Logo 2021

Salvete! 

Aquest curs 20-21 l’alumnat de cultura clássica hem considerat que calia renovar el logo fet fa cinc anys pels companys de la primera promoció del bloc.

El procés comença a partir d’algunes idees prèvies presentades en esborranys a mà per l’Helena Almeida i l’Hugo Tello, encarregats de posar les seves habilitats plàstiques al servei d’aquesta tasca.

Aquesta pluja d’idees es va materialitzar en dues propostes:

 1. La primera va ser un disseny del cap de Medusa, que es un monstre mitològic que té serps com si fossin cabells i transforma la gent en pedra.
 2. L‘altre, finalment el logo guanyador, representava una lira, en referència al nostre institut, que rep el nom del compositor Isaac Albéniz.

Després vam debatre dos propostes que ens van oferir els nostres companys, l’Helena i l’Hugo, per al logo oficial de la pàgina i la més votada va ser l’original i vistosa lira representativa de la vocació musical del nostre centre. Un cop presa la decisió per unanimitat, va començar el procés.

Primer de tot van dibuixar la lira i a continuació van completar el logo amb un fons celeste, una greca circular al voltant i el nom de l’assignatura, Cultura clàssica, emmarcant la imatge per sobre i per sota. Buscant sempre un estil minimalista, es van servir d’un programa de dibuix digital i una tauleta gràfica, tot utilitzant la tècnica de superposició de capes. 
Per a la capçalera del Classroom de cultura clássica, només van haver d’adaptar el disseny a la forma rectangular, eliminar la greca i afegir de manera destacada el nom de la matèria i el curs.

 

Isabel Montpart  (4tB)

8 thoughts on “Logo 2021

 1. Lucía Gómez Rodríguez

  La meva participació en el procés va ser votar entre les propostes. M’agrada molt el resultat final, penso que va estar molt acerada el nostre tria, ja que queda bonic, senzill i s’adapta molt bé al centre, ja que a l’Institut Isaac Albéniz es té molt present la música.
  Comprant els dos logos penso que està molt millor el de la nostra promoció (2020-2021) perquè visualment és més bonic, està més treballat, té un millor acabat… en canvi mirant l’altre logo no acabo de veure o no acabo d’entendre molt bé el dibuix o la imatge que volien representar…
  Crec que l’actual s’adapta millor amb la temàtica i espero que li agradi la nostra decisió a futures promocions.

  Reply
 2. gisela Notario

  Salve!
  El logo d’aquest any, fet per l’Helena i l’Hugo, em sembla molt traballat i original, es van planificar molt bé els colors que van assignar preguntant a cada persona de la clase quin color els hi agrada més. A mes a mes van donar dos models per escollir el cual vam decidir que el mes apropiat per el logo de l’institut debia ser aquest ja que està relacionat amb la música i el nom del nostre institut, que era d’un music important a l’època, és més simple que l’altre logo però més significatiu i amb colors més vius i més adequats. Crec que van treballar molt i va ser difícil fer el logo pero el resultat ha sigut molt bo.
  En comparació al logo amb l’antic, al nou és més colorit, l’antic és més insípid, no tenia color i a mes a mes no te significat amb el nom de l’escola a comparació del nou. Es nota que està menys treballat que el d’aquest any.

  Reply
 3. Cristina Rodríguez Garrido

  Salve!
  Aquest logo els han fet els meus companys, la meva part de participacií no ha sigut molt gran ja que només he votat a l’hora d’ecollir el diseny. Jo crec que aquest logo es el mes encertat per l’asignatura ja que conte coses de l’antiga grecia i tot , a mes a mes a l’hora de escollir el logo crec que tothom o quasi tots vam triar aquest.
  No me’n recordo molt be de com era l’antic logo, però era de fa molt de temps i jo crec que ja era hora de renovarlo.

  Reply
 4. Aitana Exposito Cruz

  Salvete!
  En aquesta idea, que se’ls va ocórrer a dos dels nostres companys de classe, principalment és un logo per a la materia, que també hem utilitzat com a capçalera del classroom. En aquesta tasca hi havíen dues opcions; la que vam escollir, per motius com el nom del centre i la relació amb la música i per que a tots ens va semblar bona idea, i aquesta es la que actualment tenim, la lira dorada; i després també estava l’opció de posar el cap de la dea Medusa, però en un principi molts de nosaltres el vam voltar per que estéticament ens semblava bonic i no per cap motiu altre. I per aquestes raons vam escollir la lira. Després també vam votar el color del que volíem que fos la greca i la forma d’aquesta.
  En conclussió la meva aportació a aquesta tasca o idea va ser: escollir el Lugo que ens representes, junt als meus companys, i el color i forma de la greca que l’envolta.
  Considero que va ser una bona elecció, veient els resultats i, amb un sentit.
  Espero que agradi a les altres generacion.

  Reply
 5. Emma Torres

  Salve!
  Aquest logo el van fer els meus companys Helena Almeida i Hugo Tello però també vam participar els demes en la tria de colors i en escollir quin dels dos models que van fer es el mes bonic. La majoria de la classe vam estar d’acord de que el actual logo seria el mes apropiat ja que hi ha un instrument musical i el nom del nostre institut es d’un compositor molt famós. Tan els autors del logo com la resta de classe vam esta d’acord que volíem una cosa maximalista i d’aquesta manera canviar l’estil del bloc ja que pensàvem que ja estava una mica antic. Com he dit abans, el logo es minimalista però també té trets una grecs com la greca circular al voltant i el nom de l’assignatura. Espero que aquest logo duri moltes generacions perquè personalment m’agrada molt.

  Reply
 6. Pol

  Salve!
  El logo que van fer l’Helena i L’Hugo està molt ben fet, sembla fet per uns dissenyadors gràfics. La tria dels colors que vam fer també em sembla molt encertada. El fons dels núvols roses es molt tranquilitzant i l’instrument daurat resalta molt bé.
  Els colors els vam elegir tots els de la classe, ells dos venien a preguntar-nos coses sobre com podria quedar millor, crec que vam elegir tots bé i el resultat m’agrada com ha quedat.
  L’Hugo i la Helena van fer un molt bon treball

  Reply
 7. Pol

  Salve!
  El logo que van fer el grup de l’Helena i l’Hugo és realment impressionant, sembla fet per dos dissenyadors professionals. La tria dels colors, l’espai, l’intrument, tot en general està molt ben organitzat. La tècnica com de difuminar els colors o de duplicar-los em sembla molt original.
  Els dos van anar alumne per alumne preguntant quins colors quedarien bé i vam fer votacions, també vam oponar sobre més coses.
  El resultat final és molt bo.
  Els dos han fet molt bon treball.
  el canvi que ha fet el logo comparat amb el passat, és molt bo. És molt millor i es nota més professional

  Reply
 8. David Rodríguez

  Salve!
  La renovació del logo l’han portat a terme els nostres companys Hugo Tello i Helena Almeida, encara que per fer-ho ens han demanat la nostra opinió per saber com havien de fer la imatge. Realment, aquesta va ser la meva participació en la creació del nou logo. Primer vam decidir l’estètica general, ens van oferir dues possibilitats: un esborrany de la il·lustració actual o un altre de Medusa. Vam decidir que era millor la primera opció, ja que tenia relació amb la música, com el nostre institut. La següent elecció que ens van proposar vas ser sobre els colors, en la votació general van sortir els colors que podem observar ara mateix si mirem el logo de la pàgina.
  Em sembla que el resultat final és realment gratificant, crec que han fet un molt bon treball artístic. Opino que les decisions que vam escollir són les encertades.
  Comparant el logo i la grafia actual amb l’antic em sembla una millora considerable en l’estètica de la pàgina, ja que aquesta nova és molt més acolorida i jo la noto més actual tecnològicament parlant.
  Espero que aquest logo perduri durant uns anys.

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *