Amicorum Spectaculum

De vegades tinc bastant temps lliure com per fer un cop d’ull a les xarxes socials. Jo segueixo a Instagram una pàgina oficial de Tomorrowland i com alumne de llatí em va cridar l’atenció aquesta imatge…

Resultat d'imatges de amicorum spectaculum
Hi podem veure el lema del festival d’aquest any: Amicorum Spectaculum, el lloc on se celebrarà, les dates i ens dóna molta informació sobre la temàtica del festival d’aquest any.

Tomorrowland és un festival de música electrònica que se celebra cada any a l’àrea recreativa de Schorre a Boom, població de Bèlgica. Es celebra des de l’any 2005 a càrrec de l’empresa ID&T. Aquest acte és un dels festivals del gènere més importants de tot el món, i consta de 15 escenaris, el més important dels quals és el Mainstage, que cada any recrea un món fantàstic fins l’últim detall. Cada any la temàtica del festival canvia, provocant un ambient únic i nou cada any.

tomorrowland-main-stage-2016

El Mainstage de Tomorrowland 2016 amb el lema “Elixir of Life”

Llavors, que significa Amicorum Spectaculum? I per què aquesta ambientació?

Si analitzem Amicorum, trobem que prové del llatí, de la paraula amicus que vol dir amic. I spectaculum també està en llatí i vol dir espectacle. Per a nosaltres que som parlants llatins, ja que parlem llengües que provenen directament del llatí com el català i el castellà, no tenim gaire problemes per entendre el significat d’aquestes paraules, ja que tenen les arrels llatines. Per contra, els que parlen llengües amb arrels no provinents del llatí tenen problemes per la comprensió de la primera paraula. En anglès la paraula amic es diu friend i no té cap relació amb amicorum, però spectaculum en canvi en anglès es diu spectacle, així que per als parlants d’anglès no faria falta explicar el significat d’aquesta paraula.

Trobem com els organitzadors del festival, amb el lema, volen deixar clara la seva finalitat, que volen que tinguin present les persones que gaudiran del festival. Un esdeveniment d’aquesta mena té relació directa amb amicorum spectaculum, ja que un festival com aquest ens ofereix un espectacle de música electrònica on convius amb la gent que comparteix gustos similars. Podem copsar com objectiu d’aquest festival les ganes de passar-ho bé amb una gran quantitat de gent de diferents països i gaudir de bona música.

Dit això us proposo:

 • Segons el que explica aquest article i mostra el vídeo promocional, com creieu que serà el main stage d’aquesta edició?
 • Heu anat algun festival de música d’aquesta mena? A la vostra ciutat o a ciutats properes se celebra algun festival de qualsevol mena, no només de música?
 • Digueu la vostra opinió sobre la utilització del llatí per donar noms a diferents agrupacions de gent i festivals diversos.
 • I per a la gent de Llatí, analitzeu morfosintàcticament Amicorum spectaculum i digueu-ne el significat literal.

Jhon Campaña, 4t ESO

17 thoughts on “ Amicorum Spectaculum

 1. Marina Barrio

  Segons el que explica aquest article i mostra el vídeo promocional, com creieu que serà el main stage d’aquesta edició?
  Un festival molt entretingut protagonitzat generalment per la companyia d’ amics (en llatí amicorum) que tenen gustos en relació, en aquest cas la música electrònica. Aquests disfruten d’ un gran espectacle (en llatí spectaculum). Aquests dos conceptes formen amicorum spectaculum, el títol que li posen aquest any per a que les persones sàpiguen el que realment és.

  Heu anat algun festival de música d’aquesta mena? A la vostra ciutat o a ciutats properes se celebra algun festival de qualsevol mena, no només de música?
  No, però quan tingui divuit anys m’agradaria molt anar.
  Sí, com per exemple, a la nostra ciutat es celebren molts festivals de “Holi”, un festival a l’aire lliure on els amics es reuneixen per tirarse pols de colors pel cos, i queden de colorins.

  Digueu la vostra opinió sobre la utilització del llatí per donar noms a diferents agrupacions de gent i festivals diversos.
  N’ és una bona idea, perquè com diu en aquest article, Amicorum spectaculum comença per arrels conegudes pel castellà, anglés, català… Que fan que ho entengui tothom.
  Em sembla una bona idea perquè així no cal tindre molt coneixement sobre idiomes per comprendre-ho.ç

  I per a la gent de Llatí, analitzeu morfosintàcticament Amicorum spectaculum i digueu-ne el significat literal.
  Amicorum prové de amic, i és un nom.
  Spectaculum prové de espectacle i es un nom i complementa amicorum.

  Reply
 2. Sebastián L, 4rt C1

  -Potser tindrà a veure amb els circs i potser amb referències clàssiques.
  -No. No ho sé, no em sembla que seria molt divertit anar a un festival, preferiria anar a un concert específic.
  -Està molt bé per a culturitzar i per que simplement queda bé, sona internacional.
  -Vol dir “L’espectacle d’amics”.

  Reply
 3. Nayara egea ruiz

  1-Segons el que explica aquest article i mostra el vídeo promocional, com creieu que serà el main stage d’aquesta edició?
  – Tomorrowlan és un festival de música electrònica que se celebra cada any a l’àrea recreativa de Schorre a Boom, població de Bèlgica.Cada any recrea un món fantàstic fins l’últim detall.Llavors cada any la temàtica del festival canvia, provocant un ambient únic i nou cada any. Aquet canvi s’anomena main stage.
  2-Heu anat algun festival de música d’aquesta mena? A la vostra ciutat o a ciutats properes se celebra algun festival de qualsevol mena, no només de música?
  -No. Si, gairabé són de música i balls.
  NO ESTA ACABAT.

  Reply
 4. Martina Camps

  Tomorrowland és un festival molt entretingut de música electrònica que se celebra cada any. Llavors cada any la temàtica del festival canvia, provocant un ambient únic i nou cada any. Aquet canvi s’anomena main stage.
  Jo mai he anat a un festival de musica d’aquesta mena peòr sempre m’ha fet molta il.lució anar-hi a un.
  Sobre la utilització del llatí en posar aquest nom penso que està molt bé perque no es una paraula molt dificil, deduint una mica pots arribar al significat i com diu a l’article spectaculum s’asseble molt a l”angles.
  Amicorum prové de amic i Spectaculum prové de espectacle.

  Reply
 5. Claudia Castro

  Segons el que explica aquest article i mostra el vídeo promocional, com creieu que serà el main stage d’aquesta edició?
  Pel cartell de l’espectacle, els dibuixos i la tipografia tot apunta a que tindrà una decoració que intenta imitar a la d’un circ, probablement un dels antics.

  Heu anat algun festival de música d’aquesta mena? A la vostra ciutat o a ciutats properes se celebra algun festival de qualsevol mena, no només de música?
  Mai he anat a un festival com aquest, encara que a Barcelona hi ha uns quants festivals de música força famosos, com ara el Sónar, que és de música electrònica i experimental, i el Primavera Sound, que inclou més varietat musical.

  Digueu la vostra opinió sobre la utilització del llatí per donar noms a diferents agrupacions de gent i festivals diversos.
  Em sembla que és una bona manera de mantenir l’ús del llatí en un context més cotidià. A més, imagino que l’utilitzen perquè sona bé i diferent a la resta al mateix temps.

  “Amicorum” és un genitiu plural masculí, i “spectaculum” és un acusatiu singular masculí. Significa “espectacle d’amics”.

  Reply
 6. Maria Sorribes

  Salve!
  El mainstage és l’escenari principal on es desenvolupa el festival de música, on es desenvoluparan la major part dels espectacles d’un festival o les més importants.
  No mai he anat a un festival de música, però quuan sigui gran potser aniré a algun, perquè m’agrada la música electrònica de grups com Aviccii o Axwell Ingrosso.
  Jo per la zona de Barcelona només conec un festival anomenat Ornitofest, que es celebra a finals de febrer.
  A mi em sembla bé que s’utilitzi el llatí, però quan s’utilitzi en temes de pervivència clàssica no per posar-ho per posar-ho, però en aquest festival no estic d’acord amb el llatí perquè no hi haurà una actuació ambientada en el mon romà i a sobre la majoria gent no entén llatí, jo veig que això del llatí a la música electrònica li agafa una miqueta lluny.
  Amicorum spectaculum= l’espectacle d’amics
  Amicorum= genitiu plural masculí (CN)
  Spectaculum= nominatiu singular neutre( S)

  Reply
 7. Claudia Tello

  VALETE!!!
  Segons el que explica aquest article i mostra el vídeo promocional, com creieu que serà el main stage d’aquesta edició?
  · El main stage d’aquesta propera edició podria ser que fos ambientat en èpoques passades, antigues. En primer lloc, podem veure una màquina d’escriure, aquest fet ja ens situa en el passat, i no només això sinó també el conjunt de colors del vídeo i les imatges que són colors més aviat apagats en tons marronosos, això també dóna a entendre que seguirà una temàtica d’aquest tipus.

  Heu anat algun festival de música d’aquesta mena? A la vostra ciutat o a ciutats properes se celebra algun festival de qualsevol mena, no només de música?
  ·Mai he anat a un festibal de música electrònica. Crec que a Barcelona es celebra un festibal que s’anomena “Barcelona Beach Festibal”on reprodueixen aquest tipus de música.

  Digueu la vostra opinió sobre la utilització del llatí per donar noms a diferents agrupacions de gent i festivals diversos.
  · Jo penso que com que el llatí es l’arrel de moltes llengües Europees està molt bé que posin un nom d’un festibal tant famós en llengua llatina. A més més, a vegades cal innovar i buscar altres llengües per anomenar aquest tipus de celebracions o festes.

  I per a la gent de Llatí, analitzeu morfosintàcticament Amicorum spectaculum i digueu-ne el significat literal.
  Amicorum és un genitiu plural masculí i el seu significat és “dels amics”, d’altra banda, spectaculum és un acusatiusingular masculí ivol dir “espectacle” . En conjunt: espectacle d’amics.

  VALETE!!!

  Reply
 8. Cristina Pomares Cortés

  1.-Segons el que explica aquest article i mostra el vídeo promocional, com creieu que serà el main stage d’aquesta edició? Aquest any serà així per el estil d’una mica de punk, una mica carnavalesc, i un missatge d’amor, l’acceptació i l’amistat . Per no esmentar el fet que es comptarà amb els millors talents EDM de tot el món.
  2.-Heu anat algun festival de música d’aquesta mena? A la vostra ciutat o a ciutats properes se celebra algun festival de qualsevol mena, no només de música? No,i un dels meus somnis és poder anar a Tomorrowland. En la meva ciutat, Badalona, es fa cada any el maig un concert de primavera amb molts cantants que són d’Espanya, com els “40 principals” o “Flash FM” etc.
  3.-Digueu la vostra opinió sobre la utilització del llatí per donar noms a diferents agrupacions de gent i festivals diversos. Em sembla una manera o forma d’ensenyar llatí o paraules derivades a ell, a la gent que potser no ha fet llatí en tota la seva vida o no té prou coneixements sobre ell. Per mi es bo que ho posin en llatí, per saber que aquesta és la llengua mare, per dir´ho d’alguna forma, la base de casi totes les llengües.
  4.-I per a la gent de Llatí, analitzeu morfosintàcticament Amicorum spectaculum i digueu-ne el significat literal.
  Amicorum és un genitiu plural masculí que significa “dels amics” i spectaculum és un nominatiu neutre singular que significa “espectacle”.

  Reply
 9. Lara Martínez

  – El mainstage és l’escenari principal on es celebra la festa i és representada la temàtica d’aquesta celebració.
  -No, mai he anat a cap però un amic ha estat al Barcelona Beach Festival. És una festa que reprodueixen música electrònica i es celebra a Sant Adrià del Besòs.
  -Em sembla bé perquè el llatí és la llengua mare del castellà, el català,..etc. També perquè és una bona oportunitat per seguir utilitzant el llatí, ja que és una llengua que gairebé ningú practica i és fàcil d’entendre.
  -Amicorum vol dir amic i ve del llatí “amicus”. Spectaculum vol dir espectacle i pot entendre’s perquè la paraula en anglès és molt semblant. En conjunt vol dir “espectacle d’amics”, ja que és una festa que la comparteixes amb gent dels teus mateixos gustos.

  Reply
 10. Saúl Hervás

  SALVE!!
  ·Segons el que explica aquest article i mostra el vídeo promocional, com creieu que serà el main stage d’aquesta edició?
  Tomorrowland és un festival de música electrònica que se celebra cada any a l’àrea recreativa de Schorre a Boom, població de Bèlgica i cada any la manera de fer-ho o la temàtica és diferent.
  ·Heu anat algun festival de música d’aquesta mena? A la vostra ciutat o a ciutats properes se celebra algun festival de qualsevol mena, no només de música?
  Jo mai he anat a cap festival d’aquest tipus, i crec que a Barcelona fan un festival semblant a Tomorrowland.
  ·Digueu la vostra opinió sobre la utilització del llatí per donar noms a diferents agrupacions de gent i festivals diversos.
  Jo personalment crec que està bé, ja que el llatí és la llengua central de tots els idiomes europeus i està bé innovar posant una paraula llatina a un concert d’avui dia.
  ·I per a la gent de Llatí, analitzeu morfosintàcticament Amicorum spectaculum i digueu-ne el significat literal.
  “Amicorum spectaculum” vol dir l’espectacle d’amics “amicorum” = genitiu plural masculí
  “spectaculum” = nominatiu singular neutre

  Reply
 11. Isabel Ayala

  Salve!!
  -Segons el que explica aquest article i mostra el vídeo promocional, com creieu que serà el main stage d’aquesta edició?
  Tomorrowland és un festival de música electrònica que se celebra cada any a l’àrea recreativa de Schorre a Boom, població de Bèlgica. Cada any recrea un món fantàstic fins l’últim detall, també el canvia temàtic , provocant un ambient únic i nou cada any. Aquest canvi s’anomena Main Stage.
  -Heu anat algun festival de música d’aquesta mena? A la vostra ciutat o a ciutats properes se celebra algun festival de qualsevol mena, no només de música?
  No, mai he anat a un festival com aquesta, però em fa il·lusió anar-hi a un.
  -Digueu la vostra opinió sobre la utilització del llatí per donar noms a diferents agrupacions de gent i festivals diversos.
  A mi em sembla bé que utilitzin noms en llatí per a això, perquè així es manté l’ús del llatí. Em sembla més fàcil d’entendre.
  -I per a la gent de Llatí, analitzeu morfosintàcticament Amicorum spectaculum i digueu-ne el significat literal.
  “Amicorum” prové de la paraula “amicus” que vol dir amic.
  “Spectaculum” vol dir espectacle
  “Amicorum spectaculum”: Vol dir espectacle dels amics.
  Valete!!

  Reply
 12. Joan Navarro

  Segons el que explica aquest article i mostra el vídeo promocional, com creieu que serà el main stage d’aquesta edició?
  – Tomorrowland és un festival de música electrònica que se celebra cada any.I ho millor de tot això es que canvia cada any el seu estil de música i la seva temàtica.

  Heu anat algun festival de música d’aquesta mena? A la vostra ciutat o a ciutats properes se celebra algun festival de qualsevol mena, no només de música?
  -Mai he anat a ningún festival de música electrònica. A Barcelona es celebra un festival molt gran que es diu “Barcelona Beach Festival” que es molt semblant la música, no he anat mai però m’agradaria anar.

  Digueu la vostra opinió sobre la utilització del llatí per donar noms a diferents agrupacions de gent i festivals diversos.
  – Hem sembla una tonteria posar-ho en llatí ja que no serveix per a res.

  I per a la gent de Llatí, analitzeu morfosintàcticament Amicorum spectaculum i digueu-ne el significat literal.
  -“Amicorum” és un genitiu plural masculí i el significa : dels amics
  -“Spectaculum” significa : espectacle.
  Tot junt significa: Espectacle d’amics.

  Reply
 13. Aitor

  Crec que l’espectacle pot estar relacionat d’alguna manera amb el circ per l’inici del video de promocio. Sobre aquesta no es dificil imaginar que pot estar rela cionat amb carpes i animals de circ.
  No he anat encara cap tipus de festival pero estic dessitjant tindre 18 anys per poder anar a aquest tipus de festival.
  Esta bé que utilitcin el llatí perque si volen donar un ambient de circ o antic la llengua més indicada és el llatí.
  “Ami corum” és un genitiu pluralmasculí i “spectaculum” és un nominatiu neutre, vol dir l’espectacle dels amics.

  Reply
 14. Saül Elvira

  Sincerament no sé com serà el main stage d’aquesta edició, ja que més d’una vegada he vist Tomorrowland per fotos, i cada edició seva té una temàtica o estil diferent.

  En el mau cas mai he anat a cap festival de música. No sé si a Badalona hi haurà algun festival d’aquesta mena, però a Barcelona si em sona haver vist anunciat uns més d’una vegada.

  Em sembla molt bé que s’hagi utilitzat el Llatí d’aquesta manera, ja que dóna com un estil més antiquat (igual que avui en dia l’anglès dóna un estil més modern però alguna manera).

  “Amicorum”: amics / genitiu plural masculí
  “Spectaculum”: espectacle / nominatiu singular neutre

  Reply
 15. Tania Mongares

  Pel cartell de l’espectacle, els dibuixos i la tipografia, la foto el més probable, és que tingui una decoració que intenta imitar a la d’un amfiteatre romà que és un feien els espectacles.
  Mai he tingut l’oportunitat d’anar encara que m’agradaria, ja que és el meu genera preferit. I sí que a Barcelona hi ha algun que d’altre festival d’aquest mena, però no d’aquestes dimensions, ja que és una referència mundial pels compositors i aficionats d’aquest gènere.
  Penso que és una gran idea incorpora llatinismes a coses quotidianes, com poden ser grups de música, festivals, etc. Ja que és una forma de no perdre una llengua que ha donat lloc a les actuals i és una forma de no perdre les nostres arrels o el nostre passat.
  “Amicorum” és un genitiu plural masculí, i “spectaculum” és un acusatiu singular masculí. Significa “espectacle d’amics”.

  Reply
 16. Mireia Valencia

  Tomorrowland és un festival de música electrónica, un dels més importants. Cada any té una temática diferent.
  Mai e anat a aquest festival, pero si que a Barcelona hi fan uns de semblants encara que amb un altre tipus de música i a aquests si que hi e anat.
  Em sembla bé que s’utilitzi el llatí en aquestes coses ja que aprenem i es un idioma base.
  Amicorum significa ” amics”
  Spectaculum ” espectacle”
  I tot junt vol dir ” espectacle d’amics”

  Reply
 17. Mireia Valencia

  Tomorrowland és un festival de música electrónica, un dels més importants. Cada any té una temática diferent.
  Mai e anat a aquest festival, pero si que a Barcelona hi fan uns de semblants encara que amb un altre tipus de música i a aquests si que hi e anat.
  Em sembla bé que s’utilitzi el llatí en aquestes coses ja que aprenem i es un idioma base.
  Amicorum significa ” amics”
  Spectaculum ” espectacle”
  I tot junt vol dir ” espectacle d’amics”

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *