Assassin’s creed

Tal com vam veure en l’article Videojocs amb referències clàssiques, en els videojocs sovint trobem referències clàssiques i jo us he portat el joc Assassin’s creeduna sèrie de videojocs d’acció i d’aventura històrica, amb uns punts de ciència-ficció. La primera edició es va publicar al 2007
He trobat en el joc que us he presentat referències clàssiques interessants. Són aquests que teniu a continuació:

Assassin’s Creed Origins

En aquest joc el protagonista té una al·lucinació i somnia que lluita contra el déu Anubis. [Font: Vida extra]

Aquest joc està ambientat en l’antic Egipte, durant el regnat de Cleopatra, dominat per la República romana, al voltant de l’any 49 a.C. Tracta sobre un personatge que és un medjay que protegeix la gent del regne Ptolemaic.

Assassin’s Creed Odyssey

El protagonista (Kassandra o Alexios) viatja a Grècia. (Font: overlock3.)

El joc està ambientat en l’antiga Grècia, concretament en la guerra del Peloponnès, i és el primer de la saga on et donen a escollir el personatge que vols (Kassandra o Alexios). Els dos protagonistes són germans i tots dos van néixer a Esparta.

 • Coneixíeu aquests jocs? Hi heu jugat alguna vegada? Estàveu al cas de la novetat de l’edició sobre Grècia? Heu trobat alguna referència clàssica en una altre joc? No fa falta que sigui en la saga Assassin’s creed.

 • Coneixeu alguna cosa de la mitologia egipcia? Digueu-me tres característiques sobre el déu Anubis que surt en la primera fotografia (si cal podeu cercar-ne informació). 

 • Reconeixeu el déu que surt en la segona fotografia? Expliqueu-ne els trets característics.

 • Quin és el temple que surt a la segona fotografia? Expliqueu-ne tot el que en sapigueu.

Héctor Fernández 4t ESO

 

19 thoughts on “Assassin’s creed

 1. Dayanna Guarnizo

  -Coneixíeu aquests jocs? Hi heu jugat alguna vegada? Estàveu al cas de la novetat de l’edició sobre Grècia? Heu trobat alguna referència clàssica en una altre joc? No fa falta que sigui en la saga Assassin’s creed.
  Aquesta sèrie de jocs anomenada Assasin’s creed la coneixia però no estava al cas de la novetat de l’edició sobre Grècia ni tampoc havia jugat mai.
  Una altre referència clàssica es en el videojoc anomenat Call of Duty que utilitza paraules llatines i hi ha una ratxa que es diu Oracle que et deixa veure els jugadors enemics per les parets.

  -Coneixeu alguna cosa de la mitologia egipcia? Digueu-me tres característiques sobre el déu Anubis que surt en la primera fotografia (si cal podeu cercar-ne informació).
  El déu Anubis era el déu dels funerals, el guardià de les tombes. Es representat com un xacal o com un home amb cap de xacal. Era l’encarregat de pesar les ànimes i conduir-les al regne d’Osiris.

  -Reconeixeu el déu que surt en la segona fotografia? Expliqueu-ne els trets característics.
  El déu que surt a la segona fotografia es Poseidón. Poseidón era un dels Olímpics, fill de Cronos i de Rea, i el déu dels oceans.

  -Quin és el temple que surt a la segona fotografia? Expliqueu-ne tot el que en sapigueu.
  El temple que surt a la segona fotografia es el Partenó, és un temple per a la deessa grega Atena , a qui el poble d’Atenes considera la seva protectora. Va ser construït al segle V aC i és el monument més antic l’Acròpoli d’Atenes, Grècia.

  Reply
 2. Clara i Marti

  Salve!
  Sí que el coenixia i l’havia jugat alguna vegada però mai m’havia parat a pensar sobre l’edició de Grècia
  Sí, hem trobat una referència al joc ‘Battle of Olympus’.

  No coneixem gaires coses sobre la mitologia egipcia.
  El déu Anubis era el déu dels funerals, el guardià de les tombes. Se’l representava com un xacal o com un home amb cap de xacal (o de podenc, segons les versions) i era l’encarregat de pesar les ànimes (amb Horus) i conduir-les al regne d’Osiris. Va ser absorbit per la civilització grega com a Hermes.

  El déu que surt a la segona imatge és Poseidó, les seves característiques són que sempre porta una forca, és el déu dels mars i oceans i és fill de Cronos i Rea.

  El temple que apareix en lasegona fotografia es el temple de partenó. És un temple consagrat a la deessa grega Atena Pàrtenos, a qui el poble d’Atenes considera la seva protectora. És l’edifici més important dels que es conserven de la Grècia clàssica

  Reply
 3. Nerea Aguilera

  – Si que els conec, però mai he jugat. He estat buscant informació a internet, i he trobat una referència clàssica al joc del tetris. El nom del joc (tetris) deriva del grec “tetra”, que significa “quatre”, y fa referència a la quantitat de quadres que composen les peces.

  – Anubis era el nom del dèu egipci de la mort. Era el fill dels també dèus Neftis i Ra. Ell era l’encarregat de momificar els cossos per fer-los incorruptibles i eterns.

  -El Déu que surt a la segona fotografia és poseidó. Era el Déu dels mars i terratrèmols a la mitologia grega, i a més era germà de Zeus i Hades.

  -El temple que surt a la segona fotografia, és el partenon. El partenon era un temple especialment dedicat a la deesa grega de la guerra Atenea. Va ser construït entre els anys 447 a.C y 432 a.C a l’Acròpolis d’Atenes.

  Reply
 4. Marc Escolar

  – Si conec el joc, però mai he jugat, no , el Monopoli és un dels jocs de taula comercials més venuts en el món. Prové de les paraules MONOS= SOL o ÚNIC i POLIOS= VENDRE.

  -Anúbis estava relacionat amb la mort, també amb la resurrecció després de la mort, i era pintat en color negre, color que representa la fertilitat.

  -El deu que surt a la segona fotografia, és el deu del mar i, dels terratrèmols en la mitologia grega. El nom del deu marí etrusc Nethuns fou adoptat en llatí per a Neptú (Neptunus) en la mitologia romana, els deus del mar anàlegs a Posidó.

  -El temple que surt a la segona fotografia és, el Partenó, és un temple consagrat a la protectora d’Atenes, Atenea, construït entre el 447a.C i 432a.C, en l’acròpolis d’Atenes.

  Reply
 5. Raul Rojano

  ·Coneixíeu aquests jocs? Hi heu jugat alguna vegada? Estàveu al cas de la novetat de l’edició sobre Grècia? Heu trobat alguna referència clàssica en una altre joc? No fa falta que sigui en la saga Assassin’s creed.
  -Si que he jugat, pero no estaba atent a la nova edició. Hi ha jocs com per exemple el God of War que tracta sobre els deus Grecs.

  ·Coneixeu alguna cosa de la mitologia egipcia? Digueu-me tres característiques sobre el déu Anubis que surt en la primera fotografia (si cal podeu cercar-ne informació).
  -Coneixoa alguns deus egipcis. Anubis és el deu de la mort, el seu cap és el de un gos i es fill de Seth i Neftis.

  ·Reconeixeu el déu que surt en la segona fotografia? Expliqueu-ne els trets característics.
  -Es el deu Poseidón, deu dels mars. germà gran de zeus i porta un trident.

  ·Quin és el temple que surt a la segona fotografia? Expliqueu-ne tot el que en sapigueu.
  -És el Partenó, és un temple dedicat a la deesa de la proteció Atenea, està decorada amb moltes columnes i en el seu interior hi ha una estatua de la deesa Atenea.

  Reply
 6. ARNAU LÓPEZ BILBENY

  -Coneixíeu aquests jocs? Hi heu jugat alguna vegada? Estàveu al cas de la novetat de l’edició sobre Grècia? Heu trobat alguna referència clàssica en una altre joc? No fa falta que sigui en la saga Assassin’s creed.
  SI,si que el coneixia i si que n´he jugat pero no estava al cas de la nova edició basada en l´antiga Grècia, i si que he trobat altres referent clàssic en un altre joc anomenat TEKKEN on els lluitadors son deus grecs.

  -Coneixeu alguna cosa de la mitologia egipcia? Digueu-me tres característiques sobre el déu Anubis que surt en la primera fotografia (si cal podeu cercar-ne informació).
  Quan tenia set anys vaig viatjar a egipte i si que tinc noció de qui es anubis, Va ser el deu de la mort egipci, representa el cos d´un home amb un cap de gos, quan moria algun ciutada egipci se li feien ofrenes, i era el protector de les tombes.

  -Reconeixeu el déu que surt en la segona fotografia? Expliqueu-ne els trets característics.
  Si, es POSEIDO pels grecs i NEPTU pels romans, es el deu del mar i els oceans el qual se´l representa amb un trident.

  -Quin és el temple que surt a la segona fotografia? Expliqueu-ne tot el que en sapigueu.
  Es un PARTENO, un temple grec que servia per rendir homenatge als deus situat a sobre de la poli grega

  Reply
  1. Teresa Devesa i Monclús

   Arnau, aquest comentari ja va estant millor, segueix en aquesta línia. I fes-me arribar l’enllaç d’aquest joc amb referències, pot ser interessant.

   Reply
 7. Iker Rueda

  · Si que el coneixia i tambe l’he jugat, pero no estava al cas de l’edicio de Grecia. En el joc Call of duty he trobat una referencia.

  · 1) Era fill de Seth i Neftis, era el déu dels funerals, el guardià de les tombes
  2) Se’l representava com un xacal o com un home amb cap de xacal
  3) Era l’encarregat de pesar les ànimes i conduir-les al regne d’Osiris.

  · El déu que surt a la segona imatge és Poseidó,
  1) Es el fill de Cronos i de Rea
  2) Es el déu dels mars i oceans
  3) Sempre porta una forca

  · Es el temple de Partenó, es un temple consagrat a la deessa grega a la protectora d’ Atenes, va ser construit al segle V aC ,en l’acròpolis d’Atenes.

  Reply
 8. Manuel Rodriguez

  1-Si lo conocía , No no lo eh jugado nunca ,No no estaba al tanto de que avía salido una nueva saga,No porque yo no soy de jugar vídeo juegos,

  2- No no estoy al tanto de la mitología egipcia,era como una persona con una cabeza de perro
  representado como un gran canino negro ,era probablemente un chacal o un perro salvaje, yera como un dios en esa era

  3- No no lo reconozco,Era un hombre fuerte muy valiente con una armadura como para defender a su pueblo

  4-Es el partenón de Grecia ,Era un templo protector de atenas y uno de los principales templos de la antigua Grecia

  Reply
 9. Sergi Peña Burgos

  Coneixíeu aquests jocs? Hi heu jugat alguna vegada? Estàveu al cas de la novetat de l’edició sobre Grècia? Heu trobat alguna referència clàssica en una altre joc? No fa falta que sigui en la saga Assassin’s creed.
  Si que he jugat,pero fa molt de temps i no estava molt atent a les noves versions

  ·Coneixeu alguna cosa de la mitologia egipcia? Digueu-me tres característiques sobre el déu Anubis que surt en la primera fotografia (si cal podeu cercar-ne informació).
  Alguns hi coneixia pero no tots.Anubis es el deu de la mort fill de Seth i Neftis.
  ·Reconeixeu el déu que surt en la segona fotografia? Expliqueu-ne els trets característics.
  -Es el deu Poseidón, deu dels mars. germà gran de zeus i porta un trident.

  ·Quin és el temple que surt a la segona fotografia? Expliqueu-ne tot el que en sapigueu
  Es el partenó és un temple dedicat a la deesa de la proteció Atenea, està decorada amb moltes columnes i en el seu interior hi ha una estatua de la deesa Atenea.

  Reply
 10. Damian

  1.0-· Si que lo conocía y también la he jugado, pero no estaba al tanto de la edición de Grecia.
  2.0-no,la verdad es que no estoy al tanto de la mitologia egipcia
  2.1-El dios anubis:
  ….1-Anubis es considerado el hijo ilegítimo de Seth y fue engendrado por Neftis
  ….2- Es representado como un gran cánido negro acostado sobre su estómago
  ….3- La forma canina del dios fue inspirado por los antiguos egipcios por el comportamiento de los caninos, a menudo carroñeros oportunistas paseando por la noche en los cementerios en busca de cadáveres
  3.0-El dios que sale en la segunda fotografia es Poseidon,es el dios de los mares,y como agitador de la Tierra,de los terremotos
  4.0-El templo que sale en la segunda fotografía es el Partenón, es un templo para la diosa griega Atenea

  Reply
 11. claudiasoler

  Salve!
  Jo si que coneixia aquest joc però no he jugat mai, i tampoc estic al tant de la nova edició grega. No conec altres videojocs amb altres referencies clàssiques.

  En la mitologia egípcia moltes deïtats són representades amb cos humà, i caps d’altres animals.
  El déu Anubis: -Era el guardià de les tombes.
  -És un home amb cap de gos.
  -Ell momifica els cossos per fer-los incorruptibles i eterns.

  El déu que surt a la segona imatge és Poseidó i les seves característiques són que sempre va amb la seva forca, que és el déu dels mars i oceans i és fill de Cronos i Rea.

  El temple que surt a la segona fotografia és el Partenó i està dedicat a la deesa Atena. Està situat a Atenes (Grècia) i va ser construit entre els anys 447 a. C. y 432 a. C.

  Reply
 12. María Martín

  -Sí coneixia la saga de videojocs però mai havia jugat a ningú. En el video joc ”call of duty”utilitzen paraules en llatí.
  -Anubis era un deu amb el cap d’un xacal que s´encarrega de pesar les ànimes i portar-les al regne d’Osiris.
  Era el deu dels funerals.
  -El deu que apareix a la fotografia és Poseidón. Era fill de Cronos i Rea, era deu dels oceans i era un deu olímpic.
  -El temple és el Partenó. És un temple que està a la ciutat d’Atenes i està dedicat a la deessa Atena perquè és la protectora de la ciutat. És el temple més antic d’Atenes el van construir al segle V aC.

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *