25. Coty

  Καλιμερα!
  Quina gràcia m’ha fet clicar a l’enllaç del Moodle i només baixar una mica la finestra trobar-me amb aquest comentari, dels meus inicis a cultura clàssica, ni més ni menys de fa quasi dos anys! (18 de desembre de 2007) Qui em diria que l’onze de desembre del 2009 jo hauria continuat amb llatí i grec! La veritat que a finals de 3º ja m’ho havia plantejat: a cultura clàssica havia descobert un món nou i del qual encara em quedava molt per descobrir, aprendre i millorar (perquè he de dir que dels comentaris que feia en aquell moment als d’ara hi ha hagut un gran canvi, sempre es pot millorar!).
  Però hi ha coses que no canvien, com la meva opinió sobre La Còlera d’Aquil·les. Fa poc me l’he tornat a llegir i ha tornat a enamorar-me, va ser el primer llibre que vaig llegir amb referents clàssics i crec que ha ajudat molt a que m’interessi per aquesta matèria. Està molt ben adaptat i la veritat es que és molt fàcil de llegir, a més és entretingut. Potser és veritat que surten molts noms, però ho entens bé si estàs atent i vas llegint la guia amb els noms i les explicacions de qui eren aquests personatges. A la pel·lícula de Troia vaig trobar bastant a faltar la presència dels Déus, perquè crec que és el que més joc dóna al llibre. Potser no ho van fer perquè seria un embolic i perquè es necessitaria un nivell de coneixements sobre els déus grecs bastant ample i no hagués estat una pel·lícula tant comercial com va ser-ho (amb actuacions de Brad Pitt, Diane Krueger, Orlando Bloom, Eric Bana…). En conclusió penso que és un llibre que s’ha de llegir al menys un cop perquè és molt interessant. Ho dic a l’altre comentari i encara penso que estaria bé llegir Les aventures d’Ulisses, a veure quan ho llegim.
  Χαιρετε!

 26. Margalida Capellà Soler Post author

  Coty, el teu comentari era dels primers dies del nostre bloc. Farem dos anyets! Qui m’ho havia de dir a mi també! És cert que en aquest temps has madurat ben molt en competències digitals. M’alegra saber que la Ilíada i l’Odissea d’Homer encara que, ara per ara, en adaptacions t’hagin agradat. Després de Nadal treballarem l’Odissea, i tant!

 27. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » El Fil de les Clàssiques fa dos anys!

 28. Laura G

  XAIPETE!
  He vist el meu comentari de fa dos anys i m’han vingut moltíssims records! Va ser el meu primer any a clàssiques i de molts companys que ara fem llatí i grec.
  La veritat que la meva opinió sobre la lectura no ha canviat massa, és un llibre genial, i tot i que abans ens resultava molt complicat per la gran quantitat de noms propis, ara ja estem acostumats i sabem la majoria d’ells. M’agrada, tant per el motiu de la guerra (un rapte per amor) com per la intervenció dels déus.

 29. nuria

  Salve Lida!
  Coincideixo amb els meus companys en que és un llibre esplèndid i a més, fàcil de llegir. Jo, com molts de nosaltres, coneixia la història, però he descobert que no sabia moltes de les coses que van passar; com per exemple la intervenció dels deus a la guerra. M’ha deixat ben parada que els deus també lluitessin i que cadascun tingués el seu bàndol; per una banda Hera, Atena i Posidó anaven a favor dels aqueus i per l’altre Afrodita, Apol•lo i Ares anaven amb els troians. La veritat es que m’ha interessat tant que el meu treball serà segurament un PowerPoint sobre aquest tema.

  Valee! 😀

 30. Irena

  Ave Lida:)
  Personalement, de tots els llibres que ens has manat llegir, és el que més m’ha agradat. No només per l’Història, sinò que també per la manera en la que està escrita, em resulta molt amè i interessant. A més que com que me ‘l vaig llegir abans de veure la pel·ícula ja tot m’anava sonant i entenia molt millor l’història, els personatges, el conflicte entre els Aqueus i els troians, entere alters coses.
  us ho recomano!per si encara algú no ho ha llegit
  Vale:D

 31. lina

  Χαιρετε!
  Principalment aquest llibre, és un dels que més m’han agradat, perquè el meu personatge preferit de tota l’història és Aquil·les, perquè és un personatge que lluita pel que vol. També m’han agradat molts els combats entre aqueus i troians, perquè están narrats d’una manera molt apassionant.
  Una de les situacions que més recordo és la mort de Patròcle a mans de Hèctor i com el seu amant, Aquil·les, sent el dolor i es decideix a lluitar contra els troians, finalment assessinant a Hèctor.
  vale!

 32. Alissa Komarova

  Hola:)!
  Doncs, veig que no vaig comentar al final aquest llibre.
  M’ho vaig llegir, i vaig fer les activitats que hi han al darrere.

  L’argument d’aquesta obra m’ha agradat molt, ja que a mi m’encanten els llibres d’aventura, com en aquest cas i no he parat de llegir-lo fins que ha acabat.

  El personatge que més m’ha agradat de les dues és Elena, perquè em sembla que ha sigut molt valent desafiant al seu promès i fugant-se amb Paris.

  Ho recomano com els altres:)!

 33. fatima

  Salve!
  El llibre es molt interessant però comparant amb les aventures d ’Ulisses , es més interessant ,aventures ,amor etc.
  Apart de que era una lectura obligatòria, durant la lectura es va fent en un mon real .

 34. Edgar Delgado

  Aquest llibre me’l vaig llegir ja fà una setmana, em va agradar bastant, perquè és un gènere que m’agrada llegir, aquesta adaptació de l’ilíada no s’assembla gaire a la pel·licula de Troya, i està molt més complert el llibre que no pas la pel·licula, és fàcil de llegir i per la seva extensió, se’t fa curt i et quedes amb ganes de més.

 35. Rubén Florencio

  El llibre de la Còlera d’Aquil·les personalment per ami ha sigut increible! El llibre de batalles que més m’ha agradat, pot ser és perque són pocs els que he llegit… jajaja. Sincerament m’ha encantat vaig estar 5 dies de Nadal llegint-lo per la nit i amb ganes de seguir al dia següent. En referència amb la pel·licula no s’assembla en cap cosa, únicament en el moment del duel entre Aquil·les i Hèctor. També m’ha agradat molt més és l’actuació dels déus en la batalla, i la crueltat que poden arribar a tenir Zeus per deixar morir a tants troians com aqueus.

  Resumin, ha sigut la millor història que he llegir sobre mitologia i batalles de l’època. El recomano si o si.

  Vale

 36. calvarez.01

  XAIPETE!

  Malgrat que ja fa moltissim temps que vas manar llegir aquest llibre, Lida, donaré la meva opinió.
  També vull demanar disculpes per la meva llarga tardança en comentar aquest article, em sap greu!

  Recordo que La Còlera d’Aquil·les ha estat el llibre que més ràpid he llegit!
  Crec que vaig tardar 3 hores, més o menys.
  Crec també que, segurament com molts dels meus companys que també l’han llegit enguany o altres anys, pensavem que aquest llibre sería igual o quasi igual que la pel·lícula de Troia, i no ha estat així; m’ha agradat més el llibre que la pel·lícula, a més el meu fragment preferit de la pel·lícula, que és el duel d’Hèctor i Aquil·les, surt al llibre:D!
  També em va ajudar a llegir-lo tant ràpid i que no s’em fés pesat (ja que quan un llibre se’m fa pesat, el deixo ràpid…jajaja) el fet que sigui bastant curtet!
  Lida, com el meu company Rubén, també recomano que les següents generacións de GREC 1, llegeixin aquest llibre com hem fet nosaltres 🙂

 37. Zicora

  Χαιρε.

  En la meva opinió, m’ha agradat molt el llibre de la colera d’Aquiles, penso que aixó si que es llegir un llibre de veritat, on pots adquirir moltissima cultura. Per altre banda, penso que n’hi han molts personatges i m’ha costat bastant recordar-los. Pero m’ha agradat molt.

  Fins aviaaat. 🙂

 38. Eulàlia

  És una gran sort poder llegir l’adaptació dun llibre que es va escriure de fa més de 3000 anys!

  Però en la meva opinió, hi han masses batalles i el ritme és molt monòton. Suposo que aquesta era la mentalitat de l’època: guerres, guerres i guerres…

  En general ha estat força bé! 🙂

 39. Eric Andreu

  Personalment el llibre m’ha agradat bastant. És curiós veure les diferents interpretacions que li dona la pel·lícula Troya a aquest fragment de la Ilíada. El fet que més es fa notar és la poc presencia que tenen els déus a la pel·lícula, fet indiscutiblement decisiu en el llibre per decantar la balança de la batalla a favor de aqueus o troians. Aquest llibre també m’ha inspirat a fer un article on aprofundeixi més en la batalla de Troia, sent més incisiu pel que fa al tema militar i a la situació de troians i aqueus en el camp de batalla. Pròximament ja el veureu.

 40. noelia caballero

  La còlera d’Aquil·les es un gran llibre per llegir,es molt entretingut i interessant per les batalles que hi ha entre els aqueus i els troians.

  El recomano llegir a tothom!

  Vale!

 41. lourdes caparros

  La colera d’aquil.les es un llibre molt interesant que explica les batalles dels troians amb els aqueus a mi m’ha agradat molt 😀

 42. Laia Bagà

  És un llibre molt interesant amb aquesta adaptació s’enten molt millor la lectura. M’agradat molt.

 43. Miriam Pelegrina

  La colera d’aquil.les és una molt bona adaptació per entendre les batalles del Troians.És molt bona adapatació i m’ha agradat bastant.

 44. Andrea Balart

  Xaipete!M’he llegit La colera d’Aquil·les i m’ha servit molt sobretot per entendre Les aventures d’Ulises i la guerra de Troia. Només coneixia la historia de Paris que segresta a Helena, la dona de Menelau. Ara sé que Hector mor per Aquil·les i que Aquil·les no lluita fins que mor el seu amic Patrocle.

 45. Irina

  Xaipete! Després de llegir-me el llibre de La colèra d’Aquil·les he après molte més coses de la guerra de Troia, com que els déus ajuden uns a un bàndol (Hera als aqueus i Zaus als troians)o aun altre. A més m’ha ajudat en la lectura de Les aventures d’Ulisses.

 46. Paula Franco Semitiel

  Xaipete!

  Aquil·les, fill de Tetis i Peleo, és el heroi principal dels grecs en la guerra de Troya.

  Aquest llibre d’aventures està molt bé ja que ens explica la guerra de Troia en una versió adaptada i entendible per a tothom.
  Apareixen déus com Zeus, Atena, Hera i Afrodita.
  Un dia a classe podríem veure la pel·lícula, si ens veiem molt ajustats de temps respecte en que tenim que avançar en el llibre, doncs la podem veure en un dia de vaga.
  Tots aquests llibres que llegim són pura cultura.

 47. victorsanchez

  Gran adaptació de la Ilíada amb aquest llibre de “La còlera d’Aquiles”. La veritat, és que jo havia vist la pel·lícula i el llibre explica coses que a la pel·lícula no hi surten o les expliquen de diferent manera que al llibre. És interessant saber quins déus anaven amb els grecs i quins déus anaven amb els troians i per què, això sí, no m’ha agradat gaire que els déus participessin tan en la guerra, ja que crec que haurien de deixar que els personatges més influents de cada bàndol es defensessin sols i no els defensessin tan, perquè llavors, no seria una lluita real.

 48. F. Xavier Gras i Roger Umpiérrez

  Salve !

  Aquest és un dels dos llibres amb els quals vàrem tenir algún problema en iniciar la seva lectura, però finalment vàrem disfrutar molt amb la seva lectura.

  Una adaptació molt didàctica i ben representada, molt entretinguda i de les que ens agrada!

  També hi ha la pel·licula, on es recrea molt bé els fents narrats en l’obra d’Homer.

  És a dir, que qui no la conegui no te excusa!

  Vale!

 49. Pingback: Reescrivint el mite a partir de l’art: la guerra de Troia | El fil del mite grec

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *