FOTO D’EQUIP CURS 20-21

A la filera superior d’esquerra a dreta: Alex Selas – Judit Font – Lucía Pérez – Teresa Devesa – Gisela Notario – Emma Torres – Cristina Rodríguez – Pol Jiménez.

A la filera inferior d’esquerra a dreta: David Rodríguez – Isabel Montpart – Martí Teixidó – Julen Agraz – Helena Almeida – Lucía Gómez – Leah López – Aitana Exposito.

Aquest any ens ha costat bastant decidir-nos com havíem de fer la fotografia, ja que moltes de les idees que vam tenir ja havien estat utilitzades. Aleshores les encarregades de la fotografía, l’Emma Torres i la Gisela Notario, després de barallar diverses opcions, van decidir que la més adequada era la relacionada amb els Jocs Olímpics grecs, un tema que estàvem treballant a classe, i com que ningú tenia cap altra proposta, vam acceptar. El fet de trobar-nos immersos en les restriccions per la Covid-19 ha dificultat aquesta tasca, ja que per les mesures de seguretat no podíem portar a càrrec algunes activitats.

Com es pot veure a la foto, apareixem tots vestits com si fosim grecs de fa més de 2000 anys, excepte unes persones que no portaven el vestit grec i vestien una dessuadora blanca. Aquesta vestimenta la vam escollir basant-nos en els antics Jocs Olímpics de Grècia, ja que la nostra idea era fer una representació d’aquesta competició. L’objectiu era que nosaltres representéssim els antics grecs; la Teresa portaria la corona de llorer, que era el premi que obtenien els guanyadors dels Jocs i representava el repecte, el reconeixement, la superioritat i l’honor d’haver sortit vencedor. A més, unes persones portarien les anelles olímpiques, que són el principal símbol d’aquesta competició.

La vestimenta, la corona de llorer i les anelles Olímpiques els van fer unes persones encarregades per realitzar aquesta tasca. Les anelles es van fer a una sessió TIC, per fer-los van retallar unes llàmines de cartró de colors utilitzant un mateix motlle comú per a tots els cercles, seguidament els van enganxar amb cinta de doble cara. Per fer la corona de llorer es va fer servir un cercle exactament igual que els dels anells Olímpics, però aquest cop s’enganxarien uns trossos de paper de color groc en forma de fulles de llorer fins acabar formant la corona. Per acabar, la vestimenta utilitzada va ser, simplement, un llençol blanc que cadascú va portar de casa i ens el vam posar de manera que semblés un vestit de l’antiga Grècia.

El Dijous 17 de desembre de 2020 va ser el dia de la foto, vam baixar al pati de l’institut i, després d’un petit enrenou per saber quina era la nostra posició, que ja havien decidit les encarregades de la imatge, l’Hugo Tello va fer la fotografia.

Vet aquí tot el procés que va conduir a la foto que encapçala aquest article. Oi que sembla tot molt improvisat? Doncs no us ho penseu pas, hi ha molta feina i molta preparació al darrera.

David Rodríguez (4ESO)

11 thoughts on “FOTO D’EQUIP CURS 20-21

 1. gisela notario

  Salve!
  Aquest curs per culpa de la covid no hem pogut fer moltes coses que volíem fer però tot i així hem aconseguit fer una foto original i diferent dels anys anteriors. Vam intentar que tota la classe participes en la fotografia encara que no tots van acceptar sortir amb la vestimenta, van poder participar en la fotografia. També part de la classe van ajudar a fer la corona i les rodones de les olimpíades. Jo crec que el resultat va quedar bastant bé ja que ens vam poder organitzar molt bé. També vam decidir fer aquest gest a la foto perquè sigui més divertida i no sortir tan avorrits. Va estar ben escollit el tema, ja que era el que estàvem tracten a classe en aquell moment, parlant de les olimpíades, la corona de llorer que porta la Teresa a la foto era el premi que li donaven al guanyador de les olimpíades, les rodones són el símbol que simbolitza les olimpíades, destacant els 5 continents . I la vestimenta la vam escollir, ja que a classe vam parlar sobre com vestia la gent del públic mentre m’iraven l’espectacle. Vam intentar introduir tot el que podíem del tema de les olimpíades i tot el que havien explicat. Tots els companys van estar d’acord amb la idea així que va ser una decisió grupal.
  https://vermelho.org.br/wp-content/uploads/2019/10/olimpiadas98648.jpg
  https://historia.nationalgeographic.com.es/medio/2015/09/16/141_galos_2_1519x2000.jpg

  Reply
 2. Pol Jiménez

  Salve!
  La foto que ens van fer fer representant gent grega va estar bastant divertida. Realment no vaig fer res per la fotografia, només vaig haber de demanar un llenol blanc a la meva àvia i portar-lo el dia que haviem acordat a classe.
  Realment crec que va quedar una foto divertida i original, crec que la distribució de les persones en les fileres és realment bona. El David fa un signe diferent referint-se a la decisió de deixar viure al gladiador o no pero a mi em semnbla que ho va fer sense voler…
  La relació de la fotografia entre el curs és que en cultura fem coses gregues i la foto estem representant el gecs. I la corono que porta la professora Teresa representa el llorer, igual que el premi dels jocs olímpics
  https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Floganamour.wordpress.com%2F2011%2F04%2F11%2Flos-juegos-en-la-antigua-macedonia%2F&psig=AOvVaw2kxapsEqq4CZCygHfuSOb1&ust=1612876874629000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCJDc47mx2u4CFQAAAAAdAAAAABAE

  Reply
 3. Àlex Selas

  -Jo personalment no he tingut una intervenció molt gran en el procés de fabricació de la foto, però si que en tinc en el resultat final de la foto, estant a la filera de dalt a la dreta del tot. Penso que va ser una experiència bastant divertida, va ser molt graciosa la situació de posar-nos una túnica i posar per la foto. Ho repetiria una altre vegada.
  -Penso que el resultat ha estat bé, però la qualitat de la imatge no és del tot bona, és a dir, l’única errada que li veig és aquesta, intentaria millorar la qualitat una mica.
  – Té relació la vestimenta que portem amb la que es portava en la època, i també el que he comentat abans del signe que fa en David, que és el mateix signe que feia el públic per manifestar que els lluitadors vivissin o morissin.

  Reply
 4. Cristina Rodríguez

  Salve!
  Aquesta foto la van dissenyar les nostres companyes l’Emma i la Gisela. Van fer una recreació d’una imatge grega on tots anem vestits amb una sabana imitant els vestits de l’epoca y van fer uns cercles amb plats que simbolitzen les olimpiades destacant els 5 continents. I també la corona que porta la Teresa al cap es una corona de llorer feta amb un plat i paper. La corona de llorer era una corona que li donaben als guanyadors.
  A classe vam parlar de tot això de les olimpiades de les tradicions i dels premis i per això vam fer la foto perque tenia relacio amb el que haviem fet.
  Vam fer aquesta postura a la foto perquè era graciosa ja que la primera foto la haviem fet rectes sense cap expresió.
  L’unica foto que he trobat semblant ha sigut aquesta, no és molt pareguda però es que no hi havien mes:
  https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fbeauty-ca.htgetrid.com%2Fnacionalnye-kostyumy%2Fgrecheskie%2F&psig=AOvVaw0MEfpBT1xVRGitvUpdnVwN&ust=1612877021331000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCLDbhqSx2u4CFQAAAAAdAAAAABAE

  Reply
 5. David Rodríguez

  Salve!
  La meva participació en el procés de fer la fotografia va ser realment simple, jo només vaig vestir-me per a l’ocasió, que en el meu cas em va costar bastant posar-me bé el llençol, i vaig posicionar-me em corresponia. Vam fer unes quantes fotografies per veure quina ens agradava més i finalment ens vam decidir per aquesta.
  Crec que el resultat final de la fotografia va ser bastant bo, i penso que el detall de fer el gest d’aprovació i de negació que feien antigament els romans a les curses de gladiadors es força divertit.
  A la fotografia hi ha una relació molt pròxima amb els antics Jocs Olímpics de Grècia, ja que la nostra vestimenta està basada en com vestien abans els grecs. A més, hi apareixen les anelles Olímpiques, símbol representatiu de la competència; i una corona de llorer, que era el premi que rebien els guanyadors i representava el reconeixement, el respecte, la superioritat i l’honor de sortir vencedor. Per tant, opino que el tema escollit està força relacionat amb el contingut que estàvem treballant a classe, i que la relació entre la foto i el temari es força notòria.
  La nostra foto es sembant a aquesta: https://www.ngenespanol.com/wp-content/uploads/2018/08/Deportes-ol%C3%ADmpicos-de-la-antig%C3%BCedad-que-ya-no-se-practican-770×413.jpg

  Reply
 6. Lucía Gómez Rodríguez

  Jo només vaig participar portant el llençol blanc i sortint en la foto. Valoro molt l’esforç dels meus companys i companyes de portar a terme tot el treball i l’esforç que han fet per obtenir bons resultats tenint en compte la situació en la qual ens trobem. Personalment m’agrada molt com ha quedat en general, tant la foto, ja que em sembla divertida i del nostre estil i a la vegada enllaçada amb el tema que vam estudiar anteriorment que eren els Jocs Olímpics, com el fons i el logo que van fer l’Elena i l’Hugo.
  Una altra cosa que em sembla curiosa és que quasi tots estem fent el símbol del qual seria ara un “like” i el David està fent el símbol del “dislike”, que en l’època eren els símbols que feia el públic en un espectacle per decidir si el vencedor mereixia viure o morir.

  ENLLAÇ DE FOTOS:
  https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.ideal.es%2Fdeportes%2Fprovincial-granada%2Flaura-bueno-punto-20200606214813-nt.html&psig=AOvVaw37Up1o9R8APY-WihbDsRcC&ust=1612877273776000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCNDm5p-y2u4CFQAAAAAdAAAAABAF

  https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.mundodeportivo.com%2Fjuegos-olimpicos%2F20200321%2F474288258382%2Fasociaciones-de-atletas-piden-al-coi-consultas-mas-amplias-para-celebrar-los-jjoo.html&psig=AOvVaw3q0PFHrnyt6H3KH6oLGyIv&ust=1612876967567000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCJC4mva02u4CFQAAAAAdAAAAABAM

  Reply
 7. Martí Teixidó

  Salve!
  La meva participació en el procés d’aquesta foto va ser erl següent: Pensar com fer la foto amb tots els meus companys. També vaig participar sortint a la foto.
  A la foto surto amb una dessuadora blanca i alguns companys fent el símbol relacionat amb el tema de l’antiguitat.
  També vaig escollir el lloc on fer la foto amb l’Adria Evangelista.
  La dificultat de fer la foto era que jo no tenia una dessuadora blanca, la vaig tenir que demanar.
  Vem fer tres fotos per assegurar i no tenir intents fallits.
  Al final ha quedat una foto chula i que mostra lo que fem a cultura clásica, fa una bona referencia en el món classic.
  Aquesta foto va dirigida els jocs olímpics.

  ENLLAÇ DE LA FOTO RELACIONADA:
  https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fblocs.xtec.cat%2Fjocsolimpicspervivencia%2Ftag%2Fflama-olimpica%2F&psig=AOvVaw0n7JwDJk2hdTxaAe8fnOa3&ust=1612877644972000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCIisocqz2u4CFQAAAAAdAAAAABAV

  Reply
 8. Aitana Exposito Cruz

  Salvete!
  Principalment les autores de la idea van ser dues alumnes de la nostra classe, van comentar-nos de fer una foto grupal enfocada en l’antiga grecia, on surtisim vestits de grecs amb una sabana blanca o una prendrà de roba blanca que havíem de portar de casa nostra, també he d’afellir que era opcional participar a la fotografía, qui no volgués no feia falta que ho fes, també hi va haver gent de la classe que va ajudar a fer els anells olímpics i la “corona triomfal grega” que porta a la foto la professora. I és una foto amb la finalitat de reflexa els jocs olímpics.
  Però en general la meva partisipació a la foto va ser: portar la sabana que jo em posaria i participar en la fotografía. No es gran cosa, però vaig participar i va ser divertit fer una fotografía grupal de cultura clàssica, encara que falti gent a la foto que no va participar.

  Reply
 9. Adrià Evangelista

  Salve!
  La meva participació en el treball de la foto va ser sobretot a l’hora de fer manualitats.
  Jo, Helen, la Emma, ​​l’Hugo, Gisela, Leah, ens dediquem a fer la corona, el símbol dels Jocs Olímpics … Quan van fer la foto jo era l’ajudant de fotògraf. La foto va acabar sent molt xula i molt divertida ja que la idea de la sabana blanca fa que estiguis en un lloc molt més semblant als jocs olímpics de Grècia. Els jocs olímpics és un tema que s’ha parlat a classe: els guanyadors dels jocs rebien el premi d’una corona de llorer, representant el respecte, el reconeixement, la superioritat i l’honor d’haver sortit vencedor, també havien persones que es dedicaven a portar les anelles olímpiques, que són el principal símbol d’aquesta foto.
  Enllaç de la foto:
  https://www.google.com/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.xtec.cat%2F~sgiralt%2Flabyrinthus%2Fimagines1%2Flampadedroia.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.xtec.cat%2F~sgiralt%2Flabyrinthus%2Fzeus%2Folympia1.htm&tbnid=_bGkTagsqpxaTM&vet=10CEEQMyiEAWoXChMI0Ny15cf97gIVAAAAAB0AAAAAEAM..i&docid=axMN8NaLO3WKHM&w=317&h=270&q=olimpiades%20gregues&safe=strict&ved=0CEEQMyiEAWoXChMI0Ny15cf97gIVAAAAAB0AAAAAEAM

  Reply
 10. Emma Torres

  Salve!
  La fotografia d’equip 20-21 ha sigut preparada per la meva companya Gisela Notraio i per mi. Ha sigut molt difícil preparar-la tenint en compte les circumstancies actuals i el nivell que van deixar altres anys. Volíem que fossi una fotografia original i a la vegada divertida i per això vam pensar fer-la dels jocs olímpics, ja que era un tema que estàvem treballant a classe i a tots ens va semblar interesant el tema de l’antiga Grècia. Quan vam fer la proposta tots vam estar d’acord de que podria sortir una fotografia molt diferent i original als altres anys i encara que alguns no li va agradar la idea de portar una mena de vestit grec fet per un llençol vans proposar portar una dessuadora blanca. La nostra professora, va portar la corona de llorer feta per alumnes i que representa la guanyadora de les olimpíades. També vam pensar que fer el símbol de les olimpíades que representa als cinc continents seria molt mes completa la fotografia i estaria mes relacionada amb el tema. Els llocs van estar col·locats respecte l’altura i la vestimenta, els que portaven dessuadora anaven a baix i agafaven el símbol de les olimpíades perquè d’aquesta manera es veria molt menys. Pel que fa la vestimenta ha sigut molt fàcil posar-nos-la ja que només s’havia de portar un llençol blanc que tots tenim un a casa i després fer un nus per que no es desmuntés el vestit. Un cop acabat tota la vestimenta, la corona de llorer i el símbol de les olimpíades, havia arribat l’hora de fer la fotografia i com he dit abans volíem fer una foto original i per això vam posar d’aquesta manera fent que sigui divertida. Tant a mi com a la resta de classe ens ha agradat molt el resultat.
  Enllaços de les fotos relacionades:
  https://www.emol.com/especiales/2016/deportes/rio-2016/historia-antigua-grecia.asp
  https://2.bp.blogspot.com/-v-45rs-seuc/Wti0J69MWnI/AAAAAAAACMY/BeHX4XmO4GE06LAQP68_LPJjsVjVYS3HACEwYBhgL/s1600/corona%2Bolivo%2Bantes.jpg

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *