Ludi Saguntini, feliciter!

Ahir vaig conèixer en persona el company Juanvi Santa Isabel, el nostre déu Hermes virtual, i avui ens ha fet dentetes a les III Jornades de clàssiques amb tot el que fan els professors a Sagunt per revaloritzar les clàssiques. Quina enveja! M’han vingut moltes ganes d’anar-hi i de portar-vos-hi. Bé, ens caldrà estalviar una mica o fer alguna coseta per reunir els diners i viatjar cap a Sagunt. Ben aviat sortirà la reserva per al curs vinent. Anem a Sagunt? A principis d’abril fan una representació de l’obra Mostellaria de Plaute (Qui recorda l’argument?) en què s’ha d’anar vestit a la romana o a la grega, s’ha de saludar en llatí, comprar en llatí i cantar en llatí  a l’estil de Plaute. Viuat lingua latina!

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/AB6VIU5128k" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Música de Xavi Mata, lletra de Plaute (Mostellaria, 22-24), amb els retocs d’Ovidi Twins i Àlex Andrés. Aquí hi trobareu tota la informació i més!

Què n’opineu? Què us sembla? Jo vull felicitar uns companys i companyes per tot el que fan per difondre la cultura grecoromana i sembrar una llavor boníssima en milers de nens,  i joves cada any.  Per molts anys!

8 thoughts on “Ludi Saguntini, feliciter!

 1. Lluís

  Hola, Margalida!
  Veig que vas augmentant les coneixences… M’alegro molt de que t’hagi engrescat. Val la pena que portis els teus alumnes.

  Una altra cosa: dilluns surts citada al meu blog. És un d’aquests ‘memes’ (no m’agraden gens) amb premis. He començat a repartir, i t’ha tocat un… ¡o dos!
  Disculpa si no t’agrada gaire tampoc a tú.
  Salutacions.

 2. Margalida Capellà Soler Post author

  Si m’ha tocat, Lluis, m’ha tocat. És veritat tampoc m’agraden!
  Per cert, t’he reconegut en una de les fotografies de les Jornades del novembre. Aquest any, sí que hi aniré!

 3. honestas

  Estimats companys, a banda de la teva interessant comunicació al congrès de didàctica, permeteu-me dir que no havia assistit a un congrés tan fluix en anys. M´ha semblat una presa absoluta de pèl. Però de quina didàctica hem parlat? De cap. Continuem així i l´any que no convoquin oposicions assistiran quinze o setze persones.

 4. Margalida Capellà Soler Post author

  Tens tota la raó, en unes Jornades de didàctica l’eix vertebrador hade ser la didàctica. Celebro que trobessis interessant la meva intervenció perquè jo em vaig quedar ben decebuda ja que no vaig poder ensenyar-vos ni la meitat del que tenia preparat. Necessitava una internet que funcionés i uns programes activats i actualitzats per treballar en web 2.0 (jo els havia demanat amb anterioritat!).

 5. laia

  liidaa!
  molt bó el video i molt bona la cançó per el ritme i perque coïncideixen les frases que surten amb el que diu la cançó(Y) 🙂

  vaale!!

 6. Pingback: Procedite gens classica! | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *