Veredicte dels premis Auriga 09

index_r1_c1

La revista Auriga, l’única publicació en català dedicada a la divulgació del llegat grecoromà a Catalunya, ja ha fet públic el veredicte de l’edició número XVII dels premis que convoca anualment, adreçats a l’ensenyament secundari dels territoris de parla catalana. Els premis Auriga guardonen professors i alumnes i, alhora, contribueixen a divulgar la tradició grecoromana en català. A l’IES Cristòfol Ferrer hem estat afortunats: el 2005 amb el premi Núria Tudela i Penya amb l’excel·lent treball d’Alba López, Astèrix més que un còmic, i en la passada edició amb el Didascàlia 2008 amb el nostre bloc d’aula El Fil de les Clàssiques.

“El premi Didascàlia, d’experiències docents, al qual poden optar els treballs o projectes realitzats per professors a les aules, ha estat concedit al professor Ramon Torné i Teixidó, de l’IES Matadepera, per la seva tasca en la promoció del teatre clàssic grecollatí entre els estudiants de secundària arreu dels territoris de parla catalana.”

L’enhorabona més sentida, Ramon, que ja t’hem felicitat i ja ens has contestat en comentari i que durant anys des del nostre institut hem assistit a les representacions teatrals, primer al Novedades i després al teatre Grec de Montjuïc, l’última va ser el Persa de Plaute, i esperem i desitgem que per molts anys hi continuem assistint.

dscn0240

IES Cristòfol Ferrer al Teatre grec de Montjuïc: El Persa, de Plaute

El premi Núria Tudela i Penya*, adreçat a estudiants, al qual poden optar treballs d’ensenyament secundari i universitari relacionats amb qualsevol aspecte del món clàssic, ha estat atorgat a Isaac García Oses, de l’IES Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat, pel treball titulat “La participació ciutadana: itinerari de les institucions, viatge de les paraules”. El treball ha estat tutoritzat per la profesora Carme Llitjós.”

L’enhorabona més sentida, Isaac, esperem poder llegir el teu treball ben aviat quan la revista Auriga ens publiqui l’extracte. L’enhorabona, Carme, quin millor final per a una carrera docent! Te’l ben mereixes!

El lliurament dels premis Auriga es realitzarà durant el proper curs acadèmic, en un acte que s’anunciarà oportunament. Jo faré el possible per assistir-hi.

L’enhorabona altre cop als premiats i també a la revista Auriga per difondre les clàssiques en català i per premiar una feina que es fa a les aules sense esperar-ne res més, però aquests reconeixements sempre van bé i ens animen a tots a lluitar per una causa que ben bé s’ho val: la divulgació del món clàssic a les aules de secundària en català.

6 thoughts on “Veredicte dels premis Auriga 09

 1. Ramon Torné Teixidó

  Caram, Margalida, tot això fa pujar una mica els colors a la cara… Més aviat hauríem de dir que tots hem guanyat. A cada edició d’aquests premis hem de veure un senyal, una baula més que continua treballant per mantenir la torxa del món clàssic encesa. Millor que sigui així!

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  El vostre guardó ens omple, Ramon, a tots d’orgull i de ganes de seguir endavant amb la teia del món clàssic ben alta i ben encesa; però en aquesta ocasió els premiats, perdona, sou vosaltres i especialment, si em deixes, la revista Auriga, que atorgant aquest reconeixement s’honora a si mateixa, tot i que ho deu tenir molt difícil a l’hora de triar un únic guardonat en cada una de les dues categories. Ara bé, en certàmens externs aleshores el premi és per a tots i totes que cada dia breguem per difondre el món clàssic que tant ens estimem malgrat els pals a les rodes que contínuament ens posen.No t’enrojolis i gaudeix del reconeixement ben merescut i amb ell procura fer força a qui correspongui per tal que aquest curs i molts més poguem tenir teatre clàssic a Montjuïc o on calgui. Per molts anys!

 3. Montserrat Tudela

  Ramon,
  Felicitats pel guardó, merescut amb escreix, com ho va ser ara fa un any la Margalida amb aquest bloc!
  No t’enrojolis i gaudeix!
  Margalida: moltes gràcies per fer ressó del veredicte dels guardons!.
  La propera convocatòria dels Premis Auriga-la divuitena ja- a més del Didascàlia i el Núria Tudela, inclourà un nou premi, que li hem posat el nom de “Musa” per promoure el patrimoni clàssic: guardó a la millor exposició de temàtica clàssica. Aviat ho tindrem anunciat al web.

 4. Margalida Capellà Soler Post author

  Moltes gràcies, Montserrat! Veig que la flama de divulgació del món clàssic està ben encesa des d’Auriga! El premi Musa, un bon encert! Me’n vaig assabentar per l’últim exemplar de la revista. Quan el tingueu anunciat a la web ja l’enllaçarem. Enhorabona!

 5. Oriol Garcia

  Premis, premis i més premis! Jajaja, jo un dels primers, en alegrar-se de que la cultura Grega i llatina mai es perdi, es mes, evolucioni i tingui tanta importancia a la vida com la esta enint tots aques anys a enrrere fins a l’actuaitat.

 6. Margalida Capellà Soler Post author

  Ave, Oriol! M’alegro molt de que pensis així i que tot i ser vacances et recordis de les clàssiques i del bloc. Acaba de passar un molt bon estiu! Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *