Make Roma great again

Fa uns dies, la Paula Olid, una companya del 4C2, ens va fer arribar un compte de twitter bastant peculiar que va trobar navegant per la xarxa…

cognatus

“Opinando sin tener ni puta idea desde tiempos de Rómulo. Liberalis. Veneris Dies Club”, així es presenta aquest compte amb aproximadament 800 piulades i 5000 seguidors anomenat Cognatus Romae. Només cal  fer una petita ullada a la pàgina per deduir quin és el missatge que vol transmetre, quina és la seva ideologia i quina és la seva visió de la societat.

Mitjançant l’humor en les seves piulades aquesta pàgina pretén divulgar un pensament retrògrad i tradicional, de dretes, masclista i fins i tot racista; però aquest compte no es conforma solament amb fer ús de l’humor negre per difondre els seus pensaments, sinó que també les seves piulades tenen un toc bastant peculiar que el fa destacar sobre els altres i pel qual l’estem comentant aquí.

El més probable és que ja us hagueu adonat de quina és la particularitat d’aquesta pàgina, així que anem a comentar-la. Efectivament l’ús recurrent de referències clàssiques com la citació d’antics reis i emperadors romans entre altres i l’adaptació del llatí al llenguatge modern amb paraules com canisflautae. 

El que fa falta per comprendre al cent per cent aquest página és tenir clars els referents del món clàssic, per una part, i els actuals, per altra. Aquí us deixo una sèrie de piulades on és veu clarament aquest fet:

Me encanta la cena del Sol Invictus porque puedo hablar del peligro de los populistas de Possumus y de los independentistas de la Dacia.                                                                          24/12/2016

La Juno del Pilar dice que no quiere ser de la Galia, que quiere ser centuriona de la tropa de Caesar Augusta Tonadilla hispana.                                                                                                 11/10/2016

¿Cuál fue la última canción que cantó Sócrates? Dame veneno que quiero morir, dame veneeeeno. Jejeje. Puto Sócrates. Artista hasta el final.                                                                  29/3/2016

Per últim us invito que feu una petita reflexió. Després de veure com és el compte, la manera com s’expressa, etc., creieu que totes les piulades que es pugen a aquesta página són simple humor o tenen la voluntat d’expandir un missatge en concret? I mirant-ho amb una perspectiva més general, creieu que l’humor té límits o es pot manipular com es vulgui creant pàgines com aquestes?

I per anar una mica més enllà…

 • Expliqueu una mica a què es refereix i què vol dir la introducció del compte “Opinando sin tener ni puta idea desde tiempos de Rómulo. Liberalis. Veneris Dies Club”.
 • Busqueu el referent clàssic dels exemples de piulades que he posat i relacioneu el referent amb el present.
 • Creieu que el contingut de la página s’hauria de censurar o bé controlar o que l’administrador del compte té tot el dret per posar el que vulgui a la xarxa?

Arnau Luque 4C1

23 thoughts on “Make Roma great again

 1. Paula Olid

  Salve, Arnau!
  Em pixo de riure, acabo de veure l’article tot i que ja feia temps que estaba interessada en veure com t’habia quedat (perquè sóc molt fan d’aquest compte de Twitter) ho acabo de llegir.
  Bé, responent a les teves preguntes jo crec que l’humor ha de tenir pocs límits ja que a partir de l’humor es pot concienciar i transmetre una forma de pensar, una ideologia, però que s’ha de saber fer.
  Es refereix a que, com tots el cunyats, ha opinat, opina i opinará sense tenir ni idea del que diu desde sempre, que es liberal (un terme que s’ha posat molt de moda sobretot amb la Hillary Clinton) i lo del “Club de los Viernes” es un llibre liberal.
  Jo opino que l’autor te tot el dret a fer aquestes piulades, encara que fossin en serio.
  Per què? Doncs perquè si es restringís a un humor blanc el que posa no tindria tanta gracia, i també perquè estic en contra de la censura (de tot tipus).

  Bé no sé si hauria d’haver respost això perquè ara que ho penso pot ser es de cultura clàssica, peró m’aborreixo molt jejeje

  Vale!

  Reply
  1. Teresa Devesa i Monclús

   I jo que no entenia això del Veneris dies Club… Em pensava que feia referència la divendres com a dia previ a la gresca del cap de setmana i en realitat era un referent literari i polític. Molt interessant.
   I no pateixis, que també ho comentareu els de llatí, de manera que tindràs feina avançada. Un comentari mai no està de més i els articles són per a tothom.

   Reply
 2. Lara Martínez

  Salve!
  Crec que totes les piulades que es pugen a aquesta pàgina tenen la voluntat d’expandir un missatge i fer que la gent doni la seva opinió. Les piulades sempre i quan no facin mal a ningú estan bé, però tenen límits i crec que no s’ha d’arribar mai.
  La primera expressió “Opinando sin tener ni puta idea desde tiempos de Rómulo. Liberalis. Veneris Dies Club” penso que es refereix a una forma literària de l’actualitat que s’utilitza per dir que opinarà encara que no sàpiga res.
  El referent que he escollit ha sigut el de Sòcrates perquè va morir condemnat bevent cicuta per haver expressat les seves idees en contra de la creença dels deus i la cançó que és actual, parla del verí. Com el que es va prendre Sòcrates.
  Crec que l’administrador d’aquesta pàgina no s’ha de censurar perquè des de la meva visió, és una pàgina d’entreteniment i d’humor per la gent.

  Reply
 3. Sebastián Lindo Azañero, 4rt C1

  -Després de veure com és el compte, la manera com s’expressa, etc., creieu que totes les piulades que es pugen a aquesta pàgina són simple humor o tenen la voluntat d’expandir un missatge en concret?
  És humor però també és una sàtira i critica a les persones que entren en l’estereotip del “cunyat” que, sense tenir que veure amb el seu significat real, a les xarxes socials vol dir una persona generalment de dretes que opina sense saber i pot ser masclista i racista.

  -I mirant-ho amb una perspectiva més general, creieu que l’humor té límits o es pot manipular com es vulgui creant pàgines com aquestes?
  Els límits de l’humor els posa cada persona per si mateixa.

  -Expliqueu una mica a què es refereix i què vol dir la introducció del compte “Opinando sin tener ni puta idea desde tiempos de Rómulo. Liberalis. Veneris Dies Club”.

  -Busqueu el referent clàssic dels exemples de piulades que he posat i relacioneu el referent amb el present.
  Al primer, amb la cena del Sol Invictus podria referir-se al sopar de Nadal ja que la celebració romana de Soles Invicti era el 25 de decembre, Possumus és una parodia al partit polític Podemos, amb l’idependència de Dacia parodia el moviment independentista català.
  Sòcrates va morir bevent el verí de la cicuta. Al tercer es parodia això amb la cançó de Los Chungitos “Dame Veneno”.

  -Creieu que el contingut de la página s’hauria de censurar o bé controlar o que l’administrador del compte té tot el dret per posar el que vulgui a la xarxa?
  Aquest compte de Twitter no fa mal a ningú, no s’hauria de controlar ni censurar.

  Reply
  1. Teresa Devesa i Monclús

   Mira per on, ara he entès això de la cançó dels Chunguitos. Ves per on, era un referent que em faltava. El que no aprengui amb vosaltres…

   Reply
 4. ainhoafdez

  Salve!
  Aquest autor el que vol aconseguir amb aquest compte és fer saber que tothom incluint-se ell mateix opinem sense saber i el fet de utilitzar tantes piulades penso que ho fa pel fet de cridat l’atenció a la gent ja que quan es parla de política es sol parlar sempre amb ”millors paraules” i lo de el “Club de los Viernes” he pogut trobar que relacionat amb aquest tema es tracta d’un llibre liberal.
  Referint-me amb aquesta piulada:
  ¿Cuál fue la última canción que cantó Sócrates? Dame veneno que quiero morir, dame veneeeeno. Jejeje. Puto Sócrates. Artista hasta el final.
  La comparació que trobo amb el referent clàssic és que Sòcrates va va morir intoxicat bevent cicuta, per això fa la gràcia amb la cançó de ”Los Chunguitos”.
  En la meva opinió, penso que això no s’hauria de censurar, ja que és un tipus d’humor que a la gent la fa pensar i és una opinió i penso que tothom ha de ser lliure d’opinar el que vulgui tant com en Internet com on vulgui.

  Reply
 5. Marta Capitán

  Salve!
  Jo crec que l’humor ha de tenir límits, però sempre es pot manipular d’alguna manera per a obtenir pàgines com aquesta. També crec que les piulades pujades en aquesta pàgina si que poden ser humor però sota aquest humor hi pot haver un missatge ocult que es vol transmetre.
  · La frase que introdueix la pàgina “Opinando sin tener ni puta idea desde tiempos de Rómulo. Liberalis. Veneris Dies Club” vol dir que sempre s’opina encara que no hi tinguis ni idea de que estas parlant.
  · Sócrates perquè va morir enverinat, es a dir, es va suïcidar ingerint un verí i per això la cançó tracta sobre que li donin verí.
  · No crec que sigui necessari censurar pàgines web com aquestes i tampoc controlar al administrador del compte ja que es una crítica personal, a més a més li dona un cert humor als clàssics i tothom té dret a posar el que vulgui en la web i expressar la seva opinió.

  Reply
 6. Joan Amat

  Crec que la frase “Opinando sin tener ni puta idea desde tiempos de Rómulo. Liberalis. Veneris Dies Club” es refereix que ell opina des de fa molt temps el que vol, i com ell ho veu, sense importar-li si te raó o no.
  Pel que fa al referent clàssic compara la política grega del passat amb la política espanyola del present. La piulades de a mort de Sòcrates em fa molta gràcia ja que relaciona la mort d’aquest gran filosof amb una caço, però sempre el seu toc de gràcia particular que atreu molts fans. Jo no mel coneixia però he de reconèixer que tot i que es passa una mica en alguns temes delicats, ho fa amb una critica i sobretot amb humor que fan possible que la pagina pugui seguir endavant sense ser bloquejada.
  Per tant crec jo que la pagina no s’hauria de censurar perquè tothom pot dir el que vulgui però sense faltar el respecte als altres.

  Molt bona feina Arnau!

  Reply
 7. Cristina Pomares Cortés

  Salve!
  En la primera pregunta que se’ns proposa penso que fent aquests comentaris l’únic objectiu es transmetre un missatge o la teva opinió però de forma més sarcàstica perquè la gent li agradi més i es pari a llegir-lo o comentar-lo. També crec que no hi ha límits, és a dir, que a partir de qualsevol notícia o esdeveniment tu podràs opinar-ne de la manera que vulguis.
  No en se gaire, perquè em de mentir, només se que tracta d’un llibre “Club de los viernes” un homenatge a la complicitat entre les dones i la necessitat d’establir més relació.
  A partir del meu punt de vista, no crec que s’hauria de censurar, bueno en part sí i en part no. L’humor és algu natural que no podem evitar, i de vegades ens expressem millor d’aquesta manera,amb humor, sarcasme, ironia, etc però sempre s’ha de ser conscient i saber el què estem dient. I sobretot en alguns casos s’hauria de respectar més.
  La primera piulada es refereix a un festival (el Nadal) en el que s’ajuntaven els dos grups, els populistes Possumus, eren els populistes de “podemos” i dels independentistes de la Dacia, que aquesta era la que és ara Rumania.
  En la segona piulada he estat bastant d’estona buscant informació sobre cada element, possibles referències, etc Però no se , encara així no podria explicar amb les meves paraules el que podria significar, no el trobo.
  Però la tercera piulada, parla sobre la cançó de Sòcrates, ell era un crític social i ignorant, encara què era un dels més savis que sempre buscava la veritat i ho feia normalment en les seves cançons.

  Reply
 8. Maria Sorribes

  lve!
  Qué graciosos són aquests tweets,però jo penso que s’hauria de controlar una miqueta aquest cognatus romae, perquè a internet no tot val.
  No es pot fer humor de les desgràcies que li han pogut passar a algú per què així aquest no podrà oblidar-la.
  La tercera referència és una jota aragonesa que es diu La virgen del Pilar no quiere ser aragonesa, que fa referència a la guerra del Francès (1808-1814).Fa referència a Agustina de Aragón, que va ser la defensora de Caesar Augusta(Saragossa) durant el setge de saragossa.
  Caesar Augusta és el que diem ara la Zona de Saragossa i l’Aragó.
  La Gàl.lia era l’Actual França.
  Aquest cognatus romae juga amb la música folklòrica, la història contemporània d’Espanya i amb història de Roma.
  També juga amb els noms romans dels territoris i amb les característiques de les divinitats clàssiques.
  Juno és la dona de Zeus, és la deesa del matrimoni i de la casa.
  Com atributs té la diadema i el paó.
  En al mitologia grega l’adoraven com una verge per això el cognatus ha posat la Juno del Pilar.
  El referent que hi ha en el últim tweet és la mort de Socràtes, que va morir enverinat per la cicuta.
  Ell va ser condemnat a pena de mort perquè va demanar jocosament que se’l volia condemnar sencillament convidant-lo als banquets comunals en alusió en que aquests eren deplorables.
  Es versiona la cançó dame veneno de los chunguitos.
  El primer fa referència al solis invictus què és el sopar que es celebrava el dia de nadal el 25 de desembre.
  Possumus és refereix al partit d’esquerres podemos.
  Possum és el verb poder en llatí, és el compost del verb sum.
  La dàcia fa referència a la Catalunya independentista.
  La Dàcia equival actualment a la Romania.

  Els primers versos de la jota diuen:
  La Virgen del Pilar dice
  Que no quiere ser francesa
  Que quiere ser capitana
  De la tropa aragonesa
  Hauria d’haver descobert aquest compte abans.
  Quin fart de riure m’he fet amb aquest cognatus.
  AVE!!!!

  Reply
 9. Laura Pacheco

  ·Després de veure com és el compte creieu que totes les piulades que es pugen a aquesta página són simple humor o tenen la voluntat d’expandir un missatge en concret?
  Crec l’autor vol fer humor però al mateix temps també vol “criticar” o “posar en evidència” la societat en la que vivim ara i als típics “cunyats” .

  ·I mirant-ho amb una perspectiva més general, creieu que l’humor té límits o es pot manipular com es vulgui creant pàgines com aquestes?
  Jo penso que aquests tweeets volen fer riure i l’humor no en té, de límits, se’ls posa cadascú.

  ·Expliqueu una mica a què es refereix i què vol dir la introducció del compte “Opinando sin tener ni puta idea desde tiempos de Rómulo. Liberalis. Veneris Dies Club”.
  Fa referència als “cunyats” els quals parlen sobre un tema sense saber realment de que es tracta, i que han existit des de temps de Ròmul.

  ·Busqueu el referent clàssic dels exemples de piulades que he posat i relacioneu el referent amb el present: “¿Cuál fue la última canción que cantó Sócrates? Dame veneno que quiero morir, dame veneeeeno. Jejeje. Puto Sócrates. Artista hasta el final”
  Aquest tweet es pot comparar amb la canço dels Chunguitos que s’anomena “dame veneno” ja que Sócrates va morir bevent veneno.

  ·Creieu que el contingut de la página s’hauria de censurar o bé controlar o que l’administrador del compte té tot el dret per posar el que vulgui a la xarxa?
  No crec que el contingut d’aquesta pàgina s’ha de censurar o controlar perquè com he dit abans cadascú porta l’humor fins on ell vol.

  Reply
 10. Saúl Hervás

  ·Després de veure com és el compte creieu que totes les piulades que es pugen a aquesta página són simple humor o tenen la voluntat d’expandir un missatge en concret?
  Jo crec que majoritàriament es humor però a la vegada és una crítica als típics ”cunyats”.

  ·Expliqueu una mica a què es refereix i què vol dir la introducció del compte “Opinando sin tener ni puta idea desde tiempos de Rómulo. Liberalis. Veneris Dies Club”.
  Això fa referència a la gent que sense tenir ni idea, opina i comenta alguna cosa que no l’importa.

  ·Busqueu el referent clàssic dels exemples de piulades que he posat i relacioneu el referent amb el present.

  ¿Cuál fue la última canción que cantó Sócrates? Dame veneno que quiero morir, dame veneeeeno. Jejeje. Puto Sócrates. Artista hasta el final.
  A Sòcrates ho comparan amb ”Chunguitos” ja que ell va morir envenenat i la cançó és ” dame veneno que me quiero morir, dame veneeno”.

  ·Creieu que el contingut de la página s’hauria de censurar o bé controlar o que l’administrador del compte té tot el dret per posar el que vulgui a la xarxa?
  No crec que s’hagi de censurar ni res la pàgina ja que cadascú porta el humor fins on vol.

  Reply
 11. Joan Navarro

  Després de veure com és el compte, la manera com s’expressa, etc., creieu que totes les piulades que es pugen a aquesta pàgina són simple humor o tenen la voluntat d’expandir un missatge en concret?
  -Penso que està posat per fer humor simplement amb un to irónic.

  Expliqueu una mica a què es refereix i què vol dir la introducció del compte “Opinando sin tener ni puta idea desde tiempos de Rómulo. Liberalis. Veneris Dies Club”.
  -És el fet de criticar a la gent que comenta o opina sense tenir ni idea d’algun tema.

  ·Busqueu el referent clàssic dels exemples de piulades que he posat i relacioneu el referent amb el present.

  ¿Cuál fue la última canción que cantó Sócrates? Dame veneno que quiero morir, dame veneeeeno. Jejeje. Puto Sócrates. Artista hasta el final.
  A Sòcrates ho comparan amb ”Chunguitos” ja que ell va morir envenenat i la cançó és ” dame veneno que me quiero morir, dame veneeno”.

  Creieu que el contingut de la página s’hauria de censurar o bé controlar o que l’administrador del compte té tot el dret per posar el que vulgui a la xarxa?
  -No, es un humor més dur però a la vegada divertit.

  Reply
 12. Marina Barrio

  Després de veure com és el compte, la manera com s’expressa, etc., creieu que totes les piulades que es pugen a aquesta página són simple humor o tenen la voluntat d’expandir un missatge en concret?
  Són pur humor, però és nota que té intenció de expandir un missatge al públic relacionat amb aquest tema.

  I mirant-ho amb una perspectiva més general, creieu que l’humor té límits o es pot manipular com es vulgui creant pàgines com aquestes?
  A vegades l’humor té límits, perquè l’humor s’ aconsegueix quan les persones relacionades li fa gràcia, quan a alguna persona es sent malament es quan ja no és humor. I d’altra banda, té dret a publicar el que vulgui sempre amb permís, osigui, sense molestar a ningú.

  ·Expliqueu una mica a què es refereix i què vol dir la introducció del compte “Opinando sin tener ni puta idea desde tiempos de Rómulo. Liberalis. Veneris Dies Club”.
  Simplement comentar o opinar sobre un tema sense tenir cap idea ni interés sobre aquest.

  ·Busqueu el referent clàssic dels exemples de piulades que he posat i relacioneu el referent amb el present.
  ·Expliqueu una mica a què es refereix i què vol dir la introducció del compte “Opinando sin tener ni puta idea desde tiempos de Rómulo. Liberalis. Veneris Dies Club”.
  Això fa referència a la gent que sense tenir ni idea, opina i comenta alguna cosa que no l’importa.

  ·Busqueu el referent clàssic dels exemples de piulades que he posat i relacioneu el referent amb el present.
  ¿Cuál fue la última canción que cantó Sócrates? Dame veneno que quiero morir, dame veneeeeno. Jejeje. Puto Sócrates. Artista hasta el final.
  Que està cansat de la vida i vol la mort.
  A Sòcrates ho comparan amb ”Chunguitos” ja que ell va morir envenenat i la cançó és ” dame veneno que me quiero morir, dame veneeno”.

  ·Creieu que el contingut de la página s’hauria de censurar o bé controlar o que l’administrador del compte té tot el dret per posar el que vulgui a la xarxa?
  No em sembla bé censurar aquest contingut. Com he dit avans, crec que té tot el dret a posar el que vulgui a la xarxa, sempre i quan respectin els drets de les persones.

  Reply
 13. Pol Fernández

  Salve!
  Crec que vol dir que en aquesta pàgina tothom pot escriure la seva opinió, sense tenir en compte si pot afectar o no als altres, i inclús sense tenir coneixements sobre allò del que opina.
  A la primera piulada fa les referències clàssiques del sopar del Sol Invictus, a Possumus i la Dacia, i penso que ho relaciona amb els sopars familiars o amb amics d’ara, en els que es parla de molts temes.
  A la segona piulada relaciona la diosa Juno amb la verge del Pilar a Saragossa.
  A la tercera parla com si Sòcrates, que va morir enverinat, hagués sigut l’autor de una cançó actual que diu: Dame veneno que quiero morir…
  Jo crec que no cal censurar ni controlar aquest compte, ja que no esta fent mal a ningú.

  Vale!

  Reply
 14. Sonia

  “Opinando sin tener ni puta idea desde tiempos de Rómulo. Liberalis. Veneris Dies Club”.
  Penso que ell opina sobre tot pero basant-se en la tematicà antiga de roma, ja que la majoria de les seves piulades tenen relació amb temes actuals, pero ell li dona la visió dels temps de Ròmul.
  “¿Cuál fue la última canción que cantó Sócrates? Dame veneno que quiero morir, dame veneeeeno. Jejeje. Puto Sócrates. Artista hasta el final”.
  Es pot referir a que Socrates va morir enverinat i ell ho ha associat amb aquesta canço.
  -No només fa humor amb coses que pasen actualment, si no que a més a més, es riu de problemes que tenen les persones i en aquet cas, la mort d’aquet filòsof que és Socrates.
  Ho veig una falta de respecte, perque podria fer un humor bó i amb límits i es dedica això.
  Estic a favor de que s’expressi, ja que cadascú ho fa de diferent forma i ell ho fa per a que la gent es rigui, però sincerament a ell no li agradaria estar en el lloc de ninguna persona que ha estat criticada per ell.

  Reply
 15. Maite Prats

  “Opinando sin tener ni puta idea desde tiempos de Rómulo. Liberalis. Veneris Dies Club” respecte aquesta compte crec que no es debería censura res, només canviar la forme de expressarse, perquè desde el meu punt de vista a lo que ell vol arribar es a concienciar ala gent de la seva idea, la idea de que res a camviat ni canviara, i creu que la millor manera es utilitzan aquesta mena d’ humor negra a ell li dona exactament igual tenir un mínim de raó o no, només vol concienciar el seu pensament, no ho arribo a veure del tot be pero també crec que sense aquest humor no hi arribaria a tanta gent, ja que no s’hi fixarien, avui dia només lo dolent o “poc normal” es l’ únic que crída l’atenció.
  Es molt fàcil opinar donant la teva opinió sense veure a qui pot afectar o no, pero també es molt facil criticar la forma en la qual opines.
  No estic molt a favor amb l’idea que es tracta de defensar en aquesta compte, pero respecto les opinions dels altres, sempre i quan no afecti a ningú ni es critiquin les contraries.
  Respecte a” ¿Cúal fue la última canción que cantó Sócrates? Dame veneno que me quiero morir, dame veeeenenooo.” Opíno que lo que ell volia era morir, i ell va morir envenenat.

  Reply
 16. Noemí Rodríguez

  -“Opinando sin tener ni puta idea desde tiempos de Rómulo. Liberalis. Veneris Dies Club” crec que aquesta frase es refereix a que sense sàpigue res, dona la seva opinió igualment…
  -“¿Cuál fue la última canción que cantó Sócrates? Dame veneno que quiero morir, dame veneeeeno. Jejeje. Puto Sócrates. Artista hasta el final.” Comparen aquesta cançó de Los Chunguitos amb Sócrates, perque ell va morir envenenat. A continuación es deixo el link de la canço de “Dame Veneno” de Los Chunguitos: https://youtu.be/-6X5OuAM_cQ
  -No crec que tampoc faci falta censurar la página, ja que cadascun pot donar la seva opinió

  Reply
 17. Alba

  “Opinando sin tener ni puta idea desde tiempos de Rómulo” des del meu punt de vista crec que aquesta frase es refereix a que ell comenta sobre tots els temes que vol sense saber prou de tots els temes, millor dit sense tenir ni puta idea.
  No sóc de les persones partidàries de parlar sense saber, a més a més em fa molta ràbia que la gent parli sense informació, però penso que bueno a totes les famílies hi ha un cunyat que parla sobre tot i tots i no en sap res, el típic graciós.
  Respecto tot tipus d’humor, no crec que hagin de restringir cap comentari d’aquest compte de twitter, l’humor és humor i no té límits, això s’ha d’entendre, tampoc crec que es fiqui amb ningú ni molesti el que comenta, és més em fa gràcia el nom tan original “Cuñado de Roma” i el que comenta jejej.
  Tothom és lliure de penjar a les xarxes socials el que vulgui així que aquest compte em sembla molt guay!

  Reply
 18. Brenda

  Salve!
  Jo no veig necessari censurar aquesta pàgina ja que cadascú te dret a donar la seva opinió, es ser que el contingut d’aquest blog no farà gracia a certes persones. Jo crec que la introducció que posa: “Opinando sin tener ni puta idea desde tiempos de Rómulo. Liberalis. Veneris Dies Club” vol dir o s’intenta referir que a pesar de que no sap res de aquests temes ell seguirà donant la seva opinió ja que es dedica a barrejar coses de l’actualitat o de fa poc temps amb el món del deus. Per exemple, on diu: -“¿Cuál fue la última canción que cantó Sócrates? Dame veneno que quiero morir, dame veneeeeno. Jejeje. Puto Sócrates. Artista hasta el final.” Utilitza una cançó de uns artistes de fa una mica de temps, perquè Sòcrates va morir envenenat. En conclusió deuríem passar d’ell i ja està.

  Reply
 19. Carla Marín

  Salve!
  Jo crec que la introducció que diu “Opinando sin tener ni puta idea desde tiempos de Rómulo. Liberalis. Veneris Dies Club” es refereix que ell opina i fa humor sense mala intenció i que sempre ho a fet així.
  Per mi el tuit que m’ha semblat més graciós a sigut el que parla de com va ser la mort de Sòcrates i ho relaciona amb la cançó”Dame Veneno” de Los Chunguitos
  En la meva opinió la conta de twitter “Cuñado de Roma” te un humor una mica fort i crec que hi han persones que es poden sentir ferides, però es una conta per que el creador doni el contingut que vulgui i a qui no li sembli be que no ho miri.

  Reply
 20. Claudia Anselmo Campos

  Salve!
  “Opinando sin tener ni puta idea desde tiempos de Rómulo. Veneris Dies Club” crec que en aquesta frase dóna la seva opinió sense importar-li la opinió dels demès, i a mès sense saber res.
  A la primera piulada les refèrencies clàssiques apareixen són: Sopar del Sol invictus a possumus i la dacia, jo crec que aixó es basa com en un sopar de families on parlem de moltes coses.

  A la segona piulada es com que dòna una relació amb la diosa Juno i la verge del pilar a Saragossa, per cert es molt bonic anar a veura’la a mi em va agradar molt.

  A la tercera piulada parla de que Sòcrates va escriure una cançó anomenada Dame veneno que quiero morir, ja que ell va morir enverinat.
  Aquesta web m’ha semblat molt grassiosa, he passat una bona estona llegint i a mi no m’agrada llegir, peró m’ho he passat molt bè.
  Vale!

  Reply
  1. Teresa Devesa i Monclús

   Certament és un tema complicat aquest del respecte i la llibertat d’expressió en la xarxa. Veig que hi ha varietat d’opinió entre vosaltres. On es troba el límit de la llibertat d’expressió? És un tema interessant i molt actual.

   Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *