XTECBLOCS torna a funcionar

Benvolguts i benvolgudes, alumnes i seguidors de El Fil de les Clàssiques  (i també d’Aracne), us faig saber que el bloc no s’ha actualitzat en dies ni ha funcionat per manca de servei de Xtecblocs. No us puc explicar el perquè ja que ni jo el sé. Va desaparèixer el divendres i ha tornat sencer ara, anit ho va fer Aracne. Silenci. Cap explicació. Estic tan enfadada i em sap tan de greu per vosaltres que necessitàveu accedir-hi ara més que mai, ja que hem tancat avaluació, que estic preparant les maletes, tot i que crec en el servei educatiu dels blocs i que un bloc d’educació ha d’estar hostatjat a la XTEC. 

Ho sento molt. 

15 thoughts on “XTECBLOCS torna a funcionar

 1. Alissa Komarova

  Hola MArgalida,
  doncs si, la veritat esque jo estic molt enfadada, aixo et quita la ilusió de fer l’exericici i de comentar, perque una persona no té tot el dia per estar sentada davant de l’ordenador esperant si apareix o si funciona o no alguna cosa, sobretot perque jo per exemple treballo.
  El fil va super lent, i despres de esperar mitg hora que s’obri no s’obra, perdo hores de treball.Lo que podria fer en clase, no ho puc fer, ho tinc que fer en casa, és com si no fes res.
  Al final de la avualuació per culpa del mal funcionament del fil no he acabat la avaluació!
  VAYA TELAAA!!

 2. Coty

  Ave Lida!
  No cal que et disculpis, no ha estat culpa teva.
  La veritat és que això dels blocs és una manera de treballar molt novedosa i encara tindrà els seus errors obviament, però justament a finals d’avaluació que no ens funcionin els blocs ha estat una falta d’atenció bastant greu. Sobretot pel que ens ha suposat: treballs incomplerts, ens afecta a la nota i a tu per avaluar, etc. Al llarg de tot el trimestre també ens ha passat, però són coses que es poden entendre; ara bé, a final d’avaluació que és quan de veritat més ho necessitem i sense cap explicació és per enfadar-se una mica, i perquè, a més, es tracta d’un bloc d’educació, d’una escola, uns blocs que es necessiten molt més que d’altres que hi ha per Internet i que segurament funcionen la mar de bé.
  Per sort el Moodle sí que ens funcionava i hem pogut fer altres exercicis, però també ens ha afectat en aquest treball la falta dels blocs. Jo per exemple havia de posar un enllaç d’un comentari i no ho he pogut fer i altre gent no sabia ni com accedir-hi si no era a través d’El Fil.
  Bueno, a veure si d’una vegada per totes podem gaudir d’un servei amb moltes menys faltes com aquestes!
  Vale!

 3. Irena

  Ave.
  Això de no funcionar bé el bloc, ja ens havia passat més d’un cop. Espero que no pasi més, ja que ni nosaltres i la professora podem estar tant de temps sense informàtica, ja que perdem temps i a més tenim la majoria de les classes aquí i d’aquesta manera sense tenir-ne s’ens acumula tota la tasca digital.
  No és només el bloc, també és aracne i fins i tot el moodle.
  Aquest cap de setmana vaig intentar entrar per acabar de fer algunes coses que tenia present per la primera avaluació, i no ho vaig poder fer.
  Bueno, si no haguès aquests problemes de conexió, no aniríem tant atrassats amb la feina.

  Durant tot el trimestre, hem après molt per vía digital i per llibres.

  vale!

 4. Irena

  Ave.
  Això de no funcionar bé el bloc, ja ens havia passat més d’un cop. Espero que no pasi més, ja que ni nosaltres i la professora podem estar tant de temps sense informàtica, ja que perdem temps i a més tenim la majoria de les classes aquí i d’aquesta manera sense tenir-ne s’ens acumula tota la tasca digital.
  No és només el bloc, també és aracne i fins i tot el moodle.
  Aquest cap de setmana vaig intentar entrar per acabar de fer algunes coses que tenia present per la primera avaluació, i no ho vaig poder fer.
  Bueno, si no haguès aquests problemes de conexió, no aniríem tant atrassats amb la feina.

  Durant tot el trimestre, hem après molt per vía digital i per llibres.

  vale!

 5. Anna Salas Tarré

  Jo crec que no està gaire bé això que està passant amb el bloc ja que si se’ns està demanant tantes feienes digitals hem de poguer-hi accedir, tot i que penso que tot això també en té la culpa el dependre tant d’internet i del fil, aracne, moodle, etc, ja que a la que ens falla internet no tenim gaire més cosa a fer, jo moltes vegades no porto el llibre confiant-me en que anirà bé el bloc i podré treballar directament des d’aquí.
  Esperem que a partir d’ara funcioni i sinó Margalida et recomani que com has dit al article fagis les maletes i traslladis tot això. I amb aquests errors també hauries de doanr-te compte de que no tota la feina es pot fer al bloc sinó mira el que passa! Opto pel moodle, és per on més s’aprén, tot i que el llibre, el full i el paper mai està de menys i sempre ha funcionat!

 6. Margalida Capellà Soler Post author

  Em sembla, Anna, que tota la feina no és al bloc però sí els enllaços. Els de primer i de quart han espavilat i han fet la feina tot passant del bloc. Es pot accedir al Moodle directament i a hores d’ara ja ho hauries de saber i al Google maps també. A més encara espero la feina en paper de les traduccions del llibre de llatí i les dues primeres unitats en paper del llibre de grec. Si ens vàrem canviar de l’aula a informàtica va ser perquè vosaltres ho vàreu demanar, jo no ho tenia programat per a vosaltres i va ser amb la condició de treballar també amb el llibre; per tant el llibre i el diccionari sempre s’han de portar i els deures fets en paper o digital també. Qualsevol excusa no és vàlida i has tingut tot un trimestre per fer la feina. És cert que xtecblocs aquest cap de setmana ens ha fet la guitza, a mi també; però cadascú ha d’assumir la seva part de responsabilitat i no només quan hi ha notes pel mig.

 7. Laura Galán

  Ave!
  En primer lloc, jo penso que tens tota la raó per estar enfadada. Ha sigut un estrés total no poder acabar les activitats pendents que són importants i formen part de la nostra nota final. Espero que es prenguin les mesures necessàries perquè no ens tornem a veure en aquesta situació tan desesperada.
  Treballar amb el moodle i el blog és una part essencial de grec i llatí. Per lo tant, cada cop que no podem entrar es com si la nostra assignatura es quedés coixa. Naturalment que podem fer classe, però les competències digitals formen part de la avaluació. Aprenem i participem d’una manera més dinàmica, som més independents i tot i que puguin haver aspectes del tema que dificultin el nostre ritme durant el trimestre, sempre trobem algun apunt a comentar o a fer, que estigui relacionat i que ens permeti tirar cap endavant.

 8. El-Mekki Hali Al-Kassir

  Hola Margalida!!

  Des de el meu punt de vista:

  El bloc per a mi es molt útil, perquè es el mètode que tinc per assolir els coneixements impartits en classe, sortides, pel·lícules…etc. A traves d’ell podem seguir la classe si estem malalts, o reprendre el fil quan el perdem, quan necessitem repassar per un examen, quan necessitem fer exercicis de traducció per a millorar…etc. I per moltisimes coses més.
  La feina mai s’ha de deixar per a ultima hora, perquè poden passar IMPREVISTOS com aquest, jo e apres la lliçó. Perquè com molt de vosaltres jo m’hi jugava molt aquest cap de setmana i per desgracia no ho e pogut fer, Peró igualment ho haure de fer si vui reprendre el fil i si vui superar la segona avaluació. La feina s’ha de fer quan toca o el mes aviat possible, per a que així la Margalida pugui posar-nos nota sobre la tasca encomanada.
  Escric IMPREVISTOS perquè es el que a passat, ningú comptava amb que el bloc es penjaria des de el divendres i que tornaria el dimarts, i molta gent s’ha tingut que fotrà perquè no podia accedir-hi, Peró no nomes el alumnes que som els principals afectats sinó la nostra tutora, la Margalida i moltissima gent de fora, d’altres centres que utilitza’n el nostre bloc per a treballar, i vui remarcar que aquest bloc a estat creat per a ser una eina mes per a la nostra educació, en el qual i han molts esforços posat tan com de la tutora com l’esforç de l’alumne.
  Ja que la Margalida fa el esforç de posar-nos en el bloc, el que ja a explicat a classe ho el que esta escrit al llibre, quan no te cap necessitat de fer-ho perquè te altres coses a fer. Així que si ho fa, es perquè a la gent que li costa més entendre-ho pugui aclarir-ho i assolir els aspectes ensenyats en classe, i els alumnes que no els hi costa assolir aquest coneixement poden pujar nota i lo únic que ens demana la Margalida es que deixem constància de aquest coneixement assolit mitjançant comentaris els articles.
  No va ser culpa d’ella que el bloc es penges, ni molt menys que la feina no estigui feta, tots em de agafar la nostra part de culpa i ser responsables. Això podria haver passat aquest cap de setmana com qualsevol altre, i segurament tornara a passar però torno a repetir que no serà ni per culpa de la tutora ni dels alumnes, sinó del servidor XTEC, que cau cada tres per quatre. No ens queda altre que aguantar, es una eina nova que cada vegada s’esta estenent cada cop més i que es normal que tingui els seus errors, però estic segur que hi ha gent darrere que hi treballa per solucionar-ho, hi que hi hagi un bon funcionament.

  P.D: La persona que li agradi el mètode tradicional, de bolígraf i paper endavant, jo li dono el meu suport per a que l’utilitzi, però n’hi ha d’altres que preferim, el bloc, moodle, aracne, google maps…etc. Perquè crec que es mes practic, mes didàctic, mes eficient, mes educatiu…etc. Que no pas el bolígraf i paper.

  El-Mekki Hali Al-Kassir 2nd Batxillerat.

 9. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Mekki, per la teva sinceritat. L’inconvenient de treballar en xarxa, ja el pateixo sovint, és que un ha d’estar preparat davant la frustració que suposa que no hi hagi Internet o que l’ordinador no ho tingui tot. Els avantatges, però, són molts.

 10. Erik Oliveras Sanchez

  Donç si que ja era hora. Era una #$€@# no poder-hi entrar a les clases d’informatica…
  Esperem que no torni a pasar!

 11. lina

  Ave Lida!
  La veritat es que com a conseqüència del tancament temporal del bloc,hem tingut moltes dificultats i també tota la feina ha quedat endarrerida, sento que estiguem passant per això i espero que tot es solucioni molt ràpid i que no hi hagi cap mena de problema més endavant, perquè el bloc és una eina de treball molt important però amb tantes dificultats crec que no avançarem mai!
  espero que en la segona avaluació que ja ha començat, el funcionament del bloc vagi bé!
  vale!

 12. Anna Salas Tarré

  Margalida, abans de res dir que mai mai mai he dit que el bloc no serveixi per a res, AL REVES I HO SABEM TOTS! L’ÚNIC que vaig voler dir i alumillor no es va entendre bé va ser que depenem molt del bloc i quan ens falla tenim la sensaió de que no tenim font d’informació on accedir, a demés estavem tots enfadats amb xtecblocs el darrer cap de setmana ja que era un cap de setmana important per a nosaltres i necessitavem coementar. Ja vaig dir que el moodle per mi és per on més treballo i es pot comprovar i a mi em funciona d’allò més bé!
  En quant al bloc, aquest trimestre ens ha fet la guitza en algunes ocasions perquè sovint no funcionava per això et deia que et canviessis a àgora.
  Per res del món i em disculpo si ho vas entendre així, vaig despresigiar la teva feina. Sempre t’he agraït i he elogiat el teu treball i el teu esforç i sobretot les teves ganes, la teva paciència i el teu temps dedicat en quant al nostre aprenentatge, perquè si hi ha alguna aprofessora en aquest centre que sempre es preocupa pels alumnes i els anima i els dóna suport fins al final per aprovar, millorar i treure bona nota, aquesta has sigut tu.
  De nou em torno a disculpar si ho vas entendre malament, però t’asseguro que mai he dit que això no serveixi, perquè com tu ja saps, anava enderrerida amb la cultura i gràcies a tot això estic millorant.

  Així que aquí ho aclaro i us animo a tots els bloceros a seguir treballant!

 13. Toni Moreno

  Buf per fi funciona! Després de varis dies per fi puc comentar. Però sincerament espero que només sigui un petit parèntesi dins del bon funcionament dels blocs, perquè seria una gran llàstima que tinguessis que tancar el bloc per culpa d’això. El bloc és molt útil, i a més, el millor és que, com diu tothom, no és només útil per nosaltres, sinó per a tothom.
  Només queda creuar els dits i esperar que els blocs funcionin!

 14. Margalida Capellà Soler Post author

  Anna, disculpes acceptades. Tens raó Xtecblocs no ens dóna el servei que necessitem, m’hauré de plantejar, tot i que em dolgui, buscar un altre servei; però Àgora és per al Moodle. El nostre Moodle el tenim a Fobos, el curs passat ens va fer la guitza però ara per ara funciona bé.

  Si us fixeu bé quanta terminologia grega al servei telemàtic de la Xtec i, fins fa dos dies, no podíem escriure en grec a Aracne!

 15. Eric Sánchez Malé

  Salve!

  Vaig tenir problema a l’hora de penjar el video de les lletres gregues, ja que el fil no anaba i vaig tenir que accedir via google al moodle.
  Estic d’acord amb que ens hem d’adaptar a les noves tecnologies però si totes van així…
  M’agrada molt i veig molt útil fe servir blocs, espero que segueixi funcionant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *