Museu d’arqueologia de Catalunya

asclepi de dia En el Crèdit Variable de Mitologia Grecoromana vàrem anar el set de novembre al museu d’arqueologia de Catalunya. Després del viatge amb tren i metro, vam pujar uns quants carrers per arribar al museu. Un cop allà vam esmorzar mentre la Margalida estava agafant les entrades i la informació.

En entrar ens va explicar que faríem una gimcana que va començar a la salaasclepi de cultura postalaiòtica balear, on vam haver de fer la primera prova que consistia en completar un text sobre alguns déus. A les darreres sales vam haver de completar una sèrie d’exercicis semblants a aquest. En acabar les proves vàrem fer una visita al temple del déu Asclepi (Esculapi), on ens vam estar asseguts al terra durant una estona per descansar una mica. En sortir del temple vam signar al llibre de visites i comentaris, on dèiem què ens havia semblat.

El que més ens va impressionar d’aquesta sortida va ser un crani amb un clau incrustat al costat esquerra, a part del ben conservades que estan totes les escultures, eines, i altres objectes com ara penjolls, braçalets i el mirall del judici de Paris.

Per finalitzar la sortida vam pujar al segon pis a veure els sarcòfags, on hi havia esculpit escenes de la mitologia.

Autors: Oriol Moreno i Sara Ochoa (alumnes de mitologia, 4t ESO)

7 thoughts on “Museu d’arqueologia de Catalunya

 1. mcapella Post author

  Gràcies, Sara i Oriol, per haver escrit sobre la gimcana al Museu d’Arqueologia. Em sembla que us va agradar força, tot i que us vaig fer treballar de valent.

 2. Oriol

  Som els dos, també hauries de posar la gimcana del jardí d’Horta!!! Hi aneu aquest trimestre no?? jo hi vull anar… jajaja

  Ja veurem, tot i que recordo que no em deixaves fer el minotaure al laberint, jajaja

  Audaces fortuna iuvat….

  Doncs que la sortida al Museu d’Arqueologia va estar molt bé, jo l’any passat en el crèdit variable no vaig fer cap joc, ni sortida. Espero que al final hi poguem anar al Laberint d’Horta. El més segur és que el Joan Marc ens hi acompanyi.. jajaja ell s’apuntarà.

  Salve Lida, examinaturi te salutant!!

 3. mcapella Post author

  Genís, veig que encara recordes la sortida al Parc del Laberint d’Horta. Han passat ja més de quatre anys!No has oblidat tampoc els llatinismes ni el que em posaveu a la pissarra quan hi havia exàmens. Jo, tampoc! No pateixis: el teu germà Oriol també anirà al Parc del Laberint, però tampoc li deixaré fer el Minotaure (és a dir, l’ase) dins el laberint vegetal.Si pots venir, hi estàs convidat.T’hi esperem! Ara, Oriol, us falta convèncer el Joan Marc. Sort!

 4. Sara

  Margalida, entre l’Oriol i jo convencerem el Joan Marc perquè vingui! Tal i com és segur que s’hi apunta! =)
  espero impacient aquesta sortida. I si no es pogués fer, jo igualment la faria un cap de setmana.
  “La cultura sempre és benvinguda al nostre cervell.”
  fins aviat.

  Saretta

 5. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » El Fil de les Clàssiques fa dos anys!

 6. Pingback: L’Esculapi d’Empúries, una història fascinant! | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *