Qui sóc

Sóc l’Arnau Lario Devesa, alumne de Clàssiques de l’INS Premià de Mar, i aquest és el meu Treball de recerca -tutoritzat per la professora de Grec i de Llatí Margalida Capellà Soler– al  qual analitzo la situació de la reconstrucció històrica actual a Catalunya, a més de comparar-la amb els festivals existents. Aquest treball no em ve totalment de nou, sinó que m’inspiro en la meva pròpia experiència en la matèria.

Des de fa 6 anys participo al festival Magna Celebratio de Badalona, i aquest any m’he unit al grup Barcino Oriens de Barcelona, des d’on puc participar a molts altres recreacions, que treballaré més a fons. El fet de viure i veure la recreació històrica des de dins m’ajuda a forjar-me una opinió més objectiva i, naturalment, em facilita la feina en aspectes acadèmics com l’esmentat Treball de Recerca. A més, en entrar en un grup de reconstrucció històrica, he descobert un món on els fanàtics del món romà comparteixen coneixements i experiències entre ells, de manera amistosa i, fins i tot, fraternal. El seu nexe d’unió és les ganes de divulgar tota la seva cultura al  públic que se’ls acosta als diferents festivals on participen, de manera que solen participar-hi de manera desinteressada.

10410539_594494390647578_4355717096189252782_n

  Primer pla meu, vestit de legionari. Foto  del Facebook

Pel que fa a la meva opinió personal, crec que la reconstrucció històrica és una bona manera de fer arribar a la gent la idea que la història no és avorrida i inútil, sinó tot el contrari, que és una bona manera d’entendre qui som i per què som aquí. A més, fa que la gent apassionada per la història pugui gaudir de la seva afició de manera amena al mateix temps que la comparteix amb els curiosos amb ganes de conèixer el vessant més personal del món antic.

Per tots aquests motius, he decidit fer aquest treball, i espero que, en un futur (o, quan es llegeixi això, un present), aquesta feina doni a conèixer les vicissituds d’una activitat alhora lúdica i didàctica com és el fet d’explicar què va passar en aquell mateix lloc molts segles enrere.

Participació d’un servidor a les Jornades Romanes de Barcelona

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 
Go to Top