FOTO D’EQUIP CURS 16-17 (Primera promoció)

Nosaltres creiem que és important donar a conèixer els autors de cada article, foto, vídeo… posar nom i cara a tots aquests companys/es, per això vam decidir fer una foto d’equip.

Per començar a fer el disseny de la foto vam plantejar-nos com podíem realizar una foto de grup original.

Primer de tot vam voler que sortís tot el grup a la foto, després vam decidir fer uns rètols tot formant una frase en llatí que ens identifiqués, perquè fos una mica més original. Vam dissenyar les lletres per ordinador, amb la font “dancing script” a la mida 120 amb el color turquesa, més tard el vam imprimir en un A3.

La frase que vam escollir va ser Omnes viae ad Mundum Classicum ducunt, que significa “Tots els camins porten al món clàssic”. Ens vam inspirar en l’aforisme Omnes viae Romam ducunt, és a dir, “Tots els camins porten a Roma”. Com que estem estudiant la cultura clàssica, vam voler posar una dita relacionada amb el món clàssic per convertir-lo en el nostre lema, que apareix a la capçalera del bloc.

Segons alguns historiadors, l’emperador August va ser el creador d’aquesta frase. Es van construir uns 70.000 quilòmetres de vies per comunicar la capital amb les províncies més allunyades. Els romans van procurar unir els quatre punts extrems de la península mitjançant camins que facilitessin el moviment de les tropes. Després que Roma va conquerir Itàlia, van fer molts camins per mantenir la comunicació i tots partien de Roma directament. Per això es diu que tots els camins condueixen a Roma. La Via Augusta és un exemple de via que perdura en moltes ciutats, que conduïa de Roma a Cadis.

Per fer la foto vam anar al pati de l’escola i ens vam col·locar al costat de les grades, ens vam posar en ordre, els més alts darrere i els més baixos davant. Aleshores vam repartir els rètols, de manera que alguns de darrere tinguessin les dues primeres paraules i els de baix les quatre últimes.

Marta Calvo, Clara Campo i Martina Camps

11 thoughts on “FOTO D’EQUIP CURS 16-17 (Primera promoció)

 1. Nerea Pérez

  Salve!
  La pàgina està molt bé,m’agrada molt perquè et dóna bastant informació sobre el món antic.
  El que jo “canviaria” seria la distribució de la informació,és a dir, afegiria més pestanyes per quan altres alumnes publiquin més coses les més antigues no es perdin.

  Reply
 2. Noemí Rodríguez

  M’ha impactat molt això que mantens sobre la persona i et surt el que ella a fet a la pàgina web, molt bona idea nois. L’únic que canviaria per a aquest any és o fer una altre pestanya amb una altre foto en grup dels que participen aquet any a l’optativa i explicar el que farem, o la mateixa pestanya agafar-la de l’any passat i la d’aquest any i fer un collage i posar el que cada persona a fet ja sigui de l’any o d’aquet, per lo demés tot molt bé. Només em queda felicitar als participants de l’any passat.

  Reply
 3. Carla Escolar Lopez

  Salve!
  El disseny i el contingut de la pàgina hem sembla que està molt bé, penso que dóna força informació i estaria molt bé afegir-ne de més. Posaría més apartats per aprofunditzar-ne més sobre la vida en aquells temps i especificant-ne amb carpetes o pestanyes les coses mes noves i les mes antigues per no perdre cap informació.

  Reply
 4. Javier torres

  M agradat molt la pàgina te molta informació sobre l epoca romana. Els companys de l’any passat van fer molt bon treball i és mota que es van esforçar molt. L unic que jo canviaria seria posar més pestanyes, posaria més informació amb alguna fotografia

  Reply
 5. Eloy Martinez Orozco

  Salve!
  La foto del grup se l’han currat molt posant-li les pestanyetes aquestes que posas el rató a sobre i et surt el nom del noi o noia amb el que ha fet. El que faria jo aquest any es añadir un altre apartat al blog on hi surti una imatge dels alumnes de Cultura Clàssica d’aquest any, jo crec que ens costará molt superar el bon treball que van fer l’any pasat, però, es pot fer .

  Reply
 6. Noa Alonso

  M’ha agradat molt això de les pestanyetes aquestes que poses el rató a sobre i et surt el nom del noi o noia amb el que ha fet. que mantens sobre la persona i et surt el que ell@ a fet a la pàgina web, molt bona idea. Sobre la foto de grup, es podria fer en un altre lloc del pati amb més llum i mes qualitat d’imatge, i els alumnes podrien anar vestits una mica de romans per representar millor la epoca. Jo afegiria aquest any una foto dels alumnes de Cultura Clàssica, una pestanya que especifiques caracteristiques de la vestimenta dels romans i la vida quotidiana, seria interesant comparar-la amb la d’ara. El disseny del logo es molt chulo. Esta molt ben fet, costará superar-ho pero estic segura que estará molt mes perfecionat aquest any!!

  Reply
 7. Aya, Claudia i Alba

  Les encarregades de pensar i fer la foto d’aquest curs 2018-2019 al observar la fotografia d’aquest any, hem arribat totes tres a la conclusió de que l’idea de posar el “thinglink” és molt original, ja que l’any anterior no la van tenir.
  La foto podria ser millorable, ja que la van fer a l’exterior, podríen haver-la fet en un altre paisatge de fons amb més lluminositat i portar alguna prenda de roba referent al món clàssic.

  Reply
  1. Teresa Devesa i Monclús Post author

   Doncs ja podeu pensar, noies, el lloc, la il·luminació i l’abillament que proposeu. Penseu-hi i prepareu una proposta per comentar a classe dijous 29, a veure què els sembla. El Thinglink es pot fer després, és senzill i molt intuïtiu.

   Reply
 8. Lian Perez i Laia Perez

  La veritat es que ens ha semblat una mica fluixa la foto. Creiem que falta originalitat, perque ningú esta disfressat i perque no hi han suficients cartells i a mes a mes son petits. El fons a la nostra opinió, es una mica insipid. Els punts forts son que sel’s veuen amb ganes de la optativa.

  Reply
 9. Emma Torres i Gisela Notario

  El que mes ens ha agradat de la fotografia del curs 16-17 es la originalitat, el missatge que transmet i el que significa la frase: Totes les vies porten al mon clàssic. Però creiem que es una mica cutre la manera com l’han fet es a dir, els cartells, el fons i el vestuari. Però també creiem que per ser la primera edició no esta tan malament i cada any s’han de fer millor les coses.

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *