Presentació

Què és la cultura clàssica? És la base de tot allò que ens que ens envolta en la nostra vida quotidiana, l’origen de la cultura occidental, entendre el passat per entendre el present, tot el que succeeix actualment, l’origen de les llengües i costums que ens envolten.

Per què l’estudiem? Estudiem aquesta cultura per tenir coneixement sobre la vida dels grecoromans, més concretament, la vida d’alguns d’ells, els que van marcar un abans i després en la història de la humanitat. Grècia ens va aportar nous coneixements sobre la manera de percebre el nostre entorn i facilitar-nos la vida amb invencions com per exemple la confecció de l’alfabet, també en l’àmbit de la política ens va proporcionar la democràcia, molt present al nostre sistema polític actual. També van transformar l’entrenament militar en el que ara coneixem com esport. Grans icones clàssics d’aquesta cultura van ser pensadors com Sòcrates, Plató i Aristòtil. En canvi, Roma ens va aportar una manera més pràctica veure el nostre món, com la base de la llengua que utilitzem avui en dia,  també els primers passos de l’enginyeria moderna i el principi d’un sistema tan important com el jurídic. A Roma van destacar grans líders com Cèsar i August i en l’àmbit literari hi havia Ciceró.

[vimeo width=”600″ height=”350″]https://vimeo.com/193545335[/vimeo]

Som 17 alumnes de secundària de l’Institut Isaac Albéniz de Badalona que participem en la matèria optativa Cultura clàssica i en aquest bloc presentarem informació sobre el llegat grecollatí amb la finalitat d’aprendre i compartir-la amb els visitants en xarxa, per així poder acabar fent alguna exposició a una escola de primària o fer alguna visita guiada al museu de Badalona per a alumnes de primària.

20161108_161744

Biel i Guillem

en nom de l’alumnat de Cultura clàssica de l’Institut Isaac Albéniz de Badalona

23 thoughts on “Presentació

 1. Cristina Pomares

  SALVETE!
  Després de llegir la pàgina i els diferents continguts què té he de ser sincera i està molt bé.La presentació és molt bona, en poques paraules ens resumeixen el què treballen en la matèria de Cultura clàssica, els seus propòsits,etc M’ha agradat saber què moltes coses què tenim avui en dia, en temes de política,tecnologia,llengua,…La majoria o casi tots tenen origen dels grecs i dels romans. Si que he de dir que alguna vegada havia escoltat que per exemple,l’origen de la nostra llengua prové d’ells. Però tantes coses com el sistema polític actual (democràcia) no m’ho esperava i per això en la meva opinió crec què és molt bona pàgina i molt interessant per aprendre coses sobre l’evolució i els nostres avantpassats.És una cultura i un coneixement nou què podem aconseguir gràcies a aquesta pàgina.Es veu també què està molt treballada i els alumnes se’ls veu prou disposats.És una bona idea aixó de fer presentacions i exposicions a escoles de primària,perquè quan jo anava a primària no vam tenir ningun tipus de coneixement sobre els grecorromans,llatí,etc I és bo què nens què encara no han començat la ESO ja sàpiguen sobre aquest tema ja què alguns d’ells potser què algun dia la vulguin i puguin treballar-la més a fons.Seria bastant bo per el seu futur ja saber moltes coses sobre el seu origen,costums i tradicions de l’antiguitat,…Espero què segueixin compartint i publicant comentaris i informació.
  VALE!

  Reply
 2. Nayara Egea Ruiz

  Salve!
  Aquest blog ha sigut una molt bona idea. A partir d’ara em fixaré més per trobar encara més informació sobre el grecollatí.
  Estaria molt bé que féssiu una exposició per que els nens tinguin el luxe de aprendre més gràcies a vosaltres.

  Reply
 3. Maria Sorribes

  Salvete!

  Jo el que proposaria per més endavant quan el blog anés guanyant visites la traducció de totes les nostres entrades a Anglès o Castellà.
  Només proposo això la resta està bé per mi.
  Hauríem de posar més entrades a mida que passi el curs.

  Reply
 4. Marina Barrio

  SALUETES!
  Opino que aquesta web es molt bona per ampliar el coneixement que tenim tant els més petits de primària, com els més grans de ESO. D’aquesta manera, es motiva més a l’alumnat a profunditzarse en aquesta optativa. Per poder entendre el nostre present, necessitem comprendre el nostre passat. Ja que tot el que va succeïr en el passat, desemboca en els fets d’avui en dia. És un projecte en el que li podeu donar molt de partit, i sortiu tots més que beneficiats.
  VALUE!

  Reply
 5. Francesc

  Salve

  La pàgina em sembla força completa i interessant, i ben organitzada. Potser el que ficaria al inici seria algún anunci actual sobre bàrcino, tarraco… o tot lo relacionat amb clàssiques i poder dónar una mínima informació per tothom més general. No sé si us servirà aquest comentari però aixó espero.

  Vale!

  Reply
  1. Carme

   Suposo que et refereix a les activitats que actualment es porten a terme per promocionar o donar a conèixer Bàrcino, Tarraco, etc. És així? Gràcies per el teu comentari.

   Reply
 6. Joan Amat

  La pàgina està bastant bé però jo potser l’anunciaria més perquè diversa gent la puguès mirar i aprendre sobre la història, que és molt interessant i sense ella no podriem haver descobert els nostres avantpassats i les formes de viure.

  Reply
 7. Claudia Tello

  SALVETE!

  Aquesta pàgina web sobre cultura clàssica, proporciona la informació necessària per aprendre continguts sobre la matèria.

  Primerament, cal destacar el format i el diseny del títol inicial, que personalment, crec que és molt original. Tant la font de les lletres, com els dibuixos i les imatges, són força encertades i sobretot divertides i creatives, cosa que fa que et vingui de gust continuar mirant la pàgina.

  Més en devant, trobem dos qüestions principals per saber , voler estudiar i aprendre més sobre la cultura clàssica:”Què és la cultura clàssica?” i “Per què l’estudiem?”.

  Finalment, trobem un video que ens parla sobre el món grecoromà, l’etimologia, els clàssics, les diferents llengües formades a causa del llatí, i com a conseqúència la presencia de llatinismes i expressions llatines a l’actualitat i per últim els esports que practicaven a l’antigüetat.

  Opino que és una pàgina molt completa, on s’hi pot trobar informació interessant.

  Reply
 8. Martina Camps

  Salvete!
  Jo penso que es una pàquina força interessant i que està molt ben feta, per la gent que li hi interessi i la miri, pugui treure’n informació que abans no sabia. Està molt currat i s’entén molt bé, la informació que hi ha es interessant.

  Reply
 9. Saúl Hervás

  Salve!!
  Aquesta pàgina em sembla força interessant i amb un video resumit t’ho explica o et reforça els teus coneixements.
  Aquest video et dona l’informació clau per entendre el món grecoromà, ja què t’explica el passat per entendre el present.
  El video està molt bé i gràcies per aquesta informació.

  Reply
 10. Isabel Ayala

  Salve!
  Ha sigut bona idea crear aquesta web, és interesant, ens pot aportar molta informació.
  També ens dóna una mica d’informació pel passat que ens pot interesar i així coneixer-lo més, d’aquesta manera coneixerem millor el present. El video ens dóna informació del grecollatí que ens pot servir i ajudar.
  En general la pàgina esta complert.

  Reply
 11. Joan Navarro

  Aquesta pàgina em sembla bastant bona per saber informació sobre el grecoromà, ja que et proporciona un lloc on poder trobar moltes coses interessants sobre això.
  El video et dona gran informació de sobre la historia, les diferents llengües i molts llatinismes i ho que feien a aquella època.

  Reply
 12. Aitor

  Salvete!
  L’idea no està malament i el disseny de la pàgina m’agrada. El que jo milloraria seria la distribució de l’article ja que com que estan a la bora no destaquen de les altres informacions.
  Aquest és l’únic canvi que faria.

  Reply
 13. Saül Elvira

  Salvete!
  Aquesta pàgina m’agrada molt. Et proporciona bastant informació sobre la vida d’avanç.
  M’ha agradat molt el vídeo de presentació, ja que és un molt bon resum sobre del que tracta aquesta pàgina.
  De moment jo no retocaria res més, ja que m’agrada tal com està i no em disgusta res.

  Reply
 14. Alba

  La pàgina web em sembla que està força treballada i els resultats de l’esforç per crear la web es veuen a simple vista. Crec que els vídeos són molt interessants i es comprenen molt bé, la veritat es que investigant en aquesta pàgina pots enriquir els teus coneixements sobre la cultura clàssica.
  El logo no em crida molt l’atenció, però suposo que el grup que aquest any estem fent cultura clàssica farem un de molt xulo, n’estic segura!
  Abans d’agafar aquesta optativa no sabia si m’agradaria molt però amb tot el que estic aprenent, m’està semblant una matèria molt interessant.

  Reply
  1. Teresa Devesa i Monclús Post author

   Està clar que el tema de logo es va perfilant, perquè hi ha dos comentaris al respecte. A veure si sou la promoció del segon logo. Cal anar renovant-se o morir…

   Reply
 15. Raul Rojano

  Salve!
  Jo crec que aquesta pagian ens serveix per ampliar el nostre coneixement sobre els temes classics, ja que pots accedir a un munt de diferents blocs sobre l’antiga grecia, roma… Crec que aquest forum es necesari per culturitzar-nos

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *