Amazon i les Amàzones

Salvete!

Què és Amazon?

Amazon és una companyia nord-americana de comerç electrònic i serveis de computació en el núvol a tots els nivells, amb seu a la ciutat nord-americana de Seattle, a l’estat de Washington. El seu lema és and you’r done (traduït al català: “estàs preparat”). Va ser una de les primeres grans companyies a vendre béns a través d’Internet.

L’antic nom de l’empresa era Cadabra.com. No obstant això, necessitava un nom d’impacte, un nom que fos exòtic i misteriós al mateix temps. El nom havia de començar per la lletra A, per això Jeff Bezos es va posar a repassar en el diccionari totes les paraules que començaven per aquesta vocal fins a trobar la que, literalment, anava a canviar la seva vida. Va ser amor a primera vista. La paraula trobada era Amazon, ja que incloïa totes les característiques esmentades anteriorment. De fet es tractava d’una paraula coneguda per la majoria de la gent, al mateix temps exòtica i poderosa (és el nom del riu més llarg del món), i el més important de tot, començava amb A. Pot semblar estrany, però el lloc de comerç electrònic més gran del món, deu el seu nom a aquesta recerca duta a terme pel seu actual director general.

I remenant vaig trobar que el nom del riu Amazones prové de la mitologia grega. Orellana el va agafar del mite de les guerreres amazones d’Àsia i Àfrica, narrat per Heròdot i per Diodor.

Les amazones van ser una antiga nació llegendària de guerreres, en un país poblat per dones en els confins del món. Les llegendes semblen tenir una part real basada en les dones guerreres dels escites, però els grecs antics mai deixaren de sorprendre’s d’aquesta inversió dels rols clàssics. En un anticipat ús modern, la paraula fou emprada sovint per referir-se a dones fortes i independents, en contrast amb els estereotips convencionals de dones febles i passives.

Amazones. Johann Heinrich Wilhelm Tischbein (c. 1820) [Font: Wikimèdia commons]

 • Llegiu el primer enllaç que us he posat a sota del logo i digueu per què havia de començar per A el nom de la companyia.
 • Que va ser l’amazonomàquia?
 • En l’actualitat, què és un vestit d’amazona?
 • Heu utilitzat mai aquest servei de compra on line? Us havíeu adonat de l’origen del seu nom? Per què podem dir que no és una referència mitològica directa sinó indirecta?

Rafael Cantarero 4ESO

27 thoughts on “Amazon i les Amàzones

 1. Sebastián L, 4rt C1

  -Havia de començar per A per les búsquedes web ordenades alfabèticament, per a que sortís de les primeres.
  -L’amazonomàquia va ser un tema freqüent en l’antiguitat grega i romana que es representava en gots ceràmics, monuments o sarcòfags. Representen escenes de combat del poble de les amazones.
  -Vestit d’amazona a la actualitat vol dir vestit femení amb faldilles llargues per a muntar a cavall
  -Coneixia Amazon des de fa molt temps però mai el vaig utilitzar. El seu nom sempre m’havia sonat a referencia clàssica. Perquè no té molt a veure amb el orígen del nom.

  Reply
 2. Marco Moreira

  Tenia que començar però A el nom perquè fos mes fàcil la recerca alfabètica ja que la lletra A es la primera.
  L’ amazonomàquia va ser un tema iconogràfic freqüent en l’antiguitat grega i romana, que es troba representat tant en gots ceràmics com baix relleus de monuments o de sarcòfags.
  Els vestits d’amazona son per a festes una foto: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/2e/6d/b7/2e6db7f13f2faa58da576cdc003a9742.jpg
  No, no he utilitzat mai aquest servei de compra.

  Reply
 3. Biel Cussó

  Salve!!
  La paraula havia de començar amb a ja que la llista d’empreses, esta ordenada alfabèticament, i necessitava un nom, exòtic i familiar, que començes amb la lletra A.
  L’Amazonomàquia es la batalla entre els atenesos i les amazones que es commemora amb freqüència en un gènere artístic expressament dedicat a elles.
  Un vestit d’Amazona, és un vestit femení amb faldilles llargues per a muntar a cavall.
  En el meu cas, he comprat varies coses per Amazon, sobretot coses que no es troben amb molta facilitat i perquè és més comode.
  I no, no m’en havia adonat mai de la procedencia del nom, i és indirecta ja que no volien posar una referència clàssica, però indirectament està enllaçat.
  Vale!!

  Reply
 4. David Álvarez

  El nom de la companyia havia de començar per A perquè les cerques web estaven per llistes ordenades alfabèticament. Així la gent el podria veure més ràpid que altres companyies.

  L’amazonamàquia són escenes de combat de dones guerreres gregues o romanes i herois.

  Actualment un vestit d’amazona és un vestit femení amb faldilles llargues per a muntar a cavall.

  Sí, actualment he comprat moltes coses per Amazon, es molt fiable i arriba a casa molt ràpid.
  El recomano per a la gent que mai a comprat per internet,
  No, no m’havia fixat de l’origen del seu nom.
  És una referencia indirecta per que el nom no està escollit pel seu significat amb la mitologia com altres empreses, sinó que, perquè li va agradar al seu director d’empresa i començava per A.

  Reply
 5. Guillem Méndez Aura

  El nom havia de començar per A per sortir en els primers llocs de la llista de cerca, ja que aquesta s’ordena alfabèticament.
  Amazonomàquia vol dir, literalment, “la batalla de les Amazones” i és un tema iconogràfic freqüent en l’antiga Grècia i Roma. S’hi representen el mític poble de dones guerreres lluitant contra els grecs. Sovint s’hi representen herois com Teseu, Aquiles i Hèrcules.
  Actualment, un vestit d’amazones és un tipus de vestit femení amb faldilles llargues que serveix per a muntar a cavall.
  Crec que mai he utilitzat aquest cercador pot ser per què un dels principals atractius que té és la venta de llibres i jo no hi sóc massa aficionat a la lectura. També venen molta més varietat de productes però tot i així crec que mai he comprat utilitzant aquest web. Sí que m’hi havia fixat en que el nom del web no era inventat, si no que havien aprofitat una paraula. Doncs no té relació directa per què fa referència al riu i, el nom del riu, al poble de guerreres mítiques. Tot i que si que hi ha un matís en el fet de que el nom del web diu que volia ser exòtic i poderós, que és en certa manera com eren les amazones.
  Com a proposta, m’agradaria suggerir de fer alguna investigació per veure si hi ha alguna relació entre la cultura clàssica i el bàsquet.

  Reply
 6. Clara Campos Rovira

  Hola!
  Jeff Bezos buscava un nom que fos exòtic i misteriós al mateix temps, que resultés familiar i que transmeti una sensació de poder. Sobretot que comences per la A, per a la recerca web per llistes ordenades alfabèticament.
  La amazonomaquia, literalment «el combat de les amazones», és un tema iconogràfic freqüent en l’antiguitat grega i romana, que es troba representat tant en gots ceràmics com baixos relleus de monuments o de sarcòfags. Es tracta d’escenes de combat d’aquest poble mític de dones guerreres amb els grecs.
  En l’actualitat un vestit d’amazones és una dona que munta a cavall.

  Jo sí que he utilitzat Amazon per comprar i mai m’havia fixat en el seu nom.
  Crec que és una referència mitològica indirecta, ja que Bezos va posar el nom d’Amazon per el riu més llarg del món i no perquè tingués a veure amb la mitologia grega.

  Reply
 7. Albert Nuñez

  Salve!
  Aquest bloc esta bastant interessant ja que explica la relació del nom d’ “Amazon” i la cultura clàssica. Com diuen al bloc, el nom Amazon te relació amb el riu més gran de tot el món i segons la cultura, allà es van lliurar moltes batalles entre pobles d’Àsia i Àfrica. Amazon comença per la lletra “A” ja que es la primera lletra del abecedari i sortiria primer a les cerques d’internet.
  Parlant una mica sobre la relació amb la cultura clàssica parlarem de l’amazonomaquia. L’amazonomaquia es tracta d’escenes de combat d’aquest poble mític de dones guerreres sobre els grecs.
  Una pregunta esmentada parla sobre que es un vestit d’amazona i actualment aquests vestits estan compostes per faldilles i serveixen per muntar a cavall.
  Tornant una altre vegada amb l’Amazon i amb la pregunta proposada, jo no he comprat ni he utilitzat mai Amazon ja que no m’agrada comprar coses per internet, prefereixo comprarles físicament al moment. No m’havia plantejat mai que Amazon tenia alguna relació amb el riu amazones i la seva referencia clàssica de les lluites de les dones guerreres. Es una referencia clàssica indirecta perquè a simple vista no penses que tingui alguna relació clàssica però buscant pots trobar que hi ha relació.
  Aquest ha sigut el meu comentari.

  Reply
 8. Adrià Morales Roig

  La gran companyia Amazon deu el seu nom a el fet de que Jeff Bezos busqués una paraula que comences per la lletra A, que sigui forta i tingui poder.
  La mazonomàquia tracta de escena de lluita de dones guerres amb els grecs. Aquesta paraula literalment significa:”el combat de les amazones”.
  L’ amazona és un gènere de lloros de la zona neotropical, incloent Mèxic i les illes del Carib.
  La major part dels membres del gènere són predominantment de color verd. S’alimenten principalment de llavors, nous i fruites, completant la dieta amb fulles verdes. S’utilitzen les seves plomes per fer vestits.
  Jo si havia utilitzat aquest servei “online”, he comprat alguns videojocs. Mai m’havia adonat de que la empresa Amazon pugues tenir alguna referència clàssica.
  Bon article!

  Reply
 9. Víctor García García

  El nom de la companyia havia de començar per la lletra A perquè coincidís amb les recerques web a partir d’una llista ordenada alfabèticament.
  L’amazonomàquia és un gènere artístic que commemora la batalla entre els atenesos i les amazones que va començar gracies al novè treball que va imposar Euristeu a Heracles, en el que tenia que aconseguir el cinturo de la reina amazona Hipòlita.
  Un vestit amazona he trobat que és una dona que munta a cavall o bé un vestit femení amb faldilles llargues per a muntar a cavall.
  Si que he utilitzat aquest servei de compra “on line”. No sabia la història de com Jeff Bezos va posar el nom a la companyia però el nom Amazon si que hem recordava a les Amazones de la mitologia grega.

  Reply
 10. Claudi Sole

  1- Llegiu el primer enllaç que us he posat a sota del logo i digueu per què havia de començar per A el nom de la companyia.
  -Per les recerques web per llistes en ordre alfabétic.
  2-Que va ser l’amazonomàquia?
  -L’amazonomàquia és un tema iconogràfic grec i romà que representa escenes de combats de dones guerreres.
  3-En l’actualitat, què és un vestit d’amazona?
  -És un vestit de falda, normalment molt llarga, que usen algunes dones para muntar a cavall.
  4-Heu utilitzat mai aquest servei de compra on line? Us havíeu adonat de l’origen del seu nom? Per què podem dir que no és una referència mitològica directa sinó indirecta?
  -Sí que he usat aquest servei per comprar llibres (els de l’escola) i productes electrònics. Ja havia intuït l’origen. Perque ”amazon” es refereix al riu amazones, que no és una referència mitològica però té mites relacionats.

  Reply
 11. Marta Calvo

  La veritat és que m’ha semblat curiós aquest article ja que no en tenia ni idea dels seus orígens i tampoc m’ho havia plantejat mai, responent a la teva primera pregunta, Jeff Bezos va escollir que el nom de l’empresa comences per A perquè les llistes de cerca per internet estaven ordenades alfabèticament.
  La amazonomàquia és literalment “el combat de les amazones”, és un tema iconogràfic freqüentment a l’antiguitat grega i romana, que es troba representat tan en vasos de ceràmica com en els baix relleus o en els sarcòfags. es tracta d’escenes de combat d’aquest poble mític de les dones guerreres sobre els grecs, i tot amb els deus següents:
  Teseo, que va capturar a la seva reina Hipólita ( o Antípode segons alguns autors), Aquiles, triomfant sobre Pentesilea davant de Troya o inclús Heracles.
  Els vestits de amazones són vestits que portaven les dones quan muntaven a cavall, aqui us en deixo un exemple: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/bb/c3/16/bbc31642eb7d5db03d40ca8b55752c05.jpg
  La veritat és que aquesta web de compra online s’utilitza molt, jo mateixa puc dir que te articles electrònics tan de marca com Apple, Sony … com articles que no són tan coneguts o inclús de la seva pròpia marca “amazon basics”, per exemple els carregadors per iphone o per altres mòbils d’ “amazon basics” estan certificats per la marca del telefon i aixi es pot utilitzar i no haver de comprar un carregador de la marca del telefon en el cas dels mòbils d’Apple. També es poden trobar altres articles com fundes, disfresses…

  Reply
 12. Martina Camps

  Amazon havia de començar per a perquè aixi quan la gent busques per internet o trobes de seguida perquè la a es la primera lletra de l’abecedari i aixi surtis de lo primer.
  La batalla entre els atenesos i les amazones es commemora amb freqüència en un gènere artístic expressament dedicat, l’amazonomàquia, com en els frisos del Partenó.
  Amazon es el nom del riu més llarg del món i el més important i prové de la mitologia grega.
  la paraula es feia servir per referir-se a dones fortes i independents, i no com deien de que les dones eren febles i passives.
  Algun cop jo si que he comprat per amazon i la veritat que mai m’havia parat a pensar de on venia aquest nom.

  Reply
 13. Arnau Luque

  Salve!
  El nom de la companyia amazon havia de començar per la lletra A per ser de les primeres pàgines que et sortirien en el buscador quan busquessis per llistes ordenades alfabèticament .
  La amazonomàquia etimològicament vol dir “el combat de les amazones”. Aquest era un tema molt usual gravat en els gerros, sarcòfags o en monuments de l’antiga Grècia o Roma. La amazonomàquia va ser el combat que es va dur a terme entre les amazones, antigues dones guerreres i els guerrers atenesos.
  Per trobar exemples d’aquests gravats ens hem d’anar per exemple Tesoro (Grecia), al temple d’Apol·lo o a l’ altar de Pérgamo.
  El vestit d’amazones es un tipus de vestimenta que s’utilitza per a cerimònies importants com casaments o enterraments. Es compon de una faldilla llarga, una petita jaqueta i un barret pla.
  Diem que aquesta es una referencia clàssica indirecta perquè el nom no està posat expressament per les antigues dones guerreres, si no fent referencia al riu Amazones.
  No era conscient de que el nom d’amazon feia referencia a aquestes antigues guerreres i mira que moltes vegades he comprat en aquesta pàgina… Haurem d’estar més atents!

  Reply
  1. Teresa Devesa i Monclús

   Veig que les primers preguntes les teniu clares, excepte alguns ue us heu despistat amb el vestit d’amazona.
   Destaco sobretot les explicacions de la referència clàssica que no tots heu entès o respost, especialment les del Guillem i la Clara.
   Finalment, recullo la interessant proposta de recerca del Guillem. Sovint hem parlat del futbol i, de fet, tenia intenció de demanar-li una recerca al Jhon, però ha trobat un tema més interessant i de collita pròpia. Doncs ja és hora que ens dediquem a l’esport per excel·lència de la nostra ciutat. Si busques, Guillem, segur que hi trobaràs força referències clàssiques. Us heu parat a pensar com s’anomena del pavelló de la Penya? Hi ha molts pavellons, als EEUU també, amb el nom d’Arena, ¿d’on prové el terme? Els noms de bàsquet italians no tenen pèrdua…: mens sana, virtus, fortitudo,… I els grecs? D’on és el club Sícoris i per què s’anomena així? És possible que aquí hi trobis alguna referència clàssica indirecta. Caldrà repassar també logos, lemes, himnes… Tens un camí molt interessant per recórrer, et felicito per proposar-lo.

   Reply
 14. mariasorribes

  Salve!
  El perquè del nom d’Amazon es troba per raons comercials, ja que escollir aquesta lletra aporta beneficis com que és la primera lletra que surts quan busques alfabèticament.
  L’amazonomàquia av ser un terme molt utilitzat en l’antiguitat grega, que consisteix en el combat d’unes dones guerreres muntant a cavall que lluiten contra els atenesos.
  Un vestit d’amazona és un tipus de vestimenta que utilitzen les dones a l’hora de muntar a cavall.
  Aquest nom el va posar el seu creador, i té una referència indirecta perquè ell pensà amb el riu Amazones i no en mitologia grega, encara que el nom del riu sigui d’origen mitològic.
  Sí, aquest servei el va utilitzar la meva mare per comprar-me unes pantufles de les emoticones i una funda per al meu mòbil , la veritat que el nom dona seguretat als clients a l’hora de comprar-hi online.
  Jo pensava que el nom venia del riu perquè és una de les botigues online més gran que existeix.

  Reply
 15. Maria Argudo

  Salve!
  El nom de la companyia Amazon havia de començar per la lletra A perquè és la primera lletra de l’abecedari i en el buscador et surt la primera.
  La amazonomaquia significa era un tema freqüent en l’antiguitat grega i romana, que representava gots de ceràmica com en el sarcòfags. Es tracta d’escenes de combat d’aquet poble mític de dones guerreres amb els grecs. Un vestit d’amazona en l’actualitat és un vestit femení amb faldilles llargues per a muntar a cavall.
  Coneixia ‘Amazon des de fa bastant temps pero mai he fet compra online. és una referència mitològica indirecta perquè no volien posar una referència clàssica.

  Reply
 16. Aina Ortega

  Salve!

  -La paraula havia de començar per a per què la llista d’empreses estava ordenada alfabèticament, per tant així sortia la primera.
  -L’Amazonomàquia es la batalla entre els atenesos i les amazones que es commemora amb freqüència en un gènere artístic expressament dedicat a elles.
  -A l’actualitat el vestit d’amazones és un vestit de dona que s’utilitza pera muntar a cavall.
  -Se de moltes persones que utilitzen aquest mètode de compra online, però jo mai l’he utilitzat personalment, no m’agrada comprar per internet. Mai m’havia parat a pensar en el nom però ara que m’hi fixo i ho relaciono tot li aporta grandesa, més de la que té. És una referencia indirecta per què el nom no està escollit pel seu significat amb la mitologia com altres empreses, sinó que, perquè li va agradar al seu director d’empresa i començava per A.

  Reply
 17. Ainhoa Fernández

  Salve!
  -Responent a la primera pregunta, he de dir que aquesta pàgina online havia de començar per la lletra A, ja que es la primera lletra de l’abecedari i d’aquesta manera és més fàcil que al cercador quan possis la lletra A et surti la pàgina online Amazon.
  -L’amazonomàquia va ser un tema freqüent en l’antiguitat grega i romana que es representava en gots ceràmics, monuments o sarcòfags. Representen escenes de combat del poble de les amazones.
  -Actualment un vestit d’amazona és un vestit femení amb faldilles llargues per a muntar a cavall.
  -Si, moltes vegades he utilitzat aquesta pàgina on line per fer tot tipus de compra, em sembla molt còmoda i molt ràpida i penso que és indirecta ja que crec que no volien posar una referència clàssica, però indirectament està enllaçat amb el tema de les Amazones.

  Reply
 18. Nayara Egea Ruiz

  -Llegiu el primer enllaç que us he posat a sota del logo i digueu per què havia de començar per A el nom de la companyia? Havia de començar per la A perqué era la primera lletra del abecedari i en el buscador et surt la primera.
  -Que va ser l’amazonomàquia? Era un tema freqüent de l’antigitat grega i romana.
  -En l’actualitat, què és un vestit d’amazona?En l’actuilitat un vestit d’amazona és un vestit femení amb faldilles llargues per poder muntar a cavall.
  -Heu utilitzat mai aquest servei de compra on line? Us havíeu adonat de l’origen del seu nom? Per què podem dir que no és una referència mitològica directa sinó indirecta? Jo coneixia amazon pero mai havia fet cap compra per aquí? És una referència mitològica perquè no volien posar una referència clàssica.

  Reply
 19. Lara Martínez

  -El nom d’Amazon havia de començar per la lletra “A” per una estratègia comercial, és a dir, estava pensat per quan la gent busqués a la xarxa ja que les pàgines estaven ordenades alfabèticament.

  – L ’amazonomàquia literalment vol dir “el combat de les amazones”. Les amazones foren una antiga nació llegendària de guerreres o un país contemporani poblat per dones en els confins del món. Actualment és una paraula per referir-se a les dones fortes i independents.

  -Un vestit d’amazona és un vestit que les dones es posen per muntar a cavall.

  -Sí, he comprat online per aquesta pàgina ja que és molt barata i segura. No sabia res del perquè del nom, però és interessant. Crec que es pot considerar indirecte perquè el creador no va pensar en la mitologia, sinó en el riu.

  Reply
 20. Claudia Castro

  Salve!
  El nom de l’empresa havia de començar per A perquè en alguns buscadors les pàgines web apareixen ordenades alfabèticament.
  L’amazonomàquia és la representació d’escenes de combat entre les dones guerreres i els atenesos en figues de ceràmica, sarcòfags i monuments.
  Els vestits d’amazona són aquells que portaven les dones que muntaven a cavall.
  He utiliitzat Amazon varies vegades, encara que mai m’havia parat a pensar el seu origen. Seria una referència indirecta perquè no es va escollir per el seu origen clàssic, sinó perquè recollia les característiques que buscava el director.

  Reply
 21. Marta Capitán

  Salve!
  El nom d’Amazon havia de començar per la lletra A per que d’aquesta manera quan busquessis els noms de les empreses et surten alfabèticament, per tant seria unes de les primeres en aparèixer.
  La paraula amazonomàquia fou emprada sovint per referir-se a dones fortes i independents que lluitaven contra els atenesos.
  Un vestit d’amazona en la actualitat es un vestit que porten les dones per mutar a cavall.
  Si que he utilitzat Amazon alguna vegada per comprar varies coses, mai m’havia donat conte del seu nom i sincerament mai m’he interessat massa en ell ni m’he fixat. És indirecta per que fa referencia al riu Amazones.

  Reply
 22. Claudia Tello

  SALVE!!!

  Jeff Bezos va voler fundar la seva companyia amb el nom d’Amazon començat per A perquè així estaria a l’inici de les llistes ordenades alfabeticament quan busques alguna cosa a Google.
  El significat literal d’amazonomàquia és: “la batalla de les Amazones”. Coneixem a aquest mot com un tema freqüent en l’antiga Grècia i Roma, i com diu el seu propi significat representa el combat de les dones guerreres a l’amazones, contra els grecs, que d’alguna forma avui dia,simbolitza una figura de la dona forta i valenta.
  Actualment, un vestit d’amazona és un vestit per a dones utilitzat per muntar a cavall.
  Sí, l’he utilitzat un parell de vegades. Sobretot crec que és una web de compra virtual on es poden obtenir tot tipus de productes i a un preu assequible. A priori, no m’havia adonat del significat que s’amagava derrere la paraula “amazon” tot i que sí que em venia una sensació d’exotisme, no m’havia preguntat sobre aquest. D’alguna forma, és una referència motològica indirecta, ja que fa referència al riu, situat al costat on es realitzaven les batalles mítiques antigues.

  Vale!!!

  Reply
 23. Aitor

  El nom de l’empresa havia de començar per A perquè les pagines web s’organitzem alfabèticament al buscador.
  Amazonomàquia es el nom que rep les guerreres amazones d’Àsia i Àfrica.
  Un tipus de roba per muntar a cavall femenina.
  Mai he utilitzat aquest lloc per comprar res, m’imaginava que el seu nom provenia del riu però no sabia quina relació hi havia, podem dir que es una referència indirecta perquè el nom es copiat d’un riu, y es aquest riu el que si te l’origen del seu nom basat en la mitologia.

  Reply
 24. Pol Fernández

  Salve!

  La companyia havia de començar per la lletra A, ja que les cerques a la web estan ordenades alfabèticament, i aleshores la seva pàgina seria de les primeres a sortir.
  És un tema iconogràfic, freqüent a l’antiga Grècia i Roma.
  És un vestit femení amb faldilles llargues per a muntar a cavall.
  No l’he utilitzat mai, però els meus pares sí.
  No m’havia adonat de l’origen del seu nom.
  És una referència indirecte ja que es refereix al riu Amazones i no directament al mites de l’antiguitat.

  Vale!

  Reply
 25. Saül Elvira

  ·Havia que començar amb A perquè era la primera lletra de l’abecedari i així resultaria una receca més fàcil a l’hora de buscar-lo.
  ·L’Amazonomàquia és la batalla entre els atenesos i les amazones.
  ·És usat per les dones que munten a cavall de costat. Consta d’una jaqueta i una faldilla llarga fent joc o, de vegades, d’un drap col·locat sobre els calçons i les botes.
  ·Mai he utilitzat aquest servei. I és indirecte, ja que n volien fer una referència clàssica.

  Reply
 26. Mireia Valencia

  El nom tenia que començar per A perquè es la primera lletra del abecedari i la més fàcil de trobar en un cercador ja que surten per ordre alfabètic.
  Jeff Bezos volia una paraula misteriosa i exòtica i així ho va fer.
  La Amazonomàquia es el combat de les amazones, tema icnogràfic greg i romà.
  Un vestit de Amazona és un vestit que s’utilizta per muntar a caball.
  He utilitzat aquest servei i mai mi habia donat compte de el perquè a aquest nom.

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *