A la recerca d’una pàtria, adaptació de l’Eneida de Virgili. Vicens Vives, 2006

110845

Després de deu anys de setge, Troia cau i Eneas surt amb l’encàrrec de fundar una nova pàtria. Durant el seu periple per la Mediterrània, es toparà amb tempestats terribles, monstres antropòfags, déus i semidéus dominats per una vella rancúnia… Eneas amb els seus esforços abnegats i sacrificis traumàtics aconseguirà arribar a Itàlia i fundar una ciutat que serà l’origen d’un immens imperi. 

83 thoughts on “A la recerca d’una pàtria, adaptació de l’Eneida de Virgili. Vicens Vives, 2006

 1. Sara Perez

  Aquest llibre m’ha agradat bastant. M’agrada perquè passen moltes coses al llarg de tot el llibre i això fa que sigui força interessant. Una de les coses que no m’ha agradat gaire és la guia de lectura. Les preguntes són molt llargues i n’hi ha moltes. Per una part està bé perquè recordes el que has llegit però crec que n’haurien de fer menys.

 2. mcapella Post author

  Molt bé, Sara, per trencar el gel. Ets la primera alumna que fa un comentari. A veure si els companys ara s’animen.

 3. marta

  Aquest llibre em va agradar força; primer de tot perquè el fet de ser un llibre escrit de fa tant de temps, tot i ser una adaptació, crec que només per això ja té un “algo” especial. Per altra banda també crec que és interessant llegir-lo, i així conèixer com una ciutat com Roma va ser fundada, i el perquè.

 4. Andrea

  Aquest llibre personalment, l’he trobat bastant interessant, ja que a mi les històries, concretament, la mitologia m’agrada moltíssim. Bé potser la part que més m’ha agradat de “A la recerca d’una pàtria) és tota la història amorosa de Dido i Eneas, tot i que no m’agrada massa com acaba, perquè Eneas havia de marxar obligatòriament perquè els déus li ho manaven, però hagués pogut demanar a Dido que marxés amb ell.
  Concloent ja, m’ha agradat molt, però estic d’acord amb la Sara quan diu que la Guia de lectura és molt llarga.

 5. mcapella Post author

  Andrea, sense la guia de lectura segurament no haguessis copsat tots els detalls de la narració. Mira-t’ho així, a més era una activitat d’avaluació. Felicem Natalem tibi precor.

 6. Xavi Arriazu

  Crec que és un llibre interesant de llegir perquè en poques pàgines ens explica d´una manera clara i concisa els fets més importants de L´Eneida i d´aquesta manera pots tenir una visió general de l´obra.

 7. Mehal El Hinchi

  Gràcies a que m’he llegit “A la recerca d’una pàtria” he pogut conèixer la història que relata “l´En
  eida” de Virgili. Per això recomanaria a totes les persones que no tenen el temps suficient per llegir-se aquest llibre que optin per aquesta adaptació de “l’Eneida”, que és una manera entretinguda de llegir-la.

 8. Marta Molina

  “A la recerca de una pàtria” és una molt bona adaptació de l’Eneida de Virgili. A mi també m’ha agradat molt la història amorosa entre Eneas i Dido, i estic d’acord amb l’Andrea, Dido podria haver marxat amb ell. Jo també la recomano, però a tot tipus de lectors perquè és una història molt interessant i entretinguda, com també fàcil de llegir.

 9. Alicia Garcia

  Realment ha sigut una sort per nosaltres, o al menys per mi, que ens haguéssim hagut de llegir l’adaptació del llibre de l’Eneida, i no ho dic perquè no m’agrada el tema i perquè no hagués aguantat llegir-me l’original, tot el contrari, trobo que és molt interessant saber com va ser fundada la ciutat de Roma, i més ara per nosaltres, que estem estudiant llatí, però si ens haguéssim hagut de llegir l’original, que és més complex, ens hagués costat més entendre’l a la perfecció. És molt interessant, la relació entre els diferents personatges, les petites històries que s’expliquen, el paper que juga cada déu mitològic, els detalls que fan que l’obra guanyi un toc de fantasia..tot, m’ha agradat. I ja que podem obtenir fàcilment aquesta adaptació, “A la recerca d’una pàtria”, no costa res llegir-se’l i així assabentar-se de la història de la ciutat de Roma, ho dic tant per les persones que estan estudiant el tema, com per les que simplement tenen un mínim d’interès.

 10. joana

  Jo crec que dels tres llibres que hem llegit (els de grec almenys) a mi aquest és el que més m’ha agradat. Suposo que perquè no és ni tan bèl·lic com els altres i també perquè les històries que s’hi relaten són per a mi més interessants.
  Jo crec que aquesta adaptació permet conèixer una obra del poeta Virgili d’una manera fàcil i entretinguda, i que si ens haguéssim llegit l’original molt probablement no haguéssim entès tan bé ja que el vocabulari utilitzat era per a tots nosaltres molt fàcil.
  En fi que tot i ser un llibre per a nens, fa que al ser les coses molt simples n’hàgim captat perfectament el sentit.

 11. Fumi

  Personalment, no m’agrada gens llegir-me llibres obligats pel cole. Sempre he pensat que llegint aquests llibres, sense qüestionar la seva qualitat, no em deixa temps per llegir els llibres que realment m’agraden.
  Per això, em va costar una mica entrar dins de la lectura de “A la recerca d’una pàtria”. Però no vaig tardar en deixar de banda la meva “tossudesa” en descobrir que no estava gens malament.
  M’ha agradat sobretot la part del llibre on apareix la idea de poder baixar a l’infern, a les tenebres, poder parlar amb els morts.
  També s’ha de dir que les batalles se’m feien una mica llargues, però em va sorprendre el fet d’arribar al final del llibre sense ni tan sols adonar-me, per la facilitat que m’havia donat a entrar dins del relat.

 12. Anna

  Ei!! La recerca d’una pàtria, la veritat Margalida, el vaig començar, però no el vaig acabar. M’estava agradant però, entre una cosa i l’altra el vaig abandonar. I la veritat, me n’arrepanteixo bastant, ja que mostrava ser un llibre prou interessant. Els personatges mitològics, la manera de fer, d’actuar de pensar, això m’ha sorprès molt i fins i tot en alguna ocasió m’ha fet riure i tot. Crec que, com ha dit l’Alícia és curiós i interessant saber la història de Roma, i més nosaltres que estudiem llatí, així que espero acabar-me’l a la mínima que tingui més temps, i així de pas, també ens servirà per respondre quatre preguntes més en el Trivial!!

 13. Rafa Aragón

  Si aquest llibre em va agradar molt i és molt fàcil la seva lectura. Jo personalment me’ll vaig llegir en un dia i el vaig entendre a la perfecció; també crec que és una bona adaptació i narra molt bé els fets. És bastant fidel a L’Eneida de Virgili

 14. aidacaba

  Estic totalment d’acord amb l’Alicia Garcia, és una sort per a tots nosaltres haver-nos pogut llegir l’adaptació enlloc del llibre original, ja que l’adaptació ja és prou extensa i passen moltíssimes coses en poques pàgines i això provoca una mica de confusió, sort de la guia que amb les seves preguntes fa que tinguis que buscar-ho i t’aclara els punts més importants del llibre.
  M’agradat força el llibre.

 15. Sandra Delgado

  Buenu doncs jo estic d’acord amb tots els meus companys de que és una obra que està molt ben explicada i que potser és millor llegir l’adaptació que no l’original que és realment extensa i se’ns escaparien molts detalls.
  La guia de lectura ha sigut molt dura perquè és molt llarga però per una altra banda és la millor manera de fixar-te ens el detalls i la millor ajuda per a l’examen.

 16. Gala

  Com vas poder comprovar a l’examen, jo no m’he llegit el llibre de la recerca d’una pàtria… Però tot i això me’n vaig ensortir prou bé, perquè amb l’ajuda de l’informació del llibre, dels exercisis que vem fer a classe i les explicacions dels companys, se’m va quedar algo!El fet és que em costa molt posar-me a llegir, perquè quan m’estiru al llit em ve la son i m’adormo llegint!Esperu que això se’m passi, i trobi alguna moment per dedicar a la lectura!

 17. aziza

  M’agrada bastant aquest llibre, perquè explica fets històrics i mitològics molt interessants.
  Un llibre fàcil de llegir, i el més important, molt divertit. Gràcies a que he llegit el llibre he ampliat la cultura i, fins i tot, el vocabulari.

 18. VerònicaBeltrán

  Hola!
  Personalment he trobat que aquesta adaptació és molt bona, perquè segurament el llibre de veritat, se’ns faria pesat i molt difícil d’entendre, en canvi aquest a mi m’ha agradat molt perquè no m’ha costat gens d’entendre, i he trobat que no era molt llarg.
  en quant a les preguntes, trobo que són massa llargues, i per això es fa molt pesat haver-ho de fer! Però també crec que a l’hora d’estudiar el llibre ens aniran molt bé.
  Adéu.

 19. Verónica Vega

  Hola Margalida!
  Aquest llibre m’ha agradat, està força bé. L’he trobat molt entretingut.
  Fer la guia de lectura ens ajuda a entendre’l millor i fixar-nos en tots els detalls. Tant el llibre com la guia són molt fàcils de fer.
  El llibre és interessant i el recomano a qui li agradin els llibres d’aventures o de cultura clàssica.

 20. Pingback: El fil de les clàssiques » Blog Archive » La pervivència de…: Dido i Eneas

 21. Anna Salas Tarré

  Al principi de llegir, em pensava que seria un llibre adaptat d’una manera bastant infantil i fictici, tot i així no vaig tardar en ”enganxar-me” i llegir capitol a capitol el llibre. I amb les imatges i la fàcil lectura m’hi he capficat.
  Recomano el llibre a tots aquells alumnes de clàssiques, seria dificil i casi imposible com ja ens vas dir, Margalida, que els alumnes ens llegissim l’Eneida, tot i que t’agradaria, així doncs amb aquesta adaptació de Penelope Lively es més fàcil començar i acabar el llibre, entenent-lo a la perfecció!

 22. Pingback: El Fil de les Clàssiques » Blog Archive » El Fil de les Clàssiques fa dos anys!

 23. Alissa Komarova

  Hola,
  a mi el llibre m’agradat més que les Narracions de Mites classics, perque al meng és una història llarga i t’en recordes de l’argument, no és com totes les històries curtes que surten a l’altre llibre i que mai m’enrecordo de ninguna despres de una setmana.
  La història també està molt bé, ara estic llegint Ulisses i de moment no m’agrada tant com a la Recerca d’un Pàtria.
  La part del llibre que més m’ha agradat és quan està amb la Dido, i que al final és crema la boja, no m’ho esperava per res.El final es bó, al meng no acaba malament, pero podria haver sigut més feliz si el pare d’Eneas hagues arribat viu també.

  He aprés molt llegint la introducció del llibre, t’explica mes o meng el context i tot el que passaba en la època que van escriure aquell llibre.
  Lo que també em va impactar és que resulta que els llibre, la Odissea i la Ilíada estan escrits en vers, os sigui que són com poemes. Per tant les adapcions de les històries estan super bé adaptadas, i a mi m’entretenen els dibuixos que hi han, si no hi haguessin em costaria més llegir. En el llibre d’Ulisses hi han meng dibuixos i em costa més llegir-lo.

  En aquets llibres hi han molta guerra i sang i maten a molta gent.

 24. Alissa Komarova

  Hola Margalida,
  bueno..sincerament el llibre d’Ulises al final m’ha semblat més interesant.ejej!

 25. Laura G

  Hola Margalida!
  Després de llegir les “Narracions de mites clàssics” , “La còlera d’Aquil·les” i “Les aventures d’Ulisses”, “A la recerca d’una pàtria” se m’ha fet molt pesat. Per començar, les narracions són molt més variades, hi han moltíssimes històries i totes parlen sobre temes molt diferents però molt propers a nosaltres; i desprès que…Virgili, en molts passatges de l’Eneida, emula a Homer, i com tots sabem, les segones parts mai són tan bones com la primera.
  Però tot i que la història pròpiament, no m’ha semblat molt interessant, l’objectiu que tenia August un cop va manar-la, és molt curiós. I el que ell volia era relacionar el neixement de Roma amb un heroi, i l’escollit va ser Eneas.

 26. Coty

  Ave!
  Doncs he de dir que “A la recerca d’una pàtria” és un llibre molt semblant a “La còlera d’Aquil·les”, però si he de ser sincera em quedo amb aquest últim. No és que no m’agradi el viatge d’Eneas, simplement crec que la guerra de Troia és molt més entretingut. A més, crec que a “L’Eneida” les batalles m’han semblat més sagníes perque es representa l’esperit lluitador dels llatins i els troians que lluiten per a aconseguir una nova terra. U
  n tros que no m’ha agradat gens quan Eneas, deixant-se portar per la ira després de saber que Turn matà a Pal·lant, lluitant contra Mezceni s’interposa el seu fill Laus i Eneas li clava l’espasa.
  Un tros que si que m’ha agradat és quan Eneas baixa als inferns.
  Vale!

 27. Irena

  Ave Lida!
  Després d’haver llegit la còl·lera d’Aquil·les que per cert em va encantar, ens vas encarregar de llegir aquesta adaptació de l’Eneida. La veritat que em va semblar un llibre molt amé i fàcil d’entendre, i a més que s’em va fer curt, ja que pràcticament a tot el llibre aparèixen imatges que ens ajuden a entrar més dintre de l’obra.M’ho vaig llegir en un parell de dies de les vacances de Nadal, així que ja fa temps d’això. Personalment crec que és un llibre molt entretingut, ja que explica tot el recoregut i les aventures d’una manera cronològica que fa Eneas, un dels hèrois més representants del bàndol troià, a partir de la finalització de la tràgica guerra Troiana. El seu objectiu principal, es com bé diu el títol “En busca d’una pàtria”, és a dir vol fundar una nova ciutat, costes del riu Tíber, que serà Roma. Durant el trajècte, el que més m’ha agradat es quant desembarca a la Cartago i viu una aventura amorosa amb Dido, que va soposar un impediment per continuar el viatge i efectuar el seu objectiu de fundar la civilitzavió Romana. D’ aquesta manera Eneas, va tenir que decidir entre l’amor i el deure. Gràcies a la seva decisió de continuar lluitant per el que volia, va acabar ho va aconseguir, i es va aliar amb el Rei Latinus i casar-se amb la seva filla Lavinia. D’allà va surgir unes lluites entre Eneas i el seu contrincant Turnus, ja que Lavina havia sigut durant molt de temps la conquistadora del seu cor. Finalment Eneas va guanyar la victòria i va fundar Lavinium.

  vale

 28. lina

  Ave!
  En primer, penso que el llibre “A la recerca d’una pàtria” és una adaptació molt interessant i sobretot d’aventures, ja que Eneas passa per diferentes situacions al llarg del viatge, que va des de Troia fins a Itàlia.
  El que més m’ha agradat, és la relació amorosa de Eneas i Dido, ja que és un amor gairabé impossible, ja que aquesta es va suicidar. Una de les esecenes més tristes, va ser quan Eneas va trobar l’anima de Dido, que vagava per tot el món subterràni.Eneas li va voler explicar les causes per les cuals havia marxat, però aquesta no ho va voler escoltar i se’n va anar. Va ser l’ultima vegada es van veure.
  També una de les coses més curioses el la continua ràbia que li té Juno i Minerva a Eneas, ja que aquest es troià, i com ja sabem en el judici de Paris, aquest li va donar la poma a Afrodita.
  En definitiva crec, puc dir que aquest llibre m’ha agradt molt.
  vale!

 29. calvarez.01

  Salvete!

  El llibre A la recerca d’una Pàtria, m’ha semblat molt interessant i força entretingut; crec que és el llibre més interessant dels tres que hem llegit enguany a 1r de llatí!

  Jo que sóc una persona molt romàntica que potser té una visió massa de “conte de fades” sobre l’amor, destaco d’aquesta lectura (òbviament jajaja) el tema de l’amor, entre la parella principal: Eneas i Dido, encara que com ha dit l’Andrea a un comentari de més a dalt, no m’agrada massa com acaba aquesta història… Recordo que em va fer ràbia que Eneas marxés sense Dido, encara que fos una “obligació” per part dels déus… 🙁 !

  Malgrat això m’ha semblat un llibre força entretingut, encara que no recordo del tot cada detall ja que fa bastant que el vaig llegir!

  Lida, t’aconsello que el facis llegir els pròxims anys als futurs alumnes de 1r de batxillerat de llatí!

  Valete!

 30. Margalida Capellà Soler Post author

  M’agrada molt aquest consell que hem doneu! Ja l’he posat al llistat. A més el curs vinent a la selectivitat hi entra l’Eneida de Virgili.

 31. Margalida Capellà Soler Post author

  M’agrada molt aquest consell que em dónes, Cristina! Ja l’he posat al llistat. A més el curs vinent a la selectivitat hi entra l’Eneida de Virgili. T’anirà molt bé haver-lo llegit.

 32. Zicora

  Salveee.

  Em vaig començar a llegir aquest llibre l’estiu passat, ja vaig per la mitad. M’esta agradant molt. Te unes descripcions molt bones i unes il·lustracions igualment bones. Recomano aquest llibre.

  Valeee.

 33. Uxue Avilés

  Salve!!

  Ja he començat a llegir-me el llibre, no porto gaire però bueno com a primera impressió pensava que seria un llibre aburrit, ara canvio d’opinió, penso que és molt interessant i entretingut.

  Vale!!

 34. lourdes caparros

  Salve!

  Encara no he acabat el llibre, perque el vaig començar fa temps i l’he deixat oblidat, ja el seguire llegint 🙂 pero demoment sembla interesant 🙂

  VALE

 35. molina.rocio2012

  Salve!

  Espero que sigui un llibre fàcil de llegir, el començaré durant aquesta setmana, ja diré la meva impresió!

  Vale!!!

 36. Iván Zapico Fenández

  Salve!

  Jo he començat avui a llegir-ho i està bé però no porto molt, a veure si està bé o és un aburriment…
  Els temes dels romans m’agraden molt.
  Vale!

 37. baga.laia2012

  Encara no he acabat el llibre, pero de moment es molt entretingut i esta molt bé!

 38. hadyatcam.16

  Salve!

  Sincerament no he començat el llibre perquè m’estic llegint un de castellà, però com el vaig acabar ahir i en el resum i en els comentaris es veu bastant interessant, l’intentaré començar avui, m´heu animat!!

  Vale!

 39. noelia caballero

  Salve!
  És un llibre molt interesant,no porto molt peró, principalment m’esta agradant ,pensaba que seria una mica aburrit,en canvi no ho és!

  Vale! 🙂

 40. luna.laura1120

  Després d’un cap de setmana carregat d’aventures del troians d’Eneas estic fascinada. Sempre haviem sentit a parlar de la mala passada que van fer els grecs als troians, però no sabia ni mai m’havia imaginat que tenia relació amb la fundació de Roma. Francament, havia llegit el llibre de narracions clàssiques i em semblava que els déus no feien més que transfotrmar a la gent per salvar-los i vulgarment parlant per “putejar” però ara veig que els déus i les deeses interactuaven a totes les guerres,m, batalles i amors dels romans. M’encanta saber i m’encantaria que jo també ho pogués sentir com algú em protegeix igual que Venus protegeix a Eneas i Juturna protegeix a Turn. També tot i que no queda gaire bé, m’encanta que com una pel·lícula disney hi hagi un villano que jo he relacionat amb Juno.
  En general m’ha agradat molt el llibre, ens relaciona des de l’aventura del cavall de Troia fins la fuindació de Roma, cosa que jo, per exemple, mai hagués relacionat.

 41. Eulàlia

  M’ha semblat un llibre molt interessant i entretingut i m’ha anat bé haver-me llegit “La còlera d’Aquil·les” ja que he pogut entendre l’origen d’aquesta adaptació de l’Eneida. “Les aventures d’Ulisses” seria la continuació de la Ilíada i seria paral·lela a “A la recerca d’una pàtria” però des del punt de vista aqueu.

  Coneixia que l’origen de Roma era la llegenda de “Ròmul i Rem”, però ara veig que també és important la història d’Eneas.

  Crec que és una adapatció fàcil de llegir i de comprendre i la recomano a tots aquells que vulguin conèixer l’origen de la ciutat mediterrània que va canviar el món.
  Vale!

 42. Iván Zapico Fernández

  Salve!!
  Ahir vaig acabar de llegir-me “A la recerca d’una pàtria”, crec que és un llibre bastant entretingut, tot i que és una adaptació de l’antic llibre l’Eneida.
  L’història està molt ben narrada, personalment no coneixia aquesta història i ja estic dessitjant tornar a llegir o veure la pel·li de Troia.
  Les guerres estan molt ben narrades i crec que molt ben documentades.
  Us recomano aquest llibre!!
  Vale!!

 43. Zicora

  Salveee.

  M’he acabat de llegir el llibre de A la Recerca d’una pàtria. La veritat és que m’ha agradat moltíssim. Te una descripció molt bona i senzilla, que fa que l’història sigui entenedora, son igualment de bones les il·lustracions que acompanyen. Tot lo que sigui sobre temes de romans o de grecs m’agraden moltíssim.

  Valeeee.

 44. miriam pelegrina

  Salve!

  Aquest llibre es molt senzill per la manera en que oh explica, esta molt ben fet.
  Es un llibre que la história esta molt ben explicada i esta ben documentada!

  Ha estat bastant be!

 45. lourdes caparros

  Salve!

  Em falta acabar una part del llibre, però pel que eh llegit es molt sencill i fàcil d’entendre,la historia esta molt ben explicada

  VALE

 46. Uxue Avilés

  Salve!!

  Ja m’he acabat de llegir el llibre. Tot i que aquests tipus de llibres no m’agradin gaire, puc dir que aquest ha sigut un dels que més m’ha agradat. Penso que és una adaptació bona tot i que hi havia bastantes paraules que m’han costat d’entendre i gràcies al glossari doncs m’ha estat més fàcil. Les descripcions que apareixen són molt especificatives i concretes i també crec que les il·lustracions que apareixien doncs són molt bones per imaginar-te la història.

  Vsle!!

 47. serna.marta2010

  Salve!
  Perdó per comentar ara, fa temps que vaig enviar un comentari però pel que veig no es va publicar. A mi personalment si m’agrada llegir. Trobo que es un llibre molt interessant, ple d’aventures i bastant entretingut. Les imatges estan molt ben fetes i està molt ben explicat.

  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *