FOTO D’EQUIP CURS 17-18

De detra a esquerra vestits de blanc: Mikela Urciuoli, Aitor Artuñedo, Teresa Devesa, Maite Prats, Laura Vicente, Guang- Zhen Ye. 
De dreta a esquerra vestits de negre: Eloy Martínez, Javier Torres, Aaron Cano, Noemí Rodriguez, Carla Escolar, Nerea Pérez.   [Fotògraf: Miquel Pérez]
Part del grup que no surt a la foto: Paola Cobarro, Noa Alonso i Sonia Colomé.

El nostre grup va pensar a fer una foto com l’any passat, ja que estaria bé que totes les generacions ho fessin per representar l’optativa de Cultura clàssica de 4t.

Vam tenir la idea de fer-nos la nostra pròpia túnica d’esclau, de manera que quedés més original. La classe va proposar idees i la que ens va semblar millor va ser la de fer la nostra túnica. La gran majoria estava disposada a dur a terme aquesta idea, però en l’últim moment la meitat del grup no va poder. Per això, per a tots aquells que no podien portar la túnica feta, vam buscar una alternativa, portar una samarreta negra bàsica.

Arribat el dia, vam començar a confeccionar-la.

 • Els materials a utilitzar són: un llençol de color blanc per alumne, també necessitarem fill, agulla , tisores i un cordó per ajustar el vestit a la cintura. Normalment les túniques dels esclaus es confeccionaven amb teles de colors foscos, ja que així a l’hora de treballar no s’embrutaven amb tanta facilitat. No obstant, com es pot comprovar a la foto, les nostres túniques eren blanques, ja que per a nosaltres eren mes fàcil d’aconseguir la tela blanca que no la fosca.
 • Reunits a la biblioteca del centre, ja que allà es podria treballar molt millor amb les taules grans, cada alumne es va encarregar de la seva túnica. Per començar a confeccionar-la, agafem el nostre llençol, el dobleguem per la meitat i li fem un forat per al cap. Per acabar, als costats deixem unes obertures per als braços i cosim d’alguna manera els laterals.

EL LEMA

Vam començar a pensar alguna frase adient per definir el grup i, com que a Llatí estàvem fent els llatinismes mèdics i a Cultura Clàssica vam començar amb expressions com “Anima sana in corpore sano” per la marca de roba ASICS, vam escollir aquest punt de partida.

Vam voler donar-li un sentit més nostre, ja que estem fent Cultura Clàssica i anem vestits de romans, per tant, vam arribar a la conclusió que la frase quedaria: “ MENS CLASSICA IN CORPORE ROMANO”

Després vam començar a escriure la frase en un pancarta gran. Vam començar a escriure el lema amb un retolador i quan vam acabar la vam repassar perquè es notés més.

Vet aquí el resultat. Hi falten alguns companys, però creiem que ens representa força bé.

Maite Prats, Mikela Urciuoli i Sonia Colomé  4t ESO

2 thoughts on “FOTO D’EQUIP CURS 17-18

 1. Lian Perez i Laia Perez

  Aquesta imatge ens sembla molt millor que l’anterior, l’unic punt feble creiem que es que hi ha molt poca gent. El contrast de la gent que hi ha de blanc i de negre ens sembla molt interesant, l’idea del cartell es bona pero creiem que al cartell li falten dibuixos perque sigui mes original. El que mes ens ha agradat ha sigut la disfresa de la senyoreta del mig.

  Reply
 2. Emma Torres i Gisela Notario

  El que mes ens ha impressionat ha sigut que s’han posat d’acord amb el vestuari i la modificació de la frase clàssica a la actualitat. El punt feble que hem vist es que al cartell li falten mes colors, dibuixos etc.

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *