L’alfabet grec i la seva pervivència en televisió

L’estiu de l’any 2018 vaig començar a veure la sèrie nord-americana de ciència-ficció Teen Wolf perquè estava molt de moda i volia entendre de què parlaven les meves amigues, a més, el món sobrenatural sempre m’havia interessat, així que la sèrie em va agradar molt. Per als que no sabeu de què estic parlant, Teen Wolf és una sèrie creada per l’escriptor i productor nord-americà Jeff Davis per a la cadena de televisió MTV. Es va estrenar l’any 2011 i va emetre el seu últim capítol al 2017. La sèrie compta amb 6 temporades de 20-22 capítols i narra la història de Scott Mccall (Tyler Posey) i els seus amics. Una nit, surt amb el seu millor amic Stiles Stilinski (Dylan O’Brien) al bosc per trobar un cadàver i Scott és atacat per un home llop, es converteix en un d’ells i, en companyia dels seus amics, comença a endinsar-se en el món sobrenatural.

[Font: Cassa Spammer]

A la sèrie classifiquen els diferents tipus d’home llop amb les lletres gregues. Vaig començar a estudiar grec a l’institut el 2021, la qual cosa, al 2018 no hi veia cap relació. Però quan, estudiant l’alfabet grec a principis de curs, van sortir les lletres “alfa, beta i omega”, de seguida em vaig recordar de Teen Wolf i com aquestes lletres estan relacionades amb els tres tipus diferents d’home llop que presenten a la sèrie. Vaig voler fer una recerca sobre això per documentar-me més i entendre-ho al màxim. Això és el que he descobert i us ho volia presentar.

Tipus d’home llop segons Teen Wolf

1. Alfa – Α – α

El llop alfa és el més fort, potent i la variant més letal de l’home llop, també és líder de la manada de llops. El llop que va mossegar Scott era un alfa. La lletra alfa és la primera de l’alfabet grec, la més important, per tant, se li atribueix aquesta grafia al llop de característiques emocionals i físiques més complet. Pel que fa a les característiques fisiològiques, el llop es mou a quatre potes com tots els llops, té el musell petit i les dents més grans. La característica principal que ajuda a distingir els tres tipus és el color dels ulls. Els alfa tenen els ulls de color vermell, tenen aquest color sense importar si maten persones innocents o no. Per convertir-se en alfa, un llop beta ha de matar un alfa. 

Font: (tenor)

2. Beta – Β – β

L’home llop beta està subordinat a les ordres de l’alfa i sempre té una manada. El fet de pertànyer a una manada és l’única cosa que el diferència dels omega, que no en tenen. La beta és la segona lletra de l’alfabet grec, després de l’alfa. A la sèrie, veiem aquesta relació entre els home llop alfa i beta contínuament. Es pot ser beta de naixement o per la mossegada d’un alfa. Si és mossegat per un alfa, comparteixen vincles emocionals i el beta pot realitzar accions en contra de la seva voluntat, el alfa pot transmetre records al beta intencionadament. La transformació és menys exagerada que la dels llops alfa; els beta conserven l’aparença humana, els creixen els ullals, les garres i la pell. Tenen els ulls de color groc daurat o blaus, normalment solen ser daurats. Si els té daurats significa que mai ha assassinat un innocent i blaus, que sí ho ha fet.

Font: (tumblr)

3. Òmega – Ω – ω

El llop òmega és la categoria més baixa dels home llop. No tenen manada i per això mateix se’ls considera menys forts. Són solitaris com l’òmega, l’última lletra de l’alfabet grec, no té una grafia que la segueixi. Són els més dèbils. Es converteix en llop òmega per la mossegada d’un beta o en ser expulsat d’una manada, quan es perd el rang de beta. Tenen el mateix aspecte que els beta, el color d’ulls també pot ser groc daurat o blau.

Font: (tumblr)

• Mira detalladament la introducció de la temporada 6a de Teen Wolf i comenta els elements que apareixen mencionats a l’article.

• Si has vist la sèrie, sabies de la influència de l’alfabet grec? Tant com si l’has vista com si no, et sembla un bon ús de les tres lletres gregues? Ajuda a diferenciar les diferents tipologies de licantrops?

• Busca una altra sèrie o pel·lícula en la qual facin ús de les lletres gregues alfa, beta o omega.

• A la sèrie, un dels personatges principals, Derek Hale (Tyler Hoechlin) té aquest tatuatge a l’esquena. Digues el seu nom, origen etimològic i busca si té relació amb els tres tipus de llops mencionats a la sèrie, alfa, beta i omega.

Mod The Sims - wcif hair and a tattoo

Font: (modthesims)

Almudena Mata – Grec 1r de Batx.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *