Mites a Baetulo amb Τουρισμός Albéniz

Com ja havia fet durant el curs 13-14, l’alumnat de l’optativa de Cultura clàssica de 3r d’ESO Mitologia a Baetulo del 15-16 va dur a terme una tasca fantàstica que val la pena recordar. Més que mai, van saber posar-se en la pell d’uns guies turístics de l’empresa Τουρισμός Albéniz (no la busqueu enlloc perquè és fruit de la seva imaginació) disposats a fer difusió del llegat arqueològic de la ciutat. Mireu, si no, el cartell publicitari que van confeccionar.

Nueva imagen

Partint d’aquesta campanya de difusió, el professorat i els companys vam poder gaudir d’un interessant recorregut des de l’institut fins al Museu, on cada grup va explicar la seva part. Com no pot ser d’altra manera, en aquest fotomuntatge en teniu una petita mostra.

Com a cloenda del curs, cada grup va fer una petita síntesi d’una de les divinitats treballades durant el trimestre, tot explicant el motiu de la seva tria. Els déus i deesses preferits van resultar ser Dionís, Zeus i Afrodita; mireu, per exemple, com ho va fer el grup que va triar aquesta darrera, la dea de l’amor. L’acústica no és gaire bona, però si pugueu el volum, crec que es pot entendre la major part del que diuen.

Vista la feina dels predecessors, què us empescareu vosaltres? D’imaginació i originalitat segur que no us en falta…

Comenteu, en primer lloc, les imatges de l’any passat: Què us sembla el cartell publicitari? Reconeixeu alguns dels llocs del recorregut? Sabíeu alguna cosa de la divinitat comentada?

I a continuació, proposeu idees sobre el que podeu fer aquest any. Alguna idea original? Us asseguro que cada any n’acaben sortint de noves.

TERESA

36 thoughts on “Mites a Baetulo amb Τουρισμός Albéniz

 1. Pablo Chinchilla

  El cartell publicitari està bastant bé, m’agrada molt. El que si que veig molt cutre és el vídeo de la ruta, està força malament editat i la música de fons no té res a veure amb el tema del vídeo, però pel de mes esta bé.
  Aquest any podíem fer com el primer vídeo però que no siguin fotos sinó que sigui un vídeo en moviment sense imatges i amb una edició que estigui millor.

  Reply
 2. Ainhoa Vecino

  M’ha semblat que està molt be, l’únic inconvenient que hi veig es que en la major part del vídeo es veuen les espatlles dels alumnes.
  Jo l’únic que canviaria seria que en diferents parts del vídeo s’escoltes les parts que semblessin més interessants de l’explicació de la Teresa.

  Reply
 3. leire castilla aguirregabiria

  A mi me ha agradat, però en el vídeo del recorregut hi apareixien més les esquenes dels alumnes. Jo canviaria moltes coses com per exemple les fotos del vídeo jo no hauria posat tantes fotos de els alumnes en esquena.

  Reply
 4. Txell Fontrodona

  Jo al primer trimestre de cultura clàssica també vaig fer el recorregut i entenc molt bé els nervis, ja que jo en la explicació de les termes hi anava sola. El vídeo no està malament, però crec que es podria millorar una mican en tema de qualitat i alguna coseta més.

  Reply
 5. Marc Monreal

  El cartell publicitari està molt bé dissenyat i crida bastant l’atenció. Jo hauria canviat l’edició del vídeo i en comptes de fer un muntatge fotogràfic hauria fet un vídeo.
  Nosaltres podríem fer un vídeo de la sortida en moviment i sense cap tipus de música que molestes l’explicació.

  Reply
 6. Pau Naim

  El cartell està bastant bé i la música crida bastant la atenció però hi han algunes frases que jo no hauria posat

  Reply
 7. claudia marin

  M’agrada el que he vist perquè he recordat al que vaig fe al altre institut. Al altre institut no van fer l’excursió però van un treball molt interessant que consistia en què la professora ens donava una deessa i ens feia explicar com era,què feia, els símbols, etc .

  Reply
 8. Marta ucero

  El cartell es bastant millorable podien haver sigut mes originals, creatius i pràctics.
  El fotomontatge bueno, son fotos fetes al atzar durant la sortida.
  El video es molt cutre, té mala calitat, el camara ni tan sols enfoca be.
  Jo crec que gairebé tothom ha fet una sortida al Museu de Badalona i reconec que es interessant de veure, encara que si no t’agrada aquest tema et semblarà un aburriment i quan t’expliquen com feien la vida no prestaràs atenció.

  Reply
 9. Claudia Romero

  El cartell publicitari es bastant original pero jo cambiaria algunes coses ja que esta massa carregat d’informació i el fons no deixa veure amb claretat les lletres. Reconec el museu de Badalona, l’he visitat amb l’escola, i em sembla interesant. En quant el video, nomes són fotografies amb poca calitat d’imatge, podria ser millorable en comptes de fotos grabar algunes coses amb alguna explicació.

  Reply
  1. Teresa Devesa i Monclús Post author

   Claudia i Marta, evidentment de cada activitat deixem constància audiovisual a partir del material recollit i la competència en edició digital de cada alumne. A veure si de les activitats d’enguany vosaltres n’acabeu fent un producte més elaborat! Estaria molt bé.

   Reply
 10. Xavi Garcia

  El cartell publicitari està bastant bé dissenyat. Jo hauria canviat l’edició del vídeo i en comptes de fer un muntatge fotogràfic hauria fet un vídeo explicant la sortida.

  Reply
 11. Maria Martínez

  El cartell publicitari està molt bé i crida molt l’atenció. Jo hauria canviat moltes coses del vídeo com per exemple en comptes de un muntatge de fotos hauria fet un vídeo.

  Reply
 12. Keyla

  El cartell publicitari està força bé, crida l’atenció i la informació és curta i precisa. El que no em va agradar tant va ser que al vídeo sortien mes els alumnes que el contingut del museu. En el segon vídeo m’hagués agradat que s’hagués escoltat millor.

  Reply
 13. Anna Ramírez

  El cartell publicitari està molt ben editat, el títol destaca i ens dóna una idea clara sobre el que tracta. El primer vídeo està força ben editat però, des del meu punt de vista, hauria estat millor centrar-se més en el recorregut i en el museu. Respecte al segon vídeo, m’ha agradat molt la informació que ens aporta i també m’ha agradat molt que parlessin de la Venus / l’Afrodita, ja que, com diuen, solen destacar més altres déus com Zeus o Hades i a ella no li donen tanta importància però, crec que s’hauria de millorar la qualitat del so.

  Reply
 14. Aleyda Sánchez

  El cartell publicitari està molt bé dissenyat perquè és molt visual i llamatiu. Reconeix-ho alguns llocs com La casa dels dofins i alguns carrers. El video a mi m’agrada pero podria estar una mica més treballat i amb una altra edició i, també surten molt les espatlles dels alumnes.

  Reply
 15. Mirna Parra Macías

  El cartell publicitari ha estat molt treballat, s’ha de tenir imaginació per a fer un cartell així, gairebé sembla que ho hagi fet una empresa publicitaria de veritat.

  Reply
 16. Paula Mezquita

  El cartell publicitari està genial, han sabut com utilitzar bé els colors, es a dir, “Badalona” i “mitologia” destaquen amb colors foscos sobre un color clar, això està molt bé, crida l’atenció i és una bona tècnica per la publicitat.

  Reply
 17. Paula Mezquita

  El cartell publicitari està molt ben dissenyat, les paraules “mitologia” i “Badalona” destaquen bastant ja que tenen colors diferents a la resta de les lletres, a més els colors que li han donat a les lletres són foscos i ressalten sobre el fons de color clar, això crida l’atenció i és una bona tècnica publicitària.

  Reply
 18. carlos

  M’ha agradat l’article, em sembla molt interessant. Està molt bé explicat ja que és breu, però s’entén molt bé. Jo vaig treballar aquesta optativa al primer trimestre, però està molt be gracies per aquesta informacio.

  Reply
 19. Héctor Reina

  M’ha agradat bastant, i el segon video esta molt ben explicat encara que el video no tingui un gran montage ni una gran edició. Per una altra banda, el primer video no m’ha agradat res perquè esta bastant malament editat i la música que han posat de fons no té res a veure al el tema de l’exposició, ni sobre el recorregut que han fet.

  Reply
 20. Mary Carmen Rubio

  El cartell publicitari està molt bé ja que sintetitza tota la informació en poques paraules de manera que queda tot clar i curt. El primer video el trobo correcte perquè exposa totes les activitats que es van realitzar aquell dia amb un toc d’humor mitjançant els textos. El segon video també està molt bé ja que resumeix la deesa Afrodita i les seves característiques principals.

  Reply
 21. Ana Montero Cervantes

  Respecte al primer vídeo, em sembla una idea original documentar l’excursió que es fa al final de trimestre, ja que ho trobo una forma molt entretinguda de veure com és presenciar com era abans Badalona. A més a més, m’ha agradat el to humorístic d’aquest.
  El segon vídeo, tot i que no s’escoltava massa bé, em sembla una bona cloenda, on es pot veure que els alumnes realment han après coses del tema. Encara que no dura molt, es dona la informació necessària, sense arribar a aborrir.
  Molt bona feina.

  Reply
 22. Claudia Bolívar romero

  El cartell m’ha semblat molt original, m’ha agradat que posessin sols la informació necessària (lloc, hora…) i que les fotografies tinguessin un peu de foto per indicar que són. Tant en contingut com en estètica han fet un treball molt polit. En referència a el primer vídeo, crec que és molt interessant ja que mostra el museu des d’un punt de vista més col·loquial, és a dir, des d’el nostre punt de vista. Un punt negatiu que he trobat és que les fotografies se centren molt en els alumnes (més aviat en les seves esquenes) i hauria estat millor haver trobat més quantitat de fotografies del museu. La meva opinió sobre el segon vídeo és també positiva; la informació que donen és curiosa i encara que hi ha problemes amb el so, es disculpen i intenten trobar una solució.

  Reply
 23. Clàudia Morales Roig

  Primer de tot,la tasca m’ha semblat molt interessant en general, el fet de que els alumnes poguin apreciar el que estan treballant, és a dir, què poguin anar a museus o fer tasques més grupals m’ha semblat una gran idea. També he de dir que, els alumnes, es veien molt atents i es notava que els hi agradava la matèria. Pel que fa la segona part, crec que està força bé preparar un vídeo com a mètode per a treballar, i així els alumnes poden aprendre d’una altre manera.

  Reply
 24. Rita Carbó Capaz

  El que m´ha agradat més ha estat el cartell ja que deixa molt clar el projecte.
  El primer video l’he trobat molt divertit, sobretot els comentaris de les fotos. Tot i així, trobo que aquestes no reflecteixen molt bé el que s´ha fet en la excursió ja que en la majoria només es veuen els alumnes. Crec que seria millor que sortissin més de les coses romanes que han vist en el museu o pels carrers de Badalona.
  En el segon video, el que deien els alumnes era interessant però no se sentia molt bé. Jo l’ hauria fet dins de l’institiu perquè s’escoltés millor.

  Reply
 25. Hugo

  El cartell publicitari està molt ben fet, deixant les idees molt clares. La idea de la sortida és molt interesant, ja que és una manera de coneixer millor les tasques apreses a classe i el video està bastant complet, encara que he trobat a faltar una mica d’explicació del que estaven fent en cada moment de les exposicions ( les frases sota les fotografíes li donaven un sentit divertit al treball audiovisual).
  En el segon video la información és molt interesant, encara que han hagut problemas amb el so.
  En general els dos treballs estan molt bé.

  Reply
  1. Laia Rodríguez

   El cartell m’ha semblat molt original, m’ha agradat que posessin sols la informació necessària i que les fotografies tinguessin un peu de foto per indicar que són, deixant les idees molt clares. En el segon video la informació és molt interessant, encara que han hagut problemes amb el so i jo crec que és una cosa que es tindria que evitar.

   Reply
 26. Daniela Pastor i Martina Merchán

  El cartell publicitari està molt ben editat, el títol destaca i ens dóna una idea clara sobre el que tracta. Respecte al segon vídeo, ens ha agradat molt la informació que ens aporta i també ens ha agradat molt que parlessin de la Venus / l’Afrodita, ja que, com diuen, solen destacar més altres déus com Zeus o Hades i a ella no li donen tanta importància.

  Reply
 27. Braian Pérez i Darío Martínez

  El cartell publicitari està bastant bé. El que si que no ens ha agradat és el vídeo de la ruta, està força malament editat, també en el vídeo uns “textos” que posen coses innecessàries, però la resta està bé.
  El segon vídeo no l’hem pogut escoltar però en qualitat i edició està millor que l’altre

  Reply
 28. Júlia Miralles

  El cartell està força bé, recull la informació d’una manera ben sintetitzada i crida l’atenció i el disseny m’agrada, ja que representa la sortida
  El vídeo està bé, però trobo que no es pot veure d’una manera clara la ruta fins al museu i que hi han massa fotos dels alumnes d’esquena. Jo hauria afegit més fotos del museu per dins.
  També he trobat a faltar algunes explicacions de lo que estan fent al moment de les fotos, tot i així, les frases que hi han a sota de les fotos li donen un sentit divertit al vídeo

  Reply
 29. Helena Solanas i Anna Martín

  El cartell personalment m’ha semblat molt interessant, està molt be que posessin la informació necessària, els peus de foto en les fotografies… L’estètica també està molt bé. Elprimer vídeo, opino que és molt interessant, mostra el museu cosa que és necessària. Una cosa negativa que hi ha és que les fotografies s’enfoquen molt en els alumnes, i hauria estat millor haver posat més fotografies del museu. El segon vídeo està també bastant bé, la informació que ens diuen és interessant. En general el vídeo està molt ben construït i elaborat.

  Reply
 30. Laia Sánchez i Claudia Méndez

  El cartell publicitari ens sembla molt ben estructurat i editat. Ademés el disseny que han triat és bonic i adequat per aquest tipus d’informació.

  El video ensenya bé la ruta que fan a partir d’imatges, però les fotografies podrien ser més de les cares dels alumnes. Ens ensenya les antigues ruïnes que queden de Baetulo. Encara que està ben editat trobem a faltar més fotos de la ruta i del museu.

  Creiem que és una activitat entretinguda i ben aprofitada per aprendre sobre els inicis de la nostra ciutat.

  Reply
 31. Noa Silva i Noemi Sanchez

  El cartell publicitari està bastant bé i interessant.Està molt bé estructurat i amb una informació curta i clara.
  El vídeo és millorable, trobem que hi han fotos que nosaltres no hauríem posat com per exemple les fotos de les seves esquenes o de fotos que no mostren el que van veure i aprendre a l’excursió. Està força malament editat. Els comentaris que hi han a algunes fotos no trobem que fossin necessaris.

  Reply
 32. Aitana Díaz

  El cartell publicitari es bastant original però jo cambiaria algunes coses, ja que està massa carregat d’informació i el fons no la deixa veure amb claredat. Reconec el museu de Badalona, la vaig visitar mentre estava a l’escola, i em sembla interessant. En quant el vídeo, només hi han fotografies i de poca qualitat, podria millorar-se… En comptes de fotografies, podria haver-se gravat i amb algunes coses amb alguna explicació.

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *