Imatge en format GIF

Aquesta imatge amb un GIF ha estat confeccionada per un alumne de la classe de Cultura clàssica de 4t d’ESO, l’Arnau Saumell, a partir el dibuix del Pol Garduño, alumne de Llatí, també de 4t, que dibuixa molt bé.

És va debatre en la nostra classe de Cultura clàssica quin déu triar, fins que vam decidir posar Zeus, ja que és el “pare” de tots els déus. D’aquesta manera el nostre bloc adquireix importància i té més nivell.

Ara explicarem una mica de part tècnica de confecció del GIF:

Per fer aquest feina s’ha utilitzat el programa photoshop, concretament la versió del 2016. Un GIF és bàsicament una sèrie de imatges que se superposen entre si unes darrera de les altres sense parar, això fa que doni sensació de moviment.

 Aquestes són les 4 imatges que s’han utilitzat per fer el procés:

 1.                                      2.                                  3.                                        4.

Doncs, ara que ja ho hem explicat tot, penseu que això ajudarà a millorar el blog?

Deo volente!

Óscar Rodríguez 4ESO

29 thoughts on “Imatge en format GIF

 1. Aina Camps

  Personalment, com a fan de la mitologia que sóc, trobo que el déu “Júpiter” (“Zeus” en grec) està ben dibuixat i té tots els atributs necessaris. A més, el GIF incorporat en el llamp li dona un toc BRUTAL!!

  La frase del costat lateral “Salvete! Ego Iuppiter sum” vol dir “Hola a tots/es! Sóc en Júpiter!
  Júpiter (anomenat Zeus en grec) és un déu de la primera generació que simbolitza el poder, la força i el domini. És fill de Saturn i de Síveles, els anomenats Cronos i Rea pels antics grecs. El seu dia és el dijous. El llamp, el tro, l’àguila reial i el ceptre són els seus atributs. Se’l representa sempre amb una gran barba blanca i amb una toga.

  Reply
 2. Júlia Ramos

  Salve,
  Aquesta idea tant innovadora m’ha semblat interessant i creativa ja que és una altre manera de donar-li vida al blog. Jo opino que el dibuix està molt ben fet, i també estic d’acord en que el Pol Garduño ha fet un bon treball i que té molt de talent. A més, per a mi seria molt complicat treballar amb photoshop i crec que també s’ha de valorar. Ja que és una idea molt bona i creativa, jo penso que també es podria fer un GIF d’ Afrodita amb la petxina gegant. Pot quedar molt divertit e interessant. Traducció de ( Χαιρετε, εγω ο μεγασ θεος ζευσ ειμι.) Salvete, ego Iuppiter sum : Salutacions, jo sóc Júpiter ( Zeus ).

  Reply
 3. Ona Centella Pla

  Salve!
  M’he llegit aquest article i hem sembla molt bé que hi hagi tant interès en fer aquestes coses aquests dibuixos i aquest GIF que heu muntat.
  El GIF m’agrada molt perquè Zeus és el deu de tots els deus, i ha estat molt bé la tria en comptes de tirar un altre personatge.
  La frase en grec vol dir: Benvinguts, jo soc Júpiter el més gran de les religions.

  Reply
 4. Brenda

  Salve!
  El GIF al final a quedat molt bé. Crec que hem fet bé en triar a Zeus, ja que és el déu dels deus i això farà que la nostra pàgina tingui més nivell. Això la veritat si que millorarà el blog.
  La frase està escrita en grec: Χαιρετε, εγω ο μεγασ θεος ζευσ ειμι.
  I també en llatí: Salvete, ego Iuppiter sum
  I es tradueix com: Salutacions, sóc el més gran dels deus.
  Hola, jo sóc Júpiter.
  Com alumna de clàssica he pogut observar ho molt que han treballat el meus companys per fer això i els felicito per ho bé que els hi ha quedat.

  Reply
 5. HELENA

  Salvete!
  Aquest GIF és genial!
  El dibuix està molt ben fet i l’edició també, heu fet molt bona feina!
  Si que crec que aquest GIF si que ajuda a millorar el blog i més si la divinitat que hi apareix és Zeus, el “pare de tots els déus. La frase de la capçalera del menú lateral: “SALVETE, EGO IUPPITER SUM ” vol dir ” Hola a tots, jo sóc Júpiter”.
  El nom de Zeus en llatí és Júpiter. Zeus es fill de Cronos i Rea, i és el déu del poder. Els seus atributs són, com podem observar al GIF, el llamp i el tro i l’àguila (normalment en la part superior d’un ceptre). M’ha agradat molt la manera en que s’ha introduït l’àguila al dibuix del GIF. En general m’ha agradat molt la confecció de l’article, el GIF i el dibuix!
  Valete!

  Reply
 6. Leo Ferrero

  Salve!
  Abans de tot, crec que aquest article és massa curt i no n’hi ha massa detalls sobre els que comentar. Però d’una altra banda m’agrada que utilitzeu GIFs en un futur en el blog i per la meva part crec que ajudaria a fer més amena la comprensió dels articles. També penso que és una mica tard perquè ja fa molts anys que els GIFs formen part de la vida quotidiana però ja sabeu que diu el refrany: «Más vale tarde que nunca».
  Vale!

  Reply
 7. Pol Solanas

  Salve!
  Jo ja sabia que existien els GIFS, però mai sabia com es feien.
  Aquest document m’ha deixat més clar com es produeixen i els efectes que donen.
  Per cert, aquest GIF de Zeus, el déu dels déus, és molt original.
  Vale!

  Reply
 8. carla marin

  Salveee!
  Aquest GIF està molt ben fet. L’elecció de que Zeus sigui el déu escollit hem sembla molt bona, ja que Zeus es el déu dels déus, apart està molt ben representat ja que surt amb un raig i una ‘àguila. Jo com alumna de cultura clàssica se tot el que han treballat els meus companys per fer aquest disseny i els felicito per el bon treball que han fet.
  Χαιρετε, εγω ο μεγασ θεος ζευσ ειμι: esta en grec i significa ‘salutacions, soc el mes gran dels deus.’
  Salvete, ego Iuppiter sum: està en llatí i significa ‘hola, jo soc Júpiter’

  Reply
 9. Marc Barrera

  En grec fica: Salutacions, soc el gran deu Zeus.
  En Llati fica: Salutacions, soc en Júpiter
  En grec el deu del llamp es deia Zeus i en llati Júpiter, per això aquest canvi de noms

  El GIF molt currat, jo no podria haver-ho fet millor. Felicitacions per el autor del dibuix, el creador de la edició i del creador de aquest post/article.

  Reply
 10. Albert Girones Rodriguez

  Χαιρετε, εγω ο μεγας θεος ζευς ειμι.
  Salutacions, soc el gran deu Zeus.
  SAlvete, ego Iuppiter sum.
  Salutacions, jo soc Júpiter.

  En llatí es dit Jupiter i en grec es dit Zeus.

  Molt bon dibuix elaborat per Pol Garduño amb una gran animació realitzada per Oscar Rodríguez.

  Reply
 11. Anna Ruiz Solà

  Salve!
  El GIF ha quedat molt maco. M’encanta com el raig ressalta en contrast del dibuix.
  La frase que està en llatí significa “Hola, sóc Júpiter.”. Al costat està en grec i presenta unes variacions, encara que signifiquen el mateix. En grec posa “Hola, sóc el gran déu Zeus.”. Zeus és l’equivalent a Júpiter en grec.
  Vale!

  Reply
 12. Ariadna Lorenzo Fabra

  Em sembla molt acertat que el GIF sigui de Zeus/Júpiter, ja que tenint en compte que és el pare de tots els déus té sentit que sigui el protagonista del GIF. També s’hi haguès pogut posat algun altre déu conegut com Venus/Afrodita ( deesa de la bellesa, l’amor i el plaer), o Mart/Ares (déu de la guerra).
  En la meva opinió, l’únic que li falta és una mica de color al dibuix ja que sinó es veu massa blanc, encara que d’aquesta manera destaca bastant el llamp ( un tribut característic de Zeus).
  Zeus és el fill de Cronos i Rea i simbolitza el poder; a part del llamp, els seus tributs característics són el tro, l’àguila i el ceptre amb una àguila a dalt de tot ( tots ells simbolitzen el poder i avui en dia segueix present aquesta simbologia).
  “Salvete, ego Iuppiter sum.” Aquesta frase significa: Hola, sóc el Júpiter.

  Reply
 13. Júlia Martínez

  Salve!
  Em sembla una feina molt ben feta, un treball molt elavorat. El fet d’escollir a Zeus com el protagonista h estat molt encertat ja que és un personatge molt important.
  El dibuix està molt ben fet i el fet de que el llamp sigui amb moviment i resalti li dona un significat d’importància elevat.
  L’únic que canviaria d’aquest treball seria el color del dibuix, considero que per que es vegi més artístic i professional li falta color. Per el demés tot correcte!
  El nom en llatí de Zeus és Júpiter, fill de Cronos i Rea. Té una simbología de poder i la seva característica és el llamp, el tro i l’àguila.
  Salvete, ego Iuppiter sum. : Hola, jo sóc el Júpiter.

  Reply
 14. Enric Gómez

  Salve!
  Des de que van sortir, sempre m’han agradat els GIF’S, però mai m’havia interessat a buscar com es feien o qui els feia, i gràcies a aquest article ho he sabut. És un molt bon article i el GIF està molt bé encara que li falta una mica més de color. Han fet un molt bon treball, son uns artistes!
  GREC: Χαιρετε, εγω ο μεγασ θεος ζευσ ειμι= Salutacions, soc el déu més important.
  LLATÍ : Salvete ego Iuppiter sum = Hola, soc Júpiter

  Reply
 15. Pol Garduño Bigas

  salve!

  M’ha agradat molt l’edició amb Photoshop que ha fet l’Arnau Saumell, i penso que està molt ben pensat fer el GIF sobre Zeus, o en llatí Júpiter, ja que com molt bé està explicat és el pare de tots els Deus 9i li dona més importància i autoritat al bloc.
  Sobre la frase en grec “Χαιρετε, εγω ο μεγασ θεος ζευσ ειμι.” que significa “Benvinguts, sóc el Deu més important.”
  I en llatí “Salvete, ego Iuppiter sum.” que significa “Hola a tots, jo sóc en Júpiter.”

  Reply
 16. Pablo Chinchilla

  Salve!!
  Aquest article, es un GIF de la representació del déu Zeus, déu del tro i és el “pare” de tots els déus. És l’equivalent a Júpiter (déu romà). M’ha agradat molt com l’Arnau Saumell ha utilitzat el photoshop, i el meu amic Pol Garduño ha dibuixat molt bé.
  La frase “Χαιρετε, εγω ο μεγασ θεος ζευσ ειμι. SAlvete, ego Iuppiter sum”, en grec antic significa “Benvinguts soc el déu més important. Hola a tots jo soc Júpiter.”

  Reply
 17. Aida Gilbert

  Salve!
  Aquest article explica molt bé com va ser el procès de confecció del gif, desde el punt de escollir al deu, fins a qui el dibuixaria sense deixar-se cap detall. I com alumna de cultura clàssica que vaig estar present he de dir que no m’ha decepcionat res, desde la primera idea fins el resultat. Moltes felicitats Arnau, Oscar i Pol!
  Χαιρετε, εγω ο μεγας θεος ζευς ειμι. Salvete, ego Iuppiter sum.
  Traducció: Saluts soc el deu mes important. Saluts jo soc Jupiter.

  Reply
 18. Claudia Anselmo

  A la versió grega la frase es pot traduir com: Salutacions, sóc el gran deu Zeus.
  A la versió llatina la frase es pot traduir com: Salutacions sóc Júpiter.
  A llatí es diu Júpiter però en canvi en Greg es diu Zeus.
  És el principal deu de la mitología romana, pare de deus i d’homes .

  Reply
 19. Laia Torres

  Salve!
  A mi em sembla que està molt treballat i ben fet, a sobre té tots els atributs i els elements de Zeus (Júpiter a la mitologia romana). També m’ha sorprès bastant que s’hagi destacat el llamp, és un dels elements més significatius de Zeus, per no dir el que més, i ha sigut una molt bona idea.
  Per descomptat, també m’ha semblat súper bé que ens expliquin com s’ha fet el GIF, ja que és molt interessant i útil.
  La frase en Llatí que hi han posat és molt correcta tant pel GIF com per la web: “ΧΑΙΡΕΤΕ, ΕΓΩ Ο ΜΕΓΑΣ ΘΕΟΣ ΖΕΥΣ ΕΙΜΙ. SALVETE, EGO IUPPITER SUM.” La frase traduïda quedaria així: Hola sóc el déu més important. Hola jo sóc Júpiter.

  Reply
 20. lucía nieto

  Salve!

  -Dades de Zeus: El seu nom en grec és Zeus i en llatí Júpiter. És fill de Cronos i Rea.
  Simbolitza poder, domini, força i se l’atribueix amb un llamp, un tro, un àguila i un ceptre (bastó que porta Zeus amb una àguila a la part superior).
  Aquest déu representa el dia dijous de la setmana ja que està al centre i Zeus és el més important.
  -Traducció “Salvete, ego Iuppiter sum”: Hola a tots, sóc el Júpiter.
  -Penseu que això ajudarà a millorar el blog?
  Em sembla una manera molt original introduir aquest GIF al blog, ja que l’estètica del dibuix és molt representativa, al costat de Zeus, el Pol ha dibuixat l’àguila i també l’ha dibuixat agafant un llamp, que és el que l’atribueix. També el fet de hagin escollit a aquest déu em sembla correcte degut a que és el més important de tots.

  Reply
 21. Aya Jabroun

  Salve!

  Jo penso que podríem haver posat a la deessa Venus, que també es una divinitat important.
  “Venus” és la deessa del amor de la bellesa i de la fertilitat de la mitologia romana, el seu nom en grec es “Afrodita”, es la muller de “Vulcano”.
  Continuara….

  Reply
 22. Marta Molina

  Salve!
  El GIF està molt bé. Trobo molt interessant que es vegi pas a pas com s’ha construït aquest GIF.
  Les frases situades a la part superior a la dreta, la primera es en grec i diu “sóc el gran deu Zeus” i la segona està en llati i diu” hola sóc júpiter”. El nom és diferent ja que en grec Júpiter es diu Zeus i també la frase en grec té un afegit que és” gran”.
  Crec que això si que pot ajudar a millorar el blog ja que queda molt més interessant.
  Vale

  Reply
 23. MARTA UCERO

  Salve!
  Per començar considero que l’article es poca cosa i com massa curt, però d’altra banda tampoc hi ha gaire a fer a l’hora de presentar un GIF, que la idea d’aquest em sembla genial ja que estem rodejats gairebé tot el dia d’ells i la veritat si que m’ha agradat la idea de innovar en els blogs, i fer-ho d’alguna manera mes divertit i fàcil de llegir per als qui potser no els hi atrauen gaire aquests temes.
  Vale!

  Reply
 24. Jordi Agraz Santos

  Salve!
  El treball de l’Arnau ha estat molt ben elaborat, jo per sort sé de la complicació de fer un GIF i hem de valorar molt positivament aquest treball, molt bona feina!

  Reply
 25. Lian i Laia

  Salve!
  No sabiem com es feien els gifs, gracies a aquest article hem après com es crea un gif.
  Ens sembla molt guai el gif de zeus i un treball molt currat.

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *