Els mots d’origen grec a Rodamots

L’amiga Pura Soler em va enviar un e-mail la setmana passada donant-me a conèixer Rodamots. Si voleu ampliar el vocabulari en català i conèixer el significat i origen de mots i expressions de la nostra llengua, us recomano, tal com he fet jo, de subscriure-vos de franc a Rodamots i cada dia, per correu electrònic, rebreu un mot.

Aquí us vull presentar l’apartat que la Pura, molt amablement, em donava a conèixer, perquè els mots eren aleshores cada dia d’origen grec.

Ara que ve Nadal, us explicaré un secret: quan era petita, intentava aprendre cada dia almenys un mot nou i el seu significat i, de mica en mica, ja sabeu… Després, quan ja era com vosaltres, vaig fer el mateix amb el llatí, amb el grec, etc.

Gaudiu amb el tresor que són les paraules! Rodamots us hi ajudarà!

P.D.: Si no voleu perdre el fil dels mots del 2008 aquí els trobareu tots, fins i tot els dels anys anteriors.

10 thoughts on “Els mots d’origen grec a Rodamots

 1. Margalida Capellà Soler Post author

  Bon Nadal, Manolo, i moltes gràcies per l’enllaç, així els meus alumnes també el podran consultar!

 2. Bouchra

  és una bona manera d’ampliar vocabulari això de cada dia un mot igual que fem amb els llatinismes cada dia, un m’he subscrit a veure si n’aprenc més.
  bon nadal i bay bay!!!

 3. Sara Perez

  Esta molt bé aquesta iniciativa perque avui en dia no coneixem gaires paraules com tu, Gali, ja has pogut comprovar aixi que em sembla molt bé i ja me subscrit!!!

 4. Camila

  Uix Margalida ja veig que desde ben petita les llengues, les paraules…tenien un paper fonamental a la teva vida, aquesta pàgina ens pot ser molt útil, quan tingui una mica més de temps en treuré profit!

 5. Raquel Martos

  Galiii!
  jo m’he apuntat a lu de Rodamots! ja aniré comentan-te sobre això!

 6. El-Mekki

  Aue!!!

  Doncs si Margalida, estic amb tu les paraules son un tresor perque es la nostra forma de comunicarnos, pero apart de aixo esta molt bé aprendre un mot cada dia i el seu significat i buscarne informació, perque d`aquesta forma coneixem i sabem utilitzar la nostra llengua de forma adecuada sense faltas i saben el que volem dir.
  M`hi anire pasant!!!

  Adeu!!!

 7. Ricard alcazar

  Carpe diem es una expressió que vol dir “aprofita el dia” que en la vida totom que el coneix li fa referencia a que disfrutis i aprofitis el moment.

 8. Hanae El Mouden

  Salve!

  La paraula d’avui és: PALÍNDROM.

  Definició: és una paraula que és pot llegir tant d’esquerra a dreta, com de dreta a esquerre.

 9. Pingback: Homofonia i el grec a Rodamots | El Fil de les Clàssiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *