“L’hora del lector”, ben clàssica!

L’hora del lector és un programa setmanal del Canal 33 presentat i dirigit des del 2007 per Emili Manzano. Divendres passat (9 d’octubre de 2009) va entrevistar el professor i amic Jaume Pòrtulas, catedràtic de Filologia Grega de la Universitat de Barcelona i autor de l’estudi Introducció a la Ilíada, entre la història i la llegenda, publicat a la Fundació Bernat Metge, pel qual fa poc ha rebut el Premi Nacional de Literatura. La Valèria Bergalli i el Víctor Amela van comentar les novetats literàries i van fer interessants recomanacions entre l’allau de llibres publicats sobre Hipàtia d’Alexandria, arran de l’estrena de la pel·lícula Ágora d’Alejandro Amenábar, i el programa s’acabà amb l’actuació de Tornasol amb llatinisme inclòs!.

Aquí teniu el primer capítol del llibre premiat del doctor Jaume Pòrtulas, per gentilesa de l’Institut Cambó que us ben animarà a llegir-ne la resta.

Us recordo que dimecres anirem a veure Ágora! Ja en tinc ganes!

2 thoughts on ““L’hora del lector”, ben clàssica!

 1. Teresa Devesa i Monclús

  Quins records em porta escoltar les disertacions del Jaume Pòrtules, admirat professor de la Facultat. Em sembla veure’l explicant-nos mitologia, amb el mateix convenciment amb què ara parla de literatura homèrica.
  Reitero la meva enhorabona pel premi, Jaume. Per molts anys!

 2. Alissa Komarova

  Que interesant!
  És un professor de la universitat de Barcelona!Doncs el felicito pel premi!

  encara no he vist la pel.licula de Àgora, segur que és super entretinguda.

  🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *